| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
| Pokaż wyniki sondy: Z jakiej firmy szampony i odżywki są najlepsze aby włosy były proste ? (wypróbowane) | |||
| Nivea |      | 55 | 19,93% | 
| Sunsilk |      | 27 | 9,78% | 
| Joanna |      | 28 | 10,14% | 
| z Avonu |      | 13 | 4,71% | 
| inne... |      | 163 | 59,06% | 
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 276. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-05-31, 21:49 | #1 | 
| Raczkowanie | Sposób na puszące sie włosy- zbiorczy Drogie wizażanki czy macie jakieś sposoby aby włosy się nie puszyły,albo kosmetyki do takich włosów?? | 
|     |   | 
|  2005-05-31, 22:20 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-11 
				 | 

Dot.: Sposób na puszące sie włosy

Mam ten sam problem co Ty i powiem Ci szczerze że zmiana szamponu mi nie pomogła. Jedynie prostowanie włosów sprawia że są proste i normalne.Przy czym zaznaczam że używam prostownicy parowej    
				__________________ życie jest piękne | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 10:16 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-03 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Wszystkim posiadaczką puszących się włosów polecam mleczko wygładzające Garniera, Fructis style, Frizz Control http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1467

__________________ ..każdy dzień może być tym ostatnim... | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 10:21 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-02 
				 | 

tez mam takie włosy i wiem że w miare w porządku jest mleczko Sunsilk do loków i własnie ograniczające puszenie tyle że nie widziałam go ostatnio w sklepach wiem że zmienili wygląd swoich produktów ale mam nadzieje że go nie wycofali, poza tym żadne kosmetyki na mnie nie działają   A teraz zamówiłam sobie z Avonu serum przeciwko puszeniu sie włosów, podobno działa...   
				__________________ wredoty jedne, kłamliwe, podłe istoty...taka jest natura kobiet...dlatego właśnie kocham facetów   | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 11:57 | #5 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-12 Lokalizacja: mazowieckie 
				 | 

Hej,ja też zamierzam wypróbowac serum z Avonu, nic innego do tej pory mi nie pomagało, chociaż musze przyznać , że jak nakładam serum z Avonu na zniszczone końcówki to trochę daje też na resztę włosów i są jakby bardziej wygładzone. | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 12:41 | #6 | 
| Zakorzenienie | 

też mam ten problem i nawilżanie włosów i ich odżywianie troche rozwiązuje ten problem, ale nie do końca    
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 13:11 | #7 | 
| Raczkowanie |  Dot.: Sposób na puszące sie włosy 

Ja mam te seru z avonu i moim zdaniem pomaga .Włosy sie mniej puszą ,układają sie normalnie sa gładsze.Moja grzywka przestala sterczeć we wrzystkie strony   . | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 14:00 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

Ja również polecam to serum   Pozatym ja stosuję jeszcze szampon i odżywkę Garniera Nutri-gładkie i włoski są miękkie, ale się nie puszą  fajna seria   | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 14:39 | #9 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-06-01, 14:39 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 
				 | 

Dobrym sposobem jest prostownica    | 
|     |   | 
|  2005-06-01, 20:31 | #11 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

kup szampon garnier fructis nutri-gladki

| 
|     |   | 
|  2005-06-01, 20:43 | #12 | 
| Zakorzenienie | 

http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4688 - a ja polecam ten kosmetyk (silniejsze działanie).    
				__________________ 68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma     | 
|     |   | 
|  2005-06-02, 07:11 | #13 | 
| Zadomowienie | 

Ja mam ten sam problem. Zajżyj do tego wątka: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50087 Jesta tam coś o produktach do regeneracji. I trochę o wygładzaniu   | 
|     |   | 
|  2005-09-14, 15:42 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Puszące sie końcówki włosów !!!

jak mam sie tego pozbyć??? uzywam prostownicy, i nie wiem czym mam te konce wlosów smarować wogole włosy mam do polowy szyji, i mi sie tak pusza  stosuje odzywke Gliss Kura Płynny Jedwab  , co mi poradzicie jeszcze by uzyskac te wymarzone włoski jak na fotkach    czy moze mam bardziej wycieniować włosy by mi sie tak układały??  , mam wlosy niby sciete równo, ale fryzjerka wycieniowała mi konce jakis ''specjalnym grzebykiem'' tak to nazwala   | 
|     |   | 
|  2005-09-14, 15:46 | #15 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: pod Warszawą 
				 | 

Dot.: Puszące sie końcówki włosów !!!

Mleczko prostujące MATRIX'a takie czerwone - moja siostra używa i jest OK   serio   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-09-14, 16:19 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Dot.: Puszące sie końcówki włosów !!!

a ile ono kosztuje?? pewnie gdzies z 50 zl ta cena by mnie wcale nie zadowalala   | 
|     |   | 
|  2006-08-23, 19:32 | #17 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: z Wrocławia 
				 | 

Puszące się włosy

Mój problem polega na tym ,że moje włosy puszą się. Obojątnie czy suszę suszarką czy nie (chociasz po suszarce są lepsze) ,prostownice używam raz w tygodniu bo to strasznie niszczy włosy. Planuję sobie kupić całą serie sunsilk "jedwabyście gładkie" no i pocieniuje włosy. Jakie macie sposoby by włoski się nie puszyły? | 
|     |   | 
|  2006-08-23, 19:40 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Dot.: Puszące się włosy

Mam ten sam problem  Na mnie akurat sunsilk nie dziala, ale wiadomo u każdego to jest inaczej... spróbuj może jakieś odżywki bez spłukiwania powinny nieco obciążyć wloski  Ja mam garnier nutri gładki i jest fajna  pozdrawiam   
				__________________ ,,Ważne są tylko te dni ktorych jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy czekamy'' | 
|     |   | 
|  2006-08-23, 21:00 | #19 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Lubelszczyzna/ Warszawa 
				 | 

Ja mam to samo   jakiś czas temu postanowiłam zapuszczać włosy i nie wiem czy to nie był błąd bo teraz mam nie dość że puszące się na dole to jeszcze strrrrasznie ciężkie  Mam nadzieję, że szampon Loreala Liss Extreme trochę pomoże. I zastanawiam się czy trochę nie podcieniować tych moich włosków żeby trochę lżejsze były...   | 
|     |   | 
|  2006-08-23, 21:05 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

MaBi pocieniuj sobie!  Ja też mialam długie i jak pocienowałam przestały się tak puszyć no i były o niebo lżejsze   
				__________________ ,,Ważne są tylko te dni ktorych jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy czekamy'' | 
|     |   | 
|  2006-08-23, 21:14 | #21 | 
				 | 

Aha... Co do sunsilka- nie używałam żadnego z kosmetyków tej firmy, ale... Moja przyjaciółka próbowała ujarzmić swoje kręcone włosy tą serią i się nie udało, a do tego pojawił się łupież    Używałam szamponu elseve Nutrileum, dość fajnie wygładzał, ale niestety włosy musiałam myć codziennie   | 
|     |   | 
|  2006-08-23, 21:22 | #22 | 
				 | 

No tak... korci mnie   Ale boję się, że fryzjer znowu mi coś wymyśli a ja będę się później musiała trudzić przy układaniu... Bo mi cwaniaczek wyprostuje je ładnie  a po następnym myciu będą znowu pofalowane. Ach te moje włoski...   | 
|     |   | 
|  2006-08-23, 22:08 | #23 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cytat: 
 Cieniowanie włosów puszących się musi zrobić fryzjer, który sie zna. Z własnego doświadczenia wiem , że puszyste włosy nie lubią zbytniego degażowania, strzępienia. Strzepione włosy , które się puszą wyglądają bardzo nieładnie, jakby popalone. Czyli cieniowanie- tak  ale umiejętne, strzępienie i degażowanie- nie  . Jesli masz cięzkie włosy fryzjer będzie na pewno chciał je  przedegażować wtedy pilnuj żeby nie za bardzo i nie na końcach. 
				__________________ Człowiek postępuje rozsądnie wtedy i tylko wtedy, gdy wszystkie inne możliwości zostały już wyczerpane | |
|     |   | 
|  2006-08-24, 09:32 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

Jest wiele wątków na ten temat. Dużo dziewczyn ma problem z puszeniem się włosów  Poszukaj w wątkach, wizażanki podają nazwy kosmetyków jakie stosują  Ja stosowałam kiedys Sunsilk, byłam zadowolona. Jednak najlepsze co miałam to taki krem z Loreala do prostowania, nie wiem jak to się teraz nazywa bo zmieniły się opakowania. Może zanim sięgniesz po drogie kosmetyki z salonów wyróbuj te drogeryjne: np. Sunsilk, Fructis  może one pomogą  Pozdrawiam 
				__________________ Umysł w stanie blond   | 
|     |   | 
|  2006-08-24, 09:39 | #25 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Też mam ten problem  po pierwsze pocieniowałam włosy i używam z Avonu Serum wygładzające do włosów puszących się. polecam   | 
|     |   | 
|  2006-08-24, 09:47 | #26 | 
				 | 

Ja miałam szampon z sunsilka tylko mi się kończy wiec kupię go jeszcze raz.Kupię też krem prostujący z sunsilka ,ale zastanawiam się nad odżywką.Czy też z sunsilka czy Garnier Fructis Nurti Gładkie? Podobno sunsilk wygładza dobrze ,ale szopa nadal się robi ,a fructis prostuje ,wygładza i nie puszą się.(czytałam w KWC) Jak ktoś dwóch używał odżywek to niech napisze która jest lepsza ,bo ja nie wiem którą kupić  ( | 
|     |   | 
|  2006-08-24, 11:58 | #27 | 
				 | 

Cynada dzięki wielkie za radę      
				__________________  ...nic dodać, nic ująć  | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-08-24, 18:06 | #28 | 
				 | 

Jednak kupiłam odżywke z sunsilka ,jeszcze jej nie używałam.

| 
|     |   | 
|  2006-08-25, 14:03 | #29 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Ja stosuje mleczko Hot liss i u mnie daje naprawde zadawalajace efekty  Ale samo mleczko nie wystarcza... Od dłuższego czasy stosuje wiele szamponów i odżywek, które regeneruja moje włosy (bo im bardziej zniszczone tym bardziej się pusza  ). Po mojej kuracji widze niezłe efekty, włosy sa gładsze, łatwiej sie prostuja a przede wszystkim na dłużej pozostają proste...   PS. Tylko ja Hot Lissa stosuje troche inaczej niz jest zalecane, bo wcieram kropelke tego mleczka juz na suche włosy i prostuje (bo po suszarce mam niezła szope  ) a na koniec daje "gume" do włosów (tylko na końcówki) dla lepszego utrwalenia... | 
|     |   | 
|  2006-09-07, 14:27 | #30 | 
				 | 

Tylko ja mam takie dziwne włosy.Puszą mi się i wydają się troche zniszczone od prostownicy ,a na dodatek muszę myć codziennie bo mam tłuste.Co mogę zrobić??

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.