![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kobiety mają gorzej niż mężczyźni!
Zawsze uważałam, że to niesprawiedliwie się zadziało. Kobiety zawsze miały gorzej. Najpierw były traktowane jako niższa rasa, nie miały praw ( z resztą do tej pory jest tak w wielu krajach ) a teraz mimo, iż wydawać by sie mogło jest równouprawnienie, są i tak dyskryminowane.
Również natura daje nam popalić. Co miesiąc sie męczymy. Facet tylko kichnie i już jest ciężko chory, a pomęczył by się tak. Bawi mnie duma facetów z tego, że urodziło im się dziecko. Tak na prawdę to oni tam niewiele się napracowali. Mieli tylko z tego samą przyjemność a to kobieta przez 9 miesięcy prawie staje na rzęsach a potem musi urodzić. Co Wy sądzicie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni!
Wątek chyba nadaje się na plotkowe, zaraz pewnie ktoś go przeniesie.
A co do tematu uważam że z jednej strony jest nam gorzej, ale są też plusy niektórych sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z autorka. Facetjak idzie sobie ulica nie musi znosic żadnych bezczelnych zaczepek w stylu 'ale bym Cie...'. Albo czesto gdy kobieta zaczyna kariere to ma postawiony warunek-zadnego zachodzenia w ciaze przez tyle i tyle lat albo wynocha(pare moich znajomych znalazlo sie w takiej sytuacji). Ogolnie niby jestesmy tą ładniejszą, słabą płcią ale kto sie tym tak naprawde przejmuje...
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Niestety, faceci mogą więcej. Przecież jak facet zdradzi to miał skok w bok. Kobieta od razu jest najgorsza. W krajach, bodaj arabskich, normalne jest, że kobiety muszą siedzieć w domu i spełniać zachcianki mężów a faceci chodzą sobie na panieniki i im wolno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
To jest chyba oczywiste
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej denerwuje to, że gdy kobieta ma "temperament" i hedonistyczny styl życia, jest "puszczalska", natomiast facet jest dumnym "ogierem". Strasznie mnie to wkurza, mój TŻ mówi, że "tak jest przyjęte w społeczeństwie" i "walczę z wiatrakami", grrr! Uwazam, ze to jest bardzo nie fair!!
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No tak, wszystko co tu piszecie jest prawdą.
Ale gdyby sprawę rozpatrzeć na przykładzie tych w lepszej sytuacji, żadne tam Arabki itd. To owszem, okres, ciąża itp., ale mężczyźni teoretycznie nam to wynagradzają, troszczą się, opiekują, obsypują kwiatami, prezentami, zabiegają o nas ![]() ![]() ![]() Naprawdę można by polemizować. Temat rzeka... Kobietom jest czasem naprawdę ciężko w życiu, pod względem pracy chociażby. Ale gdybym miała wybierać to mimo wszystko chciałabym być kobietą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Może i mają, ale ja bym nie chciała być facetem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Owszem, możemy sobie ponarzekać, ale tak naprawdę to same jesteśmy sobie winne : niby czemu pozwalamy na uznawanie skoków w bok facetów jako małe wybryki ( ot taki męski zwyczaj), a własne podnosimy do rangi wielkiej zbrodni ? Jeśli im wolno to nam również, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Na każdym kroku powinnyśmy walczyć o swoją godność i jednakowe prawo : tylko która z nas chciałaby kopać doły bądź dźwigać ciężary ? Równość równością, ale jakiś podział musi być : płeć słaba to płeć słaba
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
niestety kobieta majaca kilka partnerów to" dziwka" ,facet:" przeciez musi sie wyszumiec"
![]() prace tez latwie facetowi znależc ,zawsze moze doly kopac ,kobecie jednak trudniej do fizycznej pojsc chyba z edo salonu masazu ,poniekąd to tez praca fizyczna ![]() chcialabym byc facetem 1 dzien,żeby wysikac sie na stojąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Też nie chciałabym być facetem, ale jeśli chodzi o minusy bycia kobietą, to wg mnie najgorszą rzeczą, która nas spotyka, a raczej nie dotyczy facetów jest postrzeganie kobiety tylko i wyłącznie w kategoriach jej CIAŁA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Troszczą się, opiekują, obsypują kwiatami, prezentami" - sama mogę sie sobą troszczyć, opiekować, jak chce kwiaty to wiem gdzie jest kwiaciarnia. Wystarczy, że będę miała trochę własnych pieniędzy ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No co wy mówicie!!! Jestem oburzona!!! Wasi przodkowie przez wieki budowali tradycyjny model rodziny a wy co, niezadowolone?? Cieszcie się, że wogóle macie jakieś prawa. Oni są silniejsi i duzo inteligentniejsi. Gdyby chcieli, mogliby nas trzymac jak zwierzęta w klatce. Jak może nie być dla was największą przyjemnością i sensem zycia podążać za swoim mężczyzną, podawać mu kapcie, gazetę, wychowywać jego dzieci, rodzić mu synów, aby był zadowolony? Co chcecie przez to osiągnąć? Nigdy nie będziemy im równe, tak jak nigdy czarnoskóry nie będzie równy białemu. Tak został świat zbudowany i tak musi byc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Kiedyś tak samo myślałam , mówiłam i narzekałam bezprzerwy jak to faceci maja dobrze na tym świecie a my biedne kobietki mamy przegrane
![]() W tej chwili wydaje mi się,że lepiej być kobietą niż facetem. Facet nigdy nie pozna jak to jest być w ciąży czy karmić piersią, to nas obsypuja komplementami, prezentami itp. My tylko mamy pięknie wyglądac przy facecie ![]() ![]() Tak bliżej przyjżeć się wszystkiemu to w ostateczności baby rządzą tym światem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
To miała być ironia, ale średnio wyszło. Coś ostatnio słabo piszę. A w poniedziałek mam konkurs w formie wypracowania. Drugi etap. Oczywiście przeszły do niego same dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żart ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2006-01-06 o 18:38 Powód: dopiesek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Panuje stereotyp (chociaż teraz już właściwie się od niego odbiega) że kobieta ma być kurą domową i usługiwać swojemu panu i władcy. Dlatego musimy sobie znaleźć mężczyznę, przy którym będziemy się rozwijać, z którym będziemy na tym samym stopniu w związku. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
He he to my musimy rodzić dzieci
![]() Facet 40 letni, często jest jeszcze atrakcyjny nie tylko dla żony, ale i młodej kochanki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ostatecznie kobieta zawsze ma pewnosc ze jest matka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Uważam że jest jak jest, coś sie zmienia ale moim zdaniem nigdy tak do końca sie nie zmieni.. I powiedziałabym że kobiety raczej SĄ LEPSZE bo przecież musimy sobie radzic z różnymi sytuacjami z którymi facet by sobie nie dał rady. TO my jesteśmy płcią piękną!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
A ja jak była mała to bardzo chciałam być chłopcem, żeby siusiać sobie na stojąco pod drzewkiem (w lesie oczywiście), a nie latać w krzaczki, w kucki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zgadzam się z Julą. Cytat:
![]() Aha i tak nie chciałabym być facetem, no chyba, że na kilka chwil! Tyle przyjemności w życiu by mnie ominęło... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Mnie wkurza też dziwne podejście do kobiet: "be" jest kobieta z papierosem, pijana, przeklinająca... Facet robiący to samo jest oczywiście ok.
Jakiś czas temu czytałam całkiem ciekawe opowiadanie Kossakowskiej, "Serce wołu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Kocham swoja kobiecosc i uwielbiam byc kobieta... Mezczyzni sa tacyyyy .... nieskomplikowani i prosci w obsludze ...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.