|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
|
Narzędzia |
2005-12-08, 18:40 | #1 |
Zadomowienie
|
Mój śnieżny biszkopcik;)
Witam
Podaję przepis na pyszny lekki biszkopt który kazdemu się uda-może komuś przyda sie ten przepis.Ciasto jest lekkie i zawsze robię je z bitas śmietaną jako,że nie przepadam za ciezkimi kremami Składniki: 8 jajek 8 łyżek cukru kryształ 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek mąki cukier wanilowy podwójny tłuszcz i bułka tarta do formy Wykonanie: Białka odzielamy od żółtek.Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Białka ubijamy z cukrem na najwyzszych obrotach dodajemy podwójną porcję cukru waniliowego przy wysokich obrotach,nastepnie dodajemy mąkę z proszkiem już przy wolnych obrotach.Ubijamy tak długo aż powstaną bąbelki powietrza-to jest istotne podobnie jak poczatkowe ubijanie na wysokich obrotach.Piekę biszkopt 30minut w dobrze nagrzanym piekarniku w 180 stopnicah bo moj piekarnik jest dziwadłem Wklejam foteczki,bo własnie go wstawilam do lodówki. Pozdrawiam |
2005-12-08, 19:11 | #2 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2004-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 2 920
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
Boniulko ciacho wygląda bardzo smakowicie, artystycznie. Na pewno pyszny jest ten zimowy biszkopt, warto zrobić
|
2005-12-08, 19:13 | #3 |
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
Przepiekny..fantastyczny !! A co bylo w srodeczku?? az zal kroić..
|
2005-12-08, 20:44 | #4 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
Boniulko, wygląda straasznie apetycznie, mam pytanie czy on jest przekładany bita śmietaną czy tylko na zewnątrz obłożony?
__________________
Our greatest glory is not in never failing, but in rising up every time we fail |
2005-12-08, 20:47 | #5 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-11
Wiadomości: 72
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
A ja mam pytanie czy ta bita smietana to z paczki czy też masz jakis fajny przepis na nią
|
2005-12-08, 20:56 | #6 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
Biszkopt przekrajam na trzy częsci wszytskie przekładam bita smietana w srodku,przy czym tą na dole dodatkowo smaruję dzemem wisniowym.Bitą smietane zawsze ubijam sama-kupuję 30% albo 36%(ta jest bardzo gęsta jak krem) preferuję 30 ubijam ją z cukrem pudrem i smietanfixem i gotowe
|
2005-12-10, 20:52 | #7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
Zarejestrowany: 2004-10
Wiadomości: 413
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
tak się robi ciasto "piłka nożna" też śmietana i dzem
|
2005-12-11, 08:36 | #8 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
Singielka ale piłka nozna jest chyba gotowcem cos w stylu kopiec kreta...czy to jeszcze co innego???
|
2005-12-11, 13:31 | #9 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
Zarejestrowany: 2004-10
Wiadomości: 413
|
Dot.: Mój śnieżny biszkopcik;)
tak, to gotowe ciasto podobnie jak kopiec kreta i inne takie wymysły ale bardzo podobnie wygląda i się robi jak to ciasto ale i tak nie ma to jak własnorećznie zrobione
|
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.