|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
wszyskto przez tą pogodę...
czy znacie jakies sposoby na utrzymanie takiej fryzury jaką się zrobiło przed wyjściem z domu jak jest brzydka pogoda? dzis nawet nie doszłam do szkoły (20 minut) a one juz były całe napuszone i poskrecane a były idealnie wypostowane, mam już tego serdecznie dośc, miałam kiedys szampon Fructisa na takie właśnie włosy i musze powiedziec że nic nie daje, włosy były tylko po nim niemiłe w dotyku :/, poraxcie cos dziewczyny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wszyskto przez tą pogodę...
mam ten sam problem niestety i caly czas poszukuje czegos naprawde dobrego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam... Chociaż jak na razie jestem mile zaskoczona działaniem mleczka do prostowania L`Oreala HOT STyle Iron Finish - wprawdzie fryzura nie wytrzymała dokładnie w takim stanie, jak przed wyjściem z domu, ale włosy zdecydowanie mniej się napuszyły i skręciły. Podkręciły mi się tylko troszkę końcówki, a nie jak zwykle - całe włosy, w dodatku sterczące na wszystkie strony. Dobry kosmetyk to połowa sukcesu, o ile drugą połowę da się czymś załatwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ehhh.... a mnie sie wydaje, ze nawet najlepszy kosmetyk nie jest w stanie utrwalic fryzury i sprawic, by mimo pogody byla w nienaruszonym, idealnym stanie. Mam ten sam problem. Zainwestowalam w olejek do prostowania Renee Blanche, ale i on sie na moich wlosach nie sprawdza... a dodatkowo bardzo je przetluszcza.
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez kupiłam olejek Renee Blanche i jest lepiej niz było. Chociaz dla mnie bardziej "destruktywnym" czynnikiem jest wiatr niz wilgoć. Mam mocno wycieniowane włosy i przez to sa bardzo lekkie. Gdy zawieje, fruwaja na wszystkie strony, no i sie rozpuszają. Ale i tak twierdze, ze po uzyciu olejka, efekt prostowania włosów trzyma sie dłużej.
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trudno, chyba nic nie poradzimy na to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ehh niestety mam ten sam problem, najgorzej podczas deszczu, włosy od razu wywijają się w pętelki i puszą, okropnie to wygląda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to sprawa środków do prostowania czy po prostowaniu... czy moze maseczki... albo prostownicy. Mi sie nie puszą ani na deszczu, ani na wietrze...
![]() ![]() ![]() - szampon Pantene złota linia do wlosów zniszczonych - Rigenol maseczka (na około 5 - 10 minut) - olejek Renee do prostowania włosów (ok 10 psiknięć) - serum krystaliczne Renee po prostowaniu (1 - 1,5 dozowania) - mam prostownicę ceramiczną BabylissPRO 35mm i prostuję na pokrętle temperatury ustawionym na 15 (czasem ciut wiecej) i kazde pasmo tylko raz przejeżdżam To tyle... nie wiem, czy to tylko dzięki tym kosmetykom włoski nie reagują na pogodę, ale ja się bez nich obejść nie mogę. ![]() Powodzenia...!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
iff zazdroszczę ci włosków jeśli rzeczywiście żadna pogoda im nie jest straszna
![]() ![]() Moje włosy reagują niestety i na wilgoć w powietrzu i na wiatr ![]() ![]() Kasiek-dałas mi jeszcze nadzieję-mam to mleczko L'oreala, o którym piszesz. Co prawda nie podchodzi mi ono za bardzo bo trochę obciąża mi włosy i jakoś odstawiłam je na bok ale teraz dam mu jeszcze szansę. Może uda mi się przetrwać na nim te okropne jesienne pogody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() POWODZENIA!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
pozazrdościć tylko takich włosków, moja przyjaciółka też na takie jak Ty, deszcz nic im nie robi
![]() ja chcę lato i słońce !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale spróbuję jeszcze do niego teraz wrócić, zobaczę, może jednak będzie lepiej...... ![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam problem nieco inny choć moim kręconym włosom wilgoć też nie służy
![]() Moje loczki wówczas przeistaczaja sie w wielką szopę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kremu Welli z serii Shock Waves to miałam go i jest to niestety najgorszy kosmetyk jaki w życiu kupiłam ![]() ![]() ![]() Kiedyś używałam prawie codziennie żelu/kremu jednak od jakiegoś czasu ograniczyłam je bo zbytnio wysuszyły moje włosy ![]() Coś jednak muszę kupić bo w deszczowa pogode (mimo iz pod parasolem) nie da sie wyjsc na dwór bez "dodatkowego zabezpieczenia" Najlepiej na moich włosach spisują się produkty Dove (Pielęgnacja i Blask) a z kosmetyków profesjonalnych L'Oreal (Liss Extreme/ Vitamino Color) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
alexandro olejek RB nie jest produktem do prostowania wlosów , lecz wspomaga,pisalam juz o tym, wiec moze potzrebujesz jednak jeszcze czegos do prostowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
hmm a moze zna ktos jakies fajne upiecia ktore beda dobrze wygladaly nawet jak wloski sie poskrecaja i beda sie puszyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.