Youtubowe parcie na szkło - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-09, 11:39   #1
Tyris
Rozeznanie

Youtubowe parcie na szkło

Czesc dziewczyny, chcialam rozpoczac dyskusje na temat filmikow jakie zamieszczaja kobiety (bo tylko kobiety na takie pomysly wpadaja!) na youtube. Osobiscie mam wysypke i dostaje wscieklizny jak widze niektore pseudoporady Dlaczego zapanowala taka moda?
Rozumiem stepy makijazowe, nietypowe porady kosmetyczne, jakies "zrob to sam", recenzje z pokazaniem kolorowki... ale jak widze filmik o kremie bambino gdzie dziewczyna przez 8minut opowiada z pasja godna mistrza o jego walorach to sie zalamuje.
"No bo wiecie ..emmmm.. emmmm.. ten kosmetyk emm dla mnie jest rewelacyjny..naprawde, dziewczyny..emmm nr jeden..emm polecam!" i ta taka maniera.. Wydaje mi sie czasem ze celem tych filmikow nie jest przekazanie czegos,jakiejs konkretnej tresci (ktorej ja zreszta nie moge wylapac bo mnie cos trafia jak widze laske ktora podnieca sie samym faktem ze cos mowi)..a zobaczenie samej siebei w ruchu. Moze jakies dowartosciowanie? szukanie akceptacji? Nie chce nikogo obrazic oczywiscie, mowie tylko jak to odbieram.

Zauwazylam tez mode na kompletne absurdy rodem z angielskiego humoru. Na co i po co filmiki w stylu "20 pytan do mnie" .. "10 faktow o mnie".. "moje 3 najwieksze tajemnice"... Rozumiem jakby jakas aktorka odpowiadala na tak przygotowana liste, wiadomo ze ma grono odbiorcow..fanow.. ktorzy nie znaja jej prywatnie a cos o niej chca wiedziec...ale taka "kowalska no name" z jutuba? Naprawde was interesuje wiedza na temat obcej osoby czy ma dzisiaj skarpetki na sobie?.. Czy to ja zwariowalam...czy swiat zwariowal?

Zachecam do wypowiedzi obie strony..przeciwniczki i wielbicielki. Tylko bardzo prosze drogie Panie.. bez jadu i wulgaryzmow oraz obrzucania sie budyniem zalezy mi an wartosciowej wymianie zdan.
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 11:43   #2
gringolada
Zadomowienie

Dot.: Youtubowe parcie na szkło

autorko internet to jeden wielki smietnik. ludzie czasem wrzucaja na youtube bzdurne filmiki bo im sie najzwyczajniej w swiecie nudzi.
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 11:53   #3
kennedy
Zakorzenienie

niektore sa fajne ostatnio znalazlam jakas dziewczyne ktora kupila sobie revlon soft flex podklad i pokazala/opowiadala etc. akurat mnie to interesowalo
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 12:07   #4
titina
Zakorzenienie

Jest już wątek o urodowych filmikach na youtube i to na pierwszej stronie:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465812&page=82

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 12:13   #5
Tyris
Rozeznanie

Szukalam i sie nie odnalazlam.. wiec jezeli byl to prosze zamknac ten a ja sie przenoszee ze swoimi racjami :P
Stary 2010-10-09, 12:22   #6
coff3ina
Zadomowienie

Nie mam czasu na takie filmiki.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 12:35   #7
Tyris
Rozeznanie

A ja jak mam chwile czasu i probuje znalezc cos wartosciowego to zawsze trafi mi sie gdzies taki gniot... Dzisiaj probowalam zrozumiec o co w tym chodzi..i dalej nie wiem.. Zmusilam sie do obejrzenia 3 filmikow i czuje ze mozg mi eksplodowal.. to ponad moje sily

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 12:55   #8
coff3ina
Zadomowienie

Po prostu tego nie oglądaj. Myślę, że dziewczynki mają jakieś kompleksy, myślą że będą takie "fajne" a w rzeczywistości nie znają siły internetu i tego do czego ich wizerunek w przyszłości może zostać wykorzystany. Ja ograniczam do minimum to w jakiej postaci pojawiam się w internecie.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 14:03   #9
yoona
Zakorzenienie

rzućcie jakims linkiem o tym przykladowym kremie bambino albo 20 pytan do, bo sie ciekawa zrobilam

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 14:08   #10
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, chcialam rozpoczac dyskusje na temat filmikow jakie zamieszczaja kobiety (bo tylko kobiety na takie pomysly wpadaja!) na youtube. Osobiscie mam wysypke i dostaje wscieklizny jak widze niektore pseudoporady Dlaczego zapanowala taka moda?
Rozumiem stepy makijazowe, nietypowe porady kosmetyczne, jakies "zrob to sam", recenzje z pokazaniem kolorowki... ale jak widze filmik o kremie bambino gdzie dziewczyna przez 8minut opowiada z pasja godna mistrza o jego walorach to sie zalamuje.
"No bo wiecie ..emmmm.. emmmm.. ten kosmetyk emm dla mnie jest rewelacyjny..naprawde, dziewczyny..emmm nr jeden..emm polecam!" i ta taka maniera.. Wydaje mi sie czasem ze celem tych filmikow nie jest przekazanie czegos,jakiejs konkretnej tresci (ktorej ja zreszta nie moge wylapac bo mnie cos trafia jak widze laske ktora podnieca sie samym faktem ze cos mowi)..a zobaczenie samej siebei w ruchu. Moze jakies dowartosciowanie? szukanie akceptacji? Nie chce nikogo obrazic oczywiscie, mowie tylko jak to odbieram.

Zauwazylam tez mode na kompletne absurdy rodem z angielskiego humoru. Na co i po co filmiki w stylu "20 pytan do mnie" .. "10 faktow o mnie".. "moje 3 najwieksze tajemnice"... Rozumiem jakby jakas aktorka odpowiadala na tak przygotowana liste, wiadomo ze ma grono odbiorcow..fanow.. ktorzy nie znaja jej prywatnie a cos o niej chca wiedziec...ale taka "kowalska no name" z jutuba? Naprawde was interesuje wiedza na temat obcej osoby czy ma dzisiaj skarpetki na sobie?.. Czy to ja zwariowalam...czy swiat zwariowal?

Zachecam do wypowiedzi obie strony..przeciwniczki i wielbicielki. Tylko bardzo prosze drogie Panie.. bez jadu i wulgaryzmow oraz obrzucania sie budyniem zalezy mi an wartosciowej wymianie zdan.

Lepiej bym tego nie ujęła
Nie będe się tu rozpisywać,bo wiem , że są osoby,które takie filmiki oglądają,lubią. Ale sory,dla mnie to jest śmiechu warte (Być może dlatego,że nie mam już 18 lat :p i nie jara mnie obnażanie się na necie). Choć muszę się przyznać bez bicia,że kiedyś klikając z nudów po kolei filmiki trafiłam na taką blondynkę krótko ściętą i kurcze słuchałam jejObejżałam nawet z 5 filmików tej pani. Ale to bardziej z ciekawości co powie w następnym,niż z potrzeby słuchania jej porad.

A tych 20,czy 30 pytań to nawet nie będę komentować :d

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
rzućcie jakims linkiem o tym przykladowym kremie bambino albo 20 pytan do, bo sie ciekawa zrobilam
Koleżanko yoono, link w Twoim podpisie nie działa,ten o pszczółkach.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 14:16   #11
yoona
Zakorzenienie

dzieki za zrocenie uwagi, juz poprawilam

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 14:22   #12
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
dzieki za zrocenie uwagi, juz poprawilam
O teraz działa
Edit: Ale czkaj, bo ta cała strona nie działa,tylko jedno ogłoszenie
Już wiem! Tutaj jest wszystko ok http://adopcje.kroliki.net/ o!

Edytowane przez Gregorynka
Czas edycji: 2010-10-09 o 14:28
Stary 2010-10-09, 14:22   #13
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Ogólnie nie oglądam takich filmików, ale raz trafiłam na profil YT pewnej dziewczyny, która nawet fajne rzeczy mówiła na temat kosmetyków i kilka nowinek od niej podłapałam. Zresztą nie tylko o kosmetykach była tam mowa.
Ale cała reszta to jedna wielka bida z nędzą i starymi kartoflami Nie wiem, co jest motywacją do kręcenia takich filmików, ale zgaduję, że chęć zaistnienia w internecie i pewnej rodzaju sławy Zwykle wychodzi to żałośnie.
Ostatnio oglądając filmik pewnej użytkowniczki nieźle się uśmiałam. Lepiej nie napiszę, o kogo chodzi, bo jeszcze oberwę

Edytowane przez Karaluszysko
Czas edycji: 2010-10-09 o 14:23
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 14:31   #14
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Ogólnie nie oglądam takich filmików, ale raz trafiłam na profil YT pewnej dziewczyny, która nawet fajne rzeczy mówiła na temat kosmetyków i kilka nowinek od niej podłapałam. Zresztą nie tylko o kosmetykach była tam mowa.
Ale cała reszta to jedna wielka bida z nędzą i starymi kartoflami Nie wiem, co jest motywacją do kręcenia takich filmików, ale zgaduję, że chęć zaistnienia w internecie i pewnej rodzaju sławy Zwykle wychodzi to żałośnie.
Ostatnio oglądając filmik pewnej użytkowniczki nieźle się uśmiałam. Lepiej nie napiszę, o kogo chodzi, bo jeszcze oberwę

Ja chyba wiem o kogo chodzi,ale też nie napiszę

A najlepsze,jak panna nie potrafi się nawet wysłowić, naprawdę niektóre 18-stki mają zasób słownictwa mniejszy od dzieci z gimnazjów (choć to może niedobre porównanie).

Czas edycji: 2010-10-09 o 14:44
Stary 2010-10-09, 14:36   #15
żurawinka
Zakorzenienie

Po pierwsze nie sądze żeby wszystkie panie które robią te filmiki miały parcie na szkło, wrzucając je do jednego wora bardzo je obrażasz, z góry zakładając że 'po co, a na co?' Oczywiście jest mnóstwo filmików bezsensownych, podobnie jak mnóstwo jest bezsensownych wątków na plotkowym, mnóstwo bezsensownych filmów na które ktoś tam chodzi do kina itd. Jesli niczego się nie jesteś w stanie dowiedzieć, nudzi Cię to, śmieszy czy cokolwiek tam czujesz to po co wchodzisz? Proste. Nie lepiej poczytac książkę ?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 14:43   #16
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Po pierwsze nie sądze żeby wszystkie panie które robią te filmiki miały parcie na szkło, wrzucając je do jednego wora bardzo je obrażasz, z góry zakładając że 'po co, a na co?' Oczywiście jest mnóstwo filmików bezsensownych, podobnie jak mnóstwo jest bezsensownych wątków na plotkowym, mnóstwo bezsensownych filmów na które ktoś tam chodzi do kina itd. Jesli niczego się nie jesteś w stanie dowiedzieć, nudzi Cię to, śmieszy czy cokolwiek tam czujesz to po co wchodzisz? Proste. Nie lepiej poczytac książkę ?
Ale to czy my tam wejdziemy,nie jest ważne,bo filmiki dalej będą powstawać i istnieć w sieci. Cały niniejszy wątek jest swoistym rozważaniem w jakim celu owe filmiki zamieszczane są na youtubie? I staramy się na pytanie w jakiś sposób odpowiedzieć. Natomiast wchodzenie na te filmiki zabronione nie jest,więc każdy może pooglądać i wyrazić swoją opinię. Książkę biorę do ręki,gdy mam ochotę na ciekawą,głębszą rozrywkę, a filmiki obejrzałam z czystej kobiecej ciekawości. Nie są nawet dostępne po zalogowaniu więc o co chodzi.

Btw. Widziałam filmik z pewną dziewczyną. Zamknęła się w łazience i szeptała do kamery,żeby jej tż nie uslyszał ;D nie wiem czemu,ale lubiłam jej słuchać,taka śmieszna była

Czas edycji: 2010-10-09 o 14:50
Stary 2010-10-09, 15:06   #17
Jamajkaa101
BAN stały

Cytat:
Napisane przez coff3ina Pokaż wiadomość
Po prostu tego nie oglądaj. Myślę, że dziewczynki mają jakieś kompleksy, myślą że będą takie "fajne" a w rzeczywistości nie znają siły internetu i tego do czego ich wizerunek w przyszłości może zostać wykorzystany. Ja ograniczam do minimum to w jakiej postaci pojawiam się w internecie.
A ja myśle ze nie jesteś w temacie W Ameryce dziewczyny utrzymują sie z reklam wyświetlnych na ich w filmach. W Polsce też mają dużo korzyści.
Jamajkaa101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 15:34   #18
muszynianka
Zakorzenienie

Dobra weź się nie podniecaj tylko użyj wyszukiwarki
Z resztą go go go jamajka, odpowiedz im bo ja nie mam siły nawet

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Z resztą, autorka wątku wielce oburzona i stęka jak to kobiety poświęcają swój czas prowadzą vloga, jakby to jakaś wielka nowość była...
Daaaaaa, to video blog, sama korzystasz z forum trwoniąc swój arcy cenny czas więc gdzie problem?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 15:58   #19
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Ale przecież autorka wątku w 1 poście piszę,cytuję"Rozumiem stepy makijazowe, nietypowe porady kosmetyczne, jakies "zrob to sam", recenzje z pokazaniem kolorowki... ale jak widze filmik o kremie bambino gdzie dziewczyna przez 8minut opowiada z pasja godna mistrza o jego walorach to sie zalamuje."-więc nie wrzuca wszystkich do 1 worka poza tym ,ja czasem oglądam recenzje kosmetyków ,swatche jakieś, ale u "sprawdzonych"dziewczyn,c zyt. takich co nie gadają o kremie bambino przez 8 min,a w ciągu tych 8 min. potrafią dokładnie opisać wady i zalety 5 produktów a takie gadanie dla gadania przez 8 minut to ja wyłączę po 2, ponieważ nie wyrabiam i naprawdę wolę książkę poczytać.
Są dziewczyny które uważam nie mają niskiej samooceny,wręcz odwrotnie,mają bardzo wysoką samoocenę,wręcz zakochane są we własnej osobie i uważają że wyglądają super jak z "mądrym wyrazem" twarzy pieprzą jakieś głupoty o kosmetykach,wypowiadają się z taką pewnością jak by mieli conajmniej magistra z biochemii mając swoje lat 18 i oczywiście taką mądrość i piękno trzeba pokazać światu.

Ja pamiętam trafiłam kiedyś przypadkiem na jakiś filmik z recenzją jakiegoś kosmetyku i tam dziewczyna robiła takie miny do kamery ,tak gestykulowała,poprawiała włosy wszystko to było śmieszne bo wyuczone i nienaturalne,śmiałam się z niej nawet teraz nie pamiętam co to był za kosmetyk,wiele o nim nie usłyszałam.

Ten wątek podany wyżej jest chyba o tych normalnych filmikach.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 16:09   #20
panierrka
Zadomowienie

Przede wszystkim to modne.

Po drugie, to sądzę, że każda(y) tam wrzuca film z cichą nadzieją, że każdy padnie przed ich osobowością, wiedzą, urodą itp. A nuż widelec staną się gwiazdą youtube'a i będą miały z tego niezłą kasę

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 16:17   #21
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej, ale jest już taki wątek
Teraz będę musiała czytać dwa na raz :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 16:20   #22
musskat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Z resztą, autorka wątku wielce oburzona i stęka jak to kobiety poświęcają swój czas prowadzą vloga, jakby to jakaś wielka nowość była...
Daaaaaa, to video blog, sama korzystasz z forum trwoniąc swój arcy cenny czas więc gdzie problem?

Dziewczyno, nie umiesz się ładniej wysłowić? :/
musskat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 16:25   #23
muszynianka
Zakorzenienie

Haha ale wybacz, to prawda.
Wystarczy poszukać bo jest identyczny wątek który również wytyka wady i zalety pewnych filmików. No bo dla mnie to jest stękanie - ło mój błeże znalazłam coś niefajnego w internecie - czy to pierwszy raz?

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 16:31   #24
Jamajkaa101
BAN stały

Cytat:
A nawet Ci powiem Muszynianko,że tym razem sobie odpuszczę, bo przed okresem jestem Hahaha.
Zresztą... nie mam ochoty tłumaczyć czegoś wszystkowiedzącym tutaj dziewczynom - wynika to z pierwszego posta.
Nie wiecie dlaczego i po co taki filmy się robi. Nie patrzcie na 13stolatki tylko np na Nieesia25, która ma większą oglądalność na Youtubie od nie jednej polskiej gwiazdy. Widzowie ją bardzo lubią dlatego też chcieliby wiedzieć o niej więcej stąd też np 20 przypadkowych pytań. No albo 40 pytań kosmetycznych jest po to aby za jednym zamachem zaspokoić ciekawość widzów, bo uwierzcie dziennie można dostać multum takich wiadomości.
Po za tym, Wam się to nie podoba ale ile Was tu jest? Góra 10? Taka Nieesia25 na youtube ma 10tys widzów więc jednak ktoś to oglądam.
Stary 2010-10-09, 16:41   #25
muszynianka
Zakorzenienie

liczba wyświetleń: 1 319 490 u nissiax83. Praktycznie wszystkie jej filmy dot. kosmetyków i makijażu, ale ma także typu spacer po NYC, życzenia świąteczne dla widzów i różne takie. Więc sukcesy odnosi

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

O sprawdziłam nawet Nieeśkę, liczba widzów (12 232) więc nikt mi nie wmówi że to mało, bo jest faktycznie lubiana. Więc parcie jak najbardziej uzasadnione bo ma sporo cech które pomogą jej zostać prawdziwą jutjubową gwiazdą.
Stary 2010-10-09, 16:44   #26
Jamajkaa101
BAN stały

Muszynianko ciekawe czy wg nich http://www.youtube.com/user/MichellePhan Michelle jest zakompleksiona
Stary 2010-10-09, 16:47   #27
muszynianka
Zakorzenienie

Haha :d

Myślę że to w innych wyzwalają się kompleksy.
Piękna młoda dziewczyna, która ma kupę drogich kosmetyków, dużą wiedzę i talent do makijażu, kilkanaście/dziesiąt tysięcy widzów, miliony wyświetleń i fanów... Plus kasa.

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 17:01   #28
Maaaaaadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jamajkaa101 Pokaż wiadomość
A ja myśle ze nie jesteś w temacie W Ameryce dziewczyny utrzymują sie z reklam wyświetlnych na ich w filmach. W Polsce też mają dużo korzyści.
Jamajko, jakie korzysci dla polskich YTbowiczow masz na mysli? Bo chyba o czyms nie wiem

Edytowane przez Maaaaaadzia
Czas edycji: 2010-10-09 o 17:02
Maaaaaadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 17:05   #29
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha :d

Myślę że to w innych wyzwalają się kompleksy.
Piękna młoda dziewczyna, która ma kupę drogich kosmetyków, dużą wiedzę i talent do makijażu, kilkanaście/dziesiąt tysięcy widzów, miliony wyświetleń i fanów... Plus kasa.
Autorka wątku odnosi sie do tych dziewczyn,które mają kupę kosmetyków-recenzują kremy bambino i zmywacze do paznokci z biedronki. Cholernie im zazdroszczę
Czytajcie ze zrozumieniem

Stary 2010-10-09, 17:06   #30
muszynianka
Zakorzenienie

Drogie kosmetyki, zestawy pędzli za 400 zł?:P

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Autorka wątku odnosi sie do tych dziewczyn,które mają kupę kosmetyków-recenzują kremy bambino i zmywacze do paznokci z biedronki. Cholernie im zazdroszczę
Czytajcie ze zrozumieniem
więc autorka wątku spamuje ponieważ jest już taki temat i doczekał się drugiej części, korzystajcie z wyszukiwarki ze zrozumieniem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości