|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pomysły na torebkę..
szukam pomysłu na fajną torebkę. Idę w lipcu na wesele i uszyłam sobie kieckę i zabrakło mi pomysłu na torebkę, tym bardziej, że kiecka jest dosyć, że tak powiem strojna. przyzwyczajona jestem do dużych toreb w których mieści się pół królestwa ale na to wesele to tak nie da rady. Pomóżcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy
wg mnie nalepiej wygladałaby mała czarna torebka(kopertówka mniam
)bo jak sukienka strojna to dodatki skromne zeby nie przesadzic, a ,,mała" czarna (i to zarówno torebka jak i sukienka) nieśmiertelna i zawsze elegancka Edytowane przez tootsie Czas edycji: 2005-06-10 o 22:39 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A ja proponuje abyś uszyła sobie ( jeślu potrafiłas uszyc dla siebie sukienke to i z torebką nie będzie problemu
) ...a pozatym jak napisałaś na codzień nosisz duże torebki więc po co kupować małą której nie wynosisz?na maszynie można szybko i łatwo uszyć - niewielką torebke która w zależności od dobranego materiału będzie bardzo elegancka lub mniej. nie napisałas w jakim kolorze jest sukienka - jeśli jednokolorowa to może materiał na torebke dobrać w jakiś wzór?( ale elegancki - nie serduszka )A jeśli suienka jest w kilku kolorach to proponuje torebke w jednej z tonacji - tak aby pasowała do kiecki Myśle ze własnoręcznie uszyta będzie dużą ozdobą i napewno z całością będzie wyglądać ekstra. wklejam propoyzje krojów (bez kolorów) pozdrawiam i zachęcam do pokazania na forum fotek zarówno sukienki jak i torebeczki
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
a moze cos w tym stylu?
tylko jesli kiecka jes BARDZO strojna to tez mi sie wydaje ze najodpowiedniejsza bedzie mala czarna kopertowka
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Niestety zdjęć kiecki nie mam, bo
) się pochwalić.
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Ta biała i różowa torebka są poprostu UROCZE i jeśli nie wykorzystam pomysłu na wesele to bedą super na codzień (w niewielkim powiększeniu oczywiście). Co do koloru to będzie pasował kolor "gorzkiej czekolady" bo taki kolor mają kwiatki a tło jest różowe.
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Poszukuje jeszcze jakieś fajne kiecki,bluzeczki topy, może macie jakieś fajne wykroje?Proszę prześlijcie |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie mam wykroju torebki
ale na moje oko - (czasem szyję torebki) krój jest w miarę prosty - dwa prostokąty - zszyte z dołu i po bokach ( tutaj przychwycic materiał tak aby sie ułożyl tak jak to widać na fotce) lub z dlużzego prostokąta zrobić spod i do niego przyszyć boki ......a u góry zrobić marszczenia. eh nie wiem czy coś pomogłam:/ wklejam fotke torebki którą sama uszyłam ale niestety nie posiadam wykroju..
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
kodeina -fajna ta torebka
ja szukam wykroju na tka i jakos nie umiem zalesc :| no ale moze kiedys .........
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
kodeinko czy ty robilas sama te torebki?
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1118478719 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1118478741 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1118478729 ? jesli nie to wiesz moze jak takie zrobic? )))))))))))
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
cudne te torebeczki, czy one sa wszystkie na zamek?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie moje wykonanie hm - żadnego wykroju nie mam ale ja próbowałabym uszyć taką torebke metodą prób i błędów ( na materiale próbkowym ) Zawsze robię wykrój na oko i szyje, pruje, poprawiam, szyje.... aż w końcu wychodzi coś podobnego do tego co zamierzałam uszyć
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

)bo jak sukienka strojna to dodatki skromne zeby nie przesadzic, a ,,mała" czarna (i to zarówno torebka jak i sukienka) nieśmiertelna i zawsze elegancka
) ...a pozatym jak napisałaś na codzień nosisz duże torebki więc po co kupować małą której nie wynosisz?
tylko jesli kiecka jes BARDZO strojna to tez mi sie wydaje ze najodpowiedniejsza bedzie mala czarna kopertowka

ale na moje oko - (czasem szyję torebki) krój jest w miarę prosty - dwa prostokąty - zszyte z dołu i po bokach ( tutaj przychwycic materiał tak aby sie ułożyl tak jak to widać na fotce) lub z dlużzego prostokąta zrobić spod i do niego przyszyć boki ......a u góry zrobić marszczenia. eh nie wiem czy coś pomogłam:/ wklejam fotke torebki którą sama uszyłam ale niestety nie posiadam wykroju..

ale ja próbowałabym uszyć taką torebke metodą prób i błędów ( na materiale próbkowym