|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Nindżopesz
|
2 sety Donna Karan (BC, Chaos, Fuel, Essence) 27,5 GBP/flacha - Harrods, pocz. lutego
No i lipa. Promocja się skończyła, zestawy out of stock, akcja odwołana
![]() WOLNE: 33 ml Signature, 55 ml Lavender Czas trochę tu uporządkować. Ponieważ Basiek prowadzi równoległe zakupy, natomiast kilka dziewczyn ma odlewki u innych osób pozwoliłam sobie zrobić wstępną propozycję "porządkowo-wysyłkowo-rozlewkową" w celu uniknięcia podwójnych kosztów przesyłek. Proszę sprawdźcie czy Wasze ml się zgadzają i czy taki układ pasowałby rozlewającym/kupującym: Ja wysyłam: Agnyska: flacha Lavender, 5 ml Fuel od Mette (Mette odleje i mi przekaże), 5 ml Signature od Daffodilki (ja odleję) Anastazjaaa: flacha Chaos, flacha Signature, flacha Jasmine Daffodilka: flacha Wenge, flacha Signature Layola: flacha Chaos Marei: flacha Jasmine, 5 ml Fuel od Mette (Mette odleje i mi przekaże) MeryJane: flacha Wenge, flacha Labdanum Mette: flacha Fuel Rywka: flacha Labdanum, 5 ml Fuel od Mette (Mette odleje i mi przekaże), 5 ml Signature od Daffodilki (ja odleję), 5 ml BC od Red (ja odleję) RAZEM 5 ml BC ode mnie Mette wysyła: Figarro: 1 ml Fuel od Mette (Mette odleje i mi przekaże), 1 ml BC od Red (odlewam i podrzucam Mette do wysyłki) Cbr odlewa i wysyła: Mirela: flacha Fuel, 20 ml BC od cbr dysk: 15 ml BC od cbr magda s.: 5 ml BC od cbr (w atomizerku typu nowa piątka) Wika28: 5 ml Jasmine od Baśka, 10 ml BC od cbr (cbr odlewa na chybcika 9go lutego, oddaje mi, ja przekazuję Baśkowi do wysyłki wraz z Jasmine) RAZEM 50 ml BC od cbr Basiek wysyła wraz z odlewkami ze swojego wątku: CatchyKathy: 15ml BC od Red (odlewam i przekazuję Baśkowi) HulaGirl: 10 ml BC od Red (odlewam i przekazuję Baśkowi) Sabbath: 1 ml BC od Red (odlewam i przekazuję Baśkowi) et-ka: 10 ml od Red (olewam i przekazuję Baśkowi) Florens: 10 ml od Red (odlewam i przekazuję Baśkowi) RAZEM 46 ml BC ode mnie Anastazja wysyła: ladygodiva: 10 ml Jasmine od Anastazji, 5 ml Lavender od Mamusi muminka (całą flachę prześlę do Anastazjii), 5 ml Signature od Anastazji Mamusia muminka: flacha Lavender + jakaś odlewka poissonivy: 10 ml Signature od Anastazji, 10 ml Jasmine od Anastazji Skarbiątko: 10 ml Jasmine od Anastazji, 10 ml Chaos od Anastazji Cbr sama się obsłuża ![]() cbr: 2 ml Jasmine od Anastazji (sama odleje 9go, ja puszczę do Anastazji 98 ml), 2 ml Fuel od Mette (sama odleje 9go, ja puszczę do Mette), 2 ml Signature od Daffodilki (odleje sama 9go lutego na chybcika) _________________________ _________________________ ________________ Na przełomie stycznia/lutego wybywam do Londynu, planuję nalot na Harrodsa i zaopatrzenie wizażanek w zapachy Donny Karan ![]() W całej akcji mnóstwo jest niewiadomych: czy zestaw będzie dostępny, czy można go kupić na żywo czy tylko przez net, czy nie skończy się promocja etc. W najgorszej opcji zwrócę pieniądze na konta i obejdziemy się smakiem (zapachem). Możliwy odbiór osobisty w Warszawie po 7.02.2010. 1. Nazwa zapachu i pojemność: dwa zestawy Donna Karan The Collection (8 flaszek x 100 ml): Black Cashmere EDP, Signature EDP, Chaos EDP, Essence Wenge EDT, Essence Labdanum EDT, Essence Jasmine EDT, Essence Lavender EDT, Fuel for Men EDT 2. Miejsce zakupu: Harrods w Londynie http://harrods.com/harrodsstore/ link do zestawu: http://harrods.com/HarrodsStore/find...00000001668384 3. Link do opisu nut: część tu: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty część na stronie Harrods'a: http://harrods.com/HarrodsStore/find...00000001668384 4. Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: cały zestaw kosztuje w promocji 220 GBP - stąd jedna flaszka to 27,5 GBP (średnio 130 PLN za 100 ml).Wysyłka free, ale mile widziana zrzutka dla mnie na samolot ![]() 4a.Kurs waluty: niedługo wymienię trochę kasy więc podam dokładny kurs, póki co liczmy średnio 1 GBP = 4,7 PLN EDIT: TŻ gada, że funt zdrożał i żeby liczyć 4,8. Czyli 100 ml (1 flaszka) = 132 zł, 1 ml = 1,32 zł 5. Kwota za 1 ml zapachu: 1 ml = 1,32 zł. 6. Ceny atomizerów (będzie ile trzeba): 5ml - 1,76zł 10ml - 2zł 22ml - 2,37zł 33ml - 2,81zł 53ml - 2,74zł próbki szklane ok. 1,5ml - 0,31zł Ceny całych odlewek: 1 ml - 1,63 zł 5 ml - 8,36 zł 10 ml w 10tce - 15,20 zł 20 ml w 22ce - 28,77 zł 7. Termin zbierania wpłat: do 28.01.2010r. za popularne zapachy mogę założyć 8. Koszt wysyłki do współkupujących: z wliczonymi kopertami (polecony priorytet lub paczka): same odlewki - 7 zł 1 flacha + odlewki - 8 zł 2 flachy i więcej - 13 zł Mogę dodatkowo ubezpieczyć przesyłkę. Możliwy odbiór osobisty w Warszawie po 07.02.2010. 9. Lista udziałowców(kupujących)/lista rozliczeń: 1 Black Cashmere - Redhaired Witch (w tym do rozlania 50 ml) 2 Black Cashmere - Cbr (w tym do rozlania 50 ml) 1 Wenge - Daffodilka 2 Wenge - MeryJane 1 Labdanum - Rywka 2 Labdanum - MeryJane 1 Chaos - Layola 2 Chaos - Anastazjaaa2 (wątek rozbiórkowy tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397574) 1 Signature - Anastazjaaa2 (wątek rozbiórkowy tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397574) 2 Signature - Daffodilka 50 ml (wolne jeszcze 33 ml) Chętni na odlewki Signature (razem 17 ml): Cbr 2 ml Rywka 5 ml ladygodiva 5 ml Agnyska81 5 ml 1 Lavender - 40 ml Mamusia Muminka (wolne jeszcze 55 ml) 2 Lavender - Agnyska81 Chętni na odlewki Lavender (5 ml): ladygodiva 5 ml 1 Fuel - mirela76 2 Fuel - mettemarit (wątek rozbiórkowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397707) 1 Jasmine - Marei (w tym 30 ml wolne - załóż proszę ewentualny wątek rozbiórkowy ![]() 2 Jasmine - Anastazjaaa2 (wątek rozbiórkowy tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397574) Zapraszam do capnięcia całości lub rozbiórki ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2010-01-25 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
never say no to panda
|
Dot.: 2 sety Donna Karan (BC, Chaos, Fuel, Essence) 27,5 GBP/flacha - Harrods, pocz.
ja potwierdzam swoje BC
i przy okazji oferuję usułgi rozlewniczo-wysyłkowe, gdyby trza było coś odlewkować ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2 sety Donna Karan (BC, Chaos, Fuel, Essence) 27,5 GBP/flacha - Harrods, pocz.
Redhaired i cbr Wy po 100ml BC bierzecie i się nie dzielicie jak rozumiem tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
never say no to panda
|
ja się generalnie pierwotnie dzielić nie miałam, ale - pisałam już Baśkowi - że w obecnej sytuacji, kiedy TYLE chętnych na BC się pojawiło, mogę rozlać swój flachon (50ml i ani kropelki więcej)... ale myślę, że to dopiero, jak dostanę go do łapek (założę osobny wątek i w ogóle) - no, chyba, że teraz, zaraz, już chcecie
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja jeszcze tylko dodam, że jeśli Dominkab zrezygnuje, to chętnie zaopiekuję się flaszką Labdanum
![]() i potwierdzam Chaos
Edytowane przez layola Czas edycji: 2010-01-18 o 13:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Już wszystko wiem- Potwierdzam Wenge i odbiór osobisty
![]()
#7 |
grozi wypollizowaniem
|
jakby któras dzieczyna od Chaosu chciała sie troche pozbyć, to ja reflektuję
![]() ![]()
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jezeli sie gdzies zalapie, to poprosze 10 ml BC i 5 ml jasmine. Ale tylko, jezeli obie odlewki beda u jednej rozlewajacej
![]() Auc! Juz widze, ze tu rozbiorki calych butelek ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
cbr ja jestem chętna na 10ml ale nie naciskam, jeżeli będziesz rozlewać i założysz wątek to bardzo chętnie bym się wtedy pisała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
never say no to panda
|
jeśli nikt nie weźmie tych bezpańskich flachonów, wtedy proponowałabym rozebrać jej tutaj na mililitry (mogę odlewać - tylko prosiłabym o danie znać przed moim rzutem atomkowym - zamówię odpowiednie ilości
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ok, czyli ewentualnie byś je przygarnęła i rozlewała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
grozi wypollizowaniem
|
to ja poproszę 10ml-tylko nie wiem czy mogę to tu pisac czy beda inne wątki
![]()
#14 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
never say no to panda
|
Red - ja jestem za
![]() i służę tabelkami wyliczeniowymi w razie czego ![]() *edit - Red - jeszcze jedno pytanie - kiedy Ty pędzisz do tego Londynu? wrócisz może przed 9. lutego? (a gdyby zestawów - tfu tfu - nie było, mogłabyś mi zanabyć samo BC nowe - nawet i w pełnej cenie 55Ł - jestem zdesperowana) *edit2 - doczytałam, że 7.02 będziesz już w Wawie a nie wybierasz się przypadkiem na koncert Emilki? 9.02 w Progresji? bo mogłabym osobiście odebrać caly majdan
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-18 o 14:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
To ja mogłabym się podłączyć na odlewki? 5ml Wenge i 2ml Labdanum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ad 2. dokładnie, wracam nawet 6go i jasne, mogę kupić Ad 3. nie idę ale możemy się umówić 9go gdzieś w okolicach centrum po 16tej Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
To ja potwierdzam moją chęć przygarnięcia 10 ml Chaosu!
Edytowane - jestem zapisana już w wątku u Basiek, więc tutaj chyba już nie muszę potwierdzać, chociaż przyznam, że się pogubiłam ![]() E 2 - ok, już się połapałam, mój Chaos jest w wątku u Baśka, więc ten mój post można całkiem usunąć. Edytowane przez kalendarzowa_wiosna Czas edycji: 2010-01-18 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Red, to jak to robimy,
dziewczyny mają czesc u mnie ml a część u któejs wizażanki z pełnej flachy od Ciebie ![]() z kolei nie chce sie łapać za wszystkie odlewki bo nie dam rady ![]() chodzi mi tez o ilosc wysyłek
wróciłam do perfum ![]() sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2010-01-18 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja nie będę chyba Wam komplikować życia i na razie się może jednak wstrzymam z tymi zapachami od Ciebie ![]() Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2010-01-18 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem, jestem, - odbieram całe flachy od Red i dostarczam odlewki do Baśka ![]() edit, tzn do Baśka dostarczam odlewki + rozebraną z tych odlewek flaszkę, gotową do wysłania do włascicielki
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-01-18 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
never say no to panda
|
to ten, to ja się mogę podjąć zodlewkowania tych słabochodliwych
![]() w baśkowym wątku mettemarit pisze, że wcześniej zaklepywałam Fuel dla siebie (u Baśka Fuel jest zaklepany dla Agnieszki), więc rozwiązuje się problem jednego bezpańskiego flachonika ![]() *edit - w ogóle, mam pomysł, jeśli Basiek by się zgodziła, właścicielki flachonów mogłyby odlać ze swoich odlewki, wysłać to to hurtowo do Baśka (dorzucając odlewkowiczkom po 1-2zł za przesyłkę dobaśkową) i Basiek mogłaby hurtem to to powysyłam do ludzisk ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-18 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie zauwazylam teraz mettemarit ![]() całe szczescie,ze jest u Was miejsce ![]() Moge rozlac swoj cały rzut 8 flachowy ![]() np zrobiłąbym odlewki Lavendy, a 50ml oddałabym Agnieszce-logicznie mysle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Oki, to ja żeby usprawnić akcję wezmę jeszcze Signature, tez połowę chętnie oddam...
No i teraz tak...mogę porozlewać ''moje'' flaszki, atomki mam. Chyba zaraz założę osobny wątek żeby tego nie zaśmiecać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Baśku, rozlej może to co Ci wygodnie (na co będziesz miała czas), ja mogę rozlać swoją flaszkę sama, możesz Ty, jak wolisz...
![]() |
#28 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() zostaje Fuel, Lavande, 2 x Jasmine nie, jednak miałam nie brać flachonów w ciemno i muszę swoją zapachuć powstrzymywać zapiszę się na za to odlewkę 2ml Signature ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-18 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam flaszkę Wenge
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-01-18 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Nindżopesz
|
Dzięki za pomoc dziewczyny, ja bym z tym sama zginęła
![]() Później wyślę PW do niepotwierdzonych i przyznam, że pogubiłam się w kolejności zamówień na odlewki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.