![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() płyty cd niepotrzebne
hey
posiadam dosc duzo niepotrzebnych plyt cd-matraialy rekalamowe, cos niepotrzebnego nagranego itp nie chce ich od razu wyrzucac moze macie jakiees pomysly co mozna z nich wykonac? ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: płyty cd niepotrzebne
ja mam zawieszone plytki Cd na zylce ( jedna pod drugą, z przerwami ) i zawieszone przy zaslonkach, (po bokach) fajnie sie kreca, i w sloneczny dzien daja fajny efekt w pokoju
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
yhymm dzieki Kasiu za pomysl
![]() ten juz podpatrzylam a moze jakos pomalowac posklejac jakies podkladki porobic?
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
mam jeszcze poprzyczepiane plytki Cd na takiej tablicy korkowej , a na plytkach pozapisywane (pisakiem takim do podpisywania plytek, zeby sie nie zmazywal) numery telefonów do znajomych.. oryginalnie to wyglada
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]()
Płyty CD świetnie nadają się na zegarki (a dokładnie jako tarcza zegara)
![]() mały mechanizm, na baterie, ze wskazówkami można kupić za kilka złotych.. a jeszcze jak jest fajna grafika na płycie, to robi się całkiem oryginalny zegarek ![]() Sama mam taki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja mam taki zegarek ale z plyty winylowej (takiej czarnej) i tez bardzo fajnie to wyglada
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ooo
a gdzie mozna kupic taki mechanizm? ![]() normalnie u zegarmistrza?>
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio myslalam aby ozdobic plyty cd decupagem...a wczesniej mialam poprzyklejane na suficie dookola pokoju jedna obok grugiej z malymi przerwami. Teraz tez myslalam, aby je na zylce przywiesic na suficie, bo mam kasetony i juz nie moge przyklejac :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
an-si no powinny byc takie mechanizmy u zegarmistrza
![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja mam w planie zrobić wiszącą ścianke z duuużej ilości płyt polącznych ze sobą drucikiem (oczywiscie w każdej płycie wywiercić małe 4 dziurki i przez o połączyć je drucikiem).
I kolejny pomysł brat miał płytami oklejone drzwi szafy (wszystkim sie podobało) a do tego jako uchwyt przy tych dzrzwiach miał starą yszke komputerową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Zalaczylam juz kilka propozycji w jaki sposob mozna wykorzystac plyty cd
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za pomysly
![]() pokombinuje cos z tym zegarkiem ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Do poogladania
![]() http://www.teddys-handarbeiten.de/xcd-galerie.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
albo
grzybek http://www.teddys-handarbeiten.de/xh...liegenpilz.htm zegarek http://www.teddys-handarbeiten.de/xc...servietten.htm swiecznik http://www.teddys-handarbeiten.de/xcd-als-teelicht.htm Edytowane przez Rosarot Czas edycji: 2005-08-23 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
wow, te plyty jako podstawki sa rewelacyjne! Myslicie, ze to decoupage? (tymi samymi produktami?)
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Na zakrycie dziury jest kilka sposobow mozna podkleic filcem, na motyw z serwetki nalozyc kilka warstw lakieru (bedzie sztywne), mozna wyciac kolo z kartonu identycznej wielkosci, poslugujac sie cyrklem, rozwalkowac modeline i zakleic dziure, ktora pokryc warstwa kleju, wykorzystac silikon. Piszac o kleju mam na mysli ten, ktory uzywamy do decoupage. Wyczytalam jak mozna zrobic efekt spekania na CD , otoz wkladamy CD do miski z woda i podgrzewamy w mikrofalowce 4 minuty, w temp. 600- 700°, nastepnie wode wylewamy i zostawiamy CD do wyschniecia. "
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
moze nie jestem zbytnio pomysłowa - wyrzucic :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
takie płyty wykorzystuję jako podkładki pod szklanki bardzo ciekawie to wygląda na stole
![]() a tak wogóle to pomysł mojego TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
ja na płytach cd, które już nie były mi potrzebne napisałam korektorem [takim białym do długopisów] 'myśli życiowe' i cytaty; przymocowałam je do szafki taśmą dwustroną i wyglądają całkiem oryginalnie
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wiecie dziewczyny, kiedyś przy sprzątniu ułożyłam płyty na biurku koło lampki i zauważyłam, że z boku świało ładnie je prześwietla. Gdyby tak włożyć w środek takiego stosu z płyt jakieś źródło światła, może wąż świetlny, to mogłaby być orginalna lampka.
Strony z twórczością dla dzieci (angielskie) mają sporo ciekawych pomysłów na wykorzystnie takich materiałów, widziałam tam kiedyś ramkę do zdjęć z wyciętej w środku płyty, albo kulę dyskotekową zrobioną z fragmentów płytek CD. Jak znajdę linka to porzucę, ale dopiero po niedzieli, bo coś mi net szwankuje. P.S. w wątku Magdy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=127054&page=2 jest zegar z płytki CD. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
A ja proponuje zrobic kwiatka z plyt cd. I przykleic na sciane. Mozna tez zrobic jakies inne wzory. Ladnie sie prezentuje (Widzialam u kolezanki). Mam zamiar cos zrobic, zobaczymy co wyjdzie...
*** Tak na marginesie, to moj pierwszy post. Jak mi idzie? ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
oj nie wiem zbytnio co mozna byloby zrobic bo nigdy nie mialam niepotzrebnych plyt. wszystkie chomikuje do tej pory mam ich kolo tysiaca.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Swiatlo swiec sie pieknie odbija od plyt cd. Warto zamontowac taka na sciance przy ktorej soi swieczka itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
ja kupilem zegarek na reke i chodzil mi dobrze przez rok a kosztowal 3,50
![]() Rodzice kupili takie budziki i maja odchylke ok 15 min na tydzien ale radio nadaje sygnal czasu codzienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja mam płyty 'przyklejone' na jednej ze ścian mojego pokoju. ŁADNIE wygląda na fioletowym kolorze.
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...111&w=45754153
na forum gazety znalazlam takie zastosowanie plytek, jako podstawki pod szklanki, ale nie wiem czy od temperatury decoupage nie odłazi.
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Mój kolega przykleił w akademiku na ścianie kilkadziesiąt płyt CD i służą mu one za lustro
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.