![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Niemcy II :)
Poniewaz nikt sie nie ruszyl
![]() ![]() serdecznie witam w drugiej czesci naszego watku...
![]() ![]()
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy II :)
Poprzedni wątek zamknięty,
odnośnik do części pierwszej: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=68519 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ula piekne te twoje szczurki. Uwielbiam te ich ogonki. sama mialam dwie szczurzyce, to bardzo czyste zwierzeta i przypulanki kochane. Z pierwsza moglam isc na zakupy, siedziala na ramieniu we wlosach, druga juz nie usiedziala spokojnie, ale za to w domu jak ja wypuszczalam to nie raz zamiast biegac to ona wolala sie przy mnie polozyc i musialam ja glaskac, albo dawalysmy sobie caluski albo jadlysmy ze jednego talerza. Ehhh kochana byla ta moja Miki, a jak gonila Milke( skundlony jamnik), jak pierszej sie Milka nie bala, a nawet tamta musiala przed nia wiac, tak przed ta druga pies musial uciekac heheheh
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kurcze, ale mi smutno ze nie moge byc na spotkaniu
![]() ![]() Majka jutro bym i tak nie mogla, bo jade na zakupy do Holandii, mam jechac do tego calego Roemond czy cus... Gdzie jeszcze tam warto na zakupy wskoczyc? Moze ktos cos poleci ![]() Co do kociakow to zdjecie na lozku cudne!! ![]() A jesli o szczurki chodzi, to ja nigdy nie mialam i nie wiedzialam, ze szczurki to takie przytulanki, zawsze myslalam ze one tylko w klatce siedza jedza i spia ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Marzeniatko dziekuje
![]() Ula swietne zdjecie szczurzych kuperkow ![]()
#6 |
Zakorzenienie
|
Desti, dobra robota
![]() Juz kolejny watek ![]() Pozdrawiamy z Pl ![]() Dzis ide na zakupy i do kina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny jak sie dzis czujecie? ja nie wiem co jest czy cisnienie nie takie, ale kreci mi sie w glowie od przynajmniej 6 rano.
Wstalam z dzieckiem o 7,30 zjadlam sniadanie ale nie pomoglo. jakos sie umylam , ubralam i umalowalam. maly chcial zjesc potem banana i namowil mnie zebym z nim zjadla, bo ma duzo witamin i mi sie napewno przestanie w glowie krecic. Madre mam dziecie co? hihihi I jak by nie bylo po paru minutach bylo mi lepiej, ale znow zaczyna. No nic srzatac dzis nie bede, odkurzacz bedzie siedzial w schowku, moze uda mi sie chodz pozamiatac, a kto zmyje podloge to nie wiem. Moze zrobie to w poniedzalek. Ide sie polozyc poki maly film z Walle oglada. Noramlanie jak bym miala kaca, tylko mnie ejszcze glowa nie boli, ciekawe kiedy zacznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie w drugiej czesci
![]() ![]() Moni,ja sie czuje normalnie ![]() Moniaaaaa,w Roermond z tego co sie orientuje to tylko ten Outlet jest i jakis czas temu otworzyli takie male centrum handlowe przy autostradzie-jest tam spozywka,Media Markt,meble i jakis sklep z zabawkami... Po zakupach mozna pojsc pospacerowac nad jeziora ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-12-12 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dziękuję, dziękuję w imieniu szczurasów
Monia moje niestety są takie łobuziary, że czasami nie można wytrzymać, ale i tak są kochane ![]() mam pytanie do Desti, bo zajmujesz się leczeniem, prawda? ![]() no właśnie chciałam spytać czy jest tutaj jakiś odpowiednik tribioticu, czy coś podobnego, bo wydaje mi się, że tego na pewno nie ma?
#12 |
Raczkowanie
|
dziękuję dziękuję ![]() na zdjęciu miały chyba miesiąc i zgodzę się, że wtedy były słodkie, teraz to są humorzaste terrorystki ![]() niestety teraz nie jestem w stanie rozpoznać które są bohaterkami i bohaterami zdjęcia, ale wydaje mi się, że z całej szóstki zostały tylko 2
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wracajac do masci... nie tu takiej nie ma... sa inne... w zaleznosci do czego masc potrzebujesz ![]() z doswiadczenia moge Ci polecic - Mirfulan - albo - Bepanthen Antiseptische Wundcreme - ... albo zwykly Bepanthen Wund- und Heilsalbe
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Maja juz wiem co mi bylo. cisnienie mi skoczylo. Przed 14-ta stwierdzilam ze przeciez mamy to male cos na nadgarste tto se moge zmiezyc. I wyszlo mi 139 na chyba 79. Wyzsza liczna duzo za wysoka jak dla mnie. Normalnie to ja mam 90/60, w czasach normalnego cisnienia, ktore i teraz czasami mi sie zdarza miec to 120/60 albo 70, wiec jak mi gorna granica tak do gory poszla to pewnie ze mi sie w glowie krecilo. Jak bym miala takie wysokie ciesnienie jak moj tesciu normalnie ma ... jezusie chyba krew by mi sikala wszystkimi dziurami z ciala jak z fontanny, a ja sama byc chodzila po scianach. Jak zamiast 90 ma sie prawie 140 i juz rownowagi utrzymac nie moglam, to co by bylo jak bym miala tak kolo 200... Az strach sie bac.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ale juz Ci lepiej?
Z tego co sie orientuje,to te nadgarstkowe nie sa dokladne... ![]() Ja mam standardowo 120/80 ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-12-12 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Maja im dalej od serca tym mniej doklady wynik ale jak sie mierzy na lewym nadgarstku to jeszcze jest ok
![]()
#18 |
Konto usunięte
|
Maja jest lepiej chodz czuje sie jeszcze oszolomiona, taka jak by mi ktos obuchen przywalil hihihi.
Wiesz niech sie nawet w glowie kreci, ale jak zaczelam strita w oczach dostawac... nie fajne uczucie. Wiesz jak lataja te colaaugen w zabawkach? ja wlasnie mialam wrazenie ze mi tak oczy lataja. Bardzo glupie uczucie i jak cie sie wtedy jeszcze zakreci w glowie... nie fajnie, oj nie fajnie, zwlaszcza ze sie jest samym z 4 latkiem w domu. Kiedys u mnie 120/70 a jak bylam lekko poddenerwowana to na 80 bylo tez u mnie standardem. Po ciazy standart to u mnie 90/60 i to nawet po kawie. Lekarze sie zawsze pytaja jak sie czuje hihih, a mnie idzie super. Jak sie obudzilam po operacji na zylaki to tez babka mi mowila, ze mialam juz takie ladne cisnienie i mi leci w dol, ale ze badala mnie przed operacja i jej wyjasnilam ze to u mnie jest od kilku lat norma to tez nie panikowala. jednak pytanie bylo czy mi dobrze idzie.hehehhe najfajniej to blo jak moj chlop w szpitalu byl. Mloda pielgniarka jeszcze na naukach przyszla mierzyc mu ciesnienie i temperature. Skonczylo sie na tym ze przyszla do niej starsza i prawie ze na nia wsiadla ze mierzyc nie umie heheheh temterature skonczyly mierzyc przy 3 termometrze, patrzac na siebie jak na idiotki. Domalowaly dwie kreski na tablicy pomiarowej tej co wisi na lozku, na dole bo moj maz mial 34°C, a tam najmniej bylo 36 heheh. No i to samo z cisnieniem, bez kawusi to on tez ma 90/60 albo nawet 50. desti mialas juz takiego pacjenta co myslalas ze sie termometr popsol? hihihi Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2009-12-12 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moni osoby z bardzo niskim cisnieniem maja przewaznie tez bardzo niska temperature
![]() ![]() termometry u mnie w szpitalu mierzyly temp. w uchu a ta zawsze jest troche wyzsza i te termometry sa bardzo dokladne ale tez czule i albo mierza albo ciagle pokazuja error ![]() a powiedz jaki masz puls... wysoki ?? ...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-12-12 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
No ja mam standardowo 36°,chodz 35 tez zdarzylo mi sie miec, ale moj chlop to mial taka niska i tez mierzyli mu w uchu i albo byl error, albo walsnie prawdziwa temperatuta a babki myslaly ze sie termomentr popsul.
Po porodzie u mnie jak byl obchud i mi mierzyli temperature i mialam 37° ( jak dostalam pokarm to odrazu w takiej ilosci ze mialam opuchlizne, dziecko nie umielo sobie naciagnac ile trzeba, a ja chodzilam i robilam zimne oklady, ze az mi na koncu zimno bylo hiihhi), to czulam sie jak bym miala przynajmniej z 39 hehehe jak mierzylam ciesnienie to puls to mi wyszedl 76 chyba, w kazdym razie byl kolo 70 ale mniej niz 80., nie pamietam dokladnie albo 76 albo 79 Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2009-12-12 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
to puls masz w normie... bo moja tesciowa ma przewaznie kolo 100 czyli troche wysoki
ale z tym cisnieniem tak jest... jak ktos ma niskie to przewaznie ma tez niska temperature... i w sumie oprocz tego, ze wlasnie zdazaja sie dni, ze ciagle sie kreci w glowie i czesto sa zmarzluchami to i tak maja sie lepiej jak ci z wysokim cisnieniem. A w szpitalu podczas praktyk to wiele rzeczy widzialam, ktore mnie zdziwily i sie zastanawialam jak to jest mozliwe ![]()
#23 |
Konto usunięte
|
desti opowiadaj , ciekawa jestem
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to by mozna ksiazke napisac (tylko, ze nie wolno ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Desti dzięki bardzo =)
mój stwierdził że b panten będzie najlepszy, a jedna szczura zrobiła sobie ała i trzeba ją wyleczyć, doświadczenie małego hodowcy pozwala mi zająć się tą sprawą osobiście, bez biegania po weterynarzach
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo Prontosan bo tego po otwarciu mozna dluzej przechowywac ![]() ps. przede wszystkim nie dezynfekowac i te produkty nie pieka przy stosowaniu co dla szczury tez lepsze bedzie...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-12-12 o 16:06 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Majka, dzieki ze sie pytasz! Gdzie i o ktorej wsiadzasz do U 75? Moze bym dotarla jakos jeszcze w Neuss na ten przystanek, gdzie Ty wsiadasz? Wsiadasz na dworcu? Ja cos za bardzo nie wiem gdzie wsiada sie do U 75, bo na Hbf to jest tylko Ausstiegshaltestelle, czy tez musze w odwrotnym kierunku...hm...chyba tak
![]() Jakby cos to dotre juz do tego Kaufhofu, o 14:00 prawda...? Tzn jakbys juz nie zobaczyla wiadomosci. Milej nocy Wam wszystkim |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wypijcie za mnie jutro jakiegos grzańca
![]() Mam do oddania 10% znizki w sklepie int. DOuglasa, jesli ktos chetny pisac ![]()
![]() ![]() Edytowane przez moniaaaaaaa86 Czas edycji: 2009-12-13 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja tym razem nie skorzystam bo jeszcze mam dwa kupony
![]()
#30 |
Zakorzenienie
|
I ja sie melduje w nowej czesci
![]() ![]() Fajne te Wasze zwierzaki ![]() ![]() ![]() Milego spotkania Dziewczyny! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Ja rowniez ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.