![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zmiana nawyków żywieniowych !
Witajcie dziewczyny
![]() może na początek powiem coś o sobie... Przez ostatnie dwa lata przytyłam ... aż trudno mi to napisać - 18 kg! Ostatnio ważyłam się 12 grudnia - wtedy na mojej wadze pojawiła się okropna liczba - 75,4 kg... Odchudzałam się wiele razy, mniej lub bardziej drastycznie... zawsze jednak, po każdej diecie nie udawało mi się utrzymać wagi. Moje diety wyglądały przeważnie tak - 2 tygodnie odchudzania - 5 kg mniej... miesiąc przerwy - 7kg więcej... itd itp. Postanowiłam więc nie stosować konkretnej diety, tylko zmienić nawyki żywieniowe ![]() Zaczełam 12, a właściwie 13 grudnia. Od CZTERECH już dni nie zjadłam ANI GRAMA CZEKOLADY co jest dla mnie olbrzymim sukcesem ![]() Po mału wprowadzam zmiany - brak chleba na kolację, picie więcej wody, jedzenie większej ilości warzyw, trochę ruchu :P na początek tyle... Czy jest tu ktoś kto tak jak ja, planuje pozbyć się kilku zbędnych kilogramów? Pozdrawiam i zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zmiana nawyków żywieniowych !
Czeeść!!!!To jaaaaaaaaaaaaa! Co u ciebie?Jak tam dietka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no w końcu...
![]() Oj dzisiaj dawałam radę, siedziałam obok talerza ze słodyczami i ćwiczyłam silną wolę i sprawdziłam się... ![]() Burczy mi w brzuchu, marzę o śniadaniu ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mam ochote coś zjesc,nie jadłam od 4 godzin,co masz zamiar zjesc na sniadanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj na kolacje tylko kubusia ... (detoks hehe :P ) to sobie wyobraź co przeżywa mój żolądek :P
Śniadanie... myślałam o jakiejś owsiance, albo płatkach z mlekiem, a Ty? ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja mam zamiar zjeść jajecznice.
Jak długo tu jeszcze bedziesz?czy zaraz idziesz spać? ja tak za pół godzinki ide spac P.s Jak zrobić stopke? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Do góry po lewej są "ustawienia" a tam w linkach po lewej jest "Edytuj podpis" chyba tak
![]() Jajecznicę mówisz? hm kusisz kusisz... hehe ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
jeszcze niewiem dokładnie,ale wiem ze z 2 jajek.
tez masz zamiar jesc jajko czy raczej nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No i w końcu was znalazłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
aaa i posiedzę jeszcze chwile, bo jutro mam hm... "wolne" :p jadę z mamą na zakupy, ajj... chyba szlag jasny mnie trafi jak będę musiała przymierzać sukienke na studniówkę w rozmiarze 42
![]() Właśnie tak teraz sobie pomyślałam - co ja mam zjeść na obiad? w tym centrum handlowym jest Mc Donald's, KFC i tego typu rzeczy, więc hmm... a w domu to będę dopiero wieczorem, bo mam trochę kilometrów. Może znajde jakiś ryż w chińskiej? co myślisz? ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- ooo misia witamy witamy ![]() ![]() jak minął dzień? dałaś rade z naszym postanowieniem?
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() no jakimś cudem dałam radę hehe rano sobie kawałek kurczaka z grila zjadłam a potem niestety ale kubusia nie kupiłam więc ratowałam się kawką herbatką i wodą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
jajecznicę to ja lubię, nawet bardzo, ale najbardziej z solą i kiełbasą hehe :p ale jakieś ograniczenie trzeba będzie zrobić... a może rano zjem jakieś pieczywo a jajka (białko) zostawie sobie na kolacje?
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]()
a o której idziesz spac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a co do jedzenia na mieście-to jak mogę Ci coś poradzic to wybierz mięsko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
misia - dałam rade, tak mniej więcej
![]() Rano zjadłam pol kromki chleba z masłem, potem mały Kubuś. Po południu warzywa z odrobiną kurczaka i także mały Kubuś. A wieczorem to już tylko mały Kubuś... i zeżygam się tym zaraz hehe :p marzę o chlebie... nawet się dziwię, że tak sobie radzę z brakiem słodkiego ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- gabi - tak za pół godzinki misia - myślałam o ryżu z jakimiś tam cudami chińskimi ![]() jeśli nie to, to po prostu w jakiejś normalnej restauracji zamówie sobie coś niskokalorycznego, jakąś zupę np. ![]() ![]() nie wiem co mnie tak pozytywnie nastraja do tej diety i motywuje, ale jak narazie jest dobrze ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
![]()
misia czesc,super ze dołączyłas,nie chce wam sie spac?
ja zaraz ide |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No to super Ci poszło
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
widać ze cie badzo kusi zwazenie,ej a ty robisz tylko brzuszki czy cos wiecej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
misia - plany na jutro :
żeby noc zleciała jak najszybciej i żebym mogła już coś zjeść :p na śniadanie może płatki z mlekiem albo owsianka, ostatecznie jeśli chleb to może z serkiem wiejskim? a obiad to właśnie zobacze, gdzie tam mnie poniesie w galerii ![]() a Ty jakie plany? gabi - już mówiłam jestem nocnym markiem hehe ale z głodu nie daje rady, zaraz postaram się zasnąć ![]() tylko brzuszki, narazie nie chce mi się nic więcej i nie mam na to za bardzo czasu, może zacznę w weekend, to jakoś bardziej mi się zachce w tygodniu ruszać moim grubym tyłkiem :p a wy? €
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Gabi a jak Tobie dziś poszło ?
![]() ![]() Katien-ryż jest lekko strawialny tak że bez obaw możesz go jeść ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
misia - dało sie,cięzko było ale sie udało.
ja spadam dobranoc miłych snów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a ja jutro to sama nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Gabi no to gratulacje i trzymaj się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
tak tak zakupy
![]() ![]() Jutro postaram sie unikać chleba wiec tak jak mówisz jajka i ryby to fajna sprawa, cebulki nie próbowałam wczesniej wsadzic do jadłospisu ![]() po mału też lece spać, głowa mnie już boli nie wiem jak zasne... śniadanieeeee błagam!!!!! ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- dobranoc ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
na pocieszenie Ci powiem że rano nie będziesz głodna
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- i oczywiście życzę Ci miłej nocki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Forum Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie --> Schudnę- mam cel. Wspólne odchudzanie dlaa załamanych swoją wagą. Raczej sie tu nie pojawię wiecej, więc jak coś to zapraszam na powyższe forum ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post15903507
22.10-->28.10-->04.11-->11.11-->17.11-->25.11-->02.12-->09.12-->16.12-->22.12 120,1-->116,8-->116,5-->116,0-->114,8-->114,6-->113,6-->110,4-->108,8-->????? Plany na 2010 r.: 06.01-->03.02-->03.03-->07.04-->05.05-->02.06 108,0-->106,0-->102,0-->98,00-->94,00-->90.00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.Jak narazie jestem na samym śniadanku ( wstałam późno) i przegryzłam kilka płatków smakowych (wiele kalori nie mają zapewne ) . A jak tam u was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katien pewnie jeszcze po sklepach buszuje, mam nadzieję że ze świetnym skutkiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Jeszcze wam powiem że na śniadanie zjadłam bułkę z filetem, a na kolacje kopytka ![]() ![]() Przyznałam się jak na spowiedzi hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
misia - dzisiaj wstałam baaardzo późno , obiadek zjadłam o 16.30 .Miałam zupe-krem z warzywami . Dzisiaj zjem tylko 3 posiłki. Kolacje zjem około 20-20.30 . A ty co mialas na obiadek?
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- misia - źle przeczytałam,czyli nie jadłas obiadku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No właśnie tak wyszło , że nie jadłam, choć staram się przeważnie nie opuszczać posiłków . No to już kilka dni diety mamy za sobą
![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
![]()
misia - dzisiaj to normalnie mi siostra robi na złość,chce mi wpychać czekolade. ale sie powstrzymuje ! u mnie to tak wielu dni nie ma bo wczesniej tylko ćwiczyłam,wczoraj zaczełam diete. nie jest najgorsza dieta i w ogóle, tylko to że każdy kusi,a ty juz dzisiaj ćwiczyłas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.