|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() :(
I jak ktoś tu proroczo przewidział, jestem w depresji. Stara historia powtórzyła się i tym razem. Nie pomogło wielogodzinne wyszukiwanie adresów polecanych fryzjerów... Początek klasyka - zachwyt jakie piękne włosy, ile tego, jakie grube, moje nieśmiałe sugestie odnośnie ich tendencji do puszenia, pokazuję fryzurę na obrazku, i pytam czy na moich włosach to wyjdzie, pani mówi zobaczymy, a później tnie tnie tnie, włosy lecą no i nadchodzi najgorsze - suszenie. Na tym etapie znakomicie widać że łeb robi się kapuściany, stara stodoła wychyla swoje wredne oblicze i chichocze złośliwie, mnie się robi ciemno przed oczami a pani łapie za: a) lotion, b) prostownicę, c) pomadę. Wyszłam z częściowo ujarzmioną kapustą na głowie, całą drogę zakładałam ją za uszy i przypinałam spinkami i miałam wrażenie, że cały świat się ze mnie naigrawa, że po latach zachciało się głupiej babie znowu iść do fryzjera!!!
![]() Buuuuuuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: :(
Przykro mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kraków, ul. Dietla 69 i gwoli ścisłości pani powiedziała, że mam zbyt okrągłą twarz do tej fryzury ale jednak i tak nie zrobiła tego co pokazywałam, tylko niejako swoją (gorszą) wersję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mnie tam wiele rzeczy dziwiło ale ponieważ długo nie byłam u fryzjera (konkretnie latami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc tez kompletnie nie mam zaufania do fryzjerów, 90% wizyt u fryzjera wspominam źle i to zarówno w salonach osiedlowych jaki renomowanych.Kiedyś poszłam tylko na skrócenie grzywki. Myślałam że standardowo będzie najpierw zmoczona itp , wiec ze spokojem siedzę sobie. Tymczasem pani zaczesuje ją grzebieniem do góry i nagle CIACH, a ja spojrzenie w lustro i już wiem,że to bedzie jazda przez koszmarek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ale popatrz jak to jest... we Francji fryzjerzy strzygą tak, żeby nie trzeba było modelować włosów codziennie rano na szczotce czy innej prostownicy (swoją drogą koszmarna jakaś ta moda - wszytsko się teraz robi prostownicami). Dla nich to jest oczywiste, że gdy kobieta rano wstaje do biura, to nie ma czasu na żadne zabawy włosami - ona może je co najwyżej umyć, przeczesać palcami i wysuszyć a ta fryzura ma się układać SAMA. Dlaczego u nas tego nie potrafią?
A ja wyskoczyłam z 50 zeta a po przyjściu do domu natychmiast zmyłam te wszystkie lotiony i pomady bo nie mogłam włozyć palca między włosy - takie były sztywne i sklejone... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Doskonale Cię rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja mam swoja saufana fryzjerke ktora zanim podetnie mi wlosy zaczybna d pasma na ktorym nozyczka zama przesuwam
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wspólczuje... ale ja niestety miałam takie same przejścia, poprosiłam o podcięcie końcówek...i skończyło się na włosach , krótszych o połowę.....dzięki Bogu ,ze mam długie włosy bo inaczej chyba wyszłabym z jeżykiem na głowie
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja sie śmiałam ostatnio u mojej znajomej fryzjerki, ze terazto takie te fryzury robia, że brz prostownicy, to ani rusz
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
aha- i jak zauważyłam każdą jedną fryzurę przed wyjściem wyprostuja dzięki czemu wyglada nieźle, natomiast jeśli dziewczyna w domku nie ma prostownicy...
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
współczuję Ci i mam nadzieję, że da się jeszcze coś w twojej "fryzjerskiej" sprawie zrobić
![]() Ja natomiast właśnie z wizażowego forum otrzymałam adres fryzjera który został tu przez kogoś polecony, i jestem szalenie zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
hmmm
ja tam chodze do fryzjera BEZ PRZERWY (bo mi wlosy rosna jakbym je nawozem jakims polewala ![]() ![]() ![]() wierze ze znajdziecie jeszcze SWOICH fryzjerow, takich w ktorych rece oddacie swoje wloski bez chwili wahania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja poszłam ostatnio do mojej fryzjerki, u której byłam już kilka dobrych razy. Za kazdym razem tłumaczyłam jej o co mi chodzi, ale że sama nie potrafiłam sobie tego wyobrazić i ubrać to w słowa to wychodząc z inną fryzurą nie miałam jej tego za złe. TYdzień temu powiedziałam jej dokładnie o co mi chodzi, że chcę ściąć włosy tylko te z pośrodka i tyłu a bardzo zaznaczyłam, że PRZÓD ZOSTAWIAMY TAKI JAKI JEST. Siedzę sobie spokojnie, ona mi tnie tnie, aż w końcu się okazało, że tył głowy mam ledwo co podcięty, a przód skrócony o połowe ;(
To ja się teraz pytam czy fryzjerzy są tak tępi czy tak złośliwi? (oczywiście nie wszyscy) czemu oni nam to robią? w każdym razie włosy nie noga, odrosną, a ja zdecydowała, że do niej już nie pójdę, teraz mam innego fryzjera na oku, tylko ciekawe czy ten 5 fryzjer w moim życiu też się okaże niewypałem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mialam wlasnie taka sytuacje przedwczoraj ,bylam u fruzjera i po scieciu mialam tylko wysuszone wlosy i wygladalam b dobrze = miałam pewność że i w domu nie bedzie z tym problemow ![]() ![]() polecam wszystkim poznaniankom! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jej od mojego 'podcinania końcówek' mijają już 2 miesiące, a włosy prawie nie rosną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dot.: :(jaka fryzura???
Prosze mi doradzic jaka fryzura bedzie mi pasowac, mam zbyt pociagla twarz a do tego wysokie czolo i jasne cere
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ja za kazdym razem jak wracam od fryzjera to mam podobne odczucia, tylko ze zaraz myje włosy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.