|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza rocznica ślubu
Dzisiaj 21 lipca, dokładnie za miesiąc 21 sierpnia
![]() Chciałam sie zapytac czy mężatki z dłuższym stażem małżeńskim coś organizowały z okazji pierwszej rocznicy i czy te mężatki, które tez mają niedługo swoją pierwszą rocznicę będą coś organizowac czy to dla siebie czy dla zanjomych i rodziny ?? Bo ja tak sie zastanawiam, co by można było przygotowac (np. zamówic tort, pooglądac jeszcze raz wspólnie zdjęcia i kasete z wesela), żeby takie spotkanie było udane ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza rocznica ślubu
wiesz, ja już jestem kilka latek po ślubie, ale pierwszej rocznicy ślubu nie robiliśmy, raczej te okrągłe liczą sie chyba najbardziej. Zresztą przecież nie jest sie ze soba tylko ze względu na rocznice, no ale czas można sobie jakoś umilić i zorganizować małe spotkanko. Tort, hmmm, no nie wiem, bardziej kojarzy mi się to z urodzinami, ale na pewno coś na słodko być powinno. Z kaseta to bardzo dobry pomysł jak i z oglądaniem zdjeć. Na pewno warto powspominać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy mszę. Zamówiła nam ją moja teściowa i to w dodatku w innym kościele niż w tym, w którym braliśmy ślub. Nie spodobało mi się to, ale cóż. Potem było małe przyjęcie dla rodziców i świadków. Od męża dostałam złoty pierścionek i kwiaty.
Robiłam jeszcze spotkanie z okazji 5-tej rocznicy ślubu bez mszy, ale to tylko dla rodziców. Następna impreza za 2 lata. Mój kuzyn w swoją pierwszą rocznicę ślubu jadł ciasto weselne, które przez rok było w zamrażarce. Szkoda, że ja tak nie zrobiłam, bo ciasta na moim weselu były przepyszne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
też jestem ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Z okazji pierwszej rocznicy zrobilismy z mezusiem kolacje dla nas i moich rodzicow. Bylo kameralnie, ale bardzo przyjemnie.
Pomysl wiekszego przyjecia bardzo mi sie podoba! Ze ja na to nie wpadlam z okazji niedawnej 5. rocznicy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja życze Wam z tej okazji wszyskiego naj, Miłści, Szcześcia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
tutaj w stanach jest taka tradycja,ze najwyzsze pietro tortu zachowuje sie wlasnie na pierwsza rocznice slubu.Osobiscie troche powatpiewam w swiezosc takiego tortu,ale moj prawie maz mnie pociesza,ze mamy specjalny odsysacz powietrza i zamrazarke wiec bedzie ok.A wogole to uwazam taka tradycje za fajna i sama mam zamiar zaczac nasze wlasne male tradycje.Jedno jest pewne zgodnie ustalilismy,ze bedziemy swietowac co roku.Swiat nigdy za duzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]()
moja pierwsza rocznica....hmmm... bylo fajnie i romantycznie, poszlismy do knajpki na pyszna i droga kolacje- byly oczywiscie kwiaty. ale, ze jestem za praktycznymi prezentami no i bylismy malzenstwem jeszce bez dorobku- fundnelismy sobie dziwne prezenty- ja chcialam patelnie teflonu, spodnie i bluzke, moj TŻ dostal obudowe do komputera
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Szczerze mowiac ja nie moge sobie przypomniec jaka byla nasza puiersza rocznica slubu......ale organizowanie przyjecia dla rodziny wydaje mis ie troszke dziwne.
![]() Czy np. 3, 8 lub 30 tez planujecie spedzac z cala rodzina ?? Ja raczej jestem za kameralna atmosfera. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego na wiele wiel wspolnych lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja rózniez nie pamietam abym jakoś hucznie swietowała 1 rocznice slubu..było tylko male co nie co z męzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wiecie...ja chyba nie wyprawię żadnego przyjęcia,w końcu to nasze święto i spędzimy je bardzo kameralnie ,we dwójkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
My na pierwszą rocznicę ślubu wyjechaliśmy do Zakopanego - prezent od Teściów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż zapomniał o pierwszej rocznicy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
a my świętujemy już za tydzień!
Jedziemy do moich rodziców, bo tam był slub i wesele, idziemy do weselnego lokalu na obiad, a poźniej jedziemy do Kazimierza Dln. Zabieramy oczywiście świadkową!! Prezencik dla męża zakupiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
My 1 rocznice swietowalismy zaraz po przyjezdzie do usa z jedyna para znajomych jaka mielismy, przy pizzy .Nastepna swietowalismy 5-ta.-lotem balonem i imprezka dla wiekszej liczby osob.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
W 1 rocznicę akurat byliśmy na urlopie nad morzem, więc nie było żadnej imprezy dla rodziny. Dostałam różę i pierścionek
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nasza pierwsza rocznica slubu juz za 3 tygodnie. Planujemy oczywiscie cos, ale tylko dla nas. Cos wiekszego z goscmi to z pewnoscia, ale jak by to byla powiedzmy 20 rocznica... Na pewno pojedziemy gdzies, na jakas romantyczna kolacje, wczesniej jakas fajna atrakcja. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
my mamy rocznicę 23.08-planuję zabrać mężusia do restauracji gdzie mieliśmy wesele, dodatkowo wręczę mu oprawioną pierwszą strone fikcyjnej gazety z fikcyjnym artykułem o nas (można to znaleźć w internecie,fajna sprawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.