|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ampułka vita-Ciment
Które witaminy warto kupić? Czy wierzyć tym reklamowanym? Czytałam gdzieś, że "skrzyp ekspresowy" i witamina A sa dobre na włosy. Błagam o jakies podpowiedzi, bo moje włoski na prawde otrzebują wzmocnienia. Ratuję je odzywkami ale myslę, że jakas pomoc "od środka" tez by się przydała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Na prawde dobre witaminy na włosy
skrzyp jest oki, wejdz w archiwum napewno znajdziesz cos co cie interesuje, mikstura z dzrozdzy, lub tabletki drozdzowe tez sa oki!
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Uzywalam juz wiele medykamentow na pomoc wlosom,ale przyznam szczerze jesli chodzi o drozdzowe tabl.takie jak Dermin to nie pomogly mi za bardzo!mialy pomoc cerze,wlosom jak i zarowno paznokciom ale zadnego rezultatu nie przyniosly!nawet przeciwnie!organizm jakby sie przed nimi bronil w rezultacie cera zaczela nabierac coraz to nowszych wypryskow !nie wiem jak bedzie w twoim przypadku ale to byla moja opinia.Teraz kupilam szampon z czarnej rzepy z odzywka i zaczelam zazywac tabletki a dokladnie kapsulki ze skrzypu polnego,mam nadzieje ,ze pomoga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja próboiwałam wielu preparatów.Z droższych polecam Revalid, tyle tylko że naprawdę opróżnia kieszeń, ale jest bardzo ,bardzo dobry, przynajmniej mi bardzo pomógł. Z tańszych Skrzyp polny z witaminami i HUmavit ze skrzypem i pokrzywą. Tyle tylko że nie dają efektów błyskawicznie.Obecnie stosuję Humavit i zauważyłam poprawe po około 7 dniach.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ampułka vita-Ciment
Gdzie można kupić ampułkę vita-ciment Kerastase? Nie mam czasu na siedzenie u fryzjera i zrobiłabym ją sobie samam w domu. niestety w salonach nie chcą jej sprzedawać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: ampułka vita-Ciment kerastase
podbijam mój wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: ampułka vita-Ciment
podbijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ale wogóle nie chcieli sprzedać czy pojedyńczo nie? U mnie sprzedają, ale tylko cale opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a ile tych ampułek sprzedają u Ciebie? u mnie sprzedają takie tubki do domoweg oużytku ale to nie to samo co ampułki - mają mniejsze stężenie cementu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie pamiętam dokładnie 8 lub 10- sama pytałam jakiś czas temu, ale nie miałam wtedy na całe opakowanie, jeśli chcesz to zapytam, mam ten salon po drodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Beliczku, jestem na 100% pewna że ampułek nie ma w sprzedazy - w sprzedaży jest Aqua Oleum (osobiście wolę) i tubki z cementem. Ampułki do sprzedaży nie są przeznaczone, tylko do użytku profesjonalnego. Co oczywiście nie oznacza że nie możesz ich kupic - ja miałam wiele puszki MAsquintense i mleczka preteinowego, i masę innych rzeczy też - to kwestia dogadania się z fryzjerem/właścicielem salonu - stała klientka może wszystko
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Re: ampułka aqua oleum / do Smoczycy
Oluś, dzięki za odpowiedź. Ja niestety nigduzie nie ejstem wierną i stałą kllientką, iwęc nie mam szans na zakup cementu
![]() ![]() Te ampułki Aqua oleum są dobre? czy regerują? Czy tylko wygładzają, zmiękczają jak odżywka? Ściskam mocno i pozdrawiam !!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
witaminki Silica ??
ponoc szybciej po nich rosną włosy ... czy wie ktoś ile kosztują te witaminy i czy mozna je kupic w normalnej aptece ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: witaminki Silica ??
te witaminy kosztują 50 złotych !!!! Boshe ... nie stac mnie na takie drogie tabletki a naprawde bardzo mi zalezy na tym zeby szybko odrosly !! Są moze jakies naprawde skuteczne witaminy ale tańsze !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Witaminy Silica należą (tak mi się wydaje) do jednych z tańszych. Opakowanie 100 tabletek kosztuje ok 26 zł i dostępne jest w większości aptek. Ja kupuję je na listki, po 20 tabletek (moja studencka kieszeń nie odczuwa wtedy tego wydatku
![]() A czy są skuteczne? Używam ich z krótkimi przerwami od ponad roku... nie zauważyłam, żeby poprawie uległy paznokcie, ale włosy- wypadają jakby mniej i są po prostu lepsze (jakieś takie bardziej witalne ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
sprawdziłam w internecie i opakowanie (40 tabletek) kosztuje 56 złotych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Czy aby mamy na myśli ten sam preparat? Ja stosuję "Silica- preparat wzmacniający włosy i paznokcie oraz poprawiający wygląd skóry". Firmy niestety nie znam, nie mam opakowania tylko sam listek tabletek.Ale z tego co pamiętam opakowanie jest takie biało- żółto-pomarańczowe z niebieskim napisem. Mogę co najwyżej podać skład tych tabletek. A możesz podać stronę na której je znalazłaś?
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
już wiem: Silica firmy Naturell
Dokladnie taka jak ta: http://nowy214.republika.pl/silica.html
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
myślisz ze te witaminy pomogą szybciej rosnąć moim włosom ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem anifarmaceutą, ani lekarzem, więc nie mnie jest oceniać skuteczność takich preparatów. Na pewno poprawią stan włosów, ale jak to jest z tym wzrostem- to nie wiem. Nawet jeśli przyspieszają, to spektakularnych efektów bym się nie spodziewała.
Mnie preparat Silica Naturell poleciła Pani dermatolog. Według niej- jest tani a skuteczny. I chyba muszę jej przyznać rację. I tylko raz na dzień trzeba pamiętać o zażyciu tabletki. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Re: witaminki Silica -dzialaja!
Moge potwierdzic ich skutecznosc w przypadku paznokci: uzywam ich od ok. miesiaca i juz zauwazylam poprawe stanu paznokci: wczesniej sie lamaly i "zadzieraly" dosc czesto, a w ciagu ostatnich dwoch tygodni nie mialam ani jednej takiej awarii. To chyba zasluga Siliki, bo nic innego z nimi nie robie. Tam jest m.in. skrzyp polny, wiec teoretycznie powinno dzialac. Jesli chodzi o wlosy, to jakos nie zauwazam na razie zmian, ale i nie mialam z nimi zadnych problemow do tej pory.
![]() |
#23 |
Gość
|
cZEŚĆ A MAM PYTANKO - JAKIE WŁAŚCIWOŚCI MA kERASTASE VITA - cIMENT ? ja próbuje moim włóoskom pomóc wiec kazda dobra rada sie przyda - pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ewunia, nie chcę Ci nic sugerować - dla mnie Aqua Oleum to rewelacja, ale ja mam patologicznie suche włosy, o których sami fryzjerzy mówią że są tępe
![]() Daggmaro, o wlaściwościach cementu możesz sobie poczytać na KW: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2248
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Witamina B6
elosek
![]() ![]() ![]() pozdro ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Re: Witamina B6
Szczerze mówiąc nic nie wiem na temat wpływu samej witaminy b6 na porost i jakość włosów, ale jeśli zależy Ci na poprawie ich kondycji polecam raczej złożone preparaty np. Silica czy Dromin, dobry ale droższy jest też Revalid. I pamiętaj, ze trudno powiedziec ile i jakim czasie urosną ci wśłoy, bo wpływ takich środków na organizm jet stopniowy i powolny, więc trudno będzie Ci "gołym okiem" ocenić jego wpływ. Na "odnowę" włosów dobry jest też szampon i odżywka Seboradin - w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
ja kiedys kupowalam wit B6 w ampulakch (jak zastrzyki)mieszlam z Seboradinem lotionem, owijalam wlosy recznikiem i ... dawalo efekty
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie przyjmuję od 3 tyg. drożdże Humavita i jeszcze inne pojedyńcze witaminy (A, E, B,itd.) i chciałabym wiedzieć, ile czasu je powinnam regularnie przyjmować, po jakim czasie zrobić przerwę i czy póżniej znów powrócić do ich stosowania?? Będę wdzięczna za wszystkie rady i odpowiedzi, by ich stosowanie nie poszło na marne, tylko dało jak najlepsze efekty. Pozdrówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
a ile czasu trzeba przyjmować tą witaminkę B6 by uzyskać jakiś efekt. I po jakim czasie zrobić przerwę, jak długą by znów móc powrócić do jej zażywania>??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
kazde leki a wiec i witaminy w tabletkach czy kroplach , ich dawkowanie nalezy konsultowac z lekarzem
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.