|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Enjoy Jeana Patou - podobne zapachy?
Sista mnie prosila o wypytanie was odnosnie zapachu Enjoy, ktory podobno ma zostac wycofany. Drogie wizazowe nosy, jakich perfum szukac, ktore moglyby zastapic ten zapach?
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Enjoy Jeana Patou - podobne zapachy?
Enjoy..wycofany..szkoda to cudowny zapach.Ja tam czuje róże piękny zapach moje marzenie.Może podobny będzie Oscar de la Renta "Rosamor"?Butelka troche staroswiecka ale zapach piekny jak dla mnie..romantyczny i trwaly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ale jest ta nowa wersja tego zapachu... Luke mam w pamięci, ale może ktoś pamięta nazwę - wiem,że bardzo podobnie jakoś...
![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do odpowiedników to poszukałabym w wątku rzastin - przykleiła taki z linkiem do wyszukiwarki zapachów ![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ok - z wyszukiwarki Rzastin wyskoczyło że podobne są D&G Light Blue, Rock in Rio Escady i Paris Hilton.
Opis zapachu: Top Notes Cassis, Green Banana, Orange, Bergamot, Pear, Mandarin (nuty głowy: czarna porzeczka, zielone banany, pomarańcza, bergamotka, gruszka, mandarynka) Middle Notes Bulgarian Rose, Turkish Rose, Hedione, Indian Jasmine (nuty serca: róża bułgarska, turecka,[nie wiem co to], jaśmin indyjski) Base Notes Patchouli, Musk, Vanilla, Amber (nuty bazy: paczuli, piżmo, wanilia i ambra) To jest opis z basenotes ![]() Nic mi nie wyrzuciło po wyszukiwaniu po nutach ![]() PZDR ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
femme_banale, to własnie EnJoy jest nowym zapachem, zapach pierwotny nazywa się Joy po prostu.
Enjoy to jedna z moich niespełnionych miłości, niestety minęło trochę czasu od jej debiutu i mojego czystego zachwytu nad tym zapachem, i moje uczucie chyba ostygło. chociaz kto wie... nic w każdym razie o wycofaniu nie słyszłam, chyba że chodzi o wycofanie z naszego pięknego kraju wielbiącego tylko perfumy świetnie schodzące - to by mnie już wcale nie zdziwiło, niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Poważnie wycofują "Enjoy"??
![]() Spojrzałam na to porównanie sephorowe, "Light Blue" i "Rockin Rio" mają się do niego jak pięść do nosa. Specjalnie dziś "ubrałam się" w "Enjoy" i tak sobie myślę, że może troszkę zbliżony jest do "Rouge Eau Delicate" Hermes'a? Choć ten drugi słodszy, lżejszy (nie znam pierwowzoru, ale podejrzewam, że będzie dużo bardziej orientalny, korzenny). Nie znam "Angel Innocent", ale opis nut zapachowych sugeruje, że to coś może być w tym typie. Cięższy od "Enjoy", ale już od nuty serca bardzo zbliżony jest "Knowing" EL, niech siostra mu się przyjrzy (w GC stoi jeszcze tester). Może któryś z zapachów Fendi?.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie martwcie mnie;(
Enjoy to piękny zapach ostatnio dzięki wymianie z kochaną S* mam go na własność. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
OJEJ!!!
Mam nadzieję,ze to jakaś plotka,bo zapach nie jest przecież stary.Kupiłam te perfumy przed Bożym Narodzeniem w zestawie z Kremem do ciała(w cenie 30ml buteleczki).W tym okresie jest wiele takich promocji,a krem pachnie BOOOSKO!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, powiem szczerze, że nie słyszałam nic o wycofywaniu Enjoy - w sumie jest stosunkowo młodym zapachem i trochę mi to dziwnie brzmi - moze z Polski znikna tylko - jakąś ma marną dystrybucję u nas, tak mi się wydaje. Popytam, popytam
![]() Póki co nie przychodzi mi na myśl żaden zastępczy produkt, choć sama przez pewien czas nosiłam Enjoy. I ja sie w nim zakochałam i zrujnowałam się na niego w perfumerii, co z tego skoro to miłość nieodwzajemniona była ![]() ![]() ![]() Nie tęsknię za Enjoy, żałuję że nie chciał się na mojej skórze tak pięknie rozwinąć, ale cóż, nie można mieć wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje za pomoc, kobity! ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę bardzo mnie zastanawia ta polityka ... dosłownie przed chwilą przeczytałam wypowiedź Baubo w innym wątku, że Desnuda też będzie wycofywana... Kompletny bezsens - chyba, że ma to zmotywować zakochane w zapachach klientki do wykupienia całych zapasów
![]() PZDR ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Czy mozna gdzies dostac jeszcze Enjoy? Niedawno przypomnialam sobie o tym zapachu, ale nie przypominam sobie, zebym go gdziew widziala...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ropuszko- znalazłam tu:
http://www.sorea.pl/index.php/cPath/21_73
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Jest na allegro i na truskawce.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.