globulki i prezerwatywy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-04, 14:27   #1
wisienk@
Raczkowanie

globulki i prezerwatywy

nie dawno zaczelam wspozlyc
stosujemy z moim chlopakiem globulki i przezerwatywy jako jedyna metode antykoncepcji.moje pytanie jest takie.czy jezeli oby dwie metody stosowalismy i moj chlopak sie spuscil ale nie pekla prezerwatywa to jest jakies ryzyko ciazy?
wisienk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 14:49   #2
*NEA*
Raczkowanie

Dot.: globulki i prezerwatywy

Nie ma 100% metody anty, ale to połączenie globulka+prezerwatywa (dobrze by było aby prezerwatywa była ze środkiem plemnikobójczym) jest polecana przez ginekologów, jeżeli pacjentka nie może lub niechce stosować antykoncepcji hormonalnej.
*NEA* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 14:49   #3
Verena
Rozeznanie

O matko, sorry, ale to "spuścił się" to mnie zniesmaczyło... :/
a co do pytania: jeśli prezerwatywa nię pękła, a do tego stosowaliście globulki to praktycznie nie ma raczej ryzyka zajścia w ciążę.
Pamiętaj tylko, ze jedyną stuprocentowo pewna metodą antykoncepcyjną jest szkalanka wody... zamiast.
Stary 2006-01-04, 15:03   #4
eldrin83
Raczkowanie

ja swego czasu czytalam gdzies ze stosowanie globulek czy kremu anty z prezerwatywa nie ida w parze poniewaz te srodki zle dzialaja na prezerwatywe to jak w koncu z tym jest?
eldrin83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 20:42   #5
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez eldrin83
ja swego czasu czytalam gdzies ze stosowanie globulek czy kremu anty z prezerwatywa nie ida w parze poniewaz te srodki zle dzialaja na prezerwatywe to jak w koncu z tym jest?
też o tym słyszałam. nawet na wizażu czytałam wypowiedzi dziewczyn, że ginekolodzy popierali i jedną i drugą wersję ( że można razem stosowac oraz że nie poinno się tego robić ) dlatego tez mnie to zastanawia.
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 21:07   #6
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Napisane przez et-ka
też o tym słyszałam. nawet na wizażu czytałam wypowiedzi dziewczyn, że ginekolodzy popierali i jedną i drugą wersję ( że można razem stosowac oraz że nie poinno się tego robić ) dlatego tez mnie to zastanawia.
Na każdych prezerwatywach pisze czy następuje jakaś negatywna reakcja z globulkami. Np. z durexami (większością) nic się takiego nie dzieje. Więc to wszystko zależy, trzeba po prostu sprawdzać i dobrze wybierać
Stary 2006-01-05, 18:12   #7
wisienk@
Raczkowanie

no a kurat nie uzywalam durexow.kupilam z substancja plemnikobojcza unimile-conamore(cos taka nazwa) za 3 zlote. i na ulotce bylo napisane zeby sie skonsultowac z lekarzem wcelu uzywania dodatkowo globulek ale czytam to i owo i tam slysze ze mozna uzywac globulek i gumek.
wisienk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-06, 16:19   #8
Intuicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Verena
Mnie także.
Wracajac do tematu- skladniki zawarte w globułkach, moga rozpuszczac prezerwatywy, ale nie wszystkie maja takie dzialanie, dlatego warto CZYTAC ULOTKI produktow, ktore sie stosuje. Zawsze podawane sa te informacje na globułkach.
Stary 2006-01-06, 16:27   #9
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verena
nastepna niesmaczna nastolatka ktora sie "seksi"zamiast ksiazki czytac(bo nie sadze zeby w ten sposob wypowiadala sie osoba majaca 22 lata....)....przerazona jestem!!

Verena popieram to co napisalas(zapomnialam dodac a cytowalam:P

Edytowane przez agusia_1
Czas edycji: 2006-01-06 o 19:15 Powód: post pod postem
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 15:58   #10
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Napisane przez marti86
nastepna niesmaczna nastolatka ktora sie "seksi"zamiast ksiazki czytac(bo nie sadze zeby w ten sposob wypowiadala sie osoba majaca 22 lata....)....przerazona jestem!!
Uwierz mi, to nie zawsze zależy od wieku
Stary 2006-01-09, 18:49   #11
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniess
Uwierz mi, to nie zawsze zależy od wieku
moze i nie.ale znam bardzo wiele osob w tym wieku i nigdy jesczez nie slyszlaam zeby ktoras z nich wypowiadala sie wlasnie w taki sposob...tragedia!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 13:03   #12
Durexy
Przyczajenie

Witam
Polecam Durexy na allegro mozna dostac ta niej
ale Trzeba uwazac zeby nie kupic Import z USA / lepiej Import z UK
bo te sprzedawane w Usa nie maja znaku CE i nie spełniaja naszych norm sa niby tanisze o 20 /10 gr od tych z importu z usa ale jeden koles sprzedaje z wysylka tanisza o 40 gr... te z importu z uk + darmowa wysylka powyzej 30 sztuk.. wiec sie oplaca kupowac
Przykladowa Cena w sklepie Durex Perofrma 3 sztuki 7,99 a uniego 4,5
Oplaca sie zamawiac 30 sztuk bo ( wsumie 30 sztuk to nie jest tak duzo.... 1/2 miesiace ) roznica jest duza... 79,9 zl a 45 zl ( jak zamowisz 30 to wysyłka darmowa ) nie wiem czy mozna Podac Linka....

ale zaryzkuje w razie czego prosze jedynie usunac linka a nie caly post tych z importu z UK ( aha te z importu z usa sa produkowane w Tailandi i indiach :P ) te z Uk w Uk
link do allegro usunięty

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2006-11-28 o 14:02
Durexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 14:03   #13
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Durexy Pokaż wiadomość
Witam
Polecam Durexy na allegro mozna dostac ta niej
ale Trzeba uwazac zeby nie kupic Import z USA / lepiej Import z UK
bo te sprzedawane w Usa nie maja znaku CE i nie spełniaja naszych norm sa niby tanisze o 20 /10 gr od tych z importu z usa ale jeden koles sprzedaje z wysylka tanisza o 40 gr... te z importu z uk + darmowa wysylka powyzej 30 sztuk.. wiec sie oplaca kupowac
Przykladowa Cena w sklepie Durex Perofrma 3 sztuki 7,99 a uniego 4,5
Oplaca sie zamawiac 30 sztuk bo ( wsumie 30 sztuk to nie jest tak duzo.... 1/2 miesiace ) roznica jest duza... 79,9 zl a 45 zl ( jak zamowisz 30 to wysyłka darmowa ) nie wiem czy mozna Podac Linka....

ale zaryzkuje w razie czego prosze jedynie usunac linka a nie caly post tych z importu z UK ( aha te z importu z usa sa produkowane w Tailandi i indiach :P ) te z Uk w Uk
link do allegro usunięty
Otrzymujesz ostrzeżenie za łamanie zakazu reklamy.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 15:14   #14
abram
Raczkowanie

a odnosnie globulek, czy to zawsze tak obficie sie pieni , ze piana wyplywa jak z gasnicy czy to tylko ja mam takiego pecha???
abram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 10:38   #15
pionek
Przyczajenie

ja tam nie czuję, zebym tak strasznie była mokra. Mam pytanie czy jak stosuje się globulki to można być " na gorze". Ona nie wypłynie?? Zawsze kochałam się jak byłam na dole a teraz chcę to zmienić.
pionek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 15:59   #16
kkaarroollaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pionek Pokaż wiadomość
ja tam nie czuję, zebym tak strasznie była mokra. Mam pytanie czy jak stosuje się globulki to można być " na gorze". Ona nie wypłynie?? Zawsze kochałam się jak byłam na dole a teraz chcę to zmienić.
Trochę wypłynie ale kiedy stosowałam tą metodę antykoncepcji to za bardzo na to nie zwracałam uwagi, rozkładaliśmy większy ręcznik żeby móc poszaleć z pozycjami, teraz bym już do globułek stosowanych łącznie z prezerwatywami wrócić nie chciała

Dziewczyny nie miałyście może takiego wrażenia (po dłuższym stosowaniu globułek) że wysuszyły Wam trochę pochwę w środku a podczas stosunku odczuwałyście pieczenie?
kkaarroollaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-05, 12:13   #17
VGirl
Raczkowanie

no to mnie zmartwilas kkaarroollaa tą suchością ( a jak odstawisz globulki, to nadal tak jest ?
bo właśnie chcieliśmy z moim chłopakiem rozpocząć współżycie i zastanawialiśmy się nad globulkami, ale ja mam coraz więsze wątpliwości czytając niektore posty (
VGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-05, 12:32   #18
ushia
Zadomowienie

vgirl - samych globulek nie polecam
zreszta ja w ogole nie moglam uzywac globulek, bo mnie uczulaly i zamiast radochy z seksu mialam jazdy z plukaniem pochwybo tak pieklo ze wscieku mozna bylo dostac
guma pewniejsza
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 12:12   #19
kkaarroollaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VGirl Pokaż wiadomość
no to mnie zmartwilas kkaarroollaa tą suchością ( a jak odstawisz globulki, to nadal tak jest ?
bo właśnie chcieliśmy z moim chłopakiem rozpocząć współżycie i zastanawialiśmy się nad globulkami, ale ja mam coraz więsze wątpliwości czytając niektore posty (
Wydaje mi się, że globułki podrażniły delikatną skórę w pochwie i przez to ta suchość, bo przecież to jest chemia i przy dłuższym używaniu może nieźle podrażnić. Na początku było wszystko ok z globułkami, ale tak po ok 4-5 msc zaczeło się pieczenie, nie zawsze mogłam się kochać bo czułam takie niemiłe obcieranie w środku, jakby mnie coś paliło. Jak odstawiłam globułki to przeszłam na yasminelle, a wiadomo, że przy tabletkach też zdarza się suchość, ale jest już lepiej, nic mnie nie piecze ani nie obciera a i sex duużo przyjemniejszy. Wspomagamy się czasem żelem intymnym z durexa i jestem zadowolona

Globułki+ prezerwatywy nie są złe na początek współżycia a moze od razu zdecydujesz się na antykoncepcję hormonalną. Pamiętam jak na początku zaczynaliśmy współżycie to wkładania globułki i zakładanie prezerwatywy nam nie przeszkadzało ale z czasem zaczęło nam to zaburzać gre miłosną- cały czas trzeba było patrzeć na zegarek czy już minęło 10 minut a teraz pieścimy sie ile chcemy i nie jesteśmy uzależnieni od czasu związanego z globułką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-10, 13:03   #20
LifeIsSoSad
Zadomowienie

pomocy

mam nowego chłopaka ktory przedemną miał dziewczyne przez 3 lata. uprawiali seks bez zabezpieczenia, bardzo czesto (tzw. stosunek przerwany) i ona nie zaszła w ciąze.
do prezerwatyw nie jest przekonany bo mowi że bardzo czesto mu pekały i wtedy był wiekszy problem niz przy przerwanym bo cała sperma byla w niej i wtedy dopiero mieli stres.
a ja sie tak zastanawiam, moze ktores z nich jest bezpłodne i dlatego tej ciązy nie było? tylko nie wiem jak mam mu to powiedzieć ;]
ja sie boje i nie chce kochac sie bez zabezpieczenia. on mnie uspakaja, mowi ze jak z tamta tyle czasu nic nie było to ze mna tez bedzie ok, że on ma to opanowane do perfekcji
troche za młoda jestem żeby wpasc, mam swoje plany na przyszłosc i dziecko przez najblizsze 5 lat wgl nie wchodzi w rachubę.
Stary 2008-08-10, 13:57   #21
kkaarroollaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
pomocy

mam nowego chłopaka ktory przedemną miał dziewczyne przez 3 lata. uprawiali seks bez zabezpieczenia, bardzo czesto (tzw. stosunek przerwany) i ona nie zaszła w ciąze.
do prezerwatyw nie jest przekonany bo mowi że bardzo czesto mu pekały i wtedy był wiekszy problem niz przy przerwanym bo cała sperma byla w niej i wtedy dopiero mieli stres.
a ja sie tak zastanawiam, moze ktores z nich jest bezpłodne i dlatego tej ciązy nie było? tylko nie wiem jak mam mu to powiedzieć ;]
ja sie boje i nie chce kochac sie bez zabezpieczenia. on mnie uspakaja, mowi ze jak z tamta tyle czasu nic nie było to ze mna tez bedzie ok, że on ma to opanowane do perfekcji
troche za młoda jestem żeby wpasc, mam swoje plany na przyszłosc i dziecko przez najblizsze 5 lat wgl nie wchodzi w rachubę.
Zrobisz jak uwazasz ale ja pod żadnym ale to żadnym pozorem nie zgodziła bym się kochać bez zabezpieczenia, tym bardziej że jak sama piszesz dziudziuś nie wchodzi w rachubę. Przecież sex ma być przyjemnością dla Was obojga, więc po co się stresować za każdym razem zaszłam czy nie. Znam przypadki gdzie np po roku albo dwóch dziewczyna zachodziła w ciazę stosując stosunek przerywany. W płynie który wydziela się jak chłopak jest podniecony również znajdują się plemniki, co prawda niewiele ale do zapłodnienia wystarczy jeden Więc jak sama widzisz niekoniecznie chłopak musi kończyć w Tobie żeby zajść w ciążę. Może on nie lubi zwyczajnie kochać się w gumce i dlatego mówił że notorycznie mu pękały? Są jeszcze kremy, globułki anty. ale tej metody jako jedynej formy antykoncepcyjnej bym nie polecała. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym kochać się z nim w gomce+globułka na początek albo pomyślała o metodach hormonalnych
Stary 2008-08-10, 14:04   #22
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkaarroollaa Pokaż wiadomość
Zrobisz jak uwazasz ale ja pod żadnym ale to żadnym pozorem nie zgodziła bym się kochać bez zabezpieczenia, tym bardziej że jak sama piszesz dziudziuś nie wchodzi w rachubę. Przecież sex ma być przyjemnością dla Was obojga, więc po co się stresować za każdym razem zaszłam czy nie. Znam przypadki gdzie np po roku albo dwóch dziewczyna zachodziła w ciazę stosując stosunek przerywany. W płynie który wydziela się jak chłopak jest podniecony również znajdują się plemniki, co prawda niewiele ale do zapłodnienia wystarczy jeden Więc jak sama widzisz niekoniecznie chłopak musi kończyć w Tobie żeby zajść w ciążę. Może on nie lubi zwyczajnie kochać się w gumce i dlatego mówił że notorycznie mu pękały? Są jeszcze kremy, globułki anty. ale tej metody jako jedynej formy antykoncepcyjnej bym nie polecała. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym kochać się z nim w gomce+globułka na początek albo pomyślała o metodach hormonalnych
no własnie ja myslałam o hormonach ale on jest przeciwny, bo "dupa Ci urośnie" (tak półzartem). ale tak na poważnie jeszcze z nim o tym nie rozmawialam
Stary 2008-08-11, 20:13   #23
kkaarroollaa
Raczkowanie

LifeIsSoSad mi tam nic nie rośnie.. no może biust się troszkę zaokrąglił ale to akurat pozytywna sprawa nie tyje się od samych hormonów, po prostu czasem może się zaostrzyć apetyt, moje koleżanki biorą i nie tyją, więc jest to sprawa bardzo indywidualna zawsze można zwiększyć aktywność fizyczną a pupa wtedy jeszcze ładniejsza ;P

Ja to już nawet nie wspominam jak to było z globułką i prezerwatywą i globułką
Stary 2008-08-12, 10:17   #24
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkaarroollaa Pokaż wiadomość
LifeIsSoSad mi tam nic nie rośnie.. no może biust się troszkę zaokrąglił ale to akurat pozytywna sprawa nie tyje się od samych hormonów, po prostu czasem może się zaostrzyć apetyt, moje koleżanki biorą i nie tyją, więc jest to sprawa bardzo indywidualna zawsze można zwiększyć aktywność fizyczną a pupa wtedy jeszcze ładniejsza ;P

Ja to już nawet nie wspominam jak to było z globułką i prezerwatywą i globułką
on powiedział że tabletki " nie i ch**" . gumki tak samo. no wściekła jestem na tego bęcwała :/ nie mam pojęcia co robić
Stary 2008-08-12, 10:37   #25
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
on powiedział że tabletki " nie i ch**" . gumki tak samo. no wściekła jestem na tego bęcwała :/ nie mam pojęcia co robić

to Ty mu powiedz, że bez gumek lub tabletek "nie i ch**"
stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji i masz racje, ze nie chcesz sie kochac bez zabezpieczenia.
Z tamta tyle czasu nic nie bylo... i co z tego?
a jak Ty byś zaszła w ciążę to co? Pewnie by zaczął gadać, że nie jego...
porozmawiaj z nim powaznie i nie daj sie przekonac do jego "argumentow".

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:47   #26
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
to Ty mu powiedz, że bez gumek lub tabletek "nie i ch**"
stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji i masz racje, ze nie chcesz sie kochac bez zabezpieczenia.
Z tamta tyle czasu nic nie bylo... i co z tego?
a jak Ty byś zaszła w ciążę to co? Pewnie by zaczął gadać, że nie jego...
porozmawiaj z nim powaznie i nie daj sie przekonac do jego "argumentow".
powiedziałam tak. on na to że czemu ja mu nie ufam, że on wie co robi i że w takim razie poczekamy aż się przestanę bać.

ja na to że w takim razie możemy sobie czekac do mojej emerytury no i foch
Stary 2008-08-12, 10:52   #27
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
powiedziałam tak. on na to że czemu ja mu nie ufam, że on wie co robi i że w takim razie poczekamy aż się przestanę bać.

ja na to że w takim razie możemy sobie czekac do mojej emerytury no i foch
no i bardzo dobrze!
a jak potem bedziesz w ciazy to co? To pewnie sie zacznie wykrecac, że to nie jego bo on przeciez wie co robi... Facet nie jest w stanie wyczuć kiedy się pojawia przed wytryskiem niewielka ilość płynu, który zawiera plemniki.
Poza tym stosunek przerywany jest mocno stresujacy i odbiera przyjemnosc bo caly czas sie zastanawiasz "Czy nie wyjmie za poźno?"
A pytałaś go czy pomyślał o tym, że tamta dziewczyna może faktycznie ma problem z płodnością a z nim i z jego plemnikami wszystko ok?
A co do gumek, to skoro tak czesto mu pekaly to znaczy ze nie umie zakladac...
Bądź twarda i nie daj sie zbajerowac

[SIGPIC][/SIGPIC]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 11:19   #28
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
no i bardzo dobrze!
a jak potem bedziesz w ciazy to co? To pewnie sie zacznie wykrecac, że to nie jego bo on przeciez wie co robi... Facet nie jest w stanie wyczuć kiedy się pojawia przed wytryskiem niewielka ilość płynu, który zawiera plemniki.
Poza tym stosunek przerywany jest mocno stresujacy i odbiera przyjemnosc bo caly czas sie zastanawiasz "Czy nie wyjmie za poźno?"
A pytałaś go czy pomyślał o tym, że tamta dziewczyna może faktycznie ma problem z płodnością a z nim i z jego plemnikami wszystko ok?
A co do gumek, to skoro tak czesto mu pekaly to znaczy ze nie umie zakladac...
Bądź twarda i nie daj sie zbajerowac
wręcz przeciwnie ;] on powiedział ze by sie cieszył z dziecka, ale ze rozumie ze ja jestem za młoda na to.

o tej płodnosci tez z nim rozmawiałam, ale on w to niezbyt wierzy. niby jednak na początku uprawiali seks z gumką, dopiero jakos 1,5 roku temu zaczęli bez.
mi sie szczerze mowiąc gumki tez nie uśmiechaja, ale po tabletki jakby sie zgodził to bym gnała do gina juz teraz :P myślałam nawet zeby w tajemnicy brac ale to bez sensu, przeciez jakos sie musimy dogadac.
niby głownie chodzi mu o to że ma obawy ze jak bede brala tabletki to potem z dzieckiem bedzie coś nie w porządku.
Stary 2008-08-12, 12:32   #29
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
niby głownie chodzi mu o to że ma obawy ze jak bede brala tabletki to potem z dzieckiem bedzie coś nie w porządku.
hmm...
to w takim razie proponuje Ci, żebyś znalazła kilka artykułów na temat tabletek, czy nawet pokazała mu wątek na wizażu "Ciąża po odstawieniu tabletek" czy jakoś tak. Przeciez gdyby tabletki powodowały wady u dziecka to tyle kobiet by ich nie brało...
Bo widzę, że jego wiedza na ten temat jest znikoma

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-08-12, 14:14   #30
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:

Bo widzę, że jego wiedza na ten temat jest znikoma
oj tak i to jest problem. chyba coś wydrukuję na ten temat i mu pokaże bo ja inaczej sobie tego nie wyobrażam. jakis kompromis musi być

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości