![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
![]() jaki klej do srebra???
chodzi mi o to ze np. do sztyftow lub do zawieszek mozna przyklejac jakies koraliki.jakim klejem to zrobic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Hmmm... Może Poxipolem?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki klej do srebra???
Ja kupiłam w empiku taki klej do biżuterii z Rayhera . Nazywa się to Schmuck-kleber. Wydaje mi się , że on by się nadał do takiego sklejenia. możesz też sprobować z super glue czy kropeleczką , ale niestety z moich doświdczeń wynika , że często rzeczy tymi klejami przyklejone odpadają.
![]() |
#4 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
ooo,dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
up
![]() Postanowiłam odkopać "klejowy wątek", (po tym, jak zobaczyłam śliczne klipsy talestrin). Interesują mnie opinie, kto czym przykleja kamienie lub koraliki do płaskich metalowych powierzchni, (niekoniecznie srebra), typu klips czy pierścionek. Na co można liczyć, a od jakiego kleju kiedyś komuś kamyki odpadły? (Tylko nie piszcie że "biurowy biały" do papieru ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja kleję kupionym na qnszcie:
http://www.qnszt.pl/catalog/131/1733.html Według mnie jest świetny i bardzo wytrzymały,tylko że trzeba uważać, bo ja się pary razy posklejałam ![]() Nie było wesoło:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tez myslalam zeby cyjanopan zaproponowac. Albo cos z rodziny, jakies tam kropelki czy inne superglue. Wsio to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Cyjanopan, kropelka, superglue? I wszystko trzyma? Żadne koraliki nie odpadają? Przetwrają np. mycie głowy z kolczykami na uszach, zmywanie naczyń, czy kompiel w bransoletce z poprzyklejanymi kamykami, itp.?
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie znam cyjanopanu, za to kropelkę i superglue uważam (ja) za do bani.
Dobry (dla mnie teraz) wątek - ostatnio w jubilerskim facet mi powiedział, abym sie rozejrzała za klejami do srebra, duzo tego na allegro (chcę kupić palnik, ale powiedział, ze opary ze srebra są szkodliwe bardzo na płuca, i zebym lepiej się za kleje właśnie wzięła). Eklerko, a co Ty o tym myślisz? Jak to jest z tym srebrem - bo Ty chyba na pewno coś kombinowałaś ![]() (Ja już nie chcę kupowac tej taniochy co Ci wybuchła, tylko już jakiś lepsiejszy).
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lutownicę - taka z palnikiem kupisz lepszą za jakieś 70zł, ale nie wiem, czy warto. (Nie wiadomo jaki efekt, a do tego piszesz jeszcze o jakiś oparach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
ja kleję cyjanopanem, do tej pory nic się nie zdarzyło, ale też nie nie polegam na samym kleju, tzn. służy mi bardziej do wzmacniania
![]() jeśli chodzi o cyjanopan z qnsztu, to kupuje taki za 1,50 w zwykłych sklepach, z tym że ja mam "e" (do połączeń elastycznych), a tam widzę jest "m" (do połączeń sztywnych). czy jakaś różnica jest w praktyce, nie wiem. jeśli miałabym kleić takie klipsy, które miałyby przetrwać kąpiel ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Eklerko, dziękuję za posta.
*** Nic nie wiem o tym kleju - na allegro nic mądrego sie nie wyświetla. Chyba po postu wpadnę do jakiegoś marketu budowlanego, pogrzebię na półeczkach - i potestuję sobie ![]() Szkoda mi, bo wołałam lutowanie srebra (czy jak to zwał) - ale - też nie wiem, czy to warto pchać się w te palniki...
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w jakimś profesjonalnym sklepie dla jubilerów. Kleje, jakich oni używają (według relacji sprzedawczyni) kosztują ok. 15zł lub 18zł (w zależności czy szybkoschnący, czy nie). Nazwy nie pamiętam (w środku były 2 tubki chyba do wypieszania). Śpieszyłam się, a mialam przy sobie mniej.
Spytałam tak przy okazji o jakieś błyszczące kamyczki, to pani podała mi cenę powyżej 100zł. (Niby jeden wychodzi za jakieś 10 groszy, ale po cholerę mi tyle takich samych ![]() Potrzebuję zrobić sobie kolczykową przerwę, bo nigdy studiów nie skończę, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Pisałam o kleju Epoxy w swoim wątku o klipsach, nie kleiłam nim jeszcze ale spróbuję niedługo i opiszę doswiadczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Sprawdzony (i używany przez jubilerów) to dwuskładnikowy Uhu 5min Epoxy. Mozna dostać w sklepach specjalistycznych albo taniej w sklepach typu Castorama, Obi.
Podobny do Poxipolu, ale poxipol potrafi zawodzić a Uhu nic nie ruszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Baaardzo dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Warsztat - porady, sposoby, pomysły-wątek dla bardziej zaawansowanych!
Dziewczyny, powiedzcie, czy wy na prawdę przyklejacie elementy jeśli macie taki model kolczyków jak w załączniku? Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do kleju w biżuterii, ale chyba jednak lepiej, żeby te koraliki nie latały?
![]() |
#18 |
Joanna d'Moder
|
ja nie kleję.Mi osobiście nie przeszkadzają latające koraliki.Raz użyłam kleju przy supełku w bransoletce zrobionej na gumce silikonowej, innym razem przykleiłam koralik do linki stalowej.Po jakimś czasie klej się zrobił biały (fuj) i zaczął się wykruszać.Nie wiem może te specjalne kleje jubilerskie za 20-30 zł są więcej warte niż klej,który kiedyś był tutaj bardzo polecany (zapomniałam jego nazwy-cyjanopan?).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
cyjanopan to chyba to samo / prawie to samo co kropelka. ja czasem coś podklejam, np. jak robiłam kokardki z tasiemek - żeby nikomu nie przyszło do głowy ich rozwiązywać jak ja się nad nimi męczyłam pół wieczoru..
![]() nigdy nie używałam ale widziałam tu i ówdzie dobre opinie na temat kleju epoksydowego? czy czegoś takiego..? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem przekonana do kleju i do tego modelu kolczyków, wolę rurkę wstawić i z głowy...
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ale z rurką to już wyglądają inaczej. Więc chyba lepiej niech sobie latają na tym druciku.
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Śmieszko jakoś nie mogę znaleźć, ale dzięki
![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie kleju - jak myślicie, czy da się taką kulkę przykleić kropelką do sztyftu?... Dopiero dziś to kupię, ale już mam dylemat..
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
m. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
na onyks.eu oferują kleje do różnych łączeń, także do elastycznych. Może takich użyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Na razie używałam do podklejania posrebrzanych łapaczek i na razie jeszcze trzyma
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
jaki klej do kolczyków na sztyft?
witam
jakim klejem skleję kolczyki na sztyfty takie jak w zalaczniku ![]() chodzi o przyklejenie plastiku do metalowej podstawy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Dot.: jaki klej do kolczyków na sztyft?
Cytat:
Następnym razem jak będziesz chciała zapytać, zrób to w odpowiednim wątku. Jest taka reguła tutaj, że nie robimy bałaganu na forum, jakby każdy tak zakładał wątki, aby zadać 1 pytanie, to byłby jeden wielki syf. USZANUJ TO ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
dzięki Rusałko za odp
![]() nie zauważyłam odpowiedniego wątku na zadanie tego pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja przyklejam wszystko zwyklym S.O.S. super klej Pattex za 2.3zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.