|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Etiaxil-pomocy :(((
dziewczyny pomóżcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Re: Etiaxil-pomocy :(((
muszę dodać ,że to wszystko to moja wina
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
hm, nie wiem, czy ci pomoge, bo ja ogolnie jestem alergikiem i nie chce tu ani robic zlej reklamy, ani cie przestraszyc. W kazdym badz razie mi tez przytrafilo sie cos takiego ostatnio. I tez wlasnie najbardziej zaognione miesjce to byly te 'poza' owlosiona czescia pachy. Ogolnie cala pacha mi sie zrobila czerwona itp., itd. Na poczatku tez mialam take bable i myslalam, ze zejdzie, niestety nie zeszlo i wybralam sie do dermatologa. A dermatolog stwierdzil, ze to egzema i zapisal mi Laticort. No i zeszlo po 2 tygodniach
A z domowych sposobow to bardzo mi pomoglo stosowanie zimnych okladow, okladow z rumianku rowniez, tzn pomagalo na to swedzenie glownie, natomiast na zaczerwienienia troche pomagala woda termalna i swietnie jak troche wczesniej postala w lodowce, to tez lagodzilo podraznienia. To tyle A tak przy okazji zapytam, czy ktoras z was stosowala ten anyperpirant firmy SVR? Jakies uwagi, komentarze na temat dzialania? Czy dziala podobnie jak Etiaxil i Antidral? Pozdrowienia, Cheetah |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Po 15 minutach od nałożenia moje paszki były znowu mokre. Próbowałam kila razy i żadnego efektu Wydałam na niego 38,00 zł i stoi sobie grzecznie na półeczce Teraz używam Etiaxilu i jestem szczesliwa Etiaxil jest dla mnie (i nie tylko) NAJLEPSZY!!! Do Sergeevny! Nio kto używa Etiaxilu po depilacji, nio kto?!?! Nie wolno!!! Nu!Nu! |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hello! Ja też byłam taka nieostrożna i zastosowałam Etiaxil na ogolone pachy. Nałożyłam go na noc, lekko piekło, ale nic nadzwyczajnego, dopiero w środku nocy obudziło mnie straszliwe pieczenie, nie mogłam w ogóle poruszyć ramionami i myślałam, że umrę! Rano miałam całe pachy w bąblach i jeszcze przez jakieś 3 dni czułam pieczenie. Druga aplikacja Etiaxilu (po odczekaniu 48h) skończyła się też podrażnioną skórą, bo drapałam się w nocy jak wściekła, tak mnie pachy swędziały. Z każdym następnym razem było lepiej, a teraz już w ogóle nie ma problemu. Acha, ja też najbardziej podrażnioną skórę miałam tuż poza linią włosków. Głowa do góry, będzie dobrze, tylko stosuj się do instrukcji
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam antyperspirant SVR (wersja w kremie). Jest bardzo delikatny, ale skuteczność na poziomie zwykłych antyperspirantów, więc szkoda kasy
Może spróbuj antyperspirantu Dermedica (wg producenta zapobiega nadmiernej potliwości). Z ich strony internetowej mozesz sobie zamówić 2 próbki kosmetyków, w tym właśnie ten antyperspirant |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
no to widze ,że przyczyną raczej było to ,że ogoliłam paszki
Heh |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Etiaxil-pomocy :(((
kobiety nie katujcie się tak tą chemią
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
rowniez uzywam Etiaxilu i czuje nieprzyjemne pieczenie jak i swedzenie pod pachami ale tylko wtedy gdy wlasnie naloze specyfiku za duzo i jestem tuz po depilacji pod pachami
moze nastepnym razem kup Etiaxil dla wrazliwej skory uwazam tez ze nawet jak na pierwszy tydzien stosowania te 3,4 razy o ktorych jest napisane na ulotce to za duzo ja uzywalam od poczatku kuracji 2 razy w tygodniu i w zupelnosci starczylo a skutecznosc przetestowana na powyzej 30 stopniach na dworze
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
ale komuś, kto będzie szukał rady, może się przydać.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Etiaxil-pomocy :(((
kurcze,ja uzywam Etiaxilu do skory wrazl.od chyba 3 lat i nie wyobrazam sobie zycia bez niego
ale od niedawna tez wyszly mi jakies podraznienia(tez skora dookola powierzchni gdzie smarowalam)....czekam az zejdzie,ale w koncu znow nakladam bo jak tu zyc bez etiaxilu ...ale moze tez powinnam isc do dermatologa?babli az nie mam,ale skora swedzi,jest czerwona...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

moze nastepnym razem kup Etiaxil dla wrazliwej skory uwazam tez ze nawet jak na pierwszy tydzien stosowania te 3,4 razy o ktorych jest napisane na ulotce to za duzo ja uzywalam od poczatku kuracji 2 razy w tygodniu i w zupelnosci starczylo a skutecznosc przetestowana na powyzej 30 stopniach na dworze

ale od niedawna tez wyszly mi jakies podraznienia(tez skora dookola powierzchni gdzie smarowalam)....czekam az zejdzie,ale w koncu znow nakladam bo jak tu zyc bez etiaxilu
...ale moze tez powinnam isc do dermatologa?babli az nie mam,ale skora swedzi,jest czerwona...