![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() kolczyk w języku
Piszę bo ciekawa jestem co myślicie na temat kolczyka w tej części ciała. Ja osobiście przyznaję się bez bicia że jestem fanką kolczyków i skusiłam się na przebicie języka ale wiem że wiele osób patrzy na to z niesmakiem
![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolczyk w języku
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Killing me softly
|
Mi się tak średnio podoba . Nie chodzi o to, jak wygląda- niektórym dziewczynom ładnie z taką ozdobą
![]() ![]() P.S. Baaardzo mi się nie podoba, gdy ktoś się bawi tym kolczykiem.. brr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o zarazki to nie ma problemu- ślina jest najlepszym środkiem przeciwdziałającym rozwijaniu się bakterii w tym miejscu. ja tęż miałam problemy z jedzeniem przez pierwsze trzy dni-jadłam tylko starte jabłko i jogurty
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. dla ciekawych-całuje się normalnie (a ja głupia liczyłam na jakieś urozmaicenie ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja sama bym się nie zdecydowała na przeklucie języka...jak pomysle ile skóry do przebicia i wogole...ale podobno najmniej boli, bo kolczyk wchodzi "jak w gąbke". Niektorym ładnie z tą ozdobą ale czasem prawie nie widac...chyba,ze są osoby jak moja kolezanka, ktora nie ma kolczyka i wszystkie foty z wystawionym jęzorem nie wiem po co...jej to by sie przydal
![]() Jak wogole ten zabieg przebicia języka wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja też czytałam w internecie że przebicie języka boli najmniej ale miałam pewne obawy bo towarzyszyłam mojej siostrze gdy przebijali jej język i prawie z fotela nie wyskoczyła
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja, kurcze felek, moze zbyt antyczna sie wam wydam, ale jestem przeciwniczka i tatuazy, i kolczykow (uszka mam przebite, ale do tej pory pamietam ten straszny dzien w mym zyciorysie kiedy to mi przebijano te dziurki...
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wogole nie nosze bizuterii (chyba ze od wiekszego wyjscia), po prostu wszystko mi przeszkadza co obce na ciele, czy to pierscionek, czy cos na szyje, czy kolczyki... A tatuazu bym nie zrobila, bo nie wyobrazam sobie jak mozna namalowac sobie cos na ciele na stale i potem nie moc sie tego pozbyc. Albo kolczyki - nawet kiedy wam sie znudza zostawia wam slad w postaci dziurek. Kiedy patrze na osobo z kolczykami czuje jakis taki psychiczny bol, po prostu nie umiem patrzec na kolczyki w brwiach, nosie, sutkach... Od razu wyobrazam sobie ze tam jest to cos, ze uwiera, drapie, czlowiek ma ograniczona swobode ruchow... No, moze to zalezy od charakteu i uwarunkowan to, jak sie odnosi do tych spraw... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że jesteś już ekspertką od przekłuwania? ![]() Ja mam zamiar dopiero zadebiutować( i przekłuć pępek), ale dopiero po wakacjach, bo teraz nie zdąży mi się zagoić. Kiedyś chciałam zrobić kolczyk w dolnej wardze, już nawet byłam w salonie, ale nie było mojego rozmiaru( nie znam się na tym, ale chodziło o jakiś mały ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hehe ja też pamiętam jak mi uszy przebijali:darłam się najgłośniej jak potrafiłam i z drugim uchem uciekałam
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam 4 kolczyki w uszach- dwie dodatkowe robiła mi siostra, igłą groszówką, wkręcając ją powoli w ucho... było nawet przyjemnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja mialam kiedys kolczyk w brwi i w nosie ,nie liczac uszu. W brwi nie bolalo ani troszke za to w nosie ,wole tego nie wspominac
![]() Ale ostatnio powaznie myslalam nad kolczykiem w jezyku. Z mojego bliskiego otoczenia mial moj kolego i kolezanka .Kolezance wygoilo sie idealnie , ma zupelnie czysciutkie ,zero bolu ,nie miala zadnych klopotow. Kolega zas mial klopoty ,papralo mu sie . Podobno nie mozna rzez 2 tyg (chyba) jesc nic stalego tylko zadkie plyny ...podobno ![]() ![]() Ale szczerze to na serio sie nad tym powaznie zastanawiam , podoba mi sie ten kolczyk nio .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o moje uszy to przebijalam sobie na początku 2 dziurki "podstawowe" u kosmetyczki, pozniej chcialam 2 nastepne w lewym uchu, to tez bylam u kosmetyczki. Zachcialo mi sie czwartej..z kolezanka i siostra robilysmy nawzajem dziurki w uszach przebijajac kolczykiem od pistoletu i w celu znieczulenia zmrażając dezodorantem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiscie nie pochwalam kolczyka w jezyku, glownie dlatego, ze szybciej psuja sie zeby i dziasla gdy sie takowy posiada. pare linkow opisujacych czemu nie warto - przepraszam, ale po angielsku http://www.drboyd.com/piercings.htm http://www.drdaveanddee.com/tonguepiercing.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Oj Rossie wiem cos na ten temat . Mialam to samo z kolczykiem w brwi. Zachcialo mi sie zmiany kolczyka na inny ,kupilam sobie i poszlam do kosmetyczki ,zrobila to za darmo lecz nie powiedziala ,ze kolczyk byl za maly ,tylko naciagnela skore ,mysle ze to przez to powniewaz mailam juz jakis czas ten kolczyk i nic sie z nim nieciekawego nie dzialo a potem sru jak z gorki z dnia na dzien mialam mniejszy kawaleczek skory pokrywajacy kolczyk ,byl coraz plyciej. Az kiedys w koncu widac go bylo jakby byl na zewnatrz i musialam prosic kolezanke w szkole zeby mi wyjela ( ja sie balam :P ) Mysle ,ze to wlasnie przez ten za maly kolczt ,wiele osob tak mowi ,ze organizm chcial sie przed tym poprostu obronic ale tez mozliwe ,ze moze przez material z ktorego byl zrobiony ..chociaz z tytanu podobnoo ,kupilam za 90 zl ,sama juz nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
izuniu miałam dokładnie tą samą sytuację! skóra na kolczyku była coraz cieńsza i w końcu musiałam go wyjąć a dzisiaj mam po nim ślad
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja powiem że mi się podoba taki kolczyk w języku, sama niemam, ale się jakiś czas temu zastanawiałam czy sobie niezrobić. Lecz zrezygnowałam ze względów zdrowotnych. Mam tylko kolczyk w pępku - dwa lata już i dopiero od dwóch miesięcy w uszach. A chyba kolejność powinna być odwrotna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Nio widzisz Sylwia ja tez mam po nim brzydki slad :| Wczesniej mialam taki czerwony a teraz juz zbladl ale i tak widac i niestety juz raczej zostanie.Ale i tak w miare milo wspominam kolczyk w brwi ,bardzo mi sie podobal ,szkoda ,ze nie mam zadnej pamiatki ,zdjecia nic ,ale moze zrobie sobie w jezorku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
![]()
a ja musze przyznac ze straszliwie podoba mi sie kolczyk w jezyku!. moja kolezanka sobie kiedys zrobila (ja o tym nie wiedzialam), cos tam niby widzialam, bardzo mnie intrygowal ten fakt. potem sie przyznala i juz wszytsko bylo jasne. od razu chcialam tez sobie zrobic po kryjomu, jednak sie powtrzymalam. moja mama gdy dowiedziala sie o pomysle troszke na mnie nakrzyczala, a moj chlopak rowniez nie jest przekonany, wiec moze dopiero kiedys...
btw to chcialam tylko dodac ze ja zawsze jestem taka w goracej wodzie kapana i nie mysle wtedy racjonalnie ze boli albo ze niewygodne no i tak generalnie o niedogodnosciach. jak cos sobie ubzduram to tak sobie wmowie ze to idealne ze koniec kropka :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A ja juz bylam w salonie ..bylam z dwojka znajomych .Przyjaciolka robila sobie pierwsza ,poszlo gladko nic nie bolalo wstala pogadala i looz...potem byl kolega a po nim mialam byc ja..ale jak mu trysnela krew i zaczac piszczec to ja sie nie odwazyla..a pomyslec ze bylabym juz szczesliwa posiadaczka kolczyka
![]() Koledze jednak tez sie ladnie golilo nie wiem ta krew to moze Pan przekłuwacz trwafil w jakies naczynko ..heh teraz jest juz ok..ale mam ciaglke ten widok przed oczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
...no niestety w języku przeważnie leci krew jak sie przekluwa ale nie jest to takie straszne dziewczyny
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja mam do biżuterii podobny stosunek jak Famme, ale u innych dziewczyn kolczyki często mi się podobają, także te w języku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Sama bym sobie nie zrobila kolczyka w jezyku. Widzialam pare osob jak sie przez pierwsze dni z tym meczylo. Nie mogly mowic, jesc... Chociaz teraz zapewniaja mnie, ze to im juz w niczym nie przeszkadza sama nigdy sie na to nie zdecyduje. Co innego w nosie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
moja kumpela rok temu przekłuła jezyczek.również mówiła,ze jej to nie przeszkadza,ale ja miałam inne wrazenie.nie jadła prawie tydzien i mało mówiła.musiało ją boleć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kolczyk w jezyku mi sie podoba, nawet myslalam, zeby taki sobie zrobic, ale wszyscy na mnie krzycza.
Zreszta nie wiem czemu, ale kojarzy mi sie to z niegrzeczna dziewczynka, a ja kurde grzeczna jestem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się kolczyk w języku. Sama lubię sobie coś czasem przekłuć, ale przeważnie po jakimś czasie wyjmuję kolczyk, bo w odróżnieniu od przekłucia, nosić już nie lubię
![]() ![]() Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
hejka!! Ja jutro jade na przebicie jezyka no i pempka. Kurcze dzisiaj mnie boli gardlo i musze cos z tym zrobic bo jutro chyba nie dam rady przez to wyciagnac jezyka:P hehehe Chcialam od dawna sobie przekłuć język. Moj chlopak jest temu przeciwny.Ale sie zgodzil. Boje sie bo wiem ze pozniej bedzie mnie bolec bo bede miec spuchniety. I bede seplenic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.