Enjoy Jeana Patou - podobne zapachy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-28, 15:34   #1
svenja
Wtajemniczenie

Cool

Enjoy Jeana Patou - podobne zapachy?

Sista mnie prosila o wypytanie was odnosnie zapachu Enjoy, ktory podobno ma zostac wycofany. Drogie wizazowe nosy, jakich perfum szukac, ktore moglyby zastapic ten zapach?
Stary 2005-08-28, 16:28   #2
neonka28
Zakorzenienie

Dot.: Enjoy Jeana Patou - podobne zapachy?

Enjoy..wycofany..szkoda to cudowny zapach.Ja tam czuje róże piękny zapach moje marzenie.Może podobny będzie Oscar de la Renta "Rosamor"?Butelka troche staroswiecka ale zapach piekny jak dla mnie..romantyczny i trwaly.
neonka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 17:22   #3
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Ale jest ta nowa wersja tego zapachu... Luke mam w pamięci, ale może ktoś pamięta nazwę - wiem,że bardzo podobnie jakoś...

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 18:01   #4
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Sista mnie prosila o wypytanie was odnosnie zapachu Enjoy, ktory podobno ma zostac wycofany. Drogie wizazowe nosy, jakich perfum szukac, ktore moglyby zastapic ten zapach?
Svenja - skąd masz tą straszną wiadomość? serducho mi stanęło ...
A co do odpowiedników to poszukałabym w wątku rzastin - przykleiła taki z linkiem do wyszukiwarki zapachów Korzystałam z tej wyszukiwary ale czasem wyniki są mylące - trzeba osobiście obwąchać

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 18:31   #5
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Ok - z wyszukiwarki Rzastin wyskoczyło że podobne są D&G Light Blue, Rock in Rio Escady i Paris Hilton.

Opis zapachu:
Top Notes
Cassis, Green Banana, Orange, Bergamot, Pear, Mandarin
(nuty głowy: czarna porzeczka, zielone banany, pomarańcza, bergamotka, gruszka, mandarynka)
Middle Notes
Bulgarian Rose, Turkish Rose, Hedione, Indian Jasmine
(nuty serca: róża bułgarska, turecka,[nie wiem co to], jaśmin indyjski)
Base Notes
Patchouli, Musk, Vanilla, Amber
(nuty bazy: paczuli, piżmo, wanilia i ambra)
To jest opis z basenotes

Nic mi nie wyrzuciło po wyszukiwaniu po nutach

PZDR Natalia

Legite aut Perite!
Stary 2005-08-28, 19:10   #6
elve
Rozeznanie

femme_banale, to własnie EnJoy jest nowym zapachem, zapach pierwotny nazywa się Joy po prostu.
Enjoy to jedna z moich niespełnionych miłości, niestety minęło trochę czasu od jej debiutu i mojego czystego zachwytu nad tym zapachem, i moje uczucie chyba ostygło. chociaz kto wie... nic w każdym razie o wycofaniu nie słyszłam, chyba że chodzi o wycofanie z naszego pięknego kraju wielbiącego tylko perfumy świetnie schodzące - to by mnie już wcale nie zdziwiło, niestety...
elve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 19:16   #7
pixie7
Wtajemniczenie

Poważnie wycofują "Enjoy"??
Spojrzałam na to porównanie sephorowe, "Light Blue" i "Rockin Rio" mają się do niego jak pięść do nosa. Specjalnie dziś "ubrałam się" w "Enjoy" i tak sobie myślę, że może troszkę zbliżony jest do "Rouge Eau Delicate" Hermes'a? Choć ten drugi słodszy, lżejszy (nie znam pierwowzoru, ale podejrzewam, że będzie dużo bardziej orientalny, korzenny). Nie znam "Angel Innocent", ale opis nut zapachowych sugeruje, że to coś może być w tym typie. Cięższy od "Enjoy", ale już od nuty serca bardzo zbliżony jest "Knowing" EL, niech siostra mu się przyjrzy (w GC stoi jeszcze tester). Może któryś z zapachów Fendi?..
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 20:11   #8
321981125346
Raczkowanie

Dziewczyny nie martwcie mnie;(
Enjoy to piękny zapach ostatnio dzięki wymianie z kochaną S* mam go na własność. Mogę powiedzieć z czystym sumieniem, ze Enjoy swoim czarem kruszy najbardziej skamieniałe serca I jeszcze jedno w moim przypadku wart było nań czekać całe dwa lata.
321981125346 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 22:26   #9
amberia
Raczkowanie

Angry Dot.: Enjoy Jeana Patou - podobne zapachy?

OJEJ!!!
Mam nadzieję,ze to jakaś plotka,bo zapach nie jest przecież stary.Kupiłam te perfumy przed Bożym Narodzeniem w zestawie z Kremem do ciała(w cenie 30ml buteleczki).W tym okresie jest wiele takich promocji,a krem pachnie BOOOSKO!!!
amberia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 22:45   #10
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Hmmm, powiem szczerze, że nie słyszałam nic o wycofywaniu Enjoy - w sumie jest stosunkowo młodym zapachem i trochę mi to dziwnie brzmi - moze z Polski znikna tylko - jakąś ma marną dystrybucję u nas, tak mi się wydaje. Popytam, popytam

Póki co nie przychodzi mi na myśl żaden zastępczy produkt, choć sama przez pewien czas nosiłam Enjoy. I ja sie w nim zakochałam i zrujnowałam się na niego w perfumerii, co z tego skoro to miłość nieodwzajemniona była Zapach nie współgrał dobrze z moją skórą - pachniał b. mocno na początku, ale potem szybko zmieniał się w nijaką i pozbawioną wdzięku mieszankę - ot taka mglista słodycz... Takie rzeczy mnie irytują setnie - wiem z prywatnej korespondencji, że nie jestem odosobniona w tych moich odczuciach. Moje kolejne wielkie guru - Coralin, miała identyczne odczucia i wymieniła swój flakonik, to samo zrobiła Madlen w końcu i ja poszłam za przykładem dziewczyn i mój Enjoy trafil w dobre ręce, a ja rozkoszuję się cudnym nowym zapachem - i wcale nie żałuję tej wymiany
Nie tęsknię za Enjoy, żałuję że nie chciał się na mojej skórze tak pięknie rozwinąć, ale cóż, nie można mieć wszystkiego
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 22:50   #11
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Hmmm, powiem szczerze, że nie słyszałam nic o wycofywaniu Enjoy - w sumie jest stosunkowo młodym zapachem i trochę mi to dziwnie brzmi - moze z Polski znikna tylko - jakąś ma marną dystrybucję u nas, tak mi się wydaje. Popytam, popytam
Kolezanka z Sephory twierdzi, ze jest wycofywany, ale zapewne tylko w Polsce, dosc czesto sie to spotyka. Jak narazie wytropilam 75 ml na ebay po bardzo atrakcyjnej cenie, wiec w razie czego siostre poratuje.

Dziekuje za pomoc, kobity!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-29, 16:50   #12
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elve
femme_banale, to własnie EnJoy jest nowym zapachem, zapach pierwotny nazywa się Joy po prostu.
Enjoy to jedna z moich niespełnionych miłości, niestety minęło trochę czasu od jej debiutu i mojego czystego zachwytu nad tym zapachem, i moje uczucie chyba ostygło. chociaz kto wie... nic w każdym razie o wycofaniu nie słyszłam, chyba że chodzi o wycofanie z naszego pięknego kraju wielbiącego tylko perfumy świetnie schodzące - to by mnie już wcale nie zdziwiło, niestety...
A no tak, swięta racja... We Włoszech pamiętam ENjOYA szukałam, ale go tam nie maja, NIGDZIE, dosłownie NIGDZIE go nie znalazłam... Joy a owszem, jest. Pamietam w tamtym roku ENJOY powąchałam w polskim DOUGLASIE i też wielkie wrażenie na mnie wywarł.... A czy ktoś wie, czy we Włoszech można gdzieś go dostać?

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 19:05   #13
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Naprawdę bardzo mnie zastanawia ta polityka ... dosłownie przed chwilą przeczytałam wypowiedź Baubo w innym wątku, że Desnuda też będzie wycofywana... Kompletny bezsens - chyba, że ma to zmotywować zakochane w zapachach klientki do wykupienia całych zapasów Dla mnie to skończony kretynizm i tyle.

PZDR Natalia

Legite aut Perite!
Stary 2008-05-11, 10:54   #14
ropuszka
Zakorzenienie

Czy mozna gdzies dostac jeszcze Enjoy? Niedawno przypomnialam sobie o tym zapachu, ale nie przypominam sobie, zebym go gdziew widziala...
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 15:24   #15
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Ropuszko- znalazłam tu:

http://www.sorea.pl/index.php/cPath/21_73

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 17:23   #16
kaemka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Czy mozna gdzies dostac jeszcze Enjoy? Niedawno przypomnialam sobie o tym zapachu, ale nie przypominam sobie, zebym go gdziew widziala...
Jest na allegro i na truskawce.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości