|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() podziekowania dla "kochanych" wizażanek...
wczoraj przygotowywałam sie na bardzo trudny sprawdzian z niemieckiego,i w związku z tym potrzebny mi był do przetłumaczenia tekst,(probowałam zeby nie było go kilka razy przetłumaczyc ale ja jestem w tych spawach początkująca bo ucze sie dopiero 2 rok)i wykazałyscie sie "kochane"wizazanki ogromną zyczliwoscia co do mojej osoby,jezeli ktos chce wiedziec o co chodzi nie ch zerknie sobie na wątek pt "tekst z niemieckiego"ktory został zamkniety nie wiem dlaczego.na znajomy z Austri przetłumaczył mi ten tekst.dla mnie ten tekst jestTRUDNY i nie potrafiłam sobie z nim poradzic,i nie rozumiem uszczypliwych uwag pod moim adresem typu"nie odrobiona praca domowa"gdyz to nie była praca domowa i w szkole mnie wtedy nie było jak tłumaczono.......wielkie dzieki wizazank wiem ze moge na was polegac
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: podziekowania dla "kochanych" wizażanek...
Cytat:
![]() Ale na to potrzeba czasu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Paulina - czy to miała być ironia??... ale na tym forum było już wielokrotnie pisane że nie należy zwracać się z prośbą o zrobienie dla ciebie czegoś "do szkoły" a skoro cie nie było trzeba się zwrócić do koleżanek i kolegów z klasy o pomoc... albo ew. do nauczycielki/la
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz,nikt nie ma obowiązku pomagać ci tu w takich sprawach,zwłaszcza że zostało wyraźnie napisane NIE ODRABIAMY PRAC DOMOWYCH (nawet jesli nie była to praca domowa
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie wiem co kieruje dziewczynami wylewającymi swoją frustracje i żal na wizażanki i zakładanie oddzielnych wątków na ten temat...ja nie znam niemieckiego w ogole a tez zostałam podsumowana....bo jestem wizażanką, a jest zasada żeby unikać proszenia o tego typu pomoc!
trzeba było napisać prosbe może na inne forum, a nie teraz wylewać żale i mieć pretensje do wszystkich... |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tematy "zrobcie cos za mnie" przewijaly sie tutaj nie raz. A jako ze nie jest portal naukowy to stalo sie to dla wszystkich meczace. Nikt nie mial obowiazku tlumaczyc Ci tego tekstu.
Teraz widze ze dobrze sie stalo, ze watek zostal zamkniety bo gdyby ktos zrobil to za Ciebie to chyba nawet nie umialabys byc za to wdzeczna... Skoro uwazasz ze ktoras z nas wrecz POWINNA Ci ten tekst przetlumaczyc ![]() Przykre. Naprawde wystarczy do czegos takiego usiasc i skorzystac z dobrego slownika. Zajmie to troche czasu, ale zadna Wizazanka niemieckiego sie w 3 godziny nie nauczyla wiec zupelnie nie rozumiem dlaczego mialaby Cie wyreczac w takiej pracy. Bo w nauczenie sie biegle jakiegos jezyka trzeba wlozyc duzo wiecej pracy i poswiecic duzo wiecej czasu niz w przetlumaczenie jakiegos tekstu.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nikt nie byl nastawiony wrogo czy zle do ciebie personalnie, ale na tym forum sa ZASADY. jedna z nich jest: nie odrabiamy prac domowych. po prostu jak tu przychodzisz to akceptujesz te zasady albo nie, ale jak ich nie akceptujesz, to licz sie z tym, ze nie zostaniesz milo przyjeta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
hahaha a jagódek Ci nie nazbierać Paulinko?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
brawa dla ineski nie ujęłabym tego lepiej... ja sama niemieckiego uczę się od 2 lat i nie zrzumiałam nic z tego tekstu, ale gdybym miała chęć nauczyć się tego - wzięłebym słownik do ręki i przetłumaczyła sobie sama... z błędami bo ich nie byłabym w stanie uniknąć ale potem wyjaśniłabym sytuację nauczycielce....
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To jest portal o urodzie, a nie sciaga.pl czy też wirtualny tłumacz. Nie opuszczaj lekcji, to będziesz wiedziała jak samodzielnie tłumaczyć teksty do szkoły. To prawda, na wizażankach w ogóle nie można polegać, może trzeba było zajrzeć z tym problemem na inne, bardziej przyjazne użytkownikowi forum? Np. gazeta.pl gdzie z pewnością ktoś by Cie poratował. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ależ nie ma za co Paulinko... polecamy się na przyszłość!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
ale może lepiej się tak nad nią nie znęcać psychicznie bo zostaniemy znów wszyscy posądzni i posądzone o istnienie KWA i rzeczy tego typu....
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
no ale widocznie Paulina1988 chce dołączyć do grona "pokrzywdzonych" przez nas i zapaść w pamięć zaczynając ten wątek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Rozumiem, jak bardzo można zranić kogoś nie odrabiając zań pracy domowej... Dlatego pogrążony w smutku zamykam wątek...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.