![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Cena biletów MPK
Ha, pewnie Was zaskoczę tym, że poruszam tak przyziemny temat jak ceny biletów MPK, ale chciałam się dowiedzieć ile płacicie za przejazd środkami komunikacji miejskiej w Waszych miastach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cena biletów MPK
Białystok: ulgowy- 90 gr, normalny- 1,80 zł. Mają podrożeć (co mnie w tym kraju nie dziwi, byłabym w małym szoku, gdyby obniżono ceny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
1,10zł to pryszcz,ja już od dawien dawna nie jeżdżę na ulgowych i płacę 2,20
![]() Bilet 24-godzinny kosztuje 8,80zł ,zaś bilet miesięczny na wszystkie linie 88zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ech, gdzie te czasy, że 1,10 kosztował bilet....
w KRAKOWIE: jednorazowy przejazd: 1,25 studencki, 1,35 szkony, 2,50 normalny są jeszcze godzinne: odpowiednio 1,55; 1,65; i jakiś majątek normalne... poza tym mamy 24 godzinne i 72 godzinne, ale nie orientuje się już w tym ![]() ja kupuje na szczęście bilet miesięczny na wszystkie linie autobusowe i tramwajowe, kosztuje mnie niecałe 45 zł (ulgowy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
W Olsztynie: jednorazowy przejazd ulgowy 1,05 zl, normalny 2,10 zl. Jednodniowy ulgowy 3,60 (chyba), dwudniowy ulgowy ponad 6 zl. Miesieczny studencki na wszystkie linie 45 zł.
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wrocław - ulgowy 1 zł, normalny 2 zł
bilet dzienny 4,5 ulgowy i 9 zł normalny 30 - dniowe na wszystkie linie 45 i 90 zł imienne 30 dniowe na 1 linię na cały tydzień 25 i 50 zł Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2005-05-11 o 21:24 Powód: mała literówka :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Gdańsk- ulgowy 10 min- 70 gr, 30 min- 1,40 zł. Normalnyt 2x tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że to w warszawie jest drogo..
choć nie potrafię powiedzieć ile kosztuje bilet minutowy to wiem, że jednorazowy kosztuje 1.25 (ulgowy), 1.20 (studencki) i 2.40 (normalny) natomiast jeśli chodzi o miesięczne..to studencki kosztuje coś koło 33 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Bilety w Łodzi nie wiedziec dlaczego sa najdroższe. I na dodatek takie dziwaczne, czasowe...
W Warszawie - sa bilety normalne oraz 2 rodzaje ulgowych- 50% ulgi dla studentow i 48% ulgi dla uczniów (czyli studenci maja najtaniej ![]() Ale do rzeczy - podaje ceny ulgowych, 50% jednorazowe - 1,20 zl 24 godzinne - 3,60 zl 30sto dniowy na wszystkie linie - 33 zl 90cio dniowy na wszystkie linie - 83zl System biletowy jest duzo bardziej skomplikowany, ale podaje tylko te najpopularniejsze rodzaje biletow. Reszta dla zainteresowanych tutaj: http://www.ztm.waw.pl/taryfa.php Nie tak straszne ceny jak na Warszawe, co nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jejku strasznie drogie te bilety w Łodzi...
Ja jestem z Wawki, ale tutejsze ceny to już Pralinka ładnie wyjaśniła... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ups, nie zauwazylam, ze et-ka juz o tym pisala...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
faktycznie, nie są szokujące (w Warszawie)
![]() a swoją drogą to nie wiedziałam nawet, że niektóre miasta mają takie bilety na określony czas przejazdu... wygodne jest takie rozwiązanie? Bo mnie chyba ciężko byłoby się przestawić na taki system. Pralinko - masz obłędny avatar - ślinka mi cieknie na jego widok... a od wczoraj nie jem słodyczy przez miesiąc... Tak dla zdrowia... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Hehe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Tulipanko, bede Cię wodzic na pokuszenie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
调解人
|
W Łodzi jest drogo i będzie jeszcze drożej, bo los nas pokarał fatalnymi prezesami MPK, którzy zupełnie nie potrafią odpowiednio lokowac pieniędzy. Jakiś czas temu kupili durne cityrunnery, które w ogóle się nie sprawdziły i teraz wypożyczyli je Hiszpanom chyba, na półtora roku.
"Za 15 nowoczesnych tramwajów spółka zapłaciła 105 mln zł, biorąc kredyt w banku"
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
o maj gad, "nowoczesne tramwaje"??? Co prawda tylko kilka razy w Łodzi bylam i tylko na kilka dni, ale to, co tam widzialam to na pewno nie byly nowoczesne tramwaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
调解人
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz musimy spłacać te 100 baniek
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
zielona góra : jednorazowy 2 zł ,ulgowy 1 zł
jednodniowy 8 zł 4 zł imienny 10 dniowy 46 zł ,23 zł imienny trzydziestodniowy 68,00 34,00 imienny dziewięćdziesięciodniowy 190,00 95,00 trzydziestodniowy na okaziciela 150,00 na szczescie nie korzystam czesto ,srednio raz na 2-3 miesiące ![]() po pierwsze mam autko ,po drugie musze siedziec w autobusie a babcie ostro nacierają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Słupsk:
-0,85 - studencki (jezeli ktos kupi karnet - chyba 6 biletow, albo 8 tam jest to jeden wychodzi po 0,80) -0,95 - uczniowski (w karnecie wychodzi po 0,90) -1,70 - normalny (w karnecie wychodzi chyba po 1,60) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Pochodzę ze 120 tys. miasta gdzie ceny biletów równają się cenom biletów w dużych miastach jak Warszawa czy Łódź
![]() Dodam tylko że Wrocław jest o wiele większy a bilety tańsze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
Zamość- Perła Roztocza
![]() Cena biletu 1,60zl i nie ma biletow ulgowych "normalnych" dla mlodziezy szkolnej :P aczkolwiek jezeli ktos jest biedny to moze sie zglosic do miejskiego centrum pomocy rodzinie wtedy jego dziecko dostanie ulge na bilet miesieczny do szkoly. Dodam jeszcze ze z jednego konca miasta na drugi mozna przejechac w 10-15minut :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
A ja się często poruszam po Olsztynie i Warszawie autobusami i dobijają mnie dwie rzeczy:
1. Ceny identyczne niemalże, szczególnie miesięcznych, o zgrozo, tylko Warszawa jakby troche większa jest i więcej opcji w tej samej cenie 2. Podwójna cena JEDYNEGO autobusu pośpiesznego - A!!! za co ja mam płacić 4,80!!! wrrrr, w Wawie wszystkie autobusty w tej samej cenie, nieważne czy ekpress czy tramwaj czy jeszcze co innego. Wkurza mnie to i bez sensu jest totalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Toruń: normalny 1,90, ulgowy połowa tego, ale i tak trzeba kupić ten za 1,90, bo to jest bilet dwukrotnego kasowania, tzn. masz ulgowy, to kasujesz z jednej strony, masz normalny, kasujesz z dwóch stron. Bardzo niekorzystny system, dla ucznia/studenta/emeryta, który ma w planie tylko jedną przejażdżkę. Nie ma biletów czasowych, są zdaje się jednodniowe (ale głowy nie dam). Cen biletów miesięcznych nie znam.
Edytowane przez libra.a Czas edycji: 2005-05-12 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No to wychodzi na to, że w Krakowie są najdroższe bilety... buuu....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
W Białymstoku miesięczne normalne kosztują 50 zł, ulgowe 25 zł, jednorazowe normalne - 1.8 zł, ulgowe - 0,9. Reszty nie pamiętam, ale też słyszałam że mają podrożeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Eee, to u mnie jeszcze nie tak najgorzej: nirmalny po mieście 2,20zł, ulgowy 1,10zł, poza miasto to 2,60zł i 3,60zł. Oprócz tego mamy jeszcze czasowe 10-cio min. kosztuje 1,10, ale to tylko w strefie Jaworzna, godzinny to 2,60 i ulgowy 1,30, a pózniej to juz półtoragodzinne, dzienne i jeszcze są dwuprzejazdowe za 2,60 norm. i 1,30 ulgowy. No i jeszcze stare, dobre minibusy, które co prawda jeżdzą czasami częściej niż autobusy.
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
32,5 ?
![]() ![]() ![]() Jak ktoś bedzie chciał się na survival kiedyś wybrać to polecam katowicki rynek, prawdopodobieństwo zawału serca spowodowanego przez nadjeżdżające ze wszystkich stron tramwaje gwarantowane :P
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
kurcze rzeczywiście wychodzi że w Łodzi jest dosyć drogo :/ a bilet miesięczny na wszystkie linie kosztuje u nas 44zł <ulgowy> sporo drozej niż w Warszawie co było dla mnie szokiem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.