|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kwas askorbinowy w Krakowie?
Dziewczyny mam pytanko... Chcialabym wykonac serum z wit C. Ale nigdzie nie moge dostac kwasu askorbinowego... Gdzie nie pojde do apteki - patrza jakbym sie z choinki urwala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kwas askorbinowy w Krakowie?
A może zamiast tego proszku, który jest na recepte i dośc ciężko dostępy spróbujesz kupić krople np. Juvit i z niego wykonać serum? Ja właśnie tak zrobiłam i jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Tak wiem - czytalam o tym ale te kople sa na glicerynie a ja mam cere bardzo sklonna do zanieczyszczen - byle co mnie przyprawia o wypryski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
![]()
A w Wieliczce pytałaś?? Może tam dostaniesz. A jak sie robi takie serum?? sama chętnie skożystam takiego czegoś. Ile to kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Przepis jest w poradniku wizazowym. W Wieliczce nie ale to troche daleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
![]()
To napisz ile to kosztuje i na co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Kwas ( dzisiaj zamowilam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witaj April, mam pytanko zupełnie nie związane z wątkiem.Wiem, ze ucyzsy sie w jakimđ studium kosmetycznym.Jestes z niego zadowolona. Jakie to studium. Szukam czegos dla siebie,ale nie wiem co wybrac. Jezeli chodzi o wit.C to ja tez szukalam w Krakowie, ale niestety.Nikt nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabyś coś napisać na ten temat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
No popatrz a ja bylam pewna ze jako emulgator wystepuje zel nieperfumowany... ( wiem ze taki ma physiogel )...Az zaraz sprawdze
![]() Sprawdzilam i wklejam z poradnika skladniki ![]() Składniki i ich ilość: 1 łyżka wody mineralnej lub filtrowanej 1/2 łyżeczki kwasu askorbinowego (wit. C) w proszku kilka kropli wit. E w płynie lub wyciśniętej z kapsułki szklana buteleczka z ciemnego szkła do przechowywania kropla emulgatora - żel myjący bezzapachowy, jak najdelikatniejszy Sparkle a ja znalazlam ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
April, ty chyba brałaś ten przepis z poradnika na Wizażu, prawda?
wiesz co, ten, który Basia podała na forum Biochemia Urody jest lepszy, bo dokładniejszy: jest podane dokładne stężenie poszczególnych składników, ile kropel czego etc. i w tym nowym przepisie nie ma już mowy o wodzie mineralnej, musi być destylowana, którą też dostaniesz w aptece, po 5ml w ampułkach, tanio bardzo, chyba parę groszy... zaloguj się tam i przeczytaj, zebyś sobie krzywdy nie zrobiła ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
O...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
No dobra znalazlam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
April dzięi za odpowiedź.A gdzie zamówili Ci wit.C? Daj mi znac proszę.POzdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja to mam reflex nie?
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i sorki ze tak dlugo - cos roztrzepana jestem ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witaj.Bardzo dziękuję za odpowiedź.Pewnie i ja tam popędzę.Pozdrawiam serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
podejrzewam, że przez 3 lata te dodatkowe opakowania zostały już wykupione
![]() czy w którejś z krakowskich (najlepiej okolice starego miasta) aptek można kupić kwas askorbinowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Już jest bardzo łatwo dostępna u nas. Ja używam do różnych maseczek a nawet piję raz dziennie. Zbawienne skutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.