![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() wracam na ojczyzny lono - kosmetyczne zakupy
kochane wizazanki, potrzebuje waszej pomocy
![]() pod koniec grudnia lece do polski na miesiac ![]() ale ale, przejdzmy do konkretow ![]() dlatego chcialam was prosic byscie mi powiedzialy, co wg Was powinnam kupic. oczywiscie nie moge kupic wszystkiego, ale co wg Was jest czyms niezbednym, wspanialym, godnym zauwazenia ![]() ![]() oczywiscie przed wyjazdem jeszcze raz dokladnie przestudiuje KWC. ale licze tez na to, ze ten watek pomoze mi w procesie selekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wracam na ojczyzny lono - kosmetyczne zakupy
vanilla,moze nie powinnam sie wypowiadac, bo w koncu nie bylam w Polsce 4lata
![]() ![]() No i Vichy.. tutaj tego nie ma. Moze gdzies tam jest ale nie jest latwo dostepny. Pytalam sie w aptekach- nie ma, w sklepach tez nie znajdzesz. moze w internecie.. Niestety nie umiem Ci nic poleciec.. bo znam ta firme tylko z KWC.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nineczka, Vichy jest np. u mnie w CVS! Daj znac, gdybys cos potrzebowala!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
dzieki a jaki jest przedzial cennowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak, w bostonie jest wielkie CVS (mother cvs, jak to nazywam) i sa tam firmy apteczne - vichy i avene. ale sporo z nich ma inne sklady - przede wszystkim filtry. dlatego ma racje nineczka, piszac, ze ta sama firma nie oznacza koniecznie tych samych kosmetykow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a kremy pod oczy? znacie moze cos z tej firmy co jest godne polecenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
vichy? niesety, z ich pielegnacji raczej nic mi nie podeszlo. lubie za to ich filtry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Narazie przychodzi mi do głowy
Bielenda seria Beauty Milky Ziaja seria czerwona (krem balsam krem pod oczy z drobinkami) Z aptecznych balsam do ust Tisane- każdy powinien go mieć jest rewelacyjny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tak, Bielenda Beauty Milk jest super! sliczne opakowania i super działają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Przede wszystkim-cieszę się, ponieważ taka podróż naprawno stanowić będzie dla Ciebie wielkie , sentymentalne przeżycie
![]() ![]() W kwestii kosmetyków, piwerwsze co przychodzi mi na myśl, to zapoznanie się z ofertą Dax Cosmetics (godny polecenia jest karmelowy balsam brązujący), oraz propozycjami dr I. Eris- ta polska marka naprawdę skrywa kilka dobrych kosmetyków (zachwalane mleczko do demakijażu , tonik odświeżająco- matujący z linii Lirene). Aktualnie jestem na etapie testowania zestawu do microdermabrazji Eris, pierwsze wrazenie- świetne. Eris posiada także dobrą i cenioną przez wiele kobiet serię antycellulitisową. Polecam także wyprobowanie pianek do higieny intymnej Bielendy ![]() Wszystkie wymienione kosmetyki mieszczą się w bardzo rozsądnych ramach cenowych ![]() Pozdrawiam
Kiedy płaski kamyk jest cenniejszy dla dziecka niż najpiękniejsza zabawka? Edytowane przez Anett_ Czas edycji: 2005-11-25 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mnie tez na myśl jako pierwszy przyszedł balsam Tisane do ust, równie seria antycellulit Lirene Erisu pomaranczowa, jest teraz w zestawie w kosmetyczce zapakowane całe seria
![]() Ja zazdroszczę Ci tego co Ty tam możesz kupić, np. tusz Max Factor 2000calories z podkręcająca szczoteczką, daje on podobno lepszy efekt niż tez zwykły z prostą i odzywki Nail Tek, no i w stanach wiekszy wybór kolorów podkładów, chociażby Maybelline Dream Matte Mousse ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bielenda-seria mleczna i nowa afrykanska
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Avene Ultra High Protection Emulsion SPF 50+
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jelonku, napisz mi prosze, ktory to krem z tych nizej wklejonych
![]() Ja tez niedlugo wybieram sie po PL (co prawda nie po 1,5 roku, tylko po 4 m-cach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Polecam
- żel do mycia twarzy i tonik Eris Lirene Cera tłusta i mieszana (mleczko też ma świetne opinie, ale jeszcze nie próbowałam) - emulsję do demakijażu Perła & Jedwab Miraculum - saszetkowe maseczki Kolastyny - łagodząca Calm mask i oczyszczająca Clean Mask - saszetkową maseczkę ujędrniająco-oczyszczającą StIves - maseczkę oczyszczająco-antystresową Malatise Kolastyny - krem pod oczy odżywczo-regenerujący z wit. C Flos Leku - sypkie cienie, puder sypki i błyszczyki APC - krem doskonalący cerę Young & Unique Eris - peeling drożdżowy Bandi - masełko czekoladowe Dax Cosmetics - cienie Inglot, ale te pojedyncze, profesjonalne I sama nie wiem co jeszcze ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2005-11-26 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Wanilko, przede wszystkim filtry apteczne, o które w Stanach zawsze ciężko (choć prawo się w tej materii już zmieniło zdaje się, no ale u nas pewnie taniej to wyjdzie). Ja osobiście z bardzo lekkich filtrów polecam Biodermę Photoderm Max Fluide
![]() Możesz kupić kosmetyki Dr Hauschki, które w Polsce są dużo tańsze niż w Stanach. Z polskich firm zainteresowałabym sie ofertą Fitomedu - dobre żele do twarzy i szampony z małą ilością SLS, świetne plyny. Jeśli Ci się uda znaleźć to także Norel - polecam serię z arniką (nie tylko dla naczynkowców), żel i emulsję do demakijażu z linii Antystress 20, peeling enzymatyczny, bardzo dobra linia antycellu. Bandi - peeling drożdżowy, seria z białą i zieloną herbatą, seria dla wrażliwców Immunea, koncentrat z wit E w saszetkach. Eris z serii Young and Unique - żel, tonik i krem doskonalący oraz z linii Forte toniki 0 matujący, z czerwonym winem. Z Lirene bardzo lubię mleczko, żel i tonik z linii niebieskiej - do cery mieszanej, oraz mleczko i żel do cery wrażliwej (zielone). Fajne są musy do ciała Dermiki, możesz także kupić niektóre maseczki w saszetkach ![]() Polecam żel do mycia twarzy Iwostin Purritin, oraz żel i tonik Acne Expert Dermedica ![]() To mi się tak nasunęło na szybko ale jeszcze pomyślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Filtry filtry! To bedzie spory wydatek, jesli masz zamiar zrobic zapasik!
Podpisze sie pod postem Jelonka o emulsji Avene - to tez moj Holy Grail ![]() Z polskich tonikow to Benzacne (13pln) i z niacinamide AA (seria Young) oraz plyny tonizujace Fitomedu, jesli tylko je znajdziesz oraz tonik rozany Dermika (seria Rosarium). Plyny do mycia buzi bez SLS, Eris i Fitomed albo i nawet Apotheker Scheller (melisowy). Z Erisu, za Smoczyca, polecam cala serie niebieska do demakijazu (z kremami dalabym sobie spokoj). Co do Hauschki to ja jestem teraz dosc sceptyczna - wydaje mi sie, ze nie warta skorka wyprawki - jesli juz to dla ciekawosci Rejuvenating mask i Quince Day Cream (odpowiednio 83 i 62 pln), poczytaj recenzje na MUA i w naszym KWC. Nie wiem jak za Wielka Woda z kwaskami, moze warto zabrac cos od SVR (bo w UK np nie ma ). Balsamy do ciala - dobry i tani jest Dax (opakowania z pompka, w supermarketach i po 12 zl/250 ml) i wymieniany krem do ciala w sloiku Beauty Milky Bielendy. Dermiki musy to bym pokupowala ze wzgledu na cieszace oko opakowania, na prezenty ![]() Sisotry mojego TZ szaleja za produktami Eris do ciala, wiec mozesz sie pokusic o jakies. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Moze cienie sypkie bell?Albo APC?
Bielenda, moze Ziaja-zalezy czego potrzebujesz ![]() Szampony Fiotomedu Lactacyd-nie wiem czy jest w Stanach?? Maseczka Daxa saszetkowa z migdalami-chyba drugie miejsce w maseczkach Inglot-cienie i lakiery Cos aptecznego-Iwostin, kwasy etc
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Farmona Magic SPA - Kwiat Pomarańczy i Wanilia - Aksamitne masło do ciała.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zgłosiłam ten krem do KWC, więc śmiało inne fanki, można oceniać ![]() Załączam zdjęcie, które widnieje też w Katalogu. Pomarańczowa tubka, kółeczko z SPF 50 błękitne, napis emulsion- to najważniejsze! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie kremu w białej tubce- to jest wersja oparta na filtrach mineralnych, które jak wszystkie maniaczki ochrony przeciwsłonecznej wiedzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Oto moja lista rzeczy wartych POWAŻNEGO rozważenia
![]() Z apteki: (widzę, że masz cerę mieszaną) ![]() Efaclar K !!! Krem na bazie drożdży Biodermine krem Dermetic Acne Expert ![]() Iwostinu żel do mycia twarzy Purritin - niesamowita uczucie czystości, świeżości skóry - b. delikatny, nie ściąga skóry i obłednie pachnie ! Maseczka błotna z minerałami Apis - wg mnie lepsza od Argiletz Poza tym może: odżywka do rzęs Pierre Rene sypkie cienie Bell Błszczyki do ust Diadem (tanie: ,10zł a bardzo fajne Lakiery do paznokci Joko (tanie, piękne głębokie gkolory, mocny połysk) P.S. Dziewczyny, gdzie szukać produktów FITOMEDU ? W aptekach czy w sklepach (w jakiejś sieci?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Znalazłam ich sklep internetowy
![]() ![]() ![]() http://www.fitomed.pl/sklep.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Nutka nie gryzie!
|
-Kup koniecznie maseczki do twarzy Dax Cosmetics w saszetkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co warto kupić albo chociaż obejrzeć? Cienie Inglota (lakiery też są niezłe, tylko dla mnie za rzadkie i zbyt duże), lakiery Joko (te już są gęściejsze), kiedyś poleciłabym Ci bez wachania tusz PierreArthes XXL, ale albo trafił mi się ostatnio felerny egzemplarz albo sam tusz się pogorszył, kremy do ciała (w słoikach) i błyszczyki Eveline. Jakoś nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Za to zdecydowanie odradzam lakiery Bell (te w małych buteleczkach), mleczko do demakijażu Dax Cosmetics Perfecta, balsamy Kolastyny, płyn do demakijażu oczu Ziai... Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy, napiszę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
AA ciało wrażliwe - balsam do ciała masło kakaowe. Koniecznie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie natrafiłam w waszych wypowiedziach na mojego ulubińca "maliniaka"
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.