![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Koralikowy pingwin ;)
Ostatnio panuje mania koralikowa
![]() ![]() I przypomniałam sobie o tym pingwinie, którego nauczyłam się pare lat temu, w duńskiej szkole rękodzieła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koralikowy pingwin ;)
ja poprosze o przepisy na cos fajnego
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
cudowny
![]() ![]() czekam z niecierpliwoscia na 'przepis' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jaki on jest słodziutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tez czekam na instrukcje , piekny ten pingwinek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jejku, ale fajny;) wiec ja tez dołączam do oczekujących na przepis na niego;)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja rowniez poprosze o przepisik - ten pingwinek jest niesamowicie sliczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja tez bardzo bardzo bardzo poprosze o przepis (:
bo pingwinek jest CUDOWNY!
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ale ten bryloczek jest sliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
cudo
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Super, super, po prostu uroczy pingwinek!
tylko nie wiem czy na moje długie żelowe paznokcie to dobry przepis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Och ja też proszę o pzrepis! Jaki on śliczny, zrobię sobie taki breloczek bo żadnego nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
śliczny!!!i jak dojdziesz jak robi sie pingwinkowi nóżki to napisz jak zrobic takie cacko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
kurcze no czekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
super jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Uroczy pingwinek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak Wy dziewczynki ale ja się troche niecierpliwie już, strasznie sie napaliłam bo mam za pare dni urodzinki chłopaka i chciałam mu coś takiego dodać do prezentu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Uroczy ten pingwinek. Też z niecierpliwością czekam na "przepis" bo ostatnio zabrałam się za robienie zwierzątek. Narazie gotowego mam skarabeusza
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Widzialas zwierzatka podane w moim linku? wejdz w Animaux,po lewej stronie beda zwykle plaskie zwierzaki,po prawej trojwymiarowe
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny najpóźniej jutro rano znajdzie się instrukcja.
![]() Gabi trochę cierpliwości.. fotkę umieściłam dopiero wczoraj... ale masz rację, powinnam poczekać i umieścić od razu wszystko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
estella - zrobiłam z twojego francuskiego linka małego krokodylka. ale jest boski!!!!!!!!!!! wielkie dzięki za te pomysły dziewczyny. mój chłop nie może wyjść z podziwu, że można coś takiego wyczarować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Xanka - dawaj instrukcje, to to jest śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Beauty1984 a moglabys zamiescic pare stron z tej ksiazki chetnie bym sprobowala to zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
pingwinek fajniutki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
No to macie
![]() Pingwina robi się, że tak powiem, na około ![]() Na początek wyjaśnienia: Potrzebna jest żyłka … zabijcie mnie ale nie potrafię powiedzieć ile metrów dokładnie ![]() ![]() 2 kulki – jedna o średnicy 25mm , druga 18 mm. Myślę, że można zaopatrzyć się w takie kulki w sklepach modelarskich (?) a w ostateczności „ulepić” taka kulkę z papieru ![]() Po prostu trzeba go czymś wypełnić , żeby pingwin trzymał fason ![]() Aha no i oczywiście koraliki – białe , czarne, pomarańczowe (na dziub i łapki) i czerwone (zaledwie dwa, na oczy) Cały przepis podzielony jest na TURY i w każdej TURZE są RZĄDKI. TURA czyli kilka rządków , tworzących jeden pełny obdwód. / - oznacza, że należy połączyć ze środkowym koralikiem z następnego rządku. B – biały koralik Cz – czarny koralik P – pomarańczowy koralik R – czerwony koralik na oczy ![]() Ważne ! Jeśli nie ma specjalnych wskazówek ( są tylko w 2 i 3 turze) to każdą kolejną TURĘ zaczynać od środkowego koralika TURA 1 : 8 Białych – nawlec na żyłkę, zrobić z tego pierścień 2 : nawlec 5 Białych „przeskoczyć” jeden koralik – powtórzyć to 4 razy Po skończeniu TURY (czyli pełnego obwodu) przewlec przez dwa kolejne koraliki (patrz rys.2) 3 : 3 B , przeskoczyć jeden koralik , znowu 3 B – przewlec przez drugi koralik następnego rządku Te dwie czynności powtarzać 3 razy. Po skończeniu TURY przewlec przez dwa kolejne koraliki (patrz rys.3 ) 4 : 2 B + 1 P + 2 B / 5 B / 2 razy 2B + 1Cz + 2B / 5B / 3 razy 2B + 1P + 2B / (patrz rys 4.) 5 : 5 razy 5 Cz / pierwsza stopa , 5B / 5B / druga stopa , 5B/ (patrz rys 5.) 6 : 4 razy 5 Cz / 3 Cz + 2B / 2 razy 5B/ 2B +3 Cz / 7 : 4 razy 5 Cz / 3 razy 5B/ 5 Cz / 8 : 3 razy 5 Cz / 3 Cz + 2B / 2 razy 5B/ 2B + 3Cz / 5Cz / 9 : 3 razy 5 Cz / 3 razy 5B / 2 razy 5 Cz / 10 : 5 Cz / skrzydło , 5 Cz/ 3 Cz + 2B / 2 razy 5B/ 2B+ 3 Cz / 5 Cz/ skrzydło , 5Cz / (patrz rys. 10) Umieścić wewnątrz dużą (25 mm) kulkę 11 : 2 razy 3 Cz / 3 razy 3B / 3 razy 3 Cz / 12 : 3 Cz / 2 Cz + 1B / 2 razy 3B / 1B + 2 Cz / 3 razy 3 Cz / 13 : 3 Cz / 3 razy 3B / 4 razy 3 Cz / 14 : 2 Cz +1B / 2 razy 1B + 1P +1B / 1B + 2 Cz / 4 razy 3 Cz / Umieścić małą (18 mm) kulkę 15 : 3B , dziób (analogicznie jak stopę, rys 5 *) 3B/ 3B / 5 razy 3 Cz / 16 : 2 razy 3B / 1B + 2 Cz / 4 razy 3B / 2 Cz + 1B / 17 : 1B + 1 Cz + 1B / 1R + 2B / 5 razy 3 Cz / 2B + 1R / 18 : 2 Cz + 1B / 1B + 2 Cz / 4 razy 3 Cz / 2 Cz + 1 B / 1B + 2 Cz / 19 : 3 Cz / - powtarzać do okoła (zrobić pełną turę) 20 : 3 Cz / 1 Cz / - na zmianę powtarzać do okoła (zrobić pełną turę) 21 : 1 Cz/ - powtórzyć 4 razy Na czubku ściągnać mocniej, związać żeby się koraliki nie „rozjeżdżały” i ewentualnie zrobić jeszcze sznureczek do zawieszenia. * dziób analogicznie jak stopę, z pomarańczowych koralików, rządek z 3Białych ułoży się nad pomarańczowymi) Mam nadzieję, że rysunki będą pomocne i bez problemu dojdziecie co i jak. Niestety dzisiaj nie mam możliwości zrobienia zdjęć "na żywo" w trakcie robienia pingwina, dlatego załączam tylko te rysunki. Może to się wydawać skomplikowane, ale wierzcie mi, jak już zaczniecie nawlekać te koraliki, to wszystko zrobi się jasne ![]() I w każdym rządku ten środkowy koralik (przez który się przewleka i od którego zaczyna się każdą nową turę) będzie lekko wystawał w stosunku do reszty. No a w razie jakichkolwiek wątpliwości, służę pomocą. Dobrej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.