|  2005-08-23, 15:23 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | Czy pasemka nadal są modne?

Dziewczyny mam generalnie ciemne wlosy ale od 2 lat robie sobie ciemny blond z jasnymi pasemkami ( jak kto woli balejaż) jutro wybieram sie do fryzjera i zastanawiam sie czy nadal farbuje sie tak włoski ( jasne z ciemnymi)prosze doradźcie mi   
				__________________ JUWIL1   | 
|     |   | 
|  2005-08-23, 19:41 | #2 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Dot.: Czy pasemka nadal są modne?

Mam ten sam problem i coraz częściej myślę o jednolitym kolorku. Znudziły mi się pasemka.

| 
|     |   | 
|  2005-08-23, 19:47 | #3 | 
| Wtajemniczenie | 

Mi niestety pozostaja tylko pasemka, bo mam troche siwych wlosow a w pasemkach one gina.

| 
|     |   | 
|  2005-08-23, 19:48 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Moim zdaniem pasemka modne są, tylko moze zmieniłabyś jakieś klorki, zeby cos odmienic?    
				__________________ Jedyna droga do przemian to przestać bać się wyzwań. | 
|     |   | 
|  2005-08-23, 20:05 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Ale z was "Modne" kobitki   Ja tam nie patrze co jest modne a co nie tylko w czym sie dobrze czuje i co mi sie podoba  tez mam blad pasemka.Slyszalam ze ciemne kolorki sa teraz w modzie | 
|     |   | 
|  2005-08-23, 20:09 | #6 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Cytat: 
 Jednak jeżeli chodzi o włosy to czy to ważne co jest modne? Najważniejsze,że Twoja fryzura do Ciebie pasuje i się dobrze czujesz   
				__________________ to klucz do życia | |
|     |   | 
|  2005-08-23, 20:35 | #7 | 
| nabija na KOPIĘ kopistów. okrutnica jakaś... | 

nie przejmuj się modą-lubisz je, dobrze wygladasz więc rób.

| 
|     |   | 
|  2005-08-23, 21:33 | #8 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
  tak woguleto zauwazyłam ze moda jest mniej wiecej  taka sama przewaznie na jesien i zime robi sie kasztany i rózne jego odcienie a na lato juz powraca sie do róznych odcieni blondów... | |
|     |   | 
|  2005-08-23, 21:42 | #9 | 
| Zakorzenienie | 

dziewczyny juz taki watek lub podobny byl, opisane jest co jest modne w tym sezonie    | 
|     |   | 
|  2005-08-23, 23:09 | #10 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Tak właściwie to nie chodzi o to co jest modne tylko poprostu czasem czuje sie potrzebe odmiany- chyba wiekszość kobiet tak ma, czasem tylko brakuje takiego "kopa" z potwierdzeniem tego czego chce sie usłyszeć....  Więć co próbować??? P.S.Aczkolwiek np. w TV nie widzi sie żadnych kobitek w pasemkach..   
				__________________ JUWIL1   | 
|     |   | 
|  2005-08-23, 23:25 | #11 | 
| Zakorzenienie | 

poniewaz modne sa zdecydowane kolory, o głebokiej nucie,  do łask wrociły rudości , jednak nie ostre, ni erażace, wszekie odcienie czekolady,chlodne i cieple, bursztynowe , bezowe , orzechowe blondy,nie platynowe i nie biale balejeze, wykonywane technika,pzrenikania kolorow, czesto kilku tych samych odcieni, co daje melanz i mozliwosci uzyskania ciekawch odcieni   | 
|     |   | 
|  2005-08-23, 23:48 | #12 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Najważniejsze żeby dobrze sie czuc w danej fryzurce i oczywiscie dobrze w niej wygladac.Moda co do fryzur to wg mnie przesada!Jak naszla moda na grzywki,wszyscy ciachali sobie grzywki,lecz nie kazdemu to pasowalo,ale przeciez TAKA BYLA MODA!Przesylam jedno zdjatko pasemek,śliczne   | 
|     |   | 
|  2007-09-07, 12:23 | #13 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2007-04 
				 |  czy pasemka nadal modne 

Witam mam ciemne włosy czarny z brązem  Chciałabym wygladać modnie Myślałam o pasemkach blond na przemian z ciemnymi ale zastanawiam się czy są one modne? Zauważyłam że teraz dużo znanych Pań ma włośy jednolitego koloru co wy o tym sądzicie? | 
|     |   | 
|  2007-09-07, 12:43 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: czy pasemka nadal modne

Moim zdaniem pasemka sa nadal modne i zawsze beda. Zmienia sie tylko kolorystyka. Nie sa juz modne duze kontrasty (czyli chyba takie o jakich wlasnei mowisz)- raczej naturalne, subtelne kolory i to w podobnej tonacji.  Fakt faktem modne sa bardzo jednolite kolory, ale to chyba zalezy glownie od tego co komu pasuje i w czym sie lepiej czuje :p. Szczerze mowiac nie rozumiem takiego dostosowywania sie na sile do mody- wazne zeby ktos ladnie wygladal w takich wlosach, a to czy jakis kolor/kolory sa modne w danej chwili to juz jest mniej wazne  . Bycie modnym to wg mnie w 70% kwestia gustu, a nie kopiowanie tego co maja inni  . | 
|     |   | 
|  2007-09-07, 13:35 | #15 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Wenus :-) 
				 | 

Nie ma co patrzeć na mode tylko na to co Ci się podoba i przede wszystkimw  czym się dobrze czujesz  . Ja mam śliczny balejaż: jasny blond, ciemny blond (mój naturalny) + ciemny brąz, który wyszedł trochę jak czerń. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-09-07, 13:43 | #16 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

pasemka zdecydowanie passe, zwłaszcza takie, gdzie wyrażnie widać kontrasty między kolorami, pozatym (przynajmniej dla mnie) kojarzą sie ze sztucznością, ładne są jednolite kolory, a teraz wszedł jakis nowy sposób farbowania trójwymiarowego czy jakoś tak, chodzi o to ze jest stosowany jeden kolor ale w wielu odcieniach, przez co sprawia wrażenie jeszcze bardziej naturalnego   | 
|     |   | 
|  2007-09-07, 14:10 | #17 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: z lapka ;) 
				 | 

Cytat: 
 Zgadzam się z Tobą w 100% nie ma co sugerować się modą kupować i robić rzeczy tylko dlatego , ze są trendy  Należy oczywiście się orientować  co jest na topie ale bez przesady, należy zawsze umiar zachować  A co do włosów to sa nadal modne pasemka ale w stonowanych kolorkach   
				__________________ . . . A w oczach odbija się strach . . . Bo od miłości nie ma odwrotu jest tylko zapomnienie . . . | |
|     |   | 
|  2008-08-04, 12:51 | #18 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Czy blond pasemka są jeszcze modne?

Kiedyś miałam blond pasemka teraz farbowane na brąz.Jednak ostatnimi czasy coraz bardziej zastanawiam sie  nad powrotem do pasemek .Czy jest to jeszcze modne?

| 
|     |   | 
|  2008-08-04, 13:51 | #19 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: Czy blond pasemka są jeszcze modne?

Raczej nie   Słyszałam, że w modzie jest jednolity kolor. Zresztą ja też nie lubię wybijających się, wyraźnych pasemek - jak już delikatny, rozświetlający balejaż. 
				__________________ Zapuszczam włosy  Najdłuższy punkt: 72 cm. Będzie: ...e, nie będzie   | 
|     |   | 
|  2008-08-04, 17:09 | #20 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: LC 
				 | 

Też słyszałam że w modny jest jednoloty kolor... ale jeśli Ci si e podobały i dobrze się w nich czułaś to czemu nie!!! Pozdrawiam

| 
|     |   | 
|  2008-08-04, 19:24 | #21 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Śląsk :) 
				 | 

postaw raczej na tzw włosy muśnięte słońcem czyli delikatne refleksy które wyglądają bardzo naturalnie .Zgadzam sie z poprzedniczkami jednolite naturalnie wyglądające włosy są bardziej w modzie

__________________  48 kg!  23kg lzejsza  walka o zdrowe wlosy   26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie 13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica! | 
|     |   | 
|  2008-08-05, 13:31 | #22 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Pasemka i baleyage są już nie modne. Teraz najlepiej zrobić jakąś ciekawą fryzure i jeden kolor...   POZDRAWIAM | 
|     |   | 
|  2010-11-09, 09:01 | #23 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

pasemka : modne czy nie ?

gdzieś przeczytałam tytuł "czy pasemka są dalej modne?" i sama zaczęłam się nad tym zastanawiać. sama mam pasemka ale sa cieniutkie i jasne i nie jest ich dużo , mi się to podoba ale zastanawiam się czy to nie wygląda juz trochę kiepskawo , a wy co uważacie o pasemkach ?

| 
|     |   | 
|  2010-11-09, 09:55 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: skad sie da ;) 
				 | 

Dot.: pasemka : modne czy nie ?

moim zdaniem nie ma znaczenia czy sa modne czy nie. to tak samo jak z trwala. zalezy u kogo i zalezy jaka. u starszej babci bedzie wygladala jak typowa trwala , a u mlodej laski, na dlugich wlosach moze wygladac super. to samo z pasemkami. jesli sa zrobione dozbrze, z wyczuciem, to efektem moze byc obledny kolor, ktory wyglada jak wlosy rozjasnione sloncem. | 
|     |   | 
|  2010-11-09, 13:01 | #25 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: BXL 
				 | 

zalezy na jakim kolorze jakie chcesz  pasemka powinny byc delikatne i nie rzucac sie w oczy  niemodne napewno jest robienie na ciemnych wlosach bialych pasemek badz odwrotnie  ja mam pasemka blond bardzo geste i nie wygladaja jak pasemka a raczej jak rozjasnione cale wlosy  nie chcialam niszczyc calych wlosow wiec zdecydowalam na pasemka  teraz jak robie odrost to tylko z pasemek  nie niszcze sobie w ten sposob wloskow   
				__________________ dlugosc 74 /cel 80 cm blond przyciemniony(7wn) | 
|     |   | 
|  2010-11-09, 17:18 | #26 | 
| Raczkowanie | 

Moim zdaniem pasemka są niemodne   Np. blond pasemka na czarnych włosach wyglądają okropnie  Delikatne refleksy przybliżone do obecnego są jak najbardziej  Pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2010-11-09, 18:01 | #27 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: świętokrzyskie 
				 | 

No ja np. kompletnie się z Wami nie zgadzam, dlaczego niby są takie okropne te blond pasemka na czarnych włosach bo nie bardzo rozumiem. Powiem tak mam 25 lat i niestety sporo siwych włosów, od 2 lat mam właśnie czarno białe cieniutkie pasemka i każda moja koleżanka mówi że są super dodam że mam długie włosy. Poza tym te blond pasemka świetnie maskuję mi te siwe i nie musze tak często farbować, nie wyobrażam sobie teraz mieć jednego koloru bo chyba co 2 tygodnie musiałabym farbować włosy,a tak 3 miesiące mam spokój.

| 
|     |   | 
|  2010-11-10, 11:45 | #28 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

A jakim sposobem robicie pasemka i czy same ?

| 
|     |   | 
|  2010-11-10, 12:31 | #29 | 
| Raczkowanie | 

Na to wychodzi że w Twoim przypadku - musisz je mieć. Blond pasemka na czarnych włosach nie dość że są niemodne to jeszcze do tego wyglądają tandetnie  Ale to już moje osobiste zdanie   | 
|     |   | 
|  2010-11-13, 14:19 | #30 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

moim zdaniem wygląd pasemek zależy tez od fryzury jak ma się ładną dopasowaną do siebie i w odpowiednim stylu to pasemka mogą ją ładnie podkreślić a jak ktoś ma fatalna fryzurę taka "przylizaną " z przedziałkiem na środku i do tego takie grupe pasemka to moim zdanie troszkę nieefektownie wygląda

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.