|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zły szampon?
Witam!
Od zawsze miałam problem z łupieżem. Stosowałam więc szampony przeciwłupieżowe, najpierw Nivea, a teraz Head&Shoulders. Jednak te szampony muszę używać ciągle, bo po odstawieniu łupież wraca. Jak już napisałam, używam teraz Head&Shoulders 2 w 1 z odżywką przeznaczony do codziennej pielęgnacji ALE. Używam go już ok. 2 miesiące i owszem, łupież znikł po kilku użyciach, ale ostatnio zaczęły wypadac mi włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zły szampon?
A probowalas kuracji Nizoralem? Stosuje sie go raz na tydzien a do codziennego mycia mozesz uzywacz czegos lagodnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lipiec na maksa!!! :)
|
![]()
ja proponuje Sunsilk dla wlosow z łupieżem i o wrażliwej skórze głowy czy coś takiego..
![]() tez przez pewien czas mialam problem z lupiezem, pojawil sie nagle i nie wiadomo skad ![]() juz po pierwszym umyciu lupiez znika, a skora glowy nie swedzi i nie jest podrazniona... balam sie ze juz zawsze bede musiala uzywac tego szamponu (slyszalam ze szampony przeciwlupiezowe scieraja farbe - a mam wlosy farbowane).. ale nawet po odstawieniu łupież zniknął na dobre! myślę,ze warto sprobowac..
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem tak jak powiedziała MMQ i Limonka Nizoral. Syszałam duzo dobrych opini na temat tego szamponu. Buziaki
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj Nizoralu, na mnie akurat nie dziala, a po tym Sunsilku do wrażliwych jeszcze bardziej mnie swędzi głowa, jak i po wszystkich innych
![]() Jolanthe szczęściara z Ciebie, że H&S Ci pomaga, na mnie nic a nic, a wręcz gorzej.... ![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
![]()
Ja bym proponowała przedewczystkim byc cały czas włosy jednym szaponem i nie zmieniać bo to przyczynia sie do powstawania łopiezu. A jeśli nie to napewno w aptece coś dobrego znajdziesz. Np tak jak wyżej polecano Nizoral- jest ogólnie bardzo dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mialam lupiez jakos w wieku 13-14 lat, i pamietam ze lekarz polecil mi szampon przeciwlupiezowy firmy Stiefel- niestety nie pamietam nazwy, ale ta firma produkuje chyba tylko jeden. Bialo zielone opakowanie, dodam dla ulatwienia. Byl bardzo skuteczny, ale radze lekko rozcienczac woda, bo ma dosc mocne dzialanie i na moich suchych wlosach lekko ZA mocne.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja także polecam Nizoral
![]() Całkowicie łupieżu nie wyleczy sie, ale można zapobiec na jakis czas, zastosowałam kurację Nizoralem i od tamtej pory(jakieś 2 lata) ani razu nie pojawił mi się łupież, jak ta kuracja wygląda jest napisane na opakowaniu, teraz nie pamiętam, wiem że sie go stosuje chyba co pare myć a w międzyczasie można stosować zwykly szampon, niestety trochę wysusza włosy, wiec dobrze jest używać jakiegoś nawilżającego szamponu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiecie gdzie mozna kupic Seboradin?Czy jest dostepny w aptekach? Strasznie sie na niego napalilam ale nie mam pomyslu gdzie to moge nabyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Seboradin, szampon, lotion i, o ile się nie mylę, ampułki, w aptece kupisz z pewnością. Ja spotkalam się także z tymi produktami w Naturze.
Jolanthe, ja polecam Ci szampon przeciwłupieżowy Farmona FarMed (300ml ok.10 zł). Dodatkowo zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu i wypadaniu włosów, zobacz tutaj: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=6788 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
slyszalam ostatnio o jeszcze jednym wynalazku przedluzajacym swierzosc wlosow - seboravit. Czy moze uzywalyscie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]() badz plantica z czarna rzepa od ziaji ale lepszy ten pierwszy uzywałam tez strieprox, ale ten jest na recepte i bardzo drogi ok 48 zł za 125 ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.