Pierwsza rocznica ślubu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-21, 14:52   #1
Alien
Wtajemniczenie

Pierwsza rocznica ślubu

Dzisiaj 21 lipca, dokładnie za miesiąc 21 sierpnia będzie nasza pierwsza rocznica ślubu. Planujemy zrobic jakies małe przyjęcie-spotkanie w domu dla rodziców i znajomych.
Chciałam sie zapytac czy mężatki z dłuższym stażem małżeńskim coś organizowały z okazji pierwszej rocznicy i czy te mężatki, które tez mają niedługo swoją pierwszą rocznicę będą coś organizowac czy to dla siebie czy dla zanjomych i rodziny ??
Bo ja tak sie zastanawiam, co by można było przygotowac (np. zamówic tort, pooglądac jeszcze raz wspólnie zdjęcia i kasete z wesela), żeby takie spotkanie było udane ?
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 18:28   #2
mezatka86
BAN stały

GG do mezatka86
Dot.: Pierwsza rocznica ślubu

wiesz, ja już jestem kilka latek po ślubie, ale pierwszej rocznicy ślubu nie robiliśmy, raczej te okrągłe liczą sie chyba najbardziej. Zresztą przecież nie jest sie ze soba tylko ze względu na rocznice, no ale czas można sobie jakoś umilić i zorganizować małe spotkanko. Tort, hmmm, no nie wiem, bardziej kojarzy mi się to z urodzinami, ale na pewno coś na słodko być powinno. Z kaseta to bardzo dobry pomysł jak i z oglądaniem zdjeć. Na pewno warto powspominać
mezatka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 00:21   #3
WioletaM
Zakorzenienie

W pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy mszę. Zamówiła nam ją moja teściowa i to w dodatku w innym kościele niż w tym, w którym braliśmy ślub. Nie spodobało mi się to, ale cóż. Potem było małe przyjęcie dla rodziców i świadków. Od męża dostałam złoty pierścionek i kwiaty.
Robiłam jeszcze spotkanie z okazji 5-tej rocznicy ślubu bez mszy, ale to tylko dla rodziców. Następna impreza za 2 lata.
Mój kuzyn w swoją pierwszą rocznicę ślubu jadł ciasto weselne, które przez rok było w zamrażarce. Szkoda, że ja tak nie zrobiłam, bo ciasta na moim weselu były przepyszne.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 11:39   #4
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

też jestem ciekawa nasza pierwsza rocznica będzie dokładnie tydzień po Twojej-28 sierpnia

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 13:12   #5
*NEA*
Raczkowanie

My z moim mężem obchodzimy pierwszą rocznice 24 lipca z oczywistych względów przyjęcie organizujemy jutro. Będzie tylko najbliższa rodzina, znajomi ze względu na sezon urlopowy rozjechali nam się po kraju i świecie. Więc pewnie jakąś imprezkę zorganizujemy troche później Jak narazie dziś mam w planach krzątanie sie po kuchni i pichcenie na jutro, a mąż ma bojowe zadanie - SPRZĄTA ;D
*NEA* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 16:54   #6
Magda.
Zadomowienie

Z okazji pierwszej rocznicy zrobilismy z mezusiem kolacje dla nas i moich rodzicow. Bylo kameralnie, ale bardzo przyjemnie.

Pomysl wiekszego przyjecia bardzo mi sie podoba! Ze ja na to nie wpadlam z okazji niedawnej 5. rocznicy.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 17:12   #7
Nadin
Zakorzenienie

A ja życze Wam z tej okazji wszyskiego naj, Miłści, Szcześcia:roz a:
Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-23, 02:58   #8
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

tutaj w stanach jest taka tradycja,ze najwyzsze pietro tortu zachowuje sie wlasnie na pierwsza rocznice slubu.Osobiscie troche powatpiewam w swiezosc takiego tortu,ale moj prawie maz mnie pociesza,ze mamy specjalny odsysacz powietrza i zamrazarke wiec bedzie ok.A wogole to uwazam taka tradycje za fajna i sama mam zamiar zaczac nasze wlasne male tradycje.Jedno jest pewne zgodnie ustalilismy,ze bedziemy swietowac co roku.Swiat nigdy za duzo))
sunapee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-26, 10:35   #9
ggoraa
Zadomowienie

Cool Dot.: Pierwsza rocznica ślubu

moja pierwsza rocznica....hmmm... bylo fajnie i romantycznie, poszlismy do knajpki na pyszna i droga kolacje- byly oczywiscie kwiaty. ale, ze jestem za praktycznymi prezentami no i bylismy malzenstwem jeszce bez dorobku- fundnelismy sobie dziwne prezenty- ja chcialam patelnie teflonu, spodnie i bluzke, moj TŻ dostal obudowe do komputera . trzecia rocznice obchodzilismy juz tutaj, ale przeszla praktycznie bez echa- takie warunki byly, a nie inne. 13 pazdiernika czeka mnie 4 rocznica- pewnie bedziemy ja opijac na slubie mojego szwagra ( co prawda 2 tygodnie wczesniej,ale wtedy bedziemy z rodzina )
ggoraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-30, 02:05   #10
kawunia
Przyczajenie

Szczerze mowiac ja nie moge sobie przypomniec jaka byla nasza puiersza rocznica slubu......ale organizowanie przyjecia dla rodziny wydaje mis ie troszke dziwne. Ale moze to ja jestem mlalo romantyczna ???
Czy np. 3, 8 lub 30 tez planujecie spedzac z cala rodzina ?? Ja raczej jestem za kameralna atmosfera.
Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego na wiele wiel wspolnych lat
kawunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-30, 09:15   #11
moko
Raczkowanie

ja rózniez nie pamietam abym jakoś hucznie swietowała 1 rocznice slubu..było tylko male co nie co z męzem
moko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-30, 13:12   #12
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

wiecie...ja chyba nie wyprawię żadnego przyjęcia,w końcu to nasze święto i spędzimy je bardzo kameralnie ,we dwójkę.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-30, 13:57   #13
Miramej
Zakorzenienie

My na pierwszą rocznicę ślubu wyjechaliśmy do Zakopanego - prezent od Teściów . Poza tym kameralnie (czyt. we dwoje) staramy się w miarę możliwości uczcić każdą rocznicę, choćby obiadem w knajpce lub kolacją. A 1 sierpnia już siódma rocznica . Pozdrawiam wszystkie Wizażanki
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-30, 23:07   #14
Momo
Zakorzenienie

Mój mąż zapomniał o pierwszej rocznicy ,ale i tak nie moglibyśmy jej razem spędzić ,ponieważ był w tym czasie 400km ode mnie.Bywa i tak.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 12:28   #15
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

a my świętujemy już za tydzień!
Jedziemy do moich rodziców, bo tam był slub i wesele, idziemy do weselnego lokalu na obiad, a poźniej jedziemy do Kazimierza Dln. Zabieramy oczywiście świadkową!!
Prezencik dla męża zakupiony
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 17:05   #16
logest
Zadomowienie

My 1 rocznice swietowalismy zaraz po przyjezdzie do usa z jedyna para znajomych jaka mielismy, przy pizzy .Nastepna swietowalismy 5-ta.-lotem balonem i imprezka dla wiekszej liczby osob.
logest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 18:50   #17
ewa.nea
Zakorzenienie

W 1 rocznicę akurat byliśmy na urlopie nad morzem, więc nie było żadnej imprezy dla rodziny. Dostałam różę i pierścionek
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 21:48   #18
ellap
Przyczajenie

Nasza pierwsza rocznica slubu juz za 3 tygodnie. Planujemy oczywiscie cos, ale tylko dla nas. Cos wiekszego z goscmi to z pewnoscia, ale jak by to byla powiedzmy 20 rocznica... Na pewno pojedziemy gdzies, na jakas romantyczna kolacje, wczesniej jakas fajna atrakcja. Powodzenia.
ellap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 14:52   #19
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

my mamy rocznicę 23.08-planuję zabrać mężusia do restauracji gdzie mieliśmy wesele, dodatkowo wręczę mu oprawioną pierwszą strone fikcyjnej gazety z fikcyjnym artykułem o nas (można to znaleźć w internecie,fajna sprawa), mówiącym o tym, że sułtan wzruszony naszym wielkim uczuciem zafundował nam podróż statkiem po Odrze, a potem romantyczną niespodziankę (=kolacja w restauracji).Myślę, że będzie zadowolony-nie sułtan, tylko mąż

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 14:59   #20
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
my mamy rocznicę 23.08-planuję zabrać mężusia do restauracji gdzie mieliśmy wesele, dodatkowo wręczę mu oprawioną pierwszą strone fikcyjnej gazety z fikcyjnym artykułem o nas (można to znaleźć w internecie,fajna sprawa), mówiącym o tym, że sułtan wzruszony naszym wielkim uczuciem zafundował nam podróż statkiem po Odrze, a potem romantyczną niespodziankę (=kolacja w restauracji).Myślę, że będzie zadowolony-nie sułtan, tylko mąż
A możesz podać linka do tych fikcyjnych artykułów ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 22:02   #21
niunia32
Zakorzenienie

moi rodzice bratu zamówili mszę na rocznicę ślubu, a potem poczęstunek dla rodziców i rodzeństwa

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości