|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ehh znany horror co dobrego na moj tradzik?
Jak w temacie co polecacie na moj tradzik? Juz tyle tego stosowałem i nic niepomogło, rozniez byłem u dermatologa i to nijeden raz. Wole posłuchać waszuvh rad niz dermatologa on juz miał swoj udział i w niczym mi nie pomógł, no poza wyciągnięciem ze mnie kasy;/ uważam ze więcej my sami wiemy w koncu my sie z tym meczymy i widziemy co sie dzieje z nasza cera ;/ zamieszczam zdjęcie nie moje tylko pryszcza:P a raczej bandy:/
Pozdro mam nadzieje ze mi pomozecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Proponuję to:http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=104661
Ten temat bardzo często przewija się przez forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Tokarool, przede wszystkim wyleczenie trądziku nie jest taką łatwą i na pewno szybką sprawą...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ehh znany horror co dobrego na moj tradzik?
Naprawde warto przeszukać forum, Znajdziesz wiele bezcennych wskazówek i porad, napewno pomocnych
![]() ![]() Oprócz delikatnej pielęgnacji , ze swej strony polecam :http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8878 a także: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=2 cc345c0847cc771fa99b298d8 126c4f&cmd=details&itemid =10947 Edytowane przez Anett_ Czas edycji: 2005-07-16 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=neysa]
W lecie radzę go stosować na noc, bo używany na dzień moze spowodować przebarwienia. ![]() Absolutnie nie zgodze sie z tym. Nie ma znaczenia czy stosjesz Izotrexin lub Skinoren rano, czy na noc, nie stosując jednoczesnie filtrów napewno nabawisz się przebarwień. Filtry są obowiązkowe w przypadku stosowania preparatów złuszczjąch. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze - zgodzę się z koleżankami - potrzeba cierpliwości i systematyczności w leczeniu. A teraz po kolei:
- konieczny jest antybiotyk. Moj chlopak mial spore problemy z trądzikiem i faktycznie wiem, że dermatolodzy często - oprócz tego, że biorą kasę - są do niczego. Bez antybiotyku jednak ani rusz. W Twoim wypadku trzeba zadziałać od wewnątrz. Antybiotyki są różne, w różnych cenach (wystarczy wpisać w google hasło ''trądzik'' i zobaczyć jak dużo jest ofert na naszym rynku). Bardzo często stosuje się je na zasadzie prób i błędów - jedne są ok i pomagają, inne nie. Efekty widać po srednio 3 miesiącach, w miedzyczasie moze wystąpic wieksze nasilenie trądziku. Ale powtarzam ANTYBIOTYK jest KONIECZNY. Polecam np. Unidox. - do stosowania punktowego maść Aknemycin (jest rowniez na receptę) - sprawdzona w leczeniu trądziku i bardzo dobra. Polecam tez zaopatrzyc się w zwykłą maść ichtiolową. Pomaga w zwalczaniu grudek i krostek ropnych, nawet tych bolących. - do mycia twarzy proponuję kupić żel z Oriflame - Oli Control + Clarifying Cleanser. W tej serii jest rowniez tonik i jakies inne ciekawostki na trądzik, ale żel w zupelnosci wystarcza. Rewelacja. Wyzej podałam Ci zestaw używany od ok. 3 miesięcy przez mojego chlopaka. Działa. Nie będę pisała o cudach i o tym, że buzie ma jak niemowlaczek, ale jest naprawdę dużo dużo lepiej. Grunt to nie poddawać się i uzbroić w cierpliwość ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też polecam Isotrexin żel. Mnie naprawdę pomógl a miałam okropną twarz, głownie na brodzie miałam takie ogromne, podskórne guzki na które nic nie działalo. Dopiero jak dermatolog mi przepisał ten żel pozbyłam się tego świństwa i teraz buźkę mam naprawdę ładną
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jednak w takich kwestiach o leczeniu i srodkach powinien decydować lekarz. Jesli trafiłeś na złego, udaj się do drugiego. W takich sprawach jestem przeciwniczką leczenia na własną rękę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej!OPrócz antybiotyków i wszelkich rodzajów maści, jest jeszcze jeden sposób, należy zmienić spobób odżywiania, jeść więcej warzyw i owoców, mniej tłustych, nie pikantych ani ostrych pokarmów ponieważ to tez wpływa na naszą cerę, oczywiscie jak tu wszyscy poruszyli palenie papierosów i picie alkholu to wiadomo..hmm.. dbać o higiene cery jak najczęściej to możliwe, noi jakiś tam wysiłek fizyczny nie zaszkodzi, może przynieść dobre efekty, nie zaszkodzi spróbować wg mnie napewno poprawi to choć trochę stan waszej cery
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Twoja twarz nie wyglada tak zle. Ja polecam ci do mycia twarzy zel ziaji z seri tin tin( to najlepszy zel jaki kiedykolwiek uzywalam, a poza tym super tani). Zaopatrz sie rowniez w masc tormentiol i smaruj nia wypryski i ranki. Mi ona bardziej pomogla, niz wszystkie leki razem wziete, przepisane od dermatologa, ktore tylko pogarszaly stan skory. Staraj sie pic duzo wody. Oprocz tego popytaj sie ludzi w swoim miescie, czy znaja dobrego dermatologa i sie do niego wybierz. Dobry dermatolog to taki ktory na samym poczatku leczenia zleca ci badania, a nie traktuje cie jak krolika doswiadczalnego.
Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.