![]() |
#1 |
BAN stały
|
Nastawienie psychiczne- niechęć do sexu i strach:( HELP
Nie wiem czy na dobrym forum poruszyłam ten wątek ale spróbuję. Miałam chłopaka który potwornie mnie zranił! Zmuszał mnie do sexu przez 2 lata, nieraz czułam sie przez niego gwałcona (leżałam i płakałam a on mnie "posuwał" (nie potrafię tego inaczej nazwać, bo nie powiem, że kochał sie ze mną)) Patrzył tylko na swoje przyjemności, był tak potworny, że bałam mu się sprzeciwić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ...:::Desire:::... Czas edycji: 2005-11-03 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
调解人
|
Dot.: Nastawienie psychiczne- niechęć do sexu i strach:( HELP
Desire, to bardzo przykre
![]() Mysle tez, ze szczera rozmowa z obecnym partnerem moze pomoc. Nie twierdze, ze masz zaraz opowiadac ze szczegolami wszystkie bolesne przezycia, ale moze choc tak, by wiedzial o co chodzi?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem powinnaś mu powiedzieć... Bo sama nie poradzisz sobie z tym - musi Ci pomóc osoba, która jest Ci bliska i darzycie się nawzajem wyjątkowym uczuciem. Jeśli mu nie powiesz, to on może pomyśleć, że coś jest z nim nie tak i wtedy zaczną się problemy. A będzie to dodatkowy sprawdzian dla nowego chłopaka. Trzymaj się ciepło, bardzo Ci współczuję, ale wierzę, że dasz sobie radę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Biedactwo...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Dziekuje za wsparcie
![]() "Kochanie wybacz ze jestem taka dziwna ale mam zryta psyche przez mojego ex bo zmuszal mnie do sexu, i jedyne co od niego slyszalam to "pewnie inny cie walił, wiec masz za swoje, trzeba bylo nie rznac sie po kątach" w odpowiedzina wytlumaczenie ze bardzo boli mnie noga bo cos mi przeskoczyklo w stawie biodrowym, albo gdy mnie posuwal ja mowilam zeby przestal a on krzyczal do mnie "zamknij ryj bo sie nie moge skupic" albo jeszcze na samym poczatku naszego zwiazku takze podczas sexu zaczelam sie smiac bo sapal i jeczal a on wydarl sie na mnie "zamknij morde" i wygladal jakby mial mnie uderzyc. Wiec dlatego kochanie nie mysl ze to twoja wina ze nie mam na nic ochoty..." .... Przeciez on by zabil tamtego kolesia jakby sie dowiedzial co on mi zrobil.Koles by nocy nie przezyl, a moj TZ poszedl by do wiezienia za pobicie ze skutkiem smiertelnym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Podobieństwo wybieranych nazw na forum jest uderzająca. Czasami dobija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dziwne wrazenie ze nabijasz sobie ilosc postów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Bez przesady , nie musisz używać takich określeń i pisać takim tonem.... ja wiem , że dla Ciebie to bolesne, bo to delikatna sprawa, a Ty w delikatny sposób się wcale nie zachowujesz... Pomyśl może jak przedstawiś to inaczej ...
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mysle, ze czasem latwiej jest sie otworzyc wlasnie przed zupelnie obca osoba w takich sprawach niz przed najblizszymi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak przez 2 lata mozna byc z takim czlowiekiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem, i nie wiem też jak ma w tej sytuacji pomóc ginekolog.
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dodam ze wczesniej z bylam z facetem ktory mnie bil wiec wiedzialam o czym on mowi. Ex mnie nie bil, za to stosowal tortury psychiczne, i zmuszal mnie do wszystkiego... A ja sparalizowana strachem bylam na jego skinienie... moze dobrze ze to wszystki pisze, bo wyrzucam to z siebie... nie mam komu powiedziec o tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
wydaje mi sei ze koniecznie powinnas komus o tym powiedziec, najlepiej chlopakowi jezeli chcesz z nim budowac powazny zwiazek(skoro chcecie juz isc ze soba do lozka to znaczy ze wasza znajomosc jest zaawansowana i nie zrobi ci jakiegos numeru jak sie dowie) - rada jest jedna: musisz komus powiedziec kto dalej juz wezmie cie w swoje rece ze tak powiem, bez tego ani rusz i nie masz co dalej plakac i robic z siebie ofiare - ta niewatpliwie juz jestes a teraz postaraj sie zrobic wreszcie cos rozsadnego - musisz sie zmusic i koniec, nie ma zmiluj sie. nic wiecej jak mi sie wydaje ci nie pomozemy - jakkolwiek to forum ma atmosfere zaufania, i wzajemnego wsparcia - nie mozesz poprzestac jedynia na opisywaniu swojej niedoli - zacznij w koncu dzialac do cholery!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
O rany, jak czytam o Twoim problemie ...::
![]() ![]() Postaraj się wytłumaczyć swojemu chłopakowi, że nie jesteś na to jeszcze gotowa, mam nadzieję, że zrozumie, przez to będziecie sobie na pewno bliżsi. A na seks przyjdzie czas. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
jakos dziwne ze wszystskie nieszczescia swiata spadły na ciebie ,biorac pod uwage twoj mlody wiek zaczynam w to wątpic ,nie masz rodziców?opiekunów?znajom ych( normlanych znajomych) .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
To jest wątek na plotkowe. Przeczytaj zasady ginekologicznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie to dlaczego bylaś z nim przez 2 lata skoro Cię tak traktował
Uważam jednak że powinnaś powiedzieć o swoim problemie nowemu chłopakowi jeśli tworzycie związek powinnaś mu ufać, jeśli Cię kocha napewno zrozumie postaraj się mu to wytłumaczyć. Obawiam się że jeśli tego nie zrobisz ten związek może się rozpaść a nie wyobrażam sobie że znów w sprawach intymnych będziesz czuła dyskomfort zmuszała się do tego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...31&postcount=5 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...4&postcount=31 Juz 3 raz jej to mówisz, w takich sprawach pisze sie PW Tinker ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jedyną metodą jest wyrzucenie tego z siebie. Może wizyta u psychologa będzie pomocna. Albo powiedz to swojemu chłopakowi, z nim porozmawiaj zanim zabrniesz z tym za daleko. Jeśli on nie będzie wiedzieć jaka jest przyczyna twojego zachowania będzie snuł domysły i możesz go nawet stracić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
no cóż,wyrażę swoje skromne zdanie,trzeba być oj nie wiem jak to ując aby kolezanki nie obrazić....ok nie będe tego nazywac ale mam pytanie Czemu żeś się dziewczyno nie odizolowała od takiego typa????????rozumiem wszystko ale kurde och ach brak mi słów!!Mianowicie jeśli piszesz,że traktował Cię okropnie byłas tzw workiem na spermę to czemu do cholerki sobie na to pozwalałaś????Nie rozumiem takich dziewczyn no nie rozumiem.Powinnaś iśc koniecznie do psychologa!!
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem tak: zakładając, że historia jest prawdziwa (z całym szacunkiem dla Ciebie, Desire) powinnaś się udać do specjalisty z 2 powodów: 1) uraz tego typu wymaga profesjonalnej pomocy, przede wszystkim ze względu na Twoją przyszłość. Seks nie jest sednem życia, ale jest na tyle ważnym elementem, że uraz na tym tle może Ci całkowicie zniszczyć przyszłość. Urazy mają często to do siebie, że nie leczone pogłębiają się, zaburzając ocenę rzeczywistości i poruszanie się w niej. Słowem: nieufność w sferze seksu może się przenieść w inne sfery, a nawet jak się nie przeniesie, to i tak może niszczyć Twoje przyszłe związki. Nie tylko może to powodować nieporozumienia z partnerem, ale także rzutować na Twój własny obraz siebie (przypuszczam, że już rzutuje). Powstaje wówczas swoiste błędne koło, z którego naprawdę trudno się wydostać, a im dłużej będziesz zwlekała, tym trudniej Ci będzie. 2) Coś spowodowało, że przez 2 lata byłaś z facetem, który Cię tak traktował. Nie chodzi o to, byś opowiadała o tym nam wszystkim, ale jakiś powód był. Sądzę, że możemy raczej wykluczyć przyczyny zewnętrzne (np. jak to bywa w przypadku żon brutali, które nie odchodzą od nich, bo nie mają dokąd pójść). A więc raczej wewnętrzne. Nie będę się rozpisywać na ten temat, bo to nie miejsce na to, by teraz sypnąć hipotezami, jakie przychodzą mi do głowy, ale jeżeli to właśnie jakieś wewnętrzne (mam na myśli psychologiczne) przyczyny skłaniały Cię do pozostawania w tym związku, to tym bardziej powinnaś skonsultować się z profesjonalistą. Nie jest moim celem napiętnowanie Cię, bądź sugerowanie, że coś z Tobą nie tak, tym niemniej warto by się przyjrzeć tym powodom pod przewodnictwem dobrego psychologa. Problem polega na tym, że o ile przyczyny te są nieświadome (a tak zazwyczaj jest) nie dasz sobie rady sama i będziesz niestety powielać szkodliwe dla Ciebie zachowania i np. wybierać sobie na partnerów mężczyzn podobnych do tego, z którym byłaś. Konkludując: polecam wizytę u specjalisty, nie licz, że tego rodzaju problem rozwiążesz na forum. To są zbyt trudne i skomplikowane sprawy, by bawić się w poradnictwo w sieci. Wiem, że napisałaś, że byłoby to dla Ciebie krępujące - no cóż, wybór należy do Ciebie, dotyczy Twojego życia. Nam nie krępowałaś się o tym napisać, więc może przemożesz się i specjaliście też będziesz umiała o tym opowiedzieć. Tak jak ginekologowi pokazujemy intymne części ciała, tak psychologowi pokazujemy duszę. Ludzie chodzą do lekarza z różnymi problemami, po to są specjaliści, żeby nam pomagać, gdy nie potrafimy pomóc sobie sami. Nie ma w tym nic złego, wstydliwego ani krępującego. Żaden psycholog nie zmusi Cię do opowiedzenia tego, czego opowiedzieć nie chcesz i zapewniam, że nie będzie nim kierować niezdrowa ciekawość czy chęć oceniania Ciebie i Twojego postępowania. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.