|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
pomocy potrzebuję nowej fryzurki !
Hej dziewczyny! Od października studia w nowym mieście, dużo zmian w życiu, mam więc ochotę na zmianę w wyglądzie ale kompletnie nie mam pojęcia w cyzm będzie mi ładnie ! Może Wy mi pomożecie?
Farbować nie mam ochoty więc w grę wchodzi tylko obcięcie i/lub ułożenie...chciałabym też żeby fryzurka była "lekka łatwa i przyjemna" to znaczy nie wymagała półgodzinnego stania przed lustrem i zużywania kilogramów pianek, wosków itp ![]() pytanie drugie: jak podnieść włosy, nadać objętości? bo na dole układają się ok ale na górze są mocno przyklapnięte Zdjęcia na dole, jedno w spiętych włosach bo podobno tak łatwiej ![]() Edytowane przez wilczyca Czas edycji: 2005-09-09 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaka fryzurka dla wilczycy ? :)
to zalezy jakie masz wlosy , widze ze CI sie falują... etc.. ja bym zainwestowala na twoim miejscu w prostownice
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
podnoszę, dziewczyny proszę pomyślcie nad jakąś ładną fryzurką nieskomplikowaną
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
nikt nie ma pomysłów ?
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
kopsnij szybciutko jakas fote od przodu i w miare jak sie da to ze spietymi wlosami to ci cos w cosmopolitanie dopasuje i wstawie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Twoj kolor wlosow to cud i z daleka od wszekich mazidel .Jaga Hupallo ma taka krotka ,gotycka grzywke wg moich odczuc Tobie bardzo by pasowala .Bedziesz musiala ja nieco prostowac uprzedzam :czarodzie ,i golebi szary przyda Tobie wiele glebi nie na wlosach rzecz jasna ,bynajmniej nie teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Kolejne zdjęcie, może na tym będzie łatwiej
![]() ![]() Madonek: A masz gdzieś zdjęcia tej kobiety? Bo nigdy o niej nie słyszałam a chciałabym zobaczyć ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Jest taki program - Tvn Style ,tu uwaga prywata -robia tam bardzo czesto makijaze-porazki ,a sprawczyni tychze moim zdaniem nie lubi ludzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
trzeci raz piszę komentarz bo cały czas mi się jakieś "wstecz' naciska
![]() dzięki madonku za dostrzeżenie we mnie "tego czegoś" i obszerny komentarz ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
sadze,ze komentarz powinnien byc znacznie obszerniejszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
moze ktoras z moich propozycji przypadnie Ci do gustu?
ladnie byłoby Ci w poldlugiej fryzce lekko wycieniowanej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
dawno mnie tu nie było...
gaga -> dzięki ![]() ![]() ![]() Ktoś jeszcze? ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wow....zakochałam sie....zakochałam sie w tych fryzurkach
![]() ![]() PS. Pozdrowienia dla Jamesa ![]()
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
o, to widzę że się mój temat przydał przynajmniej Tobie
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wilczyco, i co, ostrzygłaś się już?
Patrzę na Twoje zdjęcia i wydaje mi się, że skoro bardziej Ci się podoba symetrycznie i nie za bardzo awangardowo, to może moja ulubiona "młodopolska" fryzura by Ci przypadła do gustu. Sądzę, że pasowałaby bardzo do kształtu Twojej twarzy i koloru włosów. Niestety nie mam zdjęcia i nie mam teraz czasu szukać w necie, ale może z opisu zrozumiesz, co mam na myśli. Chodzi mi o to, żeby włosy z tyłu wycieniować i zrobić tam "boba", ale wysoko podniesionego, a przednią część włosów puścić ostrym skosem w kierunku podbródka. Różnica długości pomiędzy tyłem a przodem powinna być dość duża. W zależności od nastroju, można sobie robić przedziałek w dowolnym miejscu, bo włosy są symetrycznie ostrzyżone. Można też dodać do tego króciutka grzywkę (vide bohaterka filmu "Kalifornia" [wrzuć w wyszukiwarkę, na pewno są gdzieś zdjęcia]), ale to już zależy od tego, jak Ci się włosy układają. Układanie po myciu polega na suszeniu na dużej okrągłej szczotce i zajmuje 2 minuty. Jeśli masz włosy podatne na modelowanie, to wystarzczy jakikowliek kosmetyk wygładzający i wyprostowanie ich rękami, bez suszarki. Jak to widzisz? Taka elegancka klasyka na każdą okazję, moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
jeszcze się nie ostrzyglam, na razie walczę z wypadaniem
![]() ![]() a na razie bardzo Ci dziękuję za pomoc ![]() Dopisane: A może ktoś wie o co chodzi i ma czas wrzucić zdjęcie? ![]()
![]() |
#19 |
Moderator
|
a moze takie fryzurki
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
kasiu222 ta czarno-biała przedostatnia jest tak śliczna że nawet sobie nie wyobrażasz jak mi się podoba
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Moderator
|
Ciesze sie ze spodobala sie Tobie,raczej zeby uzyskac podobna fryzurke musisz prostowac wloski ale ostrzegam im czesciej bedziesz prostowac tym szybciej sie zniszcza wloski
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
wiem dlatego niestety prostować nie mam zamiaru (chyba że na okazje) ale może na moich falowanych lekko włosach udaloby się uzyskać coś podobnego. Dziś się przejdę bo fryzjerkę mam blisko i zapytam czy coś takiego zrobic się da
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
fryzjerka powiedziała że się da, więc zrobiłam
![]() ![]() no i jakoś ich tak więcej jest, bo bardzo mało bylo przez to wypadanie. I chyba jest ładnie ![]() ![]() ![]() Edit: Dodałam zdjęcia ![]()
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" - George Eliot Edytowane przez wilczyca Czas edycji: 2005-09-29 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Super! Bardzo dobrze - klasycznie i pasuje do Ciebie.
Mam teraz pilną robotę, ale jak będę miała chwilę wolnego czasu (jutro czy w weekend), to i tak Ci wkleję kilka zdjęć z taką fryzura, o której myślałam poprzednio, może Ci się na następny raz przyda ![]() Gratuluję fryzurki i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Na razie znalazłam kilka nie za bardzo udanych fotek tej aktorki z "Kalifornii" - ale jednocześnie pomysłałam sobie, że chyba musiałabyś prostować jakoś włosy. Ja byłam takimi fryzurami zawsze zafascynowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Tylko ja proponowałam Ci większy skos, tj. większą różnicę długości włosów pomiędzy tyłem a włosami po bokach.
Jutro albo pojutrze spróbuję znaleźć kilka fotek do zeskanowania jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
Naprawde ladnie Ci jest w tej nowej fryzurce i napewno Twojemu TZ tez sie spodobala
![]() ![]()
mikroREKLAMA
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Midi, Kasiu - dziękuję
![]() co do fryzurki z "Kalifornii" to ładnie pasuje tej dziewczynie ale dla mnie za krótka ![]()
![]() |
#29 |
BAN stały
|
CZemu ty na każdym zdjęciu patrzysz się spode łaba.Może troche luzu ?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.