|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego właśnie TO imię?
Ciekawa jestem, jakie historie wiążą się z nadaniem Wam pierwszego imienia przez Waszych rodziców. Dlaczego nazywacie się tak, a nie inaczej.
A oto moja króciutka historia: Więc przed moimi narodzinami, moi rodzice nie mieli jeszcze wybranego konkretnego imienia. W ogóle nie wiedzieli, czy to będzie chłopiec czy dziewczynka. Podobo, gdyby był chłopiec, to miał nazywać się Kuba, a dziewczynka Ilona albo Karolina. Ale wyszła Paulina A to dlatego, że jak już się urodziłam (6 czerwiec, czyli imieniny m.in. Pauliny) do mojej mamy do szpitala zadzwoniła moja ciotka i zapytała po prostu: "Jak tam Paulinka?" (no bo zajrzała do kalendarza, a tam Pauliny, a imię jej się spodobało ). No i tak już zostało... PaulinaCzekam teraz na Wasze historie drogie Wizażanki.
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka to imię po mojej prababci, która była ponoć cudownym człowiekiem
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego właśnie TO imię?
Moi rodzice dali mi na imie Kasia, bo mama lubiła bardzo piosenkarkę Kasię Sobczyk.Bardzo lubie swoje imię.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Moja historia jest prosta: moja starsza sisosta miała być Kacprem - lub ewentualnie Magdą - jest Magda, mój ojciec lekko załamany ale dalej pewny, że ja na 100% będę Kacprem - nie jestem więc babcia wynalazła mi imię na M i tak jestem Moniką, pózniej urodziła mi się jeszcze jedna siostra, ale ojciec stracił już nadzieję na Kacpra i miała być Daria a jest Sylwia - a Kacpra jak nie było tak nie ma. I tak oto kończy się krótka historia Kacpra...
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na imię Dorota - dzięki bratu. Tak nazywała się jego ówczesna sympatia
(choć była to chyba miłość platoniczna ) Więc wychodzi trochę romantyczna historia.
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
ja miałam byc tomkiem ale na szczęście nie jestem
zostałam małgosią i wcale nie żałuje że nie mam na imie tomek<roftl>
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Mój brat miał być Alą, ale został Łukaszem, bo to bardziej do chłopaka pasuje
Jak ja sie urodziłam, to mojego tatę poinformowano, że urodził sie chłopak i mój tata oblewal narodziny syna Później babcia zadzwoniła do mojego taty z gratulacjami i pokłócili się o moja płeć. Naszczęście lekarze potwierdzili, że jestem dziewczynką Miałam być Aleksandrem.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam być Maja (po prszczółce Majii)
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
ja od początku miałam być dziewczynką...
![]() Mój tata bardzo chciał abym miała na imię Asia, ale mojej mamie się nie podobało i tak do akcji wkroczyła moja ciocia i znalazła takie malo popularne wtedy imię Kamilla, ale w kościele nie chcieli mnie ochrzcić jako Kamillę przez dwa "l" więc jestem Kamila przez jedno "l" ![]() i bardzo lubię to imie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
U mnie do akcji wkroczyła babcia, bo jak juz okazało sie, że nie jestem chłopakiem, to mama wybrała imię Daria. Babcia stwierdziła, że ruskiego imienia miec nie mogę, bo ona i tak będzie do mnie inaczej mówiła i mama uległa
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
U mnie było mówione, że pierwsza ma być córka no i ja urodziłam się. Najpierw miałam być Ewą ale na szczęście kilka miesięcy przedemną urodziła się kuzynka której dali na imię Ewa więc ja zostałam Agnieszką. Z czego bardzo cieszę się, bo te imię zawsze mi się podobało.
Moja młodsza siostra miała być Piotrusiem, ale niestety okazała się dziewczynką i jest Joanną.
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja wybrała imię mojej siostrze Malwinie - w sumie dość oryginalne imię, rzadko spotykane
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ludka Czas edycji: 2013-09-21 o 19:18 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Moja mamusia chciała nazwać mnie Ludmiła (po babci), brat, który miał wtedy 3 lata, sprzeciwił się i żądał imienia Calineczka
Całe szczęście tatuś wkroczył do akcji i zostałam Agnieszką, po prababci z resztą (babci taty)
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byś miała oryginalne imię! ale bardzo ładne trzeba przyznać
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam być Ewą, ale tata po urodzeniu mnie poszedł zarejestrowac mnie w urzędzie i tak zostałam Anna, bo prabaci zreszta
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie mama sie uparla ze ma byc Dorota, a ze imie dla mojej siostry wybral tato i nie chcial nawet sluchac innych propozycji imion to mama sie odegrala przy mnie i ona nie chciala go sluchac
![]()
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
u mnie rodzice stwierdzili po wielu kłótniach ze bede miał imie ttego co ma imieniny w dzien urodzin, nie chcieli wiedzieć czy to bedzie chłopak czy dziewcznyna a ze wypadło 11.09 dlatego Jacek a nawet mi sie podoba te imie no ale oczywiscie ojciec musiał dać mi również drugie Andrzej czyli tak samo jak on
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam imię takie jak siostra mojego Taty - bardzo ją lubi - stąd Basia, ale ciekawsza jest historia imienia mojego brata - jak byłam mała uwielbiałam Robin Hooda - był taki amerykański serial (najpierw grał ciemnowłosy, później blondyn) i ja koniecznie chciałam braciszka Robina i jest Robert
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
a ja mialam byc od poczatku Michalem. Moja mama nawet nie brala dziewczynki pod uwage. gdy robili jej badania i mowili ze bedzie dziewczyna nie wierzyla. gdy sie w koncu urodzilam nie miala imienia dla mnie,a ze porod odbierala jej przyjaciolka Ania-polozna tak wiec dostalam imie po niej
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam imiona po królowej włoskiej: pierwsze Maria (od małego mówią mi Majka) a drugie paskudne na T... i nie jest to Teresa. Nie będę pisała bo ta królowa brzydko miała na imiona...
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Heh chociaż teraz jak patrzę na google- grafikę to mi dużo tych dzieciaków z takimi imionami wyskakuje.....
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam być Dominiką, bo tak sie podobało moim rodzicom, ale siostra ich namówiła na Anię, bo sama ma tak na 2 i zostałam Anną Dominiką :P .
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Mialam miec na imie Ania, ale mojej mamie sie nie podobalo. Zostalo na drugie, bo tata sie uparl
Nazwali mnie w koncu Marta - po sasiadce
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama kochała piosenkę Czarnych Gitar i wogóle zespół ... i tak oto nazywam się Anna Maria...
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żeby było śmieszniej to na bierzmowanie wzięłam Magdalena.... i teraz jestem Anna Maria Magdalena <buahhaa> |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
U mnie Tata liczył za każdym razem na chłopaka..
1.dziewczynka -ASIA, 2.potem srednia -ANIA 3.no to za 3 razem juz miał byc chłopak, i oczywiście ja nim miałam byc. Mama wcale nie chodziła na badania bo stwierdziła że tylko szkodzą <promienie i te sprawy chociaz pracuje w słuzbie zdrowia > Miałam byc Kamilem az do ostaniego dnia. Mama chciała Wiktorie po jej babci (ale Tata był w konflikcie z babcia) więc jestem ALICJA MARIA (Maria po mamuni). ![]() ![]() I żeby było smiesznie wszytskie jesteśmy na A, wiec zanim Mamcia zawoła którąs z nas to wypowie po 2x imiona nas wszytskich bo sie język plącze.. i zawsze jest np. Asia,Ala Ania, Asia podejdź tu <chodzi o Asie> A jak dzwoni jakaś ciotka to trzeba wysłuchać 10x naszych imion nim trafi w konkretne. ILE JEST PRZY TYM ŚMICHU!! |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam się nazywać Natalia lub Ania, a że urodziłam się 9 marca na Katarzyny to zostałam Kasiulką
Uwielbiam swoje imię i nie zamieniłabym Kaśki na nic innego ![]() Pozdr dla wszystkich Kasiek |
|
|
|
|
#30 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
aleksandra bo mama kiedy dowiedziala sie, ze jestem dziewczynka akurat miala uczyc sie na egzamin na studiach o aleksandrze wielkim
i chciala zeby miala takie cechy jak on przykro mi nie wyszło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

A to dlatego, że jak już się urodziłam (6 czerwiec, czyli imieniny m.in. Pauliny) do mojej mamy do szpitala zadzwoniła moja ciotka i zapytała po prostu: "Jak tam Paulinka?" (no bo zajrzała do kalendarza, a tam Pauliny, a imię jej się spodobało