|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
wieża-kto mi pomoże wybrać?
ponieważ w swoim pokoju nie mam nic w czym moglabym sluchac plyt poprosilam rodziców o wieżę pod choinkę. ma to byc ta mala, chyba mikro wieża (ktora to mikro a ktora mini?). problem w tym że się kompletnie na tym nie znam. chcialabym żebyscie mi napisali jakie funkcje powinna mieć. Co do ceny to niestety drogiej raczej nie kupie. no max. to 500 zł. no 600 to juz naprawde gorna granica. chcialabym żeby byla niewielka, bo bedzie stala na polce. musi miec pilot, wejscie do sluchawek no i do mikrofonu. a mp3 to po co sa? taka zwykla plyta wypalana w nagrywarce to mp3? bo myslalam ze cd. wiec nie wiem po co te mp3, ale raczej wolalabym zeby miala. no i oczywiscie doradźcie mi jaka firma najlepsza. zastanawiałam się nad sony, lg, sharp i ewentualnie grundig. z góry dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wieża-kto mi pomoże wybrać?
zastanawiam sie dlaczego mi nikt nigdy nie chce pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To ja może nieco przyjaźniej podejdę do tematu, niż koleżanka wyżej
![]() Mikro wieża to dobra rzecz, ale pamiętaj, że takim sprzętem nie obudzisz niestety sąsiadów ![]() Proponuję firmę Panasonic (SC-PM21EGX-S) albo LG wieża (FFH286AD) Ta druga to: Moc wyjściowa 2x5 W[RMS].Odtwarzacz CD x3.Możliwość odtwarzania płyt CD, CD-R/RW. Tuner radiowy z systemem RDS.Ilość stacji w pamięci 30.System sterowania Full Logic.System dźwięku XDSS.Wymiary szer x wys x gł [mm] 273x 330x360. I gdzie chcesz taki sprzęt kupić? W sklepie czy w super-hipermarketach? W tych dużych sklepach przed świętami jest bardzo wiele promocji i jest zazwyczaj w czym wybierać. W sumie ogólnie taki sprzęt powinien spełniac swoją rolę przede wszystkim, czyli powinien grać ![]() 1. Odtwarzanie płyt CD/CD-R/CD-RW. 2. Tuner cyfrowy z programowaniem przynajmniej 30 stacji. 3. Korektor graficzy. To raczej taki "wynalazek" wizulany, więc może być zbędny. A ogólny wniosek jest taki, iż obecnie dobry sprzęt grający można kupić w przystępnej cenie, więc tutaj nie musisz jakoś bardzo rozmyślać w czym wybrać. Z gotówką w przedziale 500-600 zł można kupić naprawdę świetną mikro, czy mini wieżę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Masz racje, natii4, to jakby wymuszenie...
A co do wiezy, to nie wiem, czy kupisz dobrej firmy, takiej jak SONY za 600 zl, chyba za 800 raczej, ale mozesz poszukac w jakims duzym markecie, np. MediaMarkt ![]() Moze bede przemadrzala, ale wydawalo mi sie, ze jak ktos ma dostep do komputera, to wie, czym sie rozni plyta audio od mp3... Mp3 to pliki muzyczne o stosunkowo malym rozmiarze, wiec jak na plycie audio (zwyklej) masz 20 kawalkow, to mp3 zmiesci sie kolo 120 piosnek, zalezy od rozmiaru piosenki. Wiec lepsza wieza, ktora odtwarza plyty mp3 ![]() Pozdrawiam!!!
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za pomoc i przepraszam za niecierpliwość. wybacz Trinty ale ja nadal nie wiem o co chodzi z tym mp3. to rodzaj plyty? na moje plyty nagrywane "własnoręcznie" wchodzi 16-18 piosenek, a przeciez to sa pliki mp3.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie, mp3 to rodzaj pliku komputerowego, a do nagrywania mp3 potrzebna jest zwykla, nagrywalna plyta, na ktora nagrywa sie piosenki audio, jak i w formacie mp3. MP3ki nagrywasz przez nagrywarke w komputerze
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tzn, to co ja pisze, to na moj "babski" rozum wszycho
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
teraz juz rozumiem. jak widac pojetna to ja nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj kupiłam wieżę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.