|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Metamorfoza - do Agnieszki i Wizazanek
Witam wszystkie Wizazanki
buziaki |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Metamorfoza - do Agnieszki i Wizazanek
Cześć!
Masz piękne, szlachetne i spokojne rysy twarzy! I uważąm że powinnaś podkreślac ich delikatność bo to żadkie wśród zalewu dziewcząt stylizujących sie na lolitki z napompowanymi ustami. Przypominasz mi Carmen Kaas - dziewczynę reklamującą min. J,Adore Diora. Zatem możemy iść tym tropem i wystylizować Cię na nią: zwiewna, eteryczna, troszkę przypominająca średnioweiczne malowiadła uduchowiona... czyli: *przedziałek pośrodku * wlosy upięte lub rozprostwane i rozpuszczone Albo elfia i troszkę zbuntowana. * włosy ciut scieniowane tylko od dołu a w końcowki wtarty żel, by podkreślić ich falowanie Jak wolisz, z tym że do tych obu opcji trzeba je jeszcze zapuśćić... Trzecia propozycja - najłatwiejsza do zrealizowania to współczesna Audrey Hepburn, czyli: * proste włosy ( na razie je po prostu wyrównaj, niech sięgają do połowy szyi) z długą, sięgającą do brwi, lub tuż za nie grzywką (najłatwiej i bez wysyłku wygładzisz je mleczkiem L'Oreala - nałóż je na wilgotne kosmyki, przeczesz gęstą szczotką i wygładź dłonią) *proponuję byś zapuszcała włosy do oporu - będzie ci świetnie w takich naprawdę dłuuugich i gładkich. *pilnuj by były zawsze dobrze i równo podciete * w geometrycznej fryzurze ( żadnego tam cieniowania grzywki!) będzie Ci bardzo dobrze - jak Ci się znudzi zawsze można ją rozczchrać wykorzystując właściwości twoich włosów. c.d.n |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Oto troszkę lepsze zdjęcie fryzurki z propozycji nr.3
Plus porada dotycząca brwi: Prosze Cię nie depiluj ich na niteczki. I tak każdy widzi że masz piekne migdałowe oczy. Proste, naturalne brwi bardziej pasują do twojej twarzy Pozdrawiam Noa |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Noa bardzo dziekuje za wszystkie rady
Moze jeszcze ktoras cos poradzi, jakis makijaz ? |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Juja.
Ja również uważam że jesteś bardzo piękną kobietą. Przesyłam Ci moje dwie propozycje makijażu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Kamilko za komplement i piekne makijaze
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
POdbijam temat
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Niecierpliwko!
Pliz, 0poczekaj do jutra. Jutro będę w lepszym humorze to Ci wszystko opiszę, bo dziś...wrrrr..wrrr...komp uter mi się CIĄGLE zawiesza! Dostaółam szału ze złości...WRRR...a w dodatku ta wredna bestia wyłączam go bo zaraz chyba mnie porazi prądem Pozdr. Noa |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
sspokojnie Noa
nie denerwuj sie, zlosc pieknosci szkodzi |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Droga Juja
Masz tak delikatną i piękną twarz, że nie potrzebujesz jakiejś konkretnej stylizacji makijażem. Wręcz im mniej tym lepiej!! Podkreślone maskarą rzęsy, delikatne usta, odrobina jasnego różu i rozświetlacza - to wszystko co wystarczy aby podkreślić urodę. Ja bym raczej zmieniła sposób uczesania - pokaż włosy, rozpuść je, daj im odżyć. Do tego wiedzę Cię w bardzo kobiecych ubraniach - miękkie dzianiny, proste długie spódnice, sukienki blisko ciała. Duże dekolty lub piękne opływowe golfy. Kolory ecry, czekoladowe brązy, piękna zieleń, biel, burgund... Bluzeczka z kołnierzykiem nie jest najlepszym wyborem. Masz tak klasyczne rysy, że powinnaś postawić na kobiecość i delikatność. Serdecznie pozdrawiam AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Mojej urodzie już nic nie pomoże - poszłam do Obi a tam Pan Od Farb zrzucił na mnie 8 litrowy pojemnik z farbą
Zdążyłam odskoczyć ale moja ukochane jeansy nie Po tym uroczym wstępie przystępuję do pracy 1. zagruntowanie Najlepiej jasno beżowym, lnianym cieniem. Może być też puderek lub baza - byle by cosik było bo to pomaga w rozcieraniu cieni 2. Teraz kreska w załamaniu powieki- solidna, najlepiej pędzelkiem, ale i pacynka od cienia nie będzie zła, namaluj ją śliwkowym cieniem. Niech lekko unosi się (skośnie) w stronę skroni. 3.ten sam cień nałóż w zewnętrznej części górnych powiek ( niech sięga do kreski i jego moc powinna skupić się w samym kąciku - rozetrzyj go delikatnie skośnie w stronę skroni ( już to mówiłam 4. na ruchomą część górnej powieki nałóż cień w kolorze kości słoniowej ewent. jasny lila ( najmocniej podkreśl środek i wewnętrzna część) 5. rozjaśnij przestrzeń pod .łukiem brwiowym i wewnętrzne kąciki 6.Moim zdaniem, czego nie widać na fotce, podkreślona jest też dolna powieka ( kreska wzdłuż rzęs + na nią śliwkowy cień - ale jeśli masz podkówki podkrążówki to z cienia zrezygnuj) 7.tusz i po wszystkim UWAGA! Modelka ma kreskę (w kolorze tuszu) wzdłuż górnych rzęs przez CAŁĄ długość powieki, co by wydawały się gęste i nieskończenie długie Pozdrawiam Noa |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Szefowa ma Zawsze Rację!!!
Juja jesteś wymarzoną muzą dla Huberta de Givenchy ( klasyka jak u Audrey H. Niby Christiny Aquilery są lansowane, ale to klasyczna wysmukła Audery jest uznana za piekość wszechczasów. Czas wyjść z cienia! Przepraszam za ten ton maniaczki ale co tam , jestem przexiębiona to mi wolno Pozdrawiam Noa |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Noa napisał(a):
> Audrey H. Uwielbiam Audrey
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.