|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Angielski przetłumaczone zdania < sprawdzenie >
1. Kim była Jane Franklin ?
Who was Jane Franklin ? 2.Dlaczego Jane wysłała ekspedycję na arktykę ? Why did Jane send an expedition to the Arctic ? 3. ZCo wyprawa odkryła po roku ? What did the expedition discovered after a year ? 4. Co expedycja znalazła obok zmarłych męzczyzn ? What did the expedition find near the dead men ? 5. Co było wewnątrz małego kamiennego domku ? What did be inside the small stone house ? 6. Dlaczego expedycja franklina nie mogła się poruszyć ? Why did the Franklin expedition cannot move ? 7.Kiedy zmarł capitan franklin ? When did captain John Franklin die ? 8 Ile lat po opuszczeniu Angli zaloga Franklina umarła ? How many years after start of expedition did the men die ? 9. Dlaczego ich jedyną szansą było iść ? Why did their only chance was to walk ? 10. Czy tajemnica franklina zostala rozwiązana ? Did Franklin mystery be solved ? a te tez nie wiem czemu ale tak bylo w ksiązce franklin expedition < zamiast expedition of franklin>, franklin mystery > tak tez mozna ? Z góry dzięki Sorry ze te polskie teksty są takie dziwne ale ja mam cały tekst po angielsku i do niego zadac 10 pytan wiec tak troche doslownie potlumaczylam zeby bylo jasne
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Angielski przetłumaczone zdania < sprawdzenie >
aa i wytlumaczcie mi jeszce
jak jest rzeczownik w liczbie pojedynczej znany to jest the, jak nie wiadomo o co chodzi to jest a albo an, jak jest w mnogiej znany to moze być the a jak nie wiadomo o co chodzi to nic nie stoi ?
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
1. Kim była Jane Franklin ?
Who was Jane Franklin ? 2.Dlaczego Jane wysłała ekspedycję na arktykę ? Why did Jane send an expedition to the Arctic ? 3. ZCo wyprawa odkryła po roku ? What did the expedition discover after a year ? 4. Co expedycja znalazła obok zmarłych męzczyzn ? What did the expedition find near the dead men ? 5. Co było wewnątrz małego kamiennego domku ? What was inside a small stone house ? 6. Dlaczego expedycja franklina nie mogła się poruszyć ? Why wasn't Franklin's expedition able to move/walk ? 7.Kiedy zmarł capitan franklin ? When did captain John Franklin die ? 8 Ile lat po opuszczeniu Angli zaloga Franklina umarła ? How many years after leaving England did the men die ? 9. Dlaczego ich jedyną szansą było iść ? Why walking was their only chance ? 10. Czy tajemnica franklina zostala rozwiązana ? Was Franklin's mystery solved ? a te tez nie wiem czemu ale tak bylo w ksiązce franklin expedition < zamiast expedition of franklin>, franklin mystery > tak tez mozna ? -Można. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dzięki Ci jesteś bardzo kochana, nawte nie przypuszczalam ze jeszcze dzisiaj to wszystko przepiszę, jak teraz patrzę na to co popoprawialas to sie zastanwiam co ja za glupoty powypisywalam
dzieki wielkie juz nie musicie nic pisać a co to tego to wiem ze w uproszczeniu ale mi chodziło tylko o potweirdzenie tego że przy znanych w l. mnogiej moze stac the albo nic
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

Sorry ze te polskie teksty są takie dziwne ale ja mam cały tekst po angielsku i do niego zadac 10 pytan wiec tak troche doslownie potlumaczylam zeby bylo jasne 

jak jest rzeczownik w liczbie pojedynczej znany to jest the, jak nie wiadomo o co chodzi to jest a albo an, jak jest w mnogiej znany to moze być the a jak nie wiadomo o co chodzi to nic nie stoi ?