![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Meteoryty Guerlaina a kulki korygujące Palomy
bardzo prosze o porównanie wszystkie znawczynie od puderków
![]() i chodzi mi o wszelkie różnice poza ceną, bo tej jestem świadoma i stąd moje pytanie zresztą, ponieważ zastanwiai się - jako osoba średnio ostatnimi czasy zaopatrzona w gotówkę - nad tańszym odpowiednikiem Meteorytów. i tak mi w oko wpadła ta Paloma nr 1, korygująca ( nie chcę efektu rózowego ani brązującego! tylko rożświetlenie) i zastanawiam się, czy byłaby dobra. opinie o niej przeczytałam, archiwum przeczesałam i dalej nie wiem...chodzi mi o to, czy efekt Meteorytów jest naprawde o tyle lepszy, że warto dla niego odejmować sobie od ust przez dłuższy czas, czy też może wcale nie...? ps najlepiej byłoby to drugie of course, hi hi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Meteoryty Guerlaina a kulki korygujące Palomy
Ja nie używałam meteorytów Guerlaina, ale miałam do czynienia z Palomą i Pierre Rene - obie firmy mają w swojej ofercie meteoryty "dla uboższych"
![]() Podaje skład Pierre Rene - talc, aluminium starch octenylsuccinate, Nylon-12, magnesium myristate, octyldodecyl, steaoroyl, stearate, octyldodecanol, PPG-2 myristyl ether propionate, isopropylparaben, butylparaben isobuthylparaben +/- mica, CL 77492, Cl 7749, CL 77891 Zawiera filtr UVA UVB i witaminy A i E Ja jestem z nich zadowolona, lepszy jest Pierre Rene - ma miększe kulki i daje taki satynowy wygląd twarzy.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hm...tego, który ty polecasz, nie znałam...a jakiego odcienia używasz? tego najjaśniejszego, bo o coś takiego mi właśnie chodzi. nic, musze poszperać po osiedlowych drogeriach, bo w większych go nie widziałam.
a czemu Paloma Ci nie podchodzi...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paloma miała gorsze opakowanie i kulki były wg mnie zbyt twarde, było ich mniej ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Według mnie kulki palomy są bardziej błyszczące, a po meteorytach guerlaina cera była bardziej matowa, a więcej rozświetlona. Po palomie byłam bardziej brokatowa. Trudno wyjaśnic, ale różnica była, natomiast nie mogę powiedzieć, że Paloma była kiepska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hm...brokatowa... to chyba nie jest to, co chciałabym uzyskać na swojej twarzy
![]() rozumiem,że oryginalne Meteoryty sa lepsze, ale czy mogłabyś mi powiedzieć, czy efekt po tej Palomie jest...tandetny/odpustowy/mocno błyszczący? jeśli tak, to mogę i rok zbierać kasę na Guerlaina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
chodziło mi o to, że Paloma jest bardziej błyszcząca, nie było ogromnych kawałków brokatu. nałożona z umiarem wyglądała ładnie. Prawdziwe Meteoryty tak nie błyszczały. Pomaluj się w sklepie jednym i drugim i zobaczysz, co lepiej wygląda.
Ostatnio trochę przystopowałam i nie jestem pewna, czy warto zbierać na prawdziwe meteoryty. Starczaja na bardzo długo, tak długo, że mnie osobiscie zdążyły się znudzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Palomy nie polecam .Po nałożeniu na twarz ciemnieje, przez co daje nienaturalny efekt.Dla mnie słabizna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
igraszkizdiablem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obejrzałam dziś te kulki w sklepie i one sa bardzo jasne, takie przejrzyste bardziej...napisz proszę, czy to ten odcień Ci ciemniał, czy może te kulki rozświetlające (nr 2 bodajże) lub brązujące (nr3)...? please! obejrzałam też te kulki Pierre Rene, ale jakoś Paloma bardziej mi się spodobała, bo po pierwsze dawała mniejszy błysk i mniej kryła, a poza tym w tym pudrze Pierre Rene było bardzo dużo białych kulek i nie wiem, czy to będzie dobrze wyglądac na twarzy...? tak, czy siak, dzięki dziewczyny za wszystkie rady i odpowiedzi, jeśli jeszcze coś wam się przypomni, to piszcie proszę;-))) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi nic nie ciemniało, ani paloma ani Pierre Rene
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dziękuję pięknie za błyskawiczną odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A ja polecam puder w kulkach polskiej firmy APC. Bez problemu można dostać w drogeriach, tańszych sklepach kosmetycznych. Mam takie najjaśniejsze, rozświetlające, zrobione właśnie na wzór Meteorytów Guerlain. Pięknie rozświetalają buźkę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Mam Palomę i jestem zadowolona-wydajna , nie ma brokatu na buzi , naprawde dobry kosmetyk za malutkie pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ma ktoras z Was dostep do firmy APC?maja sprzedaz tez przez net ale 12zl przesylka a do jednego produktu to jakos sie nie oplaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Też byla zadowolona z Palomy, ale prawdziwe meteoryty daja trochę inny efekt. A co to za firma APC?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Hexxana, ja mam dostęp do firmy APC. W Wawie widziałam ich produkty w kilku miejscach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.apc-cosmetics.waw.pl/ mam od nich cienie sypkie i sa naprawde rewelacyjne,zaluje jedynie ze wybor kolorow jest ograniczony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pomyslalam o Tobie Anitko ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Anita
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, jeśli to Wam pomoże przy podjęciu decyzji, zrobię dziś wieczorem mocniejszy makijaż, używając tych kulek APC. Zrobię fotki przy różnym oświetleniu i wkleję je tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
okrutnica jakaś... |
dobra kobieto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Nio to postanowione, wkleję fotki ok. 19.00
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki wyglądają nieźle, może ktos wie gdzie je można kupić w Warszawie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, zrobiłam zdjątka buzi pokrytej kulkami APC w kolorze 01. Niestty, zdjęcia nie oddają wyraźnie tego satynowego efektu, który nadają perełki. Wklejam zdjątka, na których coś widać. Ja mogę uzupełnić to, co widac na zdjęciach - w tej chwili moja buzia jest gładka, rozświetlona, ożywiona. Może dojrzycie coś na zdjątkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Cena kulek w warszawskim sklepie - 27,90zł.
Na stronie APC - 24zł. Cienie sypki w sklepie - 9,70zł. Cienie na stronie APC - 8,50zł. Jesli więc będziecie się decydowały na zakup większej ilości rzeczy, chyba bardziej oplaca się przez stronę producenta. Ja kupiłam dziś jeszcze dwa ich sypkie pudry - jeden matowy, drugi rozświetlający na złoto - i jestem nimi zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama się zastanawiam zeby coś kupić... ale jak narazie wole oszczędzać na targi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.