podziekowania dla "kochanych" wizażanek... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-17, 13:55   #1
Paulina1988
Rozeznanie

GG do Paulina1988 Wyślij wiadomość przez MSN do Paulina1988
Exclamation

podziekowania dla "kochanych" wizażanek...

wczoraj przygotowywałam sie na bardzo trudny sprawdzian z niemieckiego,i w związku z tym potrzebny mi był do przetłumaczenia tekst,(probowałam zeby nie było go kilka razy przetłumaczyc ale ja jestem w tych spawach początkująca bo ucze sie dopiero 2 rok)i wykazałyscie sie "kochane"wizazanki ogromną zyczliwoscia co do mojej osoby,jezeli ktos chce wiedziec o co chodzi nie ch zerknie sobie na wątek pt "tekst z niemieckiego"ktory został zamkniety nie wiem dlaczego.na znajomy z Austri przetłumaczył mi ten tekst.dla mnie ten tekst jestTRUDNY i nie potrafiłam sobie z nim poradzic,i nie rozumiem uszczypliwych uwag pod moim adresem typu"nie odrobiona praca domowa"gdyz to nie była praca domowa i w szkole mnie wtedy nie było jak tłumaczono.......wielkie dzieki wizazank wiem ze moge na was polegac
Paulina1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:10   #2
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: podziekowania dla "kochanych" wizażanek...

Cytat:
Napisane przez Paulina1988
wczoraj przygotowywałam sie na bardzo trudny sprawdzian z niemieckiego,i w związku z tym potrzebny mi był do przetłumaczenia tekst,(probowałam zeby nie było go kilka razy przetłumaczyc ale ja jestem w tych spawach początkująca bo ucze sie dopiero 2 rok)
2 rok ? To przecież kupa czasu, nie wierzę że nie uczą w szkole korzystać ze słowników

Ale na to potrzeba czasu...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:11   #3
bierdonka
Wtajemniczenie

Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...

Paulina - czy to miała być ironia??... ale na tym forum było już wielokrotnie pisane że nie należy zwracać się z prośbą o zrobienie dla ciebie czegoś "do szkoły" a skoro cie nie było trzeba się zwrócić do koleżanek i kolegów z klasy o pomoc... albo ew. do nauczycielki/la
bierdonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:15   #4
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Wiesz,nikt nie ma obowiązku pomagać ci tu w takich sprawach,zwłaszcza że zostało wyraźnie napisane NIE ODRABIAMY PRAC DOMOWYCH (nawet jesli nie była to praca domowa ) Mogłaś zwrócić się na forum np. na ściąga.pl tam pewnie by ci pomogli :| nie rozumiem jak możesz mieć pretensje
Stary 2005-11-17, 14:15   #5
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bierdonka
Paulina - czy to miała być ironia??... ale na tym forum było już wielokrotnie pisane że nie należy zwracać się z prośbą o zrobienie dla ciebie czegoś "do szkoły" a skoro cie nie było trzeba się zwrócić do koleżanek i kolegów z klasy o pomoc... albo ew. do nauczycielki/la
Zgadzam się w pełni. I sądzę że zupełnie inny odzew byłby gdybyś spróbowała tekst przetłumaczyć sama i poprosiła o rzucenie okiem czy jest dobrze.
Stary 2005-11-17, 14:18   #6
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

nigdy nie wiem co kieruje dziewczynami wylewającymi swoją frustracje i żal na wizażanki i zakładanie oddzielnych wątków na ten temat...ja nie znam niemieckiego w ogole a tez zostałam podsumowana....bo jestem wizażanką, a jest zasada żeby unikać proszenia o tego typu pomoc!
trzeba było napisać prosbe może na inne forum, a nie teraz wylewać żale i mieć pretensje do wszystkich...
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:26   #7
Ines1985
Zakorzenienie

Tematy "zrobcie cos za mnie" przewijaly sie tutaj nie raz. A jako ze nie jest portal naukowy to stalo sie to dla wszystkich meczace. Nikt nie mial obowiazku tlumaczyc Ci tego tekstu.
Teraz widze ze dobrze sie stalo, ze watek zostal zamkniety bo gdyby ktos zrobil to za Ciebie to chyba nawet nie umialabys byc za to wdzeczna... Skoro uwazasz ze ktoras z nas wrecz POWINNA Ci ten tekst przetlumaczyc ...
Przykre. Naprawde wystarczy do czegos takiego usiasc i skorzystac z dobrego slownika. Zajmie to troche czasu, ale zadna Wizazanka niemieckiego sie w 3 godziny nie nauczyla wiec zupelnie nie rozumiem dlaczego mialaby Cie wyreczac w takiej pracy. Bo w nauczenie sie biegle jakiegos jezyka trzeba wlozyc duzo wiecej pracy i poswiecic duzo wiecej czasu niz w przetlumaczenie jakiegos tekstu.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:33   #8
vanilla_sky
Zakorzenienie

nikt nie byl nastawiony wrogo czy zle do ciebie personalnie, ale na tym forum sa ZASADY. jedna z nich jest: nie odrabiamy prac domowych. po prostu jak tu przychodzisz to akceptujesz te zasady albo nie, ale jak ich nie akceptujesz, to licz sie z tym, ze nie zostaniesz milo przyjeta.
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:33   #9
kizia mizia
Wtajemniczenie

hahaha a jagódek Ci nie nazbierać Paulinko?
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:33   #10
bierdonka
Wtajemniczenie

brawa dla ineski nie ujęłabym tego lepiej... ja sama niemieckiego uczę się od 2 lat i nie zrzumiałam nic z tego tekstu, ale gdybym miała chęć nauczyć się tego - wzięłebym słownik do ręki i przetłumaczyła sobie sama... z błędami bo ich nie byłabym w stanie uniknąć ale potem wyjaśniłabym sytuację nauczycielce....
Stary 2005-11-17, 14:42   #11
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj przygotowywałam sie na bardzo trudny sprawdzian z niemieckiego,i w związku z tym potrzebny mi był do przetłumaczenia tekst,(probowałam zeby nie było go kilka razy przetłumaczyc ale ja jestem w tych spawach początkująca bo ucze sie dopiero 2 rok)i wykazałyscie sie "kochane"wizazanki ogromną zyczliwoscia co do mojej osoby,jezeli ktos chce wiedziec o co chodzi nie ch zerknie sobie na wątek pt "tekst z niemieckiego"ktory został zamkniety nie wiem dlaczego
Może należy przeczytać wątek redakcyjny pt. "Nie odrabiamy prac domowych"? Nie dość, że wątek zamknięto, to jeszcze zupełnie bez powodu.
Cytat:
na znajomy z Austri przetłumaczył mi ten tekst.dla mnie ten tekst jestTRUDNY i nie potrafiłam sobie z nim poradzic
Teraz, kiedy tekst został przetłumaczony przez kogoś innego niż Ty sama, z pewnością znajomość języka została polepszona. Żeby odnotowywać postępy należy dać coś od siebie, a nie żerować na pracy innych i liczyć, że nauczysz się czegoś dzięki wysiłkowi kolegi z Austrii.

Cytat:
,i nie rozumiem uszczypliwych uwag pod moim adresem typu"nie odrobiona praca domowa"gdyz to nie była praca domowa i w szkole mnie wtedy nie było jak tłumaczono.......wielkie dzieki wizazank wiem ze moge na was polegac
Uwaga "nie odrabiamy prac domowych" nie jest ani trochę uszczypliwa. Tak samo jak zapoznaj się z regulaminem czy też sprzedaż zabroniona, a za reklamę grozi ban.
To jest portal o urodzie, a nie sciaga.pl czy też wirtualny tłumacz.
Nie opuszczaj lekcji, to będziesz wiedziała jak samodzielnie tłumaczyć teksty do szkoły.
To prawda, na wizażankach w ogóle nie można polegać, może trzeba było zajrzeć z tym problemem na inne, bardziej przyjazne użytkownikowi forum? Np. gazeta.pl gdzie z pewnością ktoś by Cie poratował.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-17, 14:45   #12
charlotta1
Raczkowanie

ależ nie ma za co Paulinko... polecamy się na przyszłość!
charlotta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:48   #13
dioska
Rozeznanie

Cytat:
wczoraj przygotowywałam sie na bardzo trudny sprawdzian z niemieckiego,i w związku z tym potrzebny mi był do przetłumaczenia tekst,(probowałam zeby nie było go kilka razy przetłumaczyc ale ja jestem w tych spawach początkująca bo ucze sie dopiero 2 rok)i wykazałyscie sie "kochane"wizazanki ogromną zyczliwoscia co do mojej osoby,jezeli ktos chce wiedziec o co chodzi nie ch zerknie sobie na wątek pt "tekst z niemieckiego"ktory został zamkniety nie wiem dlaczego.na znajomy z Austri przetłumaczył mi ten tekst.dla mnie ten tekst jestTRUDNY i nie potrafiłam sobie z nim poradzic,i nie rozumiem uszczypliwych uwag pod moim adresem typu"nie odrobiona praca domowa"gdyz to nie była praca domowa i w szkole mnie wtedy nie było jak tłumaczono.......wielkie dzieki wizazank wiem ze moge na was polegac
jeju jeju, zupełnie nie rozumiem, po co się tak ciskasz i złościsz z pewnością więcej nauczyłabyś się tłumacząc samodzielnie ten tekst i popełniając nawet 1638 błędów, niż prosząc kogoś o przetłumaczenie go za Ciebie. A tak poza tym to myślę, że tekst nie był poza Twoimi możliwościami, jeśli tłumaczyliście go w szkole, więc może trzeba się było odrobinę bardziej wysilić i postarać? No szkoda, że masz takie podejście do tematu...pozdrawiam!
Stary 2005-11-17, 14:53   #14
bierdonka
Wtajemniczenie

ale może lepiej się tak nad nią nie znęcać psychicznie bo zostaniemy znów wszyscy posądzni i posądzone o istnienie KWA i rzeczy tego typu....
Stary 2005-11-17, 14:55   #15
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

no ale widocznie Paulina1988 chce dołączyć do grona "pokrzywdzonych" przez nas i zapaść w pamięć zaczynając ten wątek...
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 14:56   #16
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Rozumiem, jak bardzo można zranić kogoś nie odrabiając zań pracy domowej... Dlatego pogrążony w smutku zamykam wątek...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości