|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zakładki :)
Hej Dziewczyny
Właśnie dowiedziałam się niedawno, że dostałam się na swoje wymarzone studia, czyli filologię polską to chciałabym zrobić sobie ładną, niezniszczalną zakładkę Ja narazie wymyśliła, że zakładka mogła by być zrobiona tą samą metodą, co się robi bransoletki z muliny, ale czekam na dlasze pomysły |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zakładki :)
to zakladka zrobiona przez moja siostre... :/
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
z kliszy po zdjeciach sa fajne zakladki, mozesz ja zetrzec pod ciepla woda i wlozyc sobie do srodka jakies zdjecia, obrazki, kwiatuszki, co tylko zechcesz....albo pozostawc taka ciemna.....ja nawet gdzies mam taka stara, wiec jak znajde to zeskanuje dla Ciebie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A robiłyście kiedyś jak byłyście małe zakładki z papierków po cukierkach?? Bo ja już nie pamiętam jak to się robiło...
A takie fajne były ...
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
nie ja z papierkow po cukierkach jeszcze nie widzialam
![]() tutaj zdjecie tej zakladki, ona jest za dluga i woogle stra jak swiat....zakonczenia mozesz sobie rozne robic, gdybys chciala taka
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
ja robilam po cukierkach! i wiem jeszcze chyba jak... na dniach postaram sie sfotografowac ten proces, albo stworzyc opis
![]() a ja polecam zalaminowac (tak to sie chyba nazywa) suszone kwiatki wrzosik, hortensje lub stokrotki robisz z nich ladny wzorek, pan ci laminuje i jest kolorowo i niezniszczalnie. a koszt ok 3 zlotych
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja już od lat się nad tym głowię
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Można jeszcze coś takiego zrobić..
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
więc obiecana intsrukcja do zakladki z papierkow
u mnie były to bilety mpka, ale ciezko sie robilo bo papier jest szorstki![]() sfotografowane zostało, ale teraz objasnienie: 1. bierzemy prostokatny papierek po cukeirku lub sreberko. 2. składamy go na pol wpierw wzdluz dluzszego boku i zginamy krawedzie do srodka 3. analogicznie zginamy na pol wzdluz krotsdzego boku i krawedzie do srodka 4. mamy takie dwa skrzydelka - element podstawowy, oczko zakladkina zakładke potrzebujemy tego troszke, wiec jak juz zrobimy wiecej elementow to: 5. wladamy jeden element w rozchylone skrzydelka drugiego (mam nadzieje ze zalapiecie po zdjeciach, jesli nie to jutro postaram sie o cos lepszej jakosci )6. analogicznie reszte az osiągniemy satysfakcjonujaca dlugosc ![]() mam nadzieje ze wystarczajaco jasno... pozdrawiam i powodzenia
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się cieszę , bo tyle lat nie mogłam sobie tego przypomnieć i za każdym razem jak miałam papierki po cukierkach to kombinowałam :smok:
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
zobacz tutaj (;
dnl.alp.ru/7ya-photo/859/1108686525859.jpg dnl.alp.ru/7ya-photo/671/1108686341671.jpg |
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
ja znalazlam takie
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
heh, mi sie katku twoje linki nie otwieraja, zreszta nie wiem czy odnosza sie do mojego posta
![]() w kazdym razie dzis sprobuje slownie, a jutro zdjeciami ![]() - element z punktu 4 lapiemy za zgiecie, i w nim rozchylamy w kazdym skrzydelku dwa brzegi (od góry powinnas miec 2, z dolu jakby 4...) - bierzemy drugi element rowniez za rog i wkladamy w rozchylone skrzydelka. - potem lapiemy za to co mamy i rozchylamy polowki skrzydelek co jeszcze wystaja z elementu drugiego i analogicznie wladamy element 3... heh, tak chyba nie jest jasno, jutro postaram sie o zdjecia
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ojc, zdjecia sie nie pojawiaja bo nie mam chwilowo dostepu do aparatu, ale pamietam, pamietam i wrzuce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Właśnie dowiedziałam się niedawno, że dostałam się na swoje wymarzone studia, czyli filologię polską
to chciałabym zrobić sobie ładną, niezniszczalną zakładkę 

A takie fajne były ...