|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co mam zrobic, depilacja nóg
Wyjezdzam na dwa tygodnie - bez mozliwosci depilacji nog przez te dni. Czy to gole maszynka - czy uzywam kremu - moje nogi juz po 3-4 dnaich nie sa idealne. Nie bardzo wiem co zrobic - a wiem ze upal bedzie mnie zmuszal do noszenia krotkich spodenek. Co robic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj!
![]() Rzeczywiście masz problem. Może spróbuj depilacji woskiem daje dłuższy efekt. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam zrobic
moze przed wyjazdem wyprobuj plastry z woskiem? daja efekt na dluzej, bo wlosy usuwa sie w calosci. ja preferuje depilator elektryczny, no ale w niego jednak trzeba zainwestowac (warto bo spokoj na dluzej)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
aniellka zabierz ze soba dobrze pieniacy sie lub tlustawy zel pod prysznic i maszynke do golenia - taka jednorazowa (ew.kilka) i spokojnie podczas nawet najbardziej ekstremalnych warunkow uda ci sie ogolic - tylko pamietaj by nie spieszyc sie - bo gorsze od zarosnietych sa nogi pokaleczone i w strupkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czy po depilacji elektrycznym depilatorem nie masz czerwonych punkcików? Koleżanka miała takie czasem nawet przez 2 dni - okropnei to wyglądało, ale moze miala depilator zepsuty
![]() Ja czasem jak chce mi się bawić to w miejscach gdzie mam najbardziej widoczne włoski usuwam je pesetą, ale to strasznie męczące... zastanawiam się nad zakupem depilatora elektrycznego. Jak to jest z tymi podrażnieniami... noi w jaki depilator najlepiej zainwestować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Po goleniu depilatorem elektrycznym i maszynką mam krostki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mnie osobiście wosk absolutnie nie pasuje. Nie usuwał mi wszystkich włosków - wiec też musiałam się napracować, a poza tym podrażniał mi mocno skórę. Raz nawet, nie wiem czy wypalił czy zerwał kawałek skóry, ale do dzisiaj mam małą bliznę
![]() ![]() ![]() Co do wrastania włosków, to trzeba stosować pilling i dobrze nawilżać skórę - to pomaga ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.