![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak dalez zyc!!!!!
witam!! mam taki problem kto mi pomoze!! mqam 27 lat i jestem po rozwodzie ponad rok czasu ale nadal my mamy kontak ze soba bo go kocham i nieumiem o nim zapomniec, nieplaci na dziecko i niema z nim kontaktu wogole!! a przez niego stracilma wszytsko mieszkanie, prace, oszczednoasci!! bo teraz mieszkam u babci ale tez jest jakos nie tak bo sie czepia caly czas i szuka zaczepki, rodzice mieli racje co do niej, z moja mam atez sie dogadam bo sa spiecia o wszytsko , byly o meza i o zycie ze pomaga, na wynajem mnie niestac ani na mieszkanie, od pazdzierniak ide na staz do sklepu ale pozniej mam miec zatrudnienei w nim!! juz mam dosc zycia i tego wszytskiego, mam taki metlik w glowie ze szok!! pomozcie mi , co robic dalej!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak dalez zyc!!!!!
Cytat:
Ale o co Ci dokładnie chodzi? Piszesz, ze idziesz na staz- bedziesz po nim miała prace- to źle? Chodzi Ci pewnie głownie o niego- nie znamy tej całej sytuacji, za mało napisałas, zeby moc cokolwiek o Was powiedzecieć. Dlaczego straciłas przez niego wszystko? Strasznie chaotyczna ta Twoja wypowiedź. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą nie wiem czy to akurat ma znaczenie, skoro macie dziecko a on nie poczuwa się do obowiązku alimentów, biorąc jeszcze pod uwagę Twoją sytuację-sama z dzieckiem bez pracy,bez pieniędzy i dodatkowo na łasce babi... Skoro straciłaś przed niego pracę mieszkanie pieniądze i rodzina też go nie akceptowała to chyba lepiej dać sobie z nim spokój. Wiem że łatwo się mówi, ale pomyśl co będzie-zakładając hipotetycznie że nagle wróci powie że się zmienił itd a wykorzysta Cię i Twoje pieniądze które dostaniesz za staż?? Nie myśl tylko o sobie i o tym że go kochasz ale też o dziecku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Chaotyczna wypowiedz, bo i chaos teraz w glowie autorki.
Jak dalej zyc? Zycie Ci juz pokaze jak zyc i niekoniecznie zle ![]() Przedewszystkim nie liczyc juz na niego. Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2010-09-25 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No prawda, troche malo napisalam!! Moj maz jak sie corcia rodzila byl na komisariacie 48 godzin o narkotyki, mowil ze sie zmieni, potem zaczol znikac na tydzien czasu i tak caly czas, niepracowal co pracowal to zaraz nie pracowal , potem przebywal u mamusi swojej nieprzyjezdzal, potem przyszla kuratorka ze do sadu sie niewstawia i go aresztowali na 6 miesiecy, mielismy kredyty on i ja, zadnych oszczednosci, nawet rodzice moi nam pomagali, mielismy mieszkanie bo mi rodzice zostawili bo jego rodzina nic niepomaga, a ni teraz do mojej corki nieprzyjezdzaja i sie niepytaja, jego rodzice pija!znow musialm zamieszkac z rodzicami ale niedalm rady z mama, wiec wprowadzialm sie do babci ale moja babcia jest dwulicowa i sie wtraca wszytsko, pracowalam ostatnio 6 miesiecy nawet nic niezaoszcedzilam bo bylam na stazu,!! Ja mam z nim kontakt, zdradzal mnie jak wyszedlz wiezienia i przed, ale nadal mowi ze nas kocha itd ale z dzieckiem niema kontaktu bo nieprzychodzi do niej od 2008roku!! a ja niebede jezdzic do niego jak mu sie przzypomnij!! rodzice mi kredyt spalacili bo bym do konca zycia placila, bo moj byly maz ma z 50 tys dlugu i alimenty 6 tys!! nieumiem sobie zycia ulozyc, wszyyscy maja do mnie pretensje!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wez kobieto napoisz jeszcze raz wszystko, na spokojnie, z czym masz problem.
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- po pierwsze; co stalo sie z mieszkaniem od rodzicow? po drugiej: lap sie kazdego dodatkowego zajecia, poki co przemecz sie na tym stazu, a potem odkladaj kase, albo szukaj lepszej pracy. po trzecie: zloz pozew o aliemnty, jak najszybciej. z pensją z pracy po stazu, plus alimentami, powinnas dac rade wynajac jakis pokoj a i na skromne zycie powinno wystarczyc. po czwarte: odpusc sobie tego kolesia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
alimentow nie mozesz od niego wydebic, porbowalas sadownie?! po nastepne zaraz bedziesz miala staz, potem pewna prace, wez sie w garsc, za swoje zycie i zycie swojego dziecka.. i mam nadzieje ze nie chcesz wrocic do tej patologii w osobie swojego bylego meza?..rzeczywiscie chaotyczna wypowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
bo ja tak szybko pisze!! mam problem z tym czy wrocic do niego, i co dalej robic ze swoim zyciem!! jaj ja sie do niego nieodezwe to on wcale do mnie nienapisze! a mam problem z tym ze stracilam wszytsko i co dalej robic!! alimenty mam 400 zl placi mi panstwo bo on nieplaci!! a za staz jest 700 zl a wynajem kosztuje 1300 zl u nas , wiec niedam rady isc na wynajem jak ja u babci nieplace rachunkow i mi niestracza na zycie i mi rodzice pomagaja!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wiec przemecz sie u tej babci, poki Twoja sytuacja sie nie poprawi.
a do męża wróć, o ile Twoim marzeniem jest spaprane życie. i nie uzywaj tylu wykrzykników. 1300? wynajem czego? nie sadze, zeby wynajem pokoju kosztowal az tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet w wawie pokój tyle nie kosztuje to gdzie ty mieszkasz? Dagmara po co ci 2 takie same wątki? Tam już dziewczyny ci napisały co nieco. Link do drugiego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=429890
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-09-25 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
u nas tyle kosztuje bo sie placi wynajem plus oplaty media itd!! a gdzie tam dalej oplaty przedszkole niedam rady!! a wzielam nowy watek bo zeby popisac z dziewczynami , zeby ktos mnie na duchu podtrzymal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a Ty w ogole czytasz co CI piszemy czy tak sobie piszesz zeby pisac?
nie uwierze, ze gdziekolwiek wynajecie pokoju plus oplaty kosztuje 1300zl. nie jestem pewna, czy Ty faktycznie cos chcesz z tym swoim zyciem zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Lublinie moja koleżanka np. płaci za pokój 500zł i ma już w to wszystko wliczone. A po co ci inne media niż internet za który i teraz płacisz?
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
moze koleznka nie cche pokoju tylko przynajmniej mieszkanie 3 pok z wyposazeniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
przeczytalam poprzedni watek i odpadam.
powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22297018]moze koleznka nie cche pokoju tylko przynajmniej mieszkanie 3 pok z wyposazeniem?[/QUOTE]
tez mi to prez mysl przeszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Buc
|
czytając tego typu wątki, mam wrażenie czasem, że żyję jednak na innym świecie.
![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prowokacja
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-09-25 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Problem w tym, że Dagmara pewnie nie do końca umie szukać. Gdzie nie mieszkasz, to pokój - taki jak dla Ciebie, i dziecka - wynajmiesz ze wszystkim za 500zł. Poważnie. Ja za tyle wynajmuję pokój z facetem w Krakowie, a podkreślam, że mamy mega standard i nowe budownictwo - więc za nieco starsze bloki/kamienice uda Ci się znaleźć nawet do 450zł.
Co do związku - krótka piłka. Jeśli Twój mąż jest taki, jakim go opisujesz,to nie jest dziecku do niczego potrzebny. Lepiej żyć jako dobra matka dla swojej córki, z wyłączeniem pierwiastka ojca. Po co córka ma pamiętać ojca narkomana/kryminalistę/kogoś, kto się nią nie interesuje? Jest poza tym coś takiego jak Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie, zasuwaj, wypełnij wniosek o alimenty dla dziecka (z tego co mi wiadomo, to koło 400zł miesięcznie, do ukończenia pełnoletności..?), szukaj pracy. Dziecko (nie napisałaś, w jakim jest wieku) można zawsze zostawić babci, dla Ciebie jest jaka jest, ale wnuczkę powinna traktować dobrze - jak wszystkie babcie. Załap się gdzie możesz, spróbuj zaoszczędzić 'na później', życzę szybkiego powrotu do formy. Staniesz na nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ja mieszkam w kielcach, i uwierzcie u nas jest ciezkie zycie w kielcach, zobaczcie sobie na ogloszeniach wynajem swietokrzyskie. moja corcia ma 3 latka, chodzi do przedszkola ale ostatnio chora i siedzi w domu.ja od 1 pazdziernika znow zaczynam staz, na 3 miechy a potem ma wpisane zatrudnienie na 6 miechow jak sklep sie nierozwiaze. alimenty placi mi juz mopr te 400zl!! ale ja jakos nieumiem sobie dac rady caly czas sie uzalam nad soba , chce zyc inaczej, jestem jedynaczka wiec niema z kim pogadac bo niemma rodzenstwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
o bosz kobieto wez sie ogarnij.
prosze bardzo,Kielce, pokoj do wynajecia: http://kielce.nieruchomosci-online.pl/pokoje/ z tego co widze, ceny do 500zl. poza tym, idz do Mopsu po zasilek. ale nie, lepiej siedziec na tylku i sie uzalac nad soba. jakos mi Cie nie zal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
wkurzyłyście koleżankę i poszła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wróci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim musisz sie postarac o lepsza prace i skonczyc z tym narzekaniem. Nie ma wyjscia, musisz zakasac rekawy i zaczac dawac z siebie wszystko. A o panu narkomanie zapomnij.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Jesteś trollem, bo wierzyć się nie chce, że piszesz o miłości do śmiecia, który na własne dziecko nie łoży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.