![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() 5-10 rzeczy które CHCECIE zrobić przed śmiercią.
Jeśli jest taki wątek to przepraszam, ale szukałam i nie znalazłam.
Gdyby takowy jednak był - poproszę do linka ![]() No właśnie, jak w tytule. Posiadacie taką listę, którą chciałybyście/chcielibyście zrealizować przed śmiercią? Może to się tyczyć oczywiście miejsca, do którego chcecie pojechać po raz pierwszy, albo wrócić tam. Chętnie poczytam o czymś nietypowym ![]() 1. Skok na bungee (gdy ktoś ma lęk wysokości) 2... 3... ? Jeżeli chodzi o mnie, to ja zamierzam stworzyć taką listę ![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-12-14 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: 5-10 rzeczy które CHCECIE zrobić przed śmiercią.
Chciałabym nauczyć się włoskiego.
Chciałabym zostać uznanym lekarzem, chirurgiem może. Chciałabym nauczyć się grać na gitarze i pianinie. Chciałabym pojechać do Argentyny, Japonii, Nowej Zelandii i koniecznie Hiszpanii. Chciałabym zobaczyć swoje nazwisko na tytułowej stronie jakiejś książki. No i fajnie by było jeszcze kiedyś się zakochać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Listy nie mam, ale jakby tak dłużej pomyśleć to pewnie sporo punktów by się uzbierało. Jest takie powiedzenie- jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga opowiedz mu o swoich planach. Więc za bardzo nie planuję. Ale marzenia mam. Przede wszystkim chciałabym zostać matką, być w stałym zwiazku (niekoniecznie małżenskim choć tak bym wolała), mieć swój dom/mieszkanie, pracować. To moje priorytety. Bez tego nie będę w pełni szcześliwa.
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
1. Chciałabym zoperować mózg
2. Chciałabym zrobić autopsję 3. Chciałabym zagrać w jakimś filmie, najlepiej coś osadzonego w szpitalu psychiatrycznym 4. Jeżeli chodzi o "wycieczki" to dwie : Amazonka i orbita ziemska 5. Zawsze chciałam nauczyć się francuskiego 6. Chciałabym wydać książkę - a w sumie dwie, jedną z zakresu nlp/motywacji a drugą fantasy ( prawie istniejącą już) 7. Chciałabym wpaść na ten jeden pomysł dzięki któremu zarobie swój "milion" - bo wielka kasa to rzadko praca a często koncepcja 8. Nie śmiać się - chciałabym zostać wampieram ( zawsze chciałam, tak gdzieś koło 10tego roku życia wpadłam na ten genialny pomysł - problemów moralnych bym z tym na pewno nie miała, niski koszt jak na życie wieczne a umieranie mi się jakoś "nie widzi") 9. Zjeść coś na maksa dziwnego - np. jakiegoś pieczonego pająka czy coś 10. Przeżyć jakieś doświadczenie z serii okołośmiertnych i tragicznych - np. wyjść cało z jakiegoś paskudnego wypadku. a i schudnać ;D Te najdziwniejsze wynikają z tego, że fasynuje mnie ludzkie podejście do śmierci jako takiej i śmierci w chwili w której ona nadchodzi - w filmach/książkach ludzie się przy takich "okazjach" tak pięknie czasem zmieniają, doceniają to i owo.. chciałabym wiedzieć jak jest naprawdę.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
1. urodzić i wychować dziecko
2. skończyć studia 3. poznać więcej języków 4. kupić sobie drogie niebieskie buty na obcasie (Taka fantazja związana z sylwestrem:P) 5. zrobić sobie samemu drinka sex on the beach 6. wykorzystać wszystkie pozycje z kamasutry 7. pomóc komuś 8. mieć własne mieszkanie i urządzić je po swojemu 9. kupić prawdziwą fajkę wodną, z prawdziwego zdarzenia taką, no i skorzystać z niej ![]() to chyba tyle
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
1) chciałabym zwiedzić świat <koniecznie Amerykę łacińską i Tajlandię
2) umieć doskonale hiszpański i angielski 3) poczuć się naprawdę kochaną i zostać żoną 4) urodzić i wychować dzieci na porządnych ludzi 5) nie rozmienić się na drobne 6) pomóc komuś w potrzebie (ale takiej naprawdę wielkiej) 7) uprawiać sex na ciepłej plaży 8) uprawiać sex na dachu wieżowca, pod gwiazdami 9) przeczytać duuuuużo wartościowych książek 10) czuć się piękną |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
chciałabym zostać mamą i kupić za własne pieniądze mieszkanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przed śmiercią chciałabym :
- nauczyć się gry na pianinie - wyreżyserować film, albo nawet kilka ![]() - napisać jakąś fajną książkę i ją wydać ![]() - a najbardziej zostać żoną TŻ ![]()
![]() |
#9 |
Buc
|
a ja bym chciała być po prostu szczęśliwa.
![]()
![]() |
#10 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
urodzić dziecko-tylko a raczej aż tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
1. Szczęśliwie się zakochać.
2. Wybudować dom moich marzeń ![]() 3. Odwiedzić Nową Zelandię i Australię. 4. Nauczyć się hiszpańskiego. 5. Zobaczyć mecz Liverpoolu z trybun Anfield. 6. Zostać lekarzem, najlepiej internistą i pomagać ludziom. 7. Przeczytać Moje drzewko pomarańczowe w oryginale. 8. Zobaczyć koncert Sigur Rós w Islandii. 9. Nauczyć się finałowego układu z Dirty Dancing (i zatańczyć na swoim ślubie ![]() 10. Mieć trzy psy: owczarka niemieckiego, beagle'a i 'najbrzydszego' ze schroniska. Edytowane przez balletoevs Czas edycji: 2009-12-15 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym:
1. ...otworzyć własny hotel 2. ...pojechac na Alaskę 3. ...zostac żoną 4.... zostac matką 5. ...wychować dzieci na porzadnych ludzi 6. ...dom w spokojnym miejscu nad jeziorem 7. ...być szczęśliwą...
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
1. Wykupić wszystkie 54 kolory mojego ukochanego lakieru do paznokci
![]() 2. Zostać 'matką zastępczą' co najmniej 10 kotów. 3. Przez miesiąc utrzymac idealny porzadek w domu [co mi się nigdy nie uda ![]() 4. Pospacerować nad jakimś kanionem najlepiej w Colorado. 5. Przeprowadzić taką rozmowę: - O jeju, jak świetnie wyglądasz! Ja cię pół roku nie widziałam/em a Ty się tak zmieniłaś. Ile to kg poszło? - No, nie tak dużo by tylko 27. -Mina rozmówcy: ![]() 6. Robić w życiu to co lubię. 7. Zrobić idealny ślub z masa kwiatów i atrakcji. 8. Móc iść do sklepu nie martwiąc się o to, czy mają może super słoniowy rozmiar. I moje największe dwa marzenia: 9. Kupić sobie mieszkanie z całą ścianą ze szkła z widokiem na jakaś metropolię, tak jak to w filmach jest. 10. Powiedzieć 'tak' w bardzo 'innych' okolicznościach czyli jednym słowem chce oryginalne oświadczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Uzależnienie
|
Urodzić dwójkę lub więcej zdrowych dzieci i wychować ja na dobrych ludzi w przytulnym domku z dużym ogrodem.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
- odwiedzic Canada, Chicago United Kingdom, United States i Miami
- zamieszkac w ktoryms z nich - zagrac w filmie, najlepiej horrorze - spotkac kilku bliskich mi piosenkarzy - pracowac jako stylistka najwiekszych gwiazd no i wiadomo - beautiful, rich & Hollywood
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Wiele rzeczy chciała bym jeszcze w życiu zrobić. Kocham życie i nie chcę myśleć o śmierci. Najchętniej w ogóle bym nie umierała (o tak, pomysł z zostaniem wampirem warty rozważenia
![]() ![]()
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Chciałabym w końcu znaleźć swoje miejsce na ziemi, które w 100% będzie moim domem. Poza tym chciałabym urodzić dziecko i wychować je na porządnego człowieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
1. Chciałabym na żywo zobaczyć tornado.
2. Chciałabym zobaczyć grób Draculi. 3. Chciałabym pomieszkać trochę w Norwegi i Islandii. 4. Chciałabym mieć jakąś głośną i opłacalną rozprawę sądową (jako prawnik oczywiście). 5. Chciałabym skoczyć ze spadochronem. 6. Chciałabym umrzeć w jakiś fajny sposób (wiem, że to głupie) np. podczas tego skoku ze spadochronem ![]() Edytowane przez Pfff34 Czas edycji: 2009-12-15 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
1. zdobyć wymarzone wykształcenie i pracować w zawodzie. i cały czas sie kształcic. a na koncu miec swój mały, przytulny gabinecik i psychoanalizować pacjentów
![]() 2. nauczyc się j. hiszpańskiego, lepiej opanowac niemiecki w praktyce. 3. zwiedzić Australię, USA, Hiszpanię, Skandynawię, Meksyk, Japonię 4. mieć w domu dużo kotów : main coona, ragdolla, niebieskiego rosyjskiego itp. ![]() 5. być z TŻtem, urodzić zdrowego dzieciaka za jakiś czas, mieć mały przytulny domek na przedmiesciach duzego miasta. 6. wyreżyserować film/współpracowac przy nim. 7. przeczytac wszystkie książki i obejrzeć wszystkie filmy. ![]() 9. generalnie żyć tak, żeby niczego nie załowac i umrzeć z przekonaniem, ze zrobiłam wszystko, to co chciałam, więc moge już umrzeć :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
1. Znaleźć miłość
2. Mieć dziecko 3. Objechać cały świat 4. Uczynić wszystkich szczęśliwymi 5. Sprawić, by na świecie zapanował pokój i miłość ![]() ubezpieczenia samochodowe
"Czy jeszcze pamiętasz, że zostałeś stworzony do radości?" Edytowane przez Chrumcia Czas edycji: 2010-02-18 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
1. Skoczyc ze spadochronu.
2. Kupic w koncu motor. 3. Isc na koncert Alejandro Sanz / Andres Cepeda (jeden z nich mi wystarczy do pelni szczescia). 4. Kupic tacie jakis wypasiony woz ![]() 5. A najlepiej dorobic sie porzadnej kasy, by moc nia szastac na prawo i lewo a przy okazji zapewnic byt przyszlym pokoleniom. 6. Udac sie w podroz dookola swiata. 7. Zanurkowac wsrod rekinow ludozercow w ich naturalnym srodowisku (w metalowej klatce oczywiscie, tak jak to robia na filmach przyrodniczych). 8. Znalezc swoje miejsce na ziemi. 9. Powiedziec najlepszemu przyjacielowi TZ co tak naprawde o nim mysle ![]() 10. Uwierzyc w Boga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Rany. Pełno jest takich rzeczy. Wymienianie ich trwałoby wieki.
Najważniejsze to stworzyć szczęśliwą rodzinę, mieszkać w przytulnym domku i mieć dobrą pracę.
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
1.zostać tłumaczem j.niemieckiego
2.wyjść za mąż 3.mieć córeczkę 4.wyjechać za granicę 5.być szczęśliwa
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() I na łożu śmierci czuć się osobą spełnioną w stu procentach. ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
1. Zostać dziennikarką i umieć pisać tak jak Masłowska chociażby, albo Cejrowski czy Ziemkiewicz
2. Być spełniona jako matka i żona (czyt. wyjść za obecnego TŻa i mieć z nim dwójkę małych bobasów ![]() 3. Być świetnie obeznana w polityce 4. Pojechać do Peru, Boliwii, Jordanii, Portugalii 5. Uświadomić wszystkim islamskim kobietom, jak bardzo są krzywdzone i że powinny mieć równe prawa jak mężczyźni! 6. Doczekać się parytetu wyborczego ![]() 7. Spróbować Jacka Danielsa 8. Popłakać się ze szczęścia, gdy moje dziecko powie MAMA ![]() 9. Dostać się na etnologię/socjologię na UW i ukończyć ten kierunek 10. Spojrzeć na ponowny błysk wzajemnej miłości w oczach moich rodziców
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
doczekać w zdrowiu i szczęściu swoich wnuków
tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
1. zostać dyrektorem albo chociaż kierownikiem
2. dostać się na moje wymarzone zupełnie odjechane i bezsensowne studia (jako kolejny kierunek) 3. zrobić doktorat 4. napisać książkę 5. nauczyć się grać na fortepianie 6. mieć swojego konia 7. mieć swojego psa 8. uratować jakiego biednego psiaka ze schroniska Do większości usilnie dążę, ale co mi z tego wyjdzie to zobaczymy ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
1. Znaleźć w życiu miłość
2. Wyjść z depresji 3. Założyć rodzinę, urodzić lub adoptować dziecko, które obdarzę miłością 4. Zobaczyć świat, albo chociaż zwiedzić dokładnie duży kawał Europy 5. Nauczyć się wspaniale tańczyć 6. Wyspowiadać się ![]() 7. Wzmocnić swoją wiarę Oczywiście skończyć studia itp, ale nie patrzę na to z perspektywy śmierci ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.