![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
opalanie
Pani Beato,
Chcialabym sie dowiedziec czy bezpieczne wystawianie na naturalen sloncce skory, ktora jest nabrala ladnego, lekko opalonego koloru po stosowaniu kremow samoopalających oraz balsamow brazujących. Wyjezdzam w najblizszym czasie w gory, gdzie slonce dosc ostre i chcialabym sie upewnic, ze pod plywem promieni slonecznych nie dojdzie do jakiejs uczuleniowej reakcji. Dziekuje za informację. Pozdrawiam, Iwona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: opalanie
Ja sobie pozwolę dodać moją opinię. Nie ma żadnych przeciwwskazań , tylko trzeba pamiętać , że taka opalenizna uzyskana za pomocą kremów samoopalających nie chroni przed słońcem, trzeba więc się zabezpieczyć kremamami ochronnymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dla Oliweczki na temat samoopalacz a opalanie
Odświeżam ten wątek!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
opalanie
Witam, czy zanim zacznę się opalać na słoneczku, czy też w solarium, powiinam zmyćsamoopalacz, tzn. zrobioc peeling całego ciała? Trochę to może śmiesznie wyglądać, gdy cały czas chodziłam ślicznie opalona, a tu nagle wyjdę blada jak trup. Zrobiłam ten test jaki typ skóry mam. Wyszło mi ok. 17 ptk., może trochę mniej, czyli mam skóre na pograniczu wrażliwej i normalnej. Po ilu wizytach w solarium byłoby widać efekty opalania? Pozdrawiam serdecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Samoopalacz nie ma wpływu na opalanie ani na słońcu ani w solarium. Jednak peeling ciała warto zrobić przed rozpoczęciem opalania - opalenizna będzie trwalsza i równiejsza. Jeśli skórę masz wrażliwą to musisz bardzo uważać ,wszelkie oparzenia słoneczne (i w solarium) są bardzo groźne.Jeśli do tej pory stosowałaś z dobrym efektem samoopalacz to po co chcesz prażyć się na słońcu czy w solarium?
Jeśli jednak zdecydujesz się na opalanie (w solarium) to zacznij bardzo ostrożnie od 3-4 minut,potem dzień ,dwa przerwa ,jeśli skóra nie reaguje zaczerwienieniem to możesz zwiększyć czas 5-6min, znowu przerwa 7-8min, przerwa ,9-10 min,powinno wystarczyć do nabrania lekkiej opalenizny, później raz na 10-14 dni max.10 min (jeśli będziesz opalała się na słońcu to zrezygnuj z solarium), w solarium powinnaś stosować kosmetyki -polecam Soleo ,niedrogie a naprawdę bardzo dobre, jest duży wybór preparatów. Opalanie zarówno w solarium jak i na słońcu wysusza skórę,przyczynia się do powstawania przebarwień,do szybszego starzenia się skóry,nadmierne opalanie (częste oparzenia) mogą spowodować raka skóry. Jeśli chodzi o opalanie na słońcu to przestudiuj Serię słoneczną Basi, dowiesz się jakie preparaty stosować.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Opalanie
Jednak zrezygnowałam do jesieni z kremu Lysanel Active na rzecz Garniera Czysta Skóra. Garnier chyba nie ma żadnych przeciwwskazań do opalania się??? Pytam, bo o Lysanelu też dowiedziałam się z Wizażu, i to przypadkowo, niestety firma SVR nie postarała sie o ulotki informacyjne w pudełkach
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Re: Opalanie
Garnier Ci nie zaszkodzi
![]() Piszę na podstawie własnych obserwacji ![]() Lysanel Activ też mi nie zaszkodził-używam regularnie, zawsze na noc i nic mi się nie dzieje a dodam, że skórę mam dosc wrażliwą np. na słońce jestem z natury trupio-blada twarz i Lysanel nic a nic nie popsuł mi buźki, wręcz przeciwnie, dzielnie pomógł ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Re: Opalanie
Dzięki. Mi tez Lysanel póki co nie zaszkodził, a wręcz przeciwnie, ale naczytałam się tutaj róznych wypowiedzi i przestraszyłam się przebarwień od kwasów. Dlatego przerzuciłam się na razie na Garnier, a do Lysanela wrócę po wakacjach
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
opalanie
Wiosna nadchodzi i niebawem trzeba będzie pokazać kawałek ciała. I chciałabym, aby to ciało nie było szaro-sine więc zamierzam się opalić . I tu mam kłopot - otóż już nigdy, przenigdy nie będę opalać mordki, ale reszta to co innego. I zwracam się do Was kochane dziewczynki z pytaniem, jak opalać się w solarium , coby mordki nie uszkodzić ? Podobno są solaria, gdzie można wyłączyc lampę "twarzową", ale koło mnie takiego nie ma. Czy jest jakiś inny sposób ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]() Jak nie chciałam opalać twarzy, to ją po prostu zasłaniałam. Zabierałam ze sobą jakiś przewiewny materiał i kładłam na buźce. Może śmiesznie to wygląda, ale przecież nikt mnie tam w środku nie widzi ![]() Pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
opalanie
Witam,
Mam dosc nietypowe pytanie, oto czy ktoras/ys z was nie chciał/aby kupic samoopalacza nivea sun touch(zalaczam zdejcie)? Mam maly problem,m gdyz kupilam sobie samoopalacze w makro (w celu zaoszczedzenia)a jak wiadomo tam sprzedaja w komplecie :/ i takim sposobem dorobilam sie 3 samoopalaczy. Teraz mam problem, gdyz tylu ich nie potrzebuje... Bylabymm wdzieczna za pomoc. Prosze o kontakt e-mail. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Angell napisał(a):
> Witam, > Mam dosc nietypowe pytanie, oto czy ktoras/ys z was nie chciał/aby kupic samoopalacza nivea sun touch(zalaczam zdejcie)? > Mam maly problem,m gdyz kupilam sobie samoopalacze w makro (w celu zaoszczedzenia)a jak wiadomo tam sprzedaja w komplecie :/ i takim sposobem dorobilam sie 3 samoopalaczy. Teraz mam problem, gdyz tylu ich nie potrzebuje... > Bylabymm wdzieczna za pomoc. > Prosze o kontakt e-mail. moj e-mail: bunny15@poczta.fm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
OPALANIE
Dziewczyny !!! Mam pytanko-w wakacje jade do Hiszpanii i oczywiście będę się duuuużo opalać
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: OPALANIE
czesc!!samoopalacz moglby pomoc ale wydaje mi sie ze bedzie lekka roznica w odcieniu opalenizny w tych miejscach gdzie zastosujesz samoopalacz.kiedys w gazecie przeczytalam ze sa stroje kapileowe ze specjalnej tkaniny ktora przepuszcza wszystkie promienie sloneczne i dlatego niezostaja na ciele zadne nieopalone miejsca.niemam pojecia gdzie u nas w polsce mozna taki stroj kupic
![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Re: OPALANIE
Witaj
![]() Z piersiami raczej nie będzie problemu. 3/4 kobiet w Hiszpanii opala sie topless,bez względu na wiek i figurę Nawet jeżeli jesteś wstydliwa, to szybko sie przełamiesz jak to zobaczysz i wtopisz w "tło" Pamiętaj tylko, by dobrze zabezpieczać piersi a na same sutki stosować bloker (min 60). Z pupcią trochę gorzej - chyba, że plaża nudystów albo ewentualnie kostium ze stringami.Dla pocieszenia - wielu facetów uwielbia właśnie takiec "białe plamki" (np mój) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie, mam mały dylemat. Za namową kilku mi bliskich osób, zaczełam stosować Benzacne. Jak co roku po zimie miałam krostki na plecach, dekoldzie i zwykle jakas jedna sie znalazła na twarzy. Z racji, ze niedługo mam ślub, chciałam cos z tym zrobić i stosuje Benzacne (ktory o dziwo pomógł !!!!!! i nie mam nic
![]() Ostatnio stosowałam jakies 3-4 dni temu punktowo (dwa/trzy miejsca). Będe bardzo wdzięczna za podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dot.: opalanie
nie znam się dokładnie ale wystarczy tydzień tak jest w przypadku nawet maści sterydowych - takie informacje mam od dermatologa ale w twoim przypadku wydaje mi sie że nawet wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a aj tak troche nie na temat, ja kiedys probowalam stosowac benzacne ale byl dlamnie z amocny, czy jesli bym chciala sie pozbyc takich malych blizn na twarzy po tradziuku- dziurki i male wglebienia to on pomoze, bo beatryczka pisze, ze po nim schodzi warstwa naskórka, więc ? moze ktos wie ? pozdraiwam !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Herezja, nie schodzi warstwa naskórka po nim, bo naskórek sam po jakim czasie schodzi i wtedy czy moge sie opalać. Benzacne jest bardzo silne ( ja mam 10 % ) ale na dekold i plecy nic mi wczesniej (podobno silnego) nie pomagało, wiec zastosowałam choc pojawiały sie zaczerwieniai drobne uczulenia (ktore mialam pod kontrolą rzecz jasna) i udało sie!!! Po drugie walczyłam ze sobą, bo nie zdrapywałam tych krostek- to jest bardzo wazne by nie roznosic bakterii!. Myslę ze Tobie pomożę piling najlepiej jednak enzymatyczny ktory nie przenosi bakterii. Jednakze nie jestem specjalistą..! WIem ze u kosmetyczki mozna zrobic zabieg sciagajacy warstwe naskórka (nei wiem dokladnie ile) ale skora jest po tym mocno zaczerwieniona i trzeba bardzo uważac! Choc podobno drobne blizny (wlasnie takie po krostkach) zanikają.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw sprawdź swój fototyp ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A Ja Ci Powiem Tak Idz Na Airbrush Najbezpieczniejsze Opalanie Rowniutko Sie Opalisz I Szybciutko Tylko Uwazaj Bo Zmyje Ci Sie Szybko Ja Pojdziesz Np. Tydzien Przed Weselem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Atka, dzięki! Slyszalam o tym i wiem ze trzeba przetestować.... wiec zaraz po koncu miesiącą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
opalac sie czy nie?
Mam 26 lat, jasna karncje i tak sie wlasnie zastanawiam, czy opalac sie na sloneczku czy nie?
Jako dziecko zawsze latem bylam opalona, ale teraz tyle mowi sie o tym, ze opalanie jest szkdliwe, ze sama juz nie wiem co robic. Czy mozna bezpiecznie opalic sie, nie przyspieszajac powstawania zmarszczek? Bardzo prosze o odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dot.: opalac sie czy nie?
A powiec mi jeszcze jaki masz kolor oczu i wlosow i na jaki kolor sie opalasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Wosy jasny blond, oczy niebieskie, a opalam sie najpierw na czerwona potem na brazowo
Czy wiec opalanie zalezy od typu urody?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Napewno opalanie ma jakis zwiazek z typem urody,bo jezeli po opalaniu masz problemy ze skora,widzisz ze jest w gorszym stanie to lepiej zrezygnowac,a jesli wszystko odbywa sie normalnie to dlaczego odmawiac skorze slonca,ale oczywisci wszystko z umiarem.Wiadomo ze inaczej opalaja sie blondynki,a inaczej brunetki.Osoby z rudymi wlosami wogole moim zdaniem powinny unikac slonca.Jezeli chcesz sie opalac to pamietaj dobry krem z filtrem i witaminki np.jakies z beta karotenem.I niedopuszczaj do spalenia na raka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja też się ostatnio zaczęłam zastanawiać nad opalaniem, tym bardziej, że w zeszłym roku wiele moich znajomych narzekało na "moc słoneczka" - dostali okropne wysypki, jakieś uczulenie. Ja staram się zabezpieczać wysokimi filtrami ( choć nie znalazlam jeszcze ulubionego kremu) i nie leżeć plackiem na słońcu zbyt długo. W ogóle staram się unikać koczowania na słońcu, jedynie pozwalam na opalanie w trakcie ruchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
smerfeta to prawda z tymi wysypkami, coraz wiecej wokol mnie ma okropne alergie
ja z natury jestem bladziutka wiec fajnie byloby sie opalic, ale wole nie ryzykowac zmarszek wokol oczu (zwlaszcza ze od smiania mam juz te pierwsze mimiczne- no ale ze smiania nie zrezygnuje przeciez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
JA Ci nie radzę opalać się.
Za każdym razem, jak widzę opalone panie z pomarszczonymi twarzami i dekoltami, to mi się odechciewa. To najlepszy dowód, że opalanie szkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bladość? Ja jestem jednym z największych bledziochów na tym forum. Nawet nie wiesz ile komplementów dostaję od ludzi obu płci na temat mojej porcelanowej cery. A gdy zaczyna sie robić ciepło, zawsze siegam po samoopalacz - nie lubię mocnej opalenizny, ja się nigdy nie opalałam (jako dziecko cierpiałam na fotoalergię i nie mam w zwyczaju sie smażyć). Decyzję każdy musi podjąć sam ale przy Twoich jasnych włosach i początkowo czerwonej opaleniźnie lepiej nie wystawiać sie za bardzo na słońce ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.