Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-23, 09:49   #1
illuminar
Rozeznanie

Unhappy

Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Proszę wpisujecie się.
Wiecie co mi się to całe zamieszanie skojarzyło z prowokacją taką jak prawie w każdym artykule np.Onecie. Obrzydliwe jest to że ktoś zamieścił to zdjęcie na "gazecie" ale z tego co widziałam już (chyba) zdjęli ten wątek.
AGA WRACAJ DO NAS.
illuminar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 10:03   #2
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Thumbs down Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Nie wiem, czy zdejesz sobie sprawe, ale otwierasz właśnie kolejny wątek, który trzeba będzie zamknąć. Po co to wszystko ciągnąć? Sprawa sama się wyjaśni, wszystko się ułoży.Ale dajmy temu tematowi umrzeć śmiercią naturalną, to najlepsze co możemy zrobić. Nie widzę sensu wałkowania tej sprawy w nowym kontekście.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 10:06   #3
aha19
Raczkowanie

GG do aha19
Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

tak!!!wracaj,wracaj!!!
jesteś Inspiracją, nie możesz odejść
aha19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 10:14   #4
illuminar
Rozeznanie

ja nie chce nic wałkować i nic ciągnąć i zdaje sobie sprawę że go zamkną oraz że Aga musi sobie wszystko przemyśleć ale może w ten sposób pomożemy jej w tej trudniej sytuacji i będzie wiedziała że tutaj na Nią czekamy i TYLKO TYLE.
Stary 2005-05-23, 10:18   #5
NEGRA
Raczkowanie

Zgadzam sie z Koko... po co znowu wywolywac burze??? Za chwile znow pojawia sie odmienne opinie co do powrotu Aguli... Jedni bardza beda ja do tego namawiali... inni stwierdza "niech Pani obrazalska robi co chce... Po co nam kolejne potyczki slowne? Ehh... Mysle, ze Aga musi przemyslec sobie to i owo... nie poganiajmy jej... jestem pewna, ze emocje niedlugo opadna, popatrzymy na to trzezwymi oczkami.... I wszystko znowu wroci do normy... NAPEWNO WROCI! Przeciez Wizaz to wyjatkowe miejsce i wyjatkowi ludzie...
Pozdrawiam w ten piekny dzionek... (na slasku przynajmniej taki jest )
NEGRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 10:23   #6
illuminar
Rozeznanie

Mam nadzieję że juz darują sobie pisanie opinii. Chcę tylko aby Aga wiedziała że na nią czekamy. Naprawde nic więcej.
Stary 2005-05-23, 11:09   #7
sylwia18
Zakorzenienie

tak czekamy a jak będzie się dalej ukrywała to ją na siłę tu przyciągniemy! kto ma jej adres?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-23, 11:17   #8
paula78
Zakorzenienie

adres jest w profilu ale nie o dlatego pisze.

dziewczyny, dajmy jej spokój.
niech kazda z nas ochłonie i nabierze dystansu.

jak bedzie chciala to sama sie odezwie .
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 11:28   #9
Dorixx
Zadomowienie

A ja bardzo prosiłabym aby nie tworzyć kolejnych wątków wokół osoby Agi. Wszędzie gdzie się teraz nie wejdzie AgaBJ, wybaczcie ale przesadzacie! Ona jest dorosła i sama podjęła decyzję by na "jakiś czas" odejść, nie na zawsze! Wroci tylko potrzebuje czasu a Wy wszystko roztrząsacie. Moim skromnym zdaniem zachowała się nieco niepoważnie ulagając takiej prowokacji, nie pasuje mi to do roli moderatora i dorosłej osoby. ktoś kto publicznie pokazuje twarz musi liczyć się z ryzykiem i być przygotowanym na publiczne komentarze nie tylko te pochlebne! Raz ktoś napisał, że Aga jest "be" i Aga uciekła. Tu zgadzam się w 100% z Beliczkiem z innego wątku na temat AgiBj. I prosze nie pisać, że zniszczyłyśmy Agnieszkę, bo to bzdury, myślę że nie była gotowa na słowa krytyki a przygotowana tylko na "ochy" i "achy". Przykro mi i tyle. To nie był atak na nią tylko na jej twórczość, niech ktoś to w końcu zrozumie! bo tak cały Wizaz kreci się w okół AgiBJ a jest tu nas troszkę więcej
Stary 2005-05-23, 11:34   #10
Gonia
Zakorzenienie

Red face Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Cytat:
Napisane przez Dorixx
A ja bardzo prosiłabym aby nie tworzyć kolejnych wątków wokół osoby Agi. Wszędzie gdzie się teraz nie wejdzie AgaBJ, wybaczcie ale przesadzacie! Ona jest dorosła i sama podjęła decyzję by na "jakiś czas" odejść, nie na zawsze! Wroci tylko potrzebuje czasu a Wy wszystko roztrząsacie. Moim skromnym zdaniem zachowała się nieco niepoważnie ulagając takiej prowokacji, nie pasuje mi to do roli moderatora i dorosłej osoby. ktoś kto publicznie pokazuje twarz musi liczyć się z ryzykiem i być przygotowanym na publiczne komentarze nie tylko te pochlebne! Raz ktoś napisał, że Aga jest "be" i Aga uciekła. Tu zgadzam się w 100% z Beliczkiem z innego wątku na temat AgiBj. I prosze nie pisać, że zniszczyłyśmy Agnieszkę, bo to bzdury, myślę że nie była gotowa na słowa krytyki a przygotowana tylko na "ochy" i "achy". Przykro mi i tyle. To nie był atak na nią tylko na jej twórczość, niech ktoś to w końcu zrozumie! bo tak cały Wizaz kreci się w okół AgiBJ a jest tu nas troszkę więcej
Zgadzam się w 100% z Dorixx
Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 11:40   #11
illuminar
Rozeznanie

chciałam uniknąć (znowu) osądzania, nie o to chodzi w tym wątku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-23, 11:43   #12
Dorixx
Zadomowienie

ale tworząc taki wątek musiałaś sie z tym liczyć, ze to wróci jak bumerang
Stary 2005-05-23, 11:49   #13
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Exclamation Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Cytat:
Napisane przez Dorixx
ale tworząc taki wątek musiałaś sie z tym liczyć, ze to wróci jak bumerang
Otóż to. Właśnie to miałam na myśli pisząc swojego posta wyżej.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 11:59   #14
monna@
Zadomowienie

Talking Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

też czekam na Age. ale ja mysle ze ona wróci tylko odpoczywa , zauważcie ze prawie wypowiadała sie na kazdy wątek i doradzała prawie wszystkim . a to jest pracochłonne wiem cos o tym bo tez staram sie nie tylko pokazywac swoje makijaze i czekac na opinie, ale równiez wypowiadac sie na inne wątki. a mysle ze są tacy co by chcieli cos za nic czli ze sami pokazuja swoje dziela ,natomiast nie chce im sie opisywac innym. tak nie róbcie trzeba ws pónie dzialac i nie tylko brac ale również dawac. pozdrowionka
monna@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 12:12   #15
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Z całą aferą zapoznałam się "z opóźnieniem"- najpierw nie wiedziałam, że coś takiego ma miejsce, potem- nie chciałam, bo uważałam i uważam, że same zainteresowane powinny wszystko między sobą wyjaśnić O ile jestem przy zdrowych zmysłach, wszystko zaczęło się od jadowitej zaczepki ze strony kogoś o ksywce Mentor. Aga wspomniała o innych wypowiedziach- domyślam się, że autorstwa w/w Mentora... A potem się rozpętało Nie wiem, dlaczego akurat Agę i Beliczka ustawiono jako przeciwniczki ta pierwsza milczała, ta druga wyraziła negatywną opinię- ale w sposób kulturalny, choć wyobrażam sobie, że Adze mogło(by) być przykro... Wg mnie jedynym kontrowersyjnym punktem mogłoby być zdanie Beliczka o nieuchronności skojarzenia z makijażem zaprezentowanym wcześniej przez Perełkę- ja osobiście nie widzę podobieństwa, chyba że w nazwie (nawiązanie do tropików). (Byłoby lepiej, gdyby Agabil zatytułowała swój makijaż: "Egzotyczny..."? )
Nie rozumiem, jak mogło dojść do takiej burzy Ale przypuszczam, że parę trolli (tych prawdziwych!) baaardzo się cieszy...

Dla wyczerpania tematu z mojej strony (skoro już zaczęłam i żeby uniknąć rozmaitych nieporozumień )- nie ma wizażanki, której wszystkie makijaże by mi się podobały, ani takiej, której żaden nie miałby w sobie czegoś fajnego Czasem się zachwycam, czasem patrzeć nie mogę... a czasami jest ok, ale bez tej "iskry" Bywa, że od razu piszę o swoich (subiektywnych i nie "jedynie słusznych" ) odczuciach, skojarzeniach, sugeruję jakieś zmiany itp... A czasami jakoś mi się nie chce- nawet, kiedy coś mi się podoba lub wprost przeciwnie Bywa, że się dziwię, kiedy jakiś makijaż zbiera same lub prawie same pochwały, ale nie podejrzewam ich autorek o wazeliniarstwo- w końcu gusta są różne a o gustach...

No, to chyba na tyle Pozdrawiam
Stary 2005-05-23, 12:16   #16
illuminar
Rozeznanie

Dobra kończymy dyskusje. Liczyłam nie liczyłam myślałam że darujemy sobie takie opinie. Wierzyłam że padną miłe słowa.
CZEKAMY I NA TYM KONIEC
Stary 2005-05-23, 12:36   #17
natasha18
Raczkowanie

o co chodzi, co sie stało!? (jeżeli można zapytać)
natasha18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 12:44   #18
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Natasha, ja nie mam pojęcia, jak to nazwać- jeśli bardzo chcesz wiedzieć, poczytaj może wątek Agabil z jej tropikalnym makijażem...

I jeszcze małe post scriptum- moim zdaniem sytuacja była i jest nieprzyjemna, ale szkoda, by KTOKOLWIEK opuszczał lub ograniczał swoje wizażowanie-forumowanie... Chyba lepiej wyciągnąć wnioski i... robić swoje
dla wszystkich, niezależnie od "obozu"
Stary 2005-05-23, 12:46   #19
sylwia18
Zakorzenienie

oj natasha zbyt dużo do opowiadania a zresztą lepiej już nie pamiętać
Stary 2005-05-23, 12:58   #20
natii4
Zakorzenienie

Mam nadzieję,że wkrótce ktoś zamknie ten wątek.Jeżeli chcecie,by Aga powróciła to piszcie do niej na maila albo prywatne wiadomości.
Więcej pisać nie będę,bo poprostu od soboty mi łapy opadają jak widzę niektóre posty,szczególnie,gdy Wizażanki twierdzą,że zagłaskałyśmy Agą i rozpuściłyśmy ją w naszych ocenach,a same komentowały wiele czy też wszystkie z jej makijaży w taki sposób-tylko ochy i achy.Agnieszka pewnie jest tu teraz z nami i przegląda sobie Wizaż,wiele osób dażyła tutaj sympatią-teraz widzi jak wiele z tych osób wyraża się o niej źle-jest to dla niej bardzo niemiłe i jest jej pewnie smutno.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 13:21   #21
neuilly.
Rozeznanie

Question Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Przeczytałam cały wątek i przyznam szczerze : tym razem trochę się pogubiłam bo przecież chodzi głównie o makijaż oka , a najbardziej rzucała mi się w oczy coraz skromniejsza stylizacja i wypięte piersi . W pewnym momencie skołowało mnie to , bo zamiast na makijaż oczu zwróciłam uwagę na bardzo szczuplutki wypięty korpusik . Ja rozumiem , że to stylizacja , że to tropiki .... i że mamy tu kostium kapielowy , ale pogubiłam się - coś w tym było przytłaczającego dla moich oczu , nachalnego . A z tym makijażem - to się prosiło o inną reakcję niż do tej pory . Człowiek nie wiedział co ocenić : korpusik , piersi czy makijaż ? . Aga przyzwyczaiła nas do zaskakujących stylizacji - mogły się podobać lub nie , ale ta aż prosiła się o komentarz . To jest moje odczucie - można się z nim nie zgodzić . Trudno byśmy postrzegali wszystko tak samo . Każdy , kto wkleja swoje zdjęcia w internecie , i to coraz bardziej roznegliżowane - musi się liczyć z wykorzystaniem go na innym forum w zupełnie innych celach , przez rózne osoby surfujące w sieci .

Dlaczego Aga miałaby nie wrócić ? Zamieściła swoje zdjęcia w internecie , jako osoba odpowiedzialna i dojrzała powinna przewidzieć , że może mieć do czynienia z różnymi osobami i komentarzami na tym/innym forum , tak naprawdę niczego strasznego na swój temat nie usłyszała na wizażu , na gazecie - nie wiem , nie czytałam . Co do kopiowania makijażu Perełki - śmiać mi się chce , to jest takie dziecinne i słodkie - weźcie nowy magazyn Make-up do ręki , i co ? Są w nim dwa letnie makijaże - jeden blizniaczo podobny do tego kolorowego , który wykonała Perełka . Trudno stworzyć coś naprawdę nowego , ja mam wrażenie , że wszystko już było . Papuzi makijaż Dior miał zeszłego lata , i w tym roku też ma podobny
neuilly. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 14:32   #22
agateczka
BAN stały

ehhhh, czytam to wszystko i nie wiem po co takie wielkie halo...
Morał z tej bajki jest jeden: wolnośc słowa wyrażanego w sposób kulturalny (czy to krytyka czy pochwała) i umiejętność przyjmowania krytyki.
agateczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 15:11   #23
manolita
Zakorzenienie

Dziewczyny dajcie juz spokoj.
Aga jest dorosla , wolna osoba - jesli bedzie chciala dalej uczestniczyc w "wizazowym swiatku " , to wroci , jesli niie - to nie , trudno.
Szczerze mowiac dla mnie takie obrazanie sie i "pakowanie zabawek z pisakownicy " do niczego dobrego nie prowadzi. I nie chodzi mi tylko o Age , ale rowniez o inne wizazanki, ktore juz wczesniej zagrozily , ze odejda.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 15:15   #24
Pomadka
Zakorzenienie

Smile Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

A mnie się wydaje, że NIE JEST POTRZEBNY 5 Z KOLEI TEN SAM TEMAT !
NOTOryczne wyciąganie go na wierzch i nawoływania: Aga nie odchodź!
Beliczku zostań !
Myślę, że każdy byłby w lepszym samopoczuciu wizażowym gdyby w końcu wszysycy przestali napadac na siebie, później maniakalnie się przepraszać, a następnie robić manifestacje i bunty w sylu -Ja odchodzę.

Zauważyłam pewną prawidłowość, mniej więcej - jest słodko...aż nagle robi się ferment i do góry wszystko. Ja to z cukrem bywa lubi fermentować

Każda z nas ma różne poglądy, wrażliwosć...Każdnej z nas przychodzi w inny sposób godzenie się z zaistniałymi faktami. Dlatego ja optuje za tym, aby najnormalniej w świecie dać czas skłoconym, obrażonym, obojętnym itp. na ustosunkowanie się do zaistniałej atmosfery. Przestać wołać, gadać i wałkować to samo non stop....Bo ileż mozna jeszcze?

I przysięgam, że sama mam już dość całej tej zbiorowej histerii. Choć mnie ten temat wcale nie dotyczy, ale niechcący w nim jestem jako kibic, jako osoba uczestnicząca w życiu Wizażu.

Mam nadzieje, ze za godz. nie pawi się kolejny ten sam temat dotyczący Agi BJ, Beliczka lub Tropiklanego makijażu i tego kto od kogo co skopiował

I na wszelki wypadek NIE SZUKAM ZACZEPKI, NIKOGO NIE PROWOKUJE, NIKOGO NIE OBRAŻAM, nie atakuje...Zbiezność faktów i przykładów jest przypadkowa.
TO wszystko z mojej strony. DO widzenia
Stary 2005-05-23, 17:50   #25
bububuczymorda_
Rozeznanie

Angry paranoja!

tylko tyle chcialam powiedziec.
uwazam, ze to co sie tu teraz dzieje to paranoja!
i chcialabym, zeby zlosliwiec., czy inny administrator w koncu zamknal ten watek.
atmosfera jest nieprzyjemna.
sama zainteresowana powinna sie okreslic.
fankluby wszystkich stron konfliktu powinny dac sobie w koncu spokoj.
robi sie jeden wielki dym, wszystkich pokolei beda ponosic emocje.
w niczym na pewno to gadanie nie pomoze.
nie podoba mi sie dokuczanie, czy roztrzasanie, nie podoba mi sie tez idealizowanie wynoszenie na piedestaly i te wszystkie cyrki, ktore maja tu miejsce.

mam nadzieje, ze nikt nie poczul sie urazony tym co napisalam.
ja naprawde mam odsc tej sytuiacji.
gdzie nie wejde to pisze sie o pokrzywdzonych o ofiarach o katach.

alka- poddenerwowana.
chyba niepotrzebnie to pisalam...
bububuczymorda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 18:03   #26
xandra78
Zakorzenienie

Dobre sobie-osoby,które najwięcej się wypowiadają w tym temacie, najgłośniej krzyczą o zamknięcie wątku(bo same juz się wypowiedziały ).Ja akurat nie rozumiem-dlaczego miałoby się zamknąć ten wątek?Przecież wszyscy dyskutują kulturalnie (jak na razie), co z tego, że temat stał się kontrowersyjny?Przeciez to jest FORUM, a na forum toczą się DYSKUSJE, no nie?!

Dodam ,że czytałam te nieszczęsne wypociny forumowiczów z gazety i .....po prostu wstyd i żenada! Przypuszczam, że część osób od "nas" przeniosło się na tamto forum, bo tam panuje większa swoboda języka i nie trzeba się wysilać w owijanie przykrych słów w bibułkę........
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 18:14   #27
bububuczymorda_
Rozeznanie

Cool Dot.: Aga Wracaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

[QUOTE=xandra78]Dobre sobie-osoby,które najwięcej się wypowiadają w tym temacie, najgłośniej krzyczą o zamknięcie wątku(bo same juz się wypowiedziały ).QUOTE]

to jest nadinterpretacja
nie powinno sie tez zbyt szybko wyglaszac opinii- ze forum gazety to odpady z wizazu itd.
urpasza sie o nie krytykowaie innych foromoof- tak dla rozladowania atmosfery

tymczasem pozdrawiam pania pani xandro
i w dalszym ciagu apeluje o zamkniecie dyskusji rodzacej emocje glownie negatywne.

wychodzi na to, ze wypowiedzialam sie juz 2 razy
alka
bububuczymorda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 18:15   #28
natii4
Zakorzenienie

Napisałam,żeby zamknąć ten wątek,bo znowu będą latać pioruny
Wypowiadam się w wątkach Agi,bo wiem,że ona za mną stanie murem jak coś się tu stanie na Wizażu i ja za nią też stanę.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 18:27   #29
xandra78
Zakorzenienie

Pozdrawiam również Panią Buczymordę (nie wiem, czy mam się obrazić za ta "panią" ).

Ja też stoję po stronie Agi-żeby było jasne.Jednak nie uważam,że dzieje sie tu cos takiego, żeby zamknąć wątek.Chyba , że z tego powodu , żeby Aga juz tego nie czytała i jak najszybciej o tym zpomniała .Dużo przykrych słów Jej "powiedziałyście" i nie do was należy oceniać, czy można się za to obrazić (to zależy od naszej wrażliwości, a nie poczucia wyższości, czy dumy).Apeluję, żeby osoby, które nie pałają do Agi sympatią-nie pisały juz więcej nic przykrego i negatywnego pod Jej adresem(na pewno juz do Niej dotarło, że Jej nie lubicie), juz dość.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 18:35   #30
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Pomadka
A mnie się wydaje, że NIE JEST POTRZEBNY 5 Z KOLEI TEN SAM TEMAT !
NOTOryczne wyciąganie go na wierzch i nawoływania: Aga nie odchodź!
Beliczku zostań !
Myślę, że każdy byłby w lepszym samopoczuciu wizażowym gdyby w końcu wszysycy przestali napadac na siebie, później maniakalnie się przepraszać, a następnie robić manifestacje i bunty w sylu -Ja odchodzę.

Zauważyłam pewną prawidłowość, mniej więcej - jest słodko...aż nagle robi się ferment i do góry wszystko. Ja to z cukrem bywa lubi fermentować

Każda z nas ma różne poglądy, wrażliwosć...Każdnej z nas przychodzi w inny sposób godzenie się z zaistniałymi faktami. Dlatego ja optuje za tym, aby najnormalniej w świecie dać czas skłoconym, obrażonym, obojętnym itp. na ustosunkowanie się do zaistniałej atmosfery. Przestać wołać, gadać i wałkować to samo non stop....Bo ileż mozna jeszcze?

I przysięgam, że sama mam już dość całej tej zbiorowej histerii. Choć mnie ten temat wcale nie dotyczy, ale niechcący w nim jestem jako kibic, jako osoba uczestnicząca w życiu Wizażu.

Mam nadzieje, ze za godz. nie pawi się kolejny ten sam temat dotyczący Agi BJ, Beliczka lub Tropiklanego makijażu i tego kto od kogo co skopiował

I na wszelki wypadek NIE SZUKAM ZACZEPKI, NIKOGO NIE PROWOKUJE, NIKOGO NIE OBRAŻAM, nie atakuje...Zbiezność faktów i przykładów jest przypadkowa.
TO wszystko z mojej strony. DO widzenia
Fakt.

Cukier + trolożdże = ferment
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości