![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zobacz!
nie wiem co robić mam dopiero 112 lat i od dłuższego czasu mam bardzo owłosione nogi...i z roku na rok są coraz dłuższe i jest ich więcej i nie wiem co moge z tym zrobićdodam że nigdy ich nie goliłam bo niew moge sie odwazyć a mam mi nie pozwala.bo mówi ze jak bede starsza to se ogole a teraz na wf wstydze sie pokazaćw kródkich spodniach bo zaraz są komentarze noże jakie owłosione nogi!!niewytrzynuje już!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: zobacz!
112? Dopiero?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Może autorce chodziło o 12, tylko cyferki się poplątały?
![]() Golenie np. nóg jest taką samą częścią higieny jak mycie zębów, nie powinnaś z tego rezygnowac jeśli owłosienie Ci przeszkadza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mialam podobny problem i z mama i z owlosieniem
![]() niestety naleze do osob upartych i kupilam sobie kremik do depilacji a pozniej maszynke... mysle, ze twoja mama z czasem zrozumie, ze juz dorastasz i chesz wygladac ładnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja z moją mamą na szczęście nie miałam takich problemów ani przepraw dot. depilacji – po prostu któregoś dnia, latem, kupiłam krem do depilacji, potem użyłam i w ten sposób pozbyłam się zbędnych włosków
![]() ![]() Teraz za to walczę z mamą o depilację brwi, moja mama mówi, że mam ładne itd. itp., ale ja widzę swoje...Ostatnio aż się z nią pokłóciłam o to, a że jestem upartą osóbką, to pewnie uda mi się w końcu przekonać mamę, że depilacja brwi jest mi absolutnie niezbędna do prawidłowego funkcjonowania ![]() Generalnie moja mama jest dość tolerancyjna dla mojej „kosmetykowej manii” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
![]() Ja też jak YouArcia (mail! kochana czekam ![]() nie mam problemów z mamą, zaczęłam golić nogi jak miałam 9 lat (prawie nie mialam włosków, ale wiecie..chciałam być jak babeczki z serialów ehh ) no i tak sobie myślę,że musisz pogadać z mamą. Tylko spokojnie,bez nerwów ![]() Zrób to kremem do depilacji (nie będzie ryzyka ze sie skaleczysz) PO prostu nałóż go na nóżki odczekaj swoje i zmyj ![]() Pozdro ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
hmmm...znam ten ból. Tez w Twoim wieku mialam taki problem-trudno mi teraz powiedzieć, czy na prawdę było to konieczne-ale bardzo chcialam ogolic w końcu nogi.I podobnie-mama mówiła, że nie bo mi sie zrobia już kompletne "krzaki"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam prawie 14 lat i jeszcze nie gole nóg. chce zaczac ale sama nie powiem o tym mamie. po prostu nie powiem i już bo sie wstydze itd.. no po prostu..
Jak niedawno byłysmy na plazy zauważyla że mam włosy pod pachami i powiedziała że juz powinnam golić... no ale w domu nic... sprawa ucichła... a mi głopio przed kolegami i kolezankami bo mam owłosione nogi i pachy... co zrobić żeby mama sama sie skapneła? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chce golić nogi ale jak mama ma się skapnąć?
Jak będziecie na zakupach w drogerii,sklepie kosmetycznym to warto się trochę dłużej zatrzymać przy środkach do depilacji.Mama powinna się zorientować o co ci chodzi
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Kochanie ?do czego jest Ci tu mama potrzebna?Golarki nie sa drogie wiec kup i do lazieki...potrwa to kilka minut....inna sprawa jesli chcesz to zrobic depilatorem.Ale na poczatek,zrob to golarka ,a potem przy jakiejs okzji powiesz o wydatku na depilator mama sama zauwazy ze ogolilas i pewnie zaproponuje byscie poszly po zakop deplatora.Nie napisalas dokladnie o co chodzi wiec staralam sie domyslec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
wiesz co, ja tez mam problem z mamą, na pachy i na brwi mi pozwoliła ale o nogach to slyszec nie chce, mowi ze jak zaczne to nie bede mogla przestac, ze zaczna mi grubsze rosnąc ale ja to wiem i o to wlasnie mi chodzi zeby juz miec caly czas gładkie i krzyczy na mnie ze chodze ciągle w dlugich spodniach a w czym ja mam do jasnej pogody chodzic z takimi nogami? w rachube nie wchodzi golenie po kryjomu bo sie skapnie, sorry ze sie podpiełam pod Twój wątek, ale bez sensu byloby zakladanie kolejnego tematu, a co do Ciebieto uważam ze sama powinnas sie wziasć, na pewno dostajesz jakies kieszonkowe, czy moze pracujesz gdzies w wakacje, poszukaj w archiwum a jak nie to spytaj sie wizażanek, poradz się, a mama pewnie Ci juz nic powie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Co to za problem kupić krem do depilacji?? Najtańszy kosztuje chyba z 3-4 zł z firmy Nair.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a najtańsze golarki są w rossmanie za 1,20 pln
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
tez mialam podobny problem...i radze Ci - postaw na swoim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Poprostu powiedz mamie, że potrzebujesz maszynki do depilacji. I mama powinna się "skapnąć" że dorastasz i potrzebujesz takich rzeczy, aby wyglądać estetycznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
u mnie w domu jest maszynka do golenia to biore nakładam krem i gole a mama to sama na pewno zuwazyla jakis czas temu ze mam gladkie nogi no i nic nie mówiła bo co ma mówic?? a jesli nie to albo pogadaj z mama a jesli sie wstydzisz to moze w sklepie własnie sie zatrzymaj dluzej przy polce z kremami plastrami itp i zagadaj wtedy mame bedzie ci łatwiej zreszta mama pewnie sama sie skapnie ja osobiście radze od razu przejść ci na wosk bo masz słabiutkie wloski i kilka razy sobie wyrwiesz woskiem i bedzie ok nie bedziesz musiala czesto depilowac a teraz zaczniesz golic to jestem pewna ze za kilka lat pomyslisz o trwalszym sposobie(wosk depilator) moze pogadaj z mama i od razu zacznij woskiem?? to naprawde nie boli (ja zaczelam woskiem po rocznym goleniu maszynka i nic nie bolało... moze lekko) głowa do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobiła dokładnie tak jak radzi Aneta, sama bym kupiła sobie maszynkę i cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Uwazam ze predzej czy pozniej kazda z nas bedzie sie golic.Wedlug mnie jest to bardzo higieniczne i estetyczne i nie ma w tym nic zlego.Mama to na pewno rozumie.Rozumie tez ze sie wstydzisz i nie rozmawia na ten temat.To jest normalna kolej rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ha
![]() ![]() ![]() Ale tak na serio to powiedz mamie ze chcesz maszynke do golenia jezeli sama stwierdzila ze powinnas golic wlosy pod pachami to chyba nie bedzie miala nic przeciwko ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
eh trochę mnie "pociągnełyscie" i mam zamiatr dzisiaj mamie powiedziec ze jezeli chce zebym nosila spodniczki, krotkie spodnie to ma nic nie mowic na golenie, poza tym to są moje nogi i niech ją to nie interesuje co z nimi chce zrobic i jeszcze pozatym niedlugo ide zbierac wisnie to bede miala troche swojej kasy i sobie sama kupie co bede chciala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
wiesz?? ja na towim miejscu poszlabym poprostu do sklepu i kupila golarke lub jako wolisz krem. Twoja mama pewnie jak kazda ma sporo an glowie i nie ejst jasnowidzem. Jelsi chcesz to idz z nia an zkaupy i powiedz ze chcialabys golic nogi itp i spytaj wg niej co ejst najlepsze lub poporstu wrzuc to do koszyka i juz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Moja tez cos marudzila i krecila nosem jak jako 14 letnia dziewczynka oznajmilam ze mam mi kupic krem do depilacji i koniec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja pamiętam gdy miałam 14-15 lat ,były już prawie wakacje nogi zawsze miałam opalone a na nich jaśniutkie włoski i w klasie kolega na ten temat mi wszedł
![]() ![]() ![]() ![]() A co do mamy hmm...albo zrób tak jak dziewczyny mówią czyli kup sobie maszynkę lub krem do depilacji i idź ogolić nogi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. to mój setny post ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja pamiętam,że jak byłam chyba w 6 kl. podst. to powiedziłam mamie,że mnie krępują te włoski i chce sie ich pozbyć. nie było żadnego problemu, mama kupila mi golarkę i ciach ciach
![]() teraz mam 17 lat i na ostatnią gwiazdkę dostalam od rodziców depilator. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
skoro owlosione nogi Ci przeszkadzaja-a chyba kazdej dziewczynie przeszkadzaja-to po prostu kup sobie sama to,co potrzebujesz. golenie maszynka jest dziecinnie latwe i nie potrzebujesz pomocy mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() Nie chce sie golić w niewiedzy mojej mamy. po prostu wole zeby wiedziala. Jednak może to możliwe że jak ja nic nie powiedziałam to po prostu dlatego sprawa ucichła ;-) Chciałabym sie golić chyba najbardziej tymi plastrami z woskie weet bo patrzyłam na stroncha weet ze są tez takie dla początkujących na dłuższe włoski i chciałabym tego uzywać. Albo kremu tylko niewiem co łatwiej. jak moja mama przyjedzie to moze pojade z nio na działke to tam jak bedziemy chodzic nad jezioro sie kompać to jak poruszyłaby ten temat to zacią gne go dalej. jeszcze raz dziękuje wam!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Tez mialam kiedys problem z mama. Probowalam wchodzic w dyskusje, ale pozniej uznalam, ze to nie ma sensu. I zaczelam robic to, co uwazalam za stosowne. Pozniej sie okazalo, ze nawet nie byla taka oburzona jak kupilam sobie depilator na 14naste urodziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Moja mama sie strasznie oburzyla jak zaczelam sobie depilowac nogi, a potem juz szoku doznala jak jej powiedzialam pod koniec 6stej klasy podstawowki ze kce depilator elektryczny na urodziny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.