|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
PILNE!!!!!!!!! jakie kolory balejażu?
Chcę zrobić sobie balejaż. Obecnie mam włosy ufarbowane londą ciemny brąz. Bardzo podoba mi się ten balejaż na pierwszym zdjęciu, ten drugi też jest oki. Pomóżcie mi i napiszcie proszę, jakie to są kolory szczególnie ten blond. Czy jest tam jakiś kolor czerwieni? Didi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie, ale chyba to pierwsze jest najlepsze. Dodam, że planuję zrobić sobie mniej więcej podobną fryzurkę jak na załączonym zdjęciu, tylko mam troszkę krótsze włosy.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
mi też strasznie podoba sie ten pierwszy balejaż jestem na niego chora juz od jakiegos czasu.Tez bym chciala sie dowiedziec jakich kolorków urzyc i czy wyjdzie na malowanych na braz klaczkach
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PILNE!!!!!!!!! jakie kolory balejażu?
wiele , wiele razy pisalyscmy juz o tym, ze wlosy farbowane na ciemno , nie dadza sie odbarwic na tak jasny kolor, potrzebna dekoloryzacja, a i to nie gwarantuje ze beda tak jasne
|
|
|
|
|
#5 |
|
kosmitka
|
Dołączam się do tych zachwytów. Podobają mi się takie grubsze jasne pasemka na ciemnych włoskach. Wygląda to bosko
)). Ale - mimo że przeszukałam już mnóstwo wątków - nigdzie nie znalazłam trendów na jesień ![]() . Nie wiem jakie są teraz modne, cienkie, grube, duży kontrast... ???Ja mam włoski takie jak w avatarku od bardzo bardzo długiego czasu. Chyba pora na zmianę?!? |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz modne są kolory naturalne, jednolite. Dla ożywienia fryzury bierze się podobno tylko bardzo cieniutkie pasemka spod spodu i te farbuje się innym kolorem ale tylko ton lub dwa jaśniejszym i to wszystko. Dowiedziałam się o tym wszystkim ostatnio, kiedy odwiedziłam kilka baaardzo eleganckich salonów fryzjerskich i pytałam właśnie o baleyage ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80248 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kilka miesięcy temu miałam właśnie takie piórka zrobione na dole ciemniejsze jasny brąz ale ten kolor szybko stał sie jaśniejszy ,poprostu zmywał sie z moich jasnych włosów,zawsze tak jest u mnie... i teraz jak pójdę to niech mi fryzjerka zrobi ciemny brąz najlepiej Chyba to jest jedyne rozwiązanie ...
Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2005-11-04 o 09:22 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Pasemka spod spodu, kilka cienkich i jaśniejsze ??? Jak maluję na blond to też jaśniejsze mają być pod spodem ... ???????
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
No nie do końca, nie bardzo wiem jak to wytłumaczyć. Po prostu bierze się maksymalnie cienkie pasemka spod spodu (tzn. nie z czubka głowy) i je się np troszeczkę przyciemnia tak, że przy całości nie widać pasemek tak jak w baleyagu tylko jest taki efekt 3D czyli włoski mają różny odcień
Bardzo naturalnie to wygląda, widziałam. Dopiero jak się dowiedziałam że to się tak robi to dopatrzyłam się tych pasemek
|
|
|
|
|
#10 |
|
kosmitka
|
A całość tzn. górę pomalować na 1 kolor? I jak to wytłumaczyć fryzjerowi???
|
|
|
|
|
#11 |
|
kosmitka
|
Aha, jeszcze jedno, a może masz fotki z tego typu pasemkami ? Może ktoś inny ma ? Podzielcie się !!!
|
|
|
|
|
#12 |
|
kosmitka
|
halo halo. hop hop, czy ktoś tu zagląda ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
bardzo mi sie podoba ten balejaż
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Zapalasz ogień - gdy w mroku tonę dodajesz siły - gdy walczę co dzień gdy świat się staje czarno - biały Ty śmiechem mu przywracasz barwy Otwierasz duszę - gdy się smucę wskazujesz prawdę - gdy się gubię... ![]() Kocham !!! |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie nie za dobrze się to prezentuje
zastanów sie za nim zdecydujesz sie na coś takiego
Zapalasz ogień - gdy w mroku tonę dodajesz siły - gdy walczę co dzień gdy świat się staje czarno - biały Ty śmiechem mu przywracasz barwy Otwierasz duszę - gdy się smucę wskazujesz prawdę - gdy się gubię... ![]() Kocham !!! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
W tym wątku znajdziesz kilka opini na temat połaczenia blondu z czarnym jako baleyage
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=114250
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

)). Ale - mimo że przeszukałam już mnóstwo wątków - nigdzie nie znalazłam trendów na jesień 
Kilka miesięcy temu miałam właśnie takie piórka zrobione na dole ciemniejsze jasny brąz ale ten kolor szybko stał sie jaśniejszy ,poprostu zmywał sie z moich jasnych włosów,zawsze tak jest u mnie...
Chyba to jest jedyne rozwiązanie ...