|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Antyk niestety na małych oczkach
Przyobiecałam na forum wiżazystkowym, że coś greckiego w stylu maźnę, no ijest.
Co prawda Greczynka ze mnie jak z koziej d... trąba i moje male okrągłe oczka nigdy nie będą wyglądać rasowo w takim makijażu ale co tam. no i odrazu mówię, że makijaż jest cokolwiek robiony w pośpiechu i widać niedociągnięcia, szczególnie na powiekach, bo się kredka poodbijała, i nieco oczki mi załzawiły, wiec dopiero na zdjęciach, zauważyłam, że wewn. kąciki sie nieco zamazały. No i na co poniektórych zdjęciach widać aktywność wulkaniczną - pamiątkę po wczorajszym uczuleniu na twarzy (taka złośliwość losu, jak mi wyjdzie wysypka na gębie i wysuszy ją na pieprz to jeszcze zostawia takiego giganta po sobie). Co do danych technicznych: twarz - podkład Shiseido Cream Foundation I 00 (Very Light Ivory), na to kompakcik Revlona (bare light) - całosć najjaśnieszy odcień pudru, modelowanie bronzerem. Brwi - brązowa kredka Colorado 05 oczy - brązowa kredka Colorado 05 mocno roztarta, wewnątrz oka i kreska czarną kredką Diora, i maz ciemnozłotym cieniem pod lukiem brwiowym (z 12stki Ruby Rose - 5) Usta - 2 zmieszane błyszczyki z takiego nonamowego cusia w kształcie walca z przegródkami wysuwanymi (można kupić we wszystko za 4,5 zł), kolory kakaowy beż + , tu przychodzi mi angielska nazwa "mauve" (po polsku to niby fiołkowo różowy, ale my wiemy, że to nieprawda ![]() Hmmm - to chyba wsio....
When I sin, I sin for sure Edytowane przez alraune Czas edycji: 2005-11-06 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Antyk niestety na małych oczkach
Aaaa - i jeszcze tusz Rimmela - Extra Super Lash czarny.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie wypowiadam się zwykle na "makijażach", ale nie mogę powstrzymać się i muszę powiedzieć, że wyglądasz bosko! Myślę tu zarówno o makijażu (pomijając niedociągnięcia, o których wspominałaś), ale także o grzywce. Mimo, że w krótkiej było Ci do twarzy, to jednak w tej fryzurze wyglądsz po prostu rewelacyjnie - kobieco i szlachtnie.
pozdrawiam serdecznie i życzę zawsze tak pięknego wyglądu Lotta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
调解人
|
Cytat:
![]() Kompletnie nie wiem jak wygląda grecki makijaż, jednak wiem, że rasowej Greczynki z rysów NA SZCZĘŚCIE nie przypominasz, bo masz taka delikatna urodę. A makijaż, fajny, drapiezny taki. Trochę, hmmm... przerysowany (mocne brwi i ciemny cien w wew. kąciku), ale przeciez taki zamysł był ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja troszkę nie na temat ale co tam... ktos tu farbował włosieta?? Tak się błyszczą ....apetycznie
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
bardzo ladnie, minimalnie przypominasz mi monice belucci na tych fotkach
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
włoski farbowalam dawno na granatową czerń- teraz to raczej jest balejaż brązowo-czarny.
Oj - nawet nie wiecie jaki to komplement dla mnie, jeśli chodzi o brwi - bo szczerze mówiąc zawsze miałam kompleksy na ich punkcie - takie rzadkie i chaotycznie rosnące ![]() Ale od kiedy wyregulowałam je u kosmetyczki to jestem całkiem, całkiem z nich zadowolona (troche musiałam je co prawda zapuścić wzdłuż, ob za bardzo, jak na mój gust kobita je skrociła - ja wolę takie dłuższe - coś ala Nicole Kidman w "Moulin Rouge")... Cała koncepcja makijażu mi sie podoba, więc chyba zrobię kiedyś powtórkę z rozrywki, tyle, że tym razem mniej spontanicznie a bardziej starannie. A tą Monicę Bellucci to prosze wspomnieć mojemu facetowi ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajnie - kobieco i zmysłowo. No i szlachetnie oczywiście
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Podpisuję się pod tym co wyżej. Baaardzo kobieco, tak subtelnie i .... nie, nie będę powtarzać tego słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
to ja powtórzę :
szlachetnie ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Drugie zdjęcie FANTASTYCZNE az mnie natchnęło na taki makijażyk hmmmmm będę kombinować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jedno słowo - ślicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
bardzo ladnie ci w nim...
i ogolnie makijaz mi sie podoba ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
O! Alraune - a gdzie Twoja charakterystyczna grzywka?
![]() ![]() Bardzo Ci do twarzy w takiej dlugosci tez! ![]() Bardzo podobaja mi sie oczy - jak sa wycieniowane, brwi zdziebko mniej - widzialabym je mniej zaokraglone, a bardziej w luk... ![]() I cieniowanie buzi tez pikne. ![]() PS A le z Ciebie nowoczesna Greczynka - z kolczykami! ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Fam - a możesz mnie trochę oświecić z tym łukiem, bo ja jakoś nie kumam różnicy pomiedzy zaokrągleniem a lukiem, próbuję sobie wyobrazic i za nic nie wychodzi.... :/ to takie proste w górę i zaokrąglone na końcu??? Jesu- ale się motam.
Ale ogólnie dzięki wielkie, bo komplement od takiej profesjonalistki to miód dla moich uszu ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
aha - i chciałabym dodać, że chyba ktoś tu sie obija
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Alraune -
![]() ![]() Czepiam sie? ![]() No, to pewnie kwestia gustu, tak sie ino wypowiedzialam, bo mi sie bardziej ostre podobaja od okraglych... ![]() PS Obijam sie, wiem, ale jak zapomnicie to sie przypomne... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
PS1 Moim zdaniem zdziebko za duzo jest tam wlasnie gdzie strzalka pokazuje, na gorze luku brwiowego. I to powoduje, ze staja sie zaokraglone, jakbys zmazala te 2 milimetry z gory - bylabym usatysfacjonowana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Aaaaa juz wiem- no właśnie u mnie jest lekki problem z wyczuciem tego miejsca, bo naturalnie mam brwi prawie proste i takie idące tylko lekko w górę i cięzko je "złamać" (więc dla bezpieczeństwa tylko zaokrąglam)- ja w sumie zawsze marzyłam o takich ostrych brwiach, jako, że zawsze mialam "zimowe" inklinacje i taki typ urody mnie pociągał... Ja dziś nasmaruję coś nowego to postaram się wymodelować - tylko kurczę blade nie mam jeszcze koncepcji na makijaż, ani na ubranie na dzisiaj (bo sie wybieram do knajpki z Lubym)
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Alraune makijaz bardzo piekny! Nasunela mi sie ta sama uwaga co do brwi i dokladnie rozumie o co chodzi Femme!Trudno to wyjasnic,ale brew powinna sie zalamywac tak jak "skrzydlo ptaka" (ja to tak nazywam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ladny makijazyk. A co do brwi, to wydaje mi sie, ze roznia sie od siebie... Wlasnie tam gdzie pokazala Femme.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Alraune - znowu wlazlam w Painta...
![]() Moze Ci cos pomoge tymi "bazgrolkami"? Mam pomysla na Twoje brwi - miejmy nadzieje tylko, ze do zrealizowania bedzie, to jest nie jestem pewna czy tam na dole gdzie Ci zaznaczylam da sie zeby jeszcze brwi odrosly lekko - czy Ci wogole tam kiedys rosly? Za to na gorze - te ktore odznaczylam biala kreska mozna wydepilowac - co nada bardziej zakrzywionego ksztaltu. Co Ty na to?
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
No właśnie zonk jest z tą nasadą brwi, bo od spodu ni ma i jedyny sposób na ostry łuk to zrobienie takich cienkich 3mmowych - a tego nie chcę
When I sin, I sin for sure Edytowane przez alraune Czas edycji: 2005-11-06 o 13:22 Powód: musze pousuwac fotki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
A ja myslalam, ze masz takie geste brwi i duze pole do popisu z regulacja!W takim wypadku to rzeczywiscie nie ma zbyt wielu mozliwosci.Ja bym jednak mimo wszytko zrezygnowala z tej kredki i lagodniej potraktowala brwi - zalaczam zdjecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Wlazlam w Painta po raz trzeci...
![]() Ano spojrz - jedyne rozwiazanie moim zdaniem, to wydepilowac te brewki, ktore zaznaczylam W czerwonej linii - ten obszar wydepilowac. Teraz dopiero widac jakie na prawde sa... ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Dzięki za pomysła - co prawda się boję je za bardzo wychapać, bo przy tej gęstości to jeden włosek wyrwany za dużo i tragedia gotowa
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
az nie wiem co napisac
![]() ![]() ![]() ![]() mysle ze taki imidz powali kazdego na kolana, oczy dzieki ciemnej oprawie zrobily sie kocie ![]() ![]() patrze i widze 100% kobiete ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moim skromnym zdaniem brwi w obecnym ksztalcie sa jakby twoim "znakiem rozpoznawczym" :p i wystarczy tylko sprawic zeby niezbyt od siebie sie roznily, zeby nie przesadzic i nie zmienic ich calkowicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.