|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co czytacie ?
Czesc kobietki!Chciałabym sie dowiedziec co ciekawego czytacie przez ostatni czas.Czasem mam chec poczytac cos wesolego w te ponure, jesienne i dlugie wieczory.Ja ostatnio czytalam Cien Wiatru Zafona , godna polecenia.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Co czytacie ?
ja wlasnie skonczylam czytac Muzykę Plaż Pata Conrey'a. piękniejszej i bardziej wciągającej ksiązki nie czytalam. dała mi duzo do myslenia a jednoczesnie odpowiedz na nurtujace mnie pytanie
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam ambicję przebrnąć przez oryginał , może kiedyś to się ziści wziąwszy pod uwagę, ze na kompie mam za dużo ebooków po hiszp. .Hmm, ostatnio czytam "Zycie Pi" Yanna Martela, ale średnio mi się podoba... Zaczęłam "Zielony dom" (M. Vargas Llosa) i stale sięgam po jakąś książkę A. Perez-Reverte .No i kuszą mnie: -> "Bractwo świętego całunu" (J. Navarro) -> "Bramy templariuszy" (J. Sierra) za względu na tematyke i pochodzenie autorów (to już zboczenie wiem )
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj skończyłam czytać "Zieloną milę" Stephena Kinga. Dziś zaczełam "Dzieci z dworca Zoo". A jak tą skończę to przybiorę się do "Imię róży" Emberta Eco .
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Obecnie kończę "Autobiografię" Chmielewską, pięć tomów, ale narawdę polecam na jesienno/zimowe wieczory. Na poprawę nastoju przypisuję również Chmielewską: "Harpie", "Krowę niebiańską", "Niebożczyk mąż", super książki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
opowieści z narni i czasopisma kobiece
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
poelcam Ci Sagę o Ludziach Lodu Margit Sandemo (47 części ale czyta sie szybciutko) - naprawde goden polecenia
a cos wesołego to może Smażone zielone pomidory? (jestem w trakcie czytania) świetne są tez książki robina cooka (thriller medyczny) a zwłaszcza Dewiacja
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszie sie wziąsc za Imie Róży, bede miała zaliczenie przedmiotu z tej ksiązki, a ostatnio czytałam Białe Jabłka Jonathana Carolla
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
"Ostatnie zdanie nieboszczyka" Chmielewskiej - ale się uśmiałam czytając
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
aktualnie czytam
ostatnie historie-olga tokarczuk- ciekawe
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
HosenkaCzytalam kilka ladnych lat temu.Szczegolnie podobala mi sie trzecia czesc.Wlasnie ostatnio myslalam ze z checia przypomnialabym sobie po kolei losy Ludzi LOdu.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja teraz czytam Lesia po raz setny - sięgam po niego zawsze jak mnie dopada chandra .I co ciekawe prawie zawsze pomaga i nadal mi się nie nudzi .A pozatym to uwielbiam też wracać do innych książek Chmielewskiej
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio towarzyszy "wywiad z wampirem" Anne Rice... Uwielbiam książki tego typu
W ogóle kocham czytać
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szczerze mówiąc, te ostatnie części mało mi sie podobają. pierwsze są takie "magiczne" i urocze
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
obecnie "Jestem nudziara" Moniki Szwaji- pogodna i odprezajaca
Natomiast ksiazka, do ktorej na pewno bede powracac to "Samotnisc w sieci" pana Wisniewskiego- wspaniala, wciagajaca, z jednej strony chce sie przeczytac jak najszybciej, aby dowiedziec sie jak sie skonczy, z drugiej zal, ze to juz ostatnie strony
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dlaczego ona się tak skończyła?
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio właśnie skończyłam czytać "Śniadanie u Tiffaniego" teraz czytam "Blaszany bębenek" a w między czasie jeszcze Historie Anglii (strasznie opasłe tomisko
)
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Saga o Ludziach Lodu i reszta powiesci M.Sandemo to jedne z moich ulubionych lektur relaksujacych,pamietam to wyczekiwanie na kolejne tomy i niedosyt po przeczytaniu kazdej nastepnej ![]() Smazone zielone pomidory podoba mi sie ksiazka jak i zarowno film,po ksiazki Cooka uwielbiam siegac,wogole lubie taka tematyke ![]() Dorzuce jeszcze Koontz'a,Mastertona,Grish ama z typowo babskich czytadel lubie roznosci,nie mam okreslonych autorek-ale lubie tez siegac po typowe romansidla
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
Rose Madder Stephen King, polecam
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
a ja skonczylam czytac Daniele Steel "randka w ciemno"
podobala mi sie
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rozumiem że jak tryptyk to i ich dalsze losy?
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam książki Moniki Szwai - pełne ciepła, emanujące pozytywną energią
|
||
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w ciagu ostatnich dwoch tyg przeczytalam slynny "kod leonadra da vinci" browna (w 3 dni pochlonelam go):P i kryminal agathy christie ale zabijcie mnie - nie pamietam tytulu :P swietnie, czytam a nie wiem co :P jak mi sie przypomni to napisze
![]() a teraz czytam "lawe przysieglych" johna grishama a co do "imienia rozy" to godna polecenia ksiega..ale tego chyba nie trzeba pisac :P co prawda byly watki ktore mnie calkowicie nie interesowaly ale glowna intryga szpiegowska to bylo to z kolei film mi sie srednio podobal...zadna eureka ze napisze ze ksiazka lepsza ;-)
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Dlaczego "post-epilog"? Bo istniał w mojej wyobraźni już przed prologiem. Był tam od pierwszego słowa "S@motności?", które wstukałem z klawiatury mojego komputera. Nie było tam jeszcze ani drugiego rozdziału, ani środka, ani epilogu. Ale był post-epilog. Stworzyłem go w Berlinie, na ławce na dworcu Lichtenberg o północy 18 sierpnia 1998 roku, gdy zaczynały się moje urodziny, a ja na tej ławce czekałem na pociąg do Frankfurtu nad Menem. Nie umieściłem go w manuskrypcie "S@motności?", który wysłałem do wydawnictw "Czarne" i Prószyński i S-ka", ponieważ wydawało mi się wówczas, że nie jest potrzebny tej książce. Ale teraz, w dwa lata po wydaniu "S@motności?" i po blisko dziewięciu tysiącach e-maili, mam wrażenie, że się jednak myliłem? - Janusz L. Wiśniewski
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro sięgam po następną pozycję
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plany zabójstwa personalnej mnie zabiły
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

, może kiedyś to się ziści wziąwszy pod uwagę, ze na kompie mam za dużo ebooków po hiszp.
.
.

)

jutro sięgam po następną pozycję