|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pomóżcie!!! PODKŁAD Na Mocne Rumieńce!!!
czy są tu jacyś naczynkowcy
?? jeśli tak to proszę poradźcie mi jakiego podkładu kryjącego mam używać aby dobrze zakryć mocne rumieńce!! tylko nie piszcie ze Dermacol:p!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pomóżcie!!! PODKŁAD Na Mocne Rumieńce!!!
Moim zdaniem powinnaś pod podkład nałożyć zielony korektor
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
ale na to obowiązkowo trzba podkłąd no nie? czy on zakryje z kolei ten zielony kolor
? i naprawde ta zieleń więcej daje niż podkłądy beżowe?i jeszcze jedno- której firmy zielony korektor jest najlepszy? z góry dziekuję |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
E to nie tak! Jak nałożysz zielony, to on zneutralizuje czerwień, i buzia bedzie normalnego koloru a nie zielona
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
ale ja nie mam czerwonej buzi non-stop, tylko się czerwienię często. czy w tym przypadku też będzie dobry ten korektor zielony?? a jaki na to podkład najlepszy? chyba musi byc trwały no nie? bo jak jest nietrwały to schodzi i "odkrywa" ta zieleń
(( chyba..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Slyszalam, ze oprocz zielonego korektora na naczynka, mozna stosowac go rowniez na inne zaczerwienienia (mam rozowe plamy potradzikowe i pouczuleniowe).
Smoczyco, nie wiem czy uzywalas korektora La Roche Posay - jesli tak, to ktory polecasz bardziej? Kamuflaz Art Deco czy ten zielony LRP z tubki? |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Polecam podkład Revlona Colorstay,tą starszą wersję bez pompki,również mam cerę naczynkową ,która reaguje chyba na wszystkie możliwe bodźce z zewnątrz tj.:wiatr,gorące napoje,potrawy,stres,a ten podkład fantastycznie kryje,a przy tym nie jest aż taki widoczny.Kiedyś również stosowałam korektor zielony w płynie,a później na to kilka warstw podkładu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
własnie wczoraj dostałąm w Galerii centrum próbkę Colorstaya, ale jak go użyłam to wydawał mi się taki dość za leciutki i przebijający. może tylko mi się tak wydawało bo byłam blada:/. a on naprawde dobrze kryje kolor czerwony???
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
U mnie się sprawdza,mam na myśli ten starszy podkład,bo jest jeszcze Colorstay Natural,również kryje ale trochę mniej niż ta starsza wersja.Poza tym zawsze używam jeszcze pudru sypkiego i po rumieńcach ani śladu.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
dużo nakładasz tego Colorstay'a czy wystarczy ci ciniutka warstwa? a nie szkodzi ci cerze ten podkład? ja mam delikatna i dość wrażliwą
((
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Nie aż tak dużo :p bo akurat przy Colorstayu łatwo można przesadzić z ilością i tworzy się nieestetyczna maska,ale naprawdę całkiem nieduża ilość starczy żeby był efekt kryjący właśnie rumieńce,wypryski.Poczyta j jeszcze recenzje na wizażu innych podkładów może coś przypadnie Ci do gustu.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Do Opiekunek Forum
a czy Panie Opiekunki tego forum mogą mi coś poradzić???
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomóżcie!!! PODKŁAD Na Mocne Rumieńce!!!
Zielony korektor/ baza jest the best. Moja siora ma cerę naczynkową i plamy na policzku, dobrałyśmy jej bazę Make Up Forever i jest to fantastyczne rozwiązanie, baza ładnie wtapia się w skórę niwelując te zaczerwienienia, na to oczywiście podkład.
Do podkładów mineralnych też nakładałabym wcześniej warstwę zielonkawego korektora.
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomóżcie!!! PODKŁAD Na Mocne Rumieńce!!!
Posiadam cere naczynkową, trądzikową i często przy tym występujące rumieńce. Oczywiście jeśli chodzi o makijaz ja uzywam zielonego bądź fioletowego korektoru z Mua, a jeśli chodzi o podkład z górnej półki to Estee lauder double wear, lecz jest on dość cięzkim podkładem i nie na każdą kieszeń . Natomiast na codzień używam i jestem bardzo zadowolona z podkładu Flormar Perfect Coverage Foundation. Kryjący,przyjemny w nakładaniu, nie podkreślający suchych skórek. U mnie utrzymuje się przez cały dzień bez poprawek i zakrywa nawet moj trądzik.
Edytowane przez JulittaNovi Czas edycji: 2018-03-28 o 16:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

?? jeśli tak to proszę poradźcie mi jakiego podkładu kryjącego mam używać aby dobrze zakryć mocne rumieńce!! tylko nie piszcie ze Dermacol:p!!

? i naprawde ta zieleń więcej daje niż podkłądy beżowe?
(( chyba..