|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Wymianka Mikołajkowa :)
Tak jak w tytule...
![]() Byłyby chętne osoby? Ja na pewno! Myślałam, czy lepiej na Święta, czy na Mikołaja... Przed Świętami może być prawdziwy młyn... z paczkami, z zamówieniami. Jak Wy uważacie?Podjęłabym się całej organizacji ![]() Można by też połączyć to z innym podforami twórczymi, jeżeli by była tylko ochota z obu stron. Oto regulamin: 1. Wymiana jest dobrowolona i każdego obowiązują w niej takie same zasady. 2. Wymiana dotyczy osób będących czynnymi członkami forum, a zwłaszcza podforum : zrób to sama> biżuteria 3. Aby wziąć w niej udział należy mieć nienaganną opinię na forum, staż min od września 2009 roku, min 100 postów oraz miejsce gdzie możnaby zobaczyć prace (blo, strona, wątek na wizażu - w wypadku 2 pierwszych poproszę linka do tego miejsca na wiadomość prywatną) - ma to na celu uniknięcia gorzkieo rozczarowania, w razie gdyby komuś zachciało się oszukać... Co już się niestety zdażyło podczas 1 wymiany. 4. Kwota do jakiej ma zostać wykonana praca będzie ustalona wspólnie, jednak nie zawsze przekłada się ona do zużycia materiałów (przykład: prace wirewrapping, plecionki). Poprzednie wymiany miały ograniczenia do 25 zł z przesyłką. 5. Każdy prezent ma zostać zapakowany bezpiecznie i antypocztowo. A w wypaku mikołajek : ze świątecznym akcentem chociaż minimalnie.6. Dane osobowe, preferencje oraz inne informacje będą znane tylko mi i osobie, która daną wylosuje. 7. Po ustaleniu ew. tematu lub wybrania dowolności twórczej dostanę informacje od zgłoszonych osób z preferencjami, adresem i kontaktem. a) preferencje, czyli : przeznaczenie biżuterii (ucho, szyja, ręka, stopa), wielkość (ciężkie, lekkie, długie, krótkie, szerokie, wąskie i inne) oraz kolorystyka, ew materiały 8. Zgłoszenia i ew. rezygnacje (naturalnie dobrze by było, gdyby ich nie było, ale życie to życie.. ) będę przyjmować do 08.11 (niedziela) i w poniedziałek 09.11 lub we wtorek 10.11 (jeżeli nie dostanę do poniedziału wszelkich danych) roześlę niespodzianki 9. Prace muszą być wykonane na srebrze. Chodzi o ich trwałość. Złaszać się, wypisywać sugestie, kwoty, tematy proszę w wiadomościach ![]() Przebie zabawy: a) zgłaszacie się w komentarzach b) po zamknięciu listy przesyłacie mi swoje dane i preferencje poprzez pm c) magiczna maszyna losująca (program napisany przez chłopaka bądź uwiecznione zdjęciami losowanie ręczne przez RM (ręka mamy ) wybrze kto co i dla kogo będzie robićd) rozsyłam Wam na pmy dane wylosowanej dla Was adresatki, a Wy jako Mikołajki będziecie miały określony czas na zronbienie i wysłanie przedmiotu e) Paczki otworzymy 06.12 w niedzielę i pokażemy wszystkim jakie to cuda dosłałyśmy jako niespodzianki ![]() Wymiana bez tematu, zupełna niespodzianka ![]() Wygląd zgłoszenia: Nick Imię i Nazwisko Ulica Miasto, kod pocztowy preferencje, czyli co to ma być (kolczyk, bransoletka etc), w jakich kolorach (nie trzeba szczegłowo wg palety swarovskiego. wystarczy np odcienie zieleni ), materiały jakie się lubi bądź nie, obwód nadgarstka... Wszelakie takie dane. Proszę nie podawać np "Lubię bogate bransoletki, obwód 20 cm, a z kamieni to rubiny"... Dziewczyny, wiecie, bez abstrakcji Chyba że te rubiny to z plastiku mogą być :PLista : Achnes zuteria tyska04 arizoona sol89 Maqda piechotka dwaslonca maximaa Biedronka1 poppppy jelonek001 klejnotki lookrecya Kasia83 iwogg lubomirka sasilla Killa Re Reverie1 Sunflower55 naila CheColada dagus_gd Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2009-11-09 o 15:13 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wymianka Mikołajkowa :)
Nigdy jeszcze nie brałam udziału w wymiance, ale bardzo chętnie. Zgłaszam się!
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chętnie
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zgłaszam chociaż 2tygodnie to krótki czas na wykonanie.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Też chętnie wezmę udział
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj też o tym myślałam
I szczerze mówiąc tym razem pozostałabym brzy biżuteryjnym gronie, tak mikołajkowo I oczywiście chętnie się zabawię
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
I jajestem chętna
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chętnie bym dołączyła, ale nie wiem czy mam 100 postów
![]() aaa posty to wiadomosci widoczne pod moim zdjeciem? to mam )
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja również bardzo chętnie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
To skrócić termin zapisów?
Może do 12? Akurat będzie weekend na zastanowienie się i zrobienie ew zamówień dodatkowych. I tydzień na zrobienie i wysłanie prezentu po otrzymaniu paczki... Czy jeszcze ukrócić termin?
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że do końca przyszłego weekendu powinno wystarczyć. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Z chęcią się przyłączę
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
czy jesli wstawie gdzies fotki moich prac na dniach to bede miala szanse sie zalapac....? nigdy ich nie pokazywalam, bo nie umiem zbytnio fotografowac... tylko tak sie wstepnie orientuje;p bo musze to dokladnie przemyslec czy uda mi sie wygospodarowac troche czasu na przydotowania... ostatnimi czasy strasznie mi go brakuje na bizu
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Do Pani powyżej
![]() Tak. Chodzi o pewną selekcję... Chcemy żeby każda z dziewczyn była zawodolona. A jeżeli pani A zrobi komplet za 20 zł wkładając w niego masę pracy (oksyda, np wire wrapping ) a dostanie od pani B naszyjnik z rozlatującymi się elementami, jakimiś posrebrzanymi kulkami i wrzucony na sucho do woreczka strunowego to to nie będzie sprawiedliwe... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
I ja i ja też....co prawda nigdy nie brałam udziału w takiej zabawie i nie do końca wiem jak to funkcjonuje, ale zapewne dowiem się w trakcie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
O że akurat przybyło mi finansów i zakupiłam sreberko, palnik i szykuje zamówienie w bukowcu, zgłaszam się i ja bo akurat będę miała z czego zrobić i może was zaskoczę bo mimo że od dawna nie pokazuje prac to nie znaczy że nic nie robię - ćwiczę warsztat
, a po dwóch poprzednich wymianakach mam bardzo pozytywne wspomnienia. Tak więc zgłaszam się do zabawy
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
i mnie tez prosze dopisac
poprzednio nie mialam 100 postow ale juz sie uzbieralo
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedz jesli nie zwali mi sie tysiac kolokwiow na studiach w najblizszym czasie to z checia sie dolacze i podam linka z dotychczasowymi pracami poki co pozdrawiam wszystkich Mikolajow
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety tym razem odpadam. Mam wszechogarniającego lenia, kilka indywidualnych zamówień i promotora na karku :/
Ale będę podglądać, mam nadzieję że będziecie się dobrze bawić
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Achnes - a kto organizował ostatnią świateczną wymiankę? Kurcze, szukam linka i znaleźć nie mogę...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Świątecznej wymianki u nas nie było z tego co pamiętam... Ale poprzednie wymianki oranizowała Nudziara
![]() Moniczko, szkoda...
|
|
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
muszę to rozważyć
. bo nic nie robiłam od lipca, hmmm... kusi mnie, kusi, tylko czy podołam...
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
i ja dolaczam
mam nadzieje, ze do grudnia wroci mi staly internet, zeby na biezaco sledzic niespodzianki - z tego co pamietam to swietna zabawa
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może drobna zmiana w regulaminie - osoby chętne do wymianki powinny mieć w miarę aktualne galerie lub stronki, powiedzmy nie starsze niż 3 miesiące... ? Ja pamietam jak kolczykami jelonka byłam zszokowana w ostatniej wymianie. Cudne dostalam!! A w jej galerii tylko jej pierwsze próby są. Zresztą galeria stara jak swiat...
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
ale wiesz co piechotko... zobacz, np. ja - od lipca nic nie aktualizowałam, a chyba wezmę udział w wymiance - tylko...nie mam czym zaktualizować wątku ani bloga
więc co - mam nie brać udziału? taka wymianka to też fajna motywacja właśnie, żeby ruszyć tyłek
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
No to pół roku chociaż...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chętnie wezmę udział
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Z dużą nieśmiałością i niepewnością zgłaszam się do zabawy.
|
|
|
|
|
#29 |
|
www.dulcedo.pl
|
No to ja też chętnie
.
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
To i ja sie zapisze.
Zeby formalnosci bylo zadosc wrzuce zaraz jakies uaktualnienie watku
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

Myślałam, czy lepiej na Święta, czy na Mikołaja... Przed Świętami może być prawdziwy młyn... z paczkami, z zamówieniami. Jak Wy uważacie?
chociaż minimalnie.

moje raczkowanie
więc co - mam nie brać udziału? taka wymianka to też fajna motywacja właśnie, żeby ruszyć tyłek