![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
globulki i prezerwatywy
nie dawno zaczelam wspozlyc
stosujemy z moim chlopakiem globulki i przezerwatywy jako jedyna metode antykoncepcji.moje pytanie jest takie.czy jezeli oby dwie metody stosowalismy i moj chlopak sie spuscil ale nie pekla prezerwatywa to jest jakies ryzyko ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: globulki i prezerwatywy
Nie ma 100% metody anty, ale to połączenie globulka+prezerwatywa (dobrze by było aby prezerwatywa była ze środkiem plemnikobójczym) jest polecana przez ginekologów, jeżeli pacjentka nie może lub niechce stosować antykoncepcji hormonalnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
O matko, sorry, ale to "spuścił się" to mnie zniesmaczyło... :/
a co do pytania: jeśli prezerwatywa nię pękła, a do tego stosowaliście globulki to praktycznie nie ma raczej ryzyka zajścia w ciążę. Pamiętaj tylko, ze jedyną stuprocentowo pewna metodą antykoncepcyjną jest szkalanka wody... zamiast. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja swego czasu czytalam gdzies ze stosowanie globulek czy kremu anty z prezerwatywa nie ida w parze poniewaz te srodki zle dzialaja na prezerwatywe to jak w koncu z tym jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no a kurat nie uzywalam durexow.kupilam z substancja plemnikobojcza unimile-conamore(cos taka nazwa) za 3 zlote. i na ulotce bylo napisane zeby sie skonsultowac z lekarzem wcelu uzywania dodatkowo globulek ale czytam to i owo i tam slysze ze mozna uzywac globulek i gumek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wracajac do tematu- skladniki zawarte w globułkach, moga rozpuszczac prezerwatywy, ale nie wszystkie maja takie dzialanie, dlatego warto CZYTAC ULOTKI produktow, ktore sie stosuje. Zawsze podawane sa te informacje na globułkach.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Verena popieram to co napisalas(zapomnialam dodac a cytowalam:P Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-01-06 o 19:15 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam
Polecam Durexy na allegro mozna dostac ta niej ![]() ale Trzeba uwazac zeby nie kupic Import z USA / lepiej Import z UK bo te sprzedawane w Usa nie maja znaku CE i nie spełniaja naszych norm ![]() ![]() ![]() Przykladowa Cena w sklepie Durex Perofrma 3 sztuki 7,99 a uniego 4,5 Oplaca sie zamawiac 30 sztuk bo ( wsumie 30 sztuk to nie jest tak duzo.... 1/2 miesiace ) roznica jest duza... 79,9 zl a 45 zl ( jak zamowisz 30 to wysyłka darmowa ) nie wiem czy mozna Podac Linka.... ale zaryzkuje w razie czego prosze jedynie usunac linka a nie caly post ![]() ![]() link do allegro usunięty Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2006-11-28 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a odnosnie globulek, czy to zawsze tak obficie sie pieni , ze piana wyplywa jak z gasnicy czy to tylko ja mam takiego pecha???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja tam nie czuję, zebym tak strasznie była mokra. Mam pytanie czy jak stosuje się globulki to można być " na gorze". Ona nie wypłynie?? Zawsze kochałam się jak byłam na dole a teraz chcę to zmienić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny nie miałyście może takiego wrażenia (po dłuższym stosowaniu globułek) że wysuszyły Wam trochę pochwę w środku a podczas stosunku odczuwałyście pieczenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
no to mnie zmartwilas kkaarroollaa tą suchością
![]() bo właśnie chcieliśmy z moim chłopakiem rozpocząć współżycie i zastanawialiśmy się nad globulkami, ale ja mam coraz więsze wątpliwości czytając niektore posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
vgirl - samych globulek nie polecam
zreszta ja w ogole nie moglam uzywac globulek, bo mnie uczulaly i zamiast radochy z seksu mialam jazdy z plukaniem pochwybo tak pieklo ze wscieku mozna bylo dostac ![]() guma pewniejsza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Globułki+ prezerwatywy nie są złe na początek współżycia a moze od razu zdecydujesz się na antykoncepcję hormonalną. Pamiętam jak na początku zaczynaliśmy współżycie to wkładania globułki i zakładanie prezerwatywy nam nie przeszkadzało ale z czasem zaczęło nam to zaburzać gre miłosną- cały czas trzeba było patrzeć na zegarek czy już minęło 10 minut a teraz pieścimy sie ile chcemy i nie jesteśmy uzależnieni od czasu związanego z globułką |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
pomocy
![]() mam nowego chłopaka ktory przedemną miał dziewczyne przez 3 lata. uprawiali seks bez zabezpieczenia, bardzo czesto (tzw. stosunek przerwany) i ona nie zaszła w ciąze. do prezerwatyw nie jest przekonany bo mowi że bardzo czesto mu pekały i wtedy był wiekszy problem niz przy przerwanym bo cała sperma byla w niej i wtedy dopiero mieli stres. a ja sie tak zastanawiam, moze ktores z nich jest bezpłodne i dlatego tej ciązy nie było? tylko nie wiem jak mam mu to powiedzieć ;] ja sie boje i nie chce kochac sie bez zabezpieczenia. on mnie uspakaja, mowi ze jak z tamta tyle czasu nic nie było to ze mna tez bedzie ok, że on ma to opanowane do perfekcji ![]() troche za młoda jestem żeby wpasc, mam swoje plany na przyszłosc i dziecko przez najblizsze 5 lat wgl nie wchodzi w rachubę.
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
LifeIsSoSad mi tam nic nie rośnie.. no może biust się troszkę zaokrąglił ale to akurat pozytywna sprawa
![]() Ja to już nawet nie wspominam jak to było z globułką i prezerwatywą i globułką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty mu powiedz, że bez gumek lub tabletek "nie i ch**" stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji i masz racje, ze nie chcesz sie kochac bez zabezpieczenia. Z tamta tyle czasu nic nie bylo... i co z tego? a jak Ty byś zaszła w ciążę to co? Pewnie by zaczął gadać, że nie jego... porozmawiaj z nim powaznie i nie daj sie przekonac do jego "argumentow".
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na to że w takim razie możemy sobie czekac do mojej emerytury ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak potem bedziesz w ciazy to co? To pewnie sie zacznie wykrecac, że to nie jego bo on przeciez wie co robi... Facet nie jest w stanie wyczuć kiedy się pojawia przed wytryskiem niewielka ilość płynu, który zawiera plemniki. Poza tym stosunek przerywany jest mocno stresujacy i odbiera przyjemnosc bo caly czas sie zastanawiasz "Czy nie wyjmie za poźno?" A pytałaś go czy pomyślał o tym, że tamta dziewczyna może faktycznie ma problem z płodnością a z nim i z jego plemnikami wszystko ok? A co do gumek, to skoro tak czesto mu pekaly to znaczy ze nie umie zakladac... Bądź twarda i nie daj sie zbajerowac ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o tej płodnosci tez z nim rozmawiałam, ale on w to niezbyt wierzy. niby jednak na początku uprawiali seks z gumką, dopiero jakos 1,5 roku temu zaczęli bez. mi sie szczerze mowiąc gumki tez nie uśmiechaja, ale po tabletki jakby sie zgodził to bym gnała do gina juz teraz :P myślałam nawet zeby w tajemnicy brac ale to bez sensu, przeciez jakos sie musimy dogadac. niby głownie chodzi mu o to że ma obawy ze jak bede brala tabletki to potem z dzieckiem bedzie coś nie w porządku.
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie proponuje Ci, żebyś znalazła kilka artykułów na temat tabletek, czy nawet pokazała mu wątek na wizażu "Ciąża po odstawieniu tabletek" czy jakoś tak. Przeciez gdyby tabletki powodowały wady u dziecka to tyle kobiet by ich nie brało... Bo widzę, że jego wiedza na ten temat jest znikoma ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
oj tak
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.