|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() krem normalizujący czy matujący
Być moze takie pytanko już było, ale zaryzykuję.
Jaki krem do buzi jest Waszym zdaniem lepszy : normalizyjący(regulujący) wydzielanie sebum czy matujący?? Używałam jednych i drugich i mam dziwne doświadczenia. A jakie są Wasze?? Moze jakies konkretne kremiki polecacie?? ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: normalizujązy czy matujący
Jako, ze masz cere mieszana, ja postawilabym na nawilzanie, przez co zdecydowanie cera sie uspokoi i nie powinna produkowac tyle sebum wlasnie, a na krem mozesz nalozyc puderek matujacy (lub make ziemniaczana) i blysku tez sie pozbedziesz
![]() A dlaczego nawilzajacy? bo cera przed matujacymi-najczesciej wysuszajacymi broni sie, wlasnie produkujac duza ilosc serum, totez nalezy ja uspokajac. Ja w to dlugo nie moglam uwierzyc, ale sprawdzilam na wlasnej buzce ![]() Konkretnie-moj najnowszy zakup to bloker, ale to przez leczenie tradziku, a z kremow nawilzajacych-polubilam Nivea Complete Protection, L'Oreal Happyderm (do mieszanej), InterFragrances Nawizajacy Krem Na dzien, to w miare z nizszej polki cenowej ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
teoretycznie "krem normalizujący" powinien być lepszy ("zdrowszy") niż matujący. ale tak na prawdę, to wszystko zależy od konkretnego składu, a nie od napisu na pudełku wymyślonego przez producenta.
testowałaś już serię Oceanic A Young? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Używam obecnie toniku z AA Young. Dopiero zaczęłam opakowanie. Ale to za sprawą poprzedniego tonki , który uczulił mnie już po pierwszym użyciu(eveline -tonik specjalistyczny s.o.s.)... i teraz leczę swoje buziaczka delikatnymi preparatami
![]() ![]() A co do AA young to toniku używam pare dni, ale podoba mi się, to że delikatnie, ale dokładnie oczyszcza i zwężapory pomimo że nie ma w nim ani źdźbła alkoholu, i ładnie osusza i nie podrażnia pratii twarzy zwysypką po ostatniej przygodzie i z innym tonikiem.... ![]() Nie wiem tylko jak sperawdzają siękremy z AA Young.
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
odnawiam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja używałam matujących dosyć sporo i żaden mi nie pomógł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a ja mam cere tak "mieszana" ze czasem sucha, czasem tlusta... i juz sama nie wiem czego ona chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem najlepsze są kremy normalizująco-matujące
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja używam teraz kremu nivea visage, matująco nawilżający do cery mieszanej i tłustej...to ta nowa seria nivea..powiem że bardzo dobrze nawilża przez cały dzień, matuje już po chwili i co najważniejsze (przynajmniej u mnie) nie zapycha porów.jest bardzo delikatny i nietłusty. bo gdy używałąm samego nawilżającego to buzia mi się świeciła więc przerzuciłam się właśnei na matujaco nawilżające. polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tak zachalacie kremiki nivea visage żena jakiś skuszę.się
![]() ![]() Aha, falkka mam pytnie, chodzi Ci o tą serie w białych słoiczkach czy w zielonych??Zgóry thx za odp. ![]() Wąteczek nadal aktualny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A czy ktoras z was moze sie wypowiedziec o kremie matujacym z garniera albo la roche?
Mi te wszystkie kremy do cery tlustej i mieszanej tylko wysuszaja skore a co za tym idzie zaczyna mi sie luszczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
przepraszam że tak późno odpisuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a mnie bardzo sie podoba krem firmy Thalgo :Intense Regulating Serum..moze nie dał super efektu matowienia.. ale napewno zwęził pory, przestały wyskakiwac mi niespodzianki a po nałozeniu delikatnego fluid skora nie błyszczy sie.. a nie uzywam wcale fluidu matujacego ani tez pudru sypiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.