![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
moj debiut - głownie oczy ;)
Wklejam po raz pierwszy makijaż na wizażu, więc gonić i krytykować jakby co
![]() Wszystko możecie krytykować włącznie ze sposobem robienia zdjeć i oświetlania ![]() Cienie: poczwórna paleta Chanel Euphoria + czarny Inglot AMC 63 + kredka IsaDora perfect shade (i dalej napis zjedzony) + czarna kredka do brwi + czarny Diorshow Przy okazji - czy widać moje makabrycznie krótkie rzęsy? Jak oglądam wasze fotki to aż mnie zżera z zazdrości. Bo te rzęsy to są już na maksa zrobione, a tak jakby ich nie było.... ![]() Aha i na zdjęciu całej twarzy wyglądam jakbym się za bardzo zbliżyła do obiektywu chyba ![]() Komentarze na temat stosowania innych kolorów / metod malowania / wszystkiego - dozwolone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moj debiut - głownie oczy ;)
Wyglądasz jak Koreanka
![]() ![]() Jeszcze nie miałam przyjemności Ciebie oglądać (brak czasu nie pozwala na częste zaglądanie tyutaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Bradzo podoba mi sie zestawieni kolorow , ktore wybralas. Poprawcowalabym jeszcze troszke nad techniką. /Sama mam z tym problemy, ale odkąd oglądam tutaj makijaże profesjonalistek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Piekne oczy ..w sam raz do gotyciego makijazu
![]() Moze, oganicz się do samej czerni? Na specjalne okazje zawsze mozna dokleic sztuczne kępki rzęs ![]() Mam slabość do czarengo koloru.. a szczególnie takich makijaży. Mi się bardzo podoba, jedynie ciut rozetrzeć cienie by otwarte oko wyglądało "mieciutko" przydymione ![]() Polecam zaopatrzec się w kohl'a do takich makijazy jest trwalszy i intensywniejszy od czarnej kredki do oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny ten makijaż, uwielbiam przydymione. Jedyne do czego się przyczepię, to dolna kreska - za bardzo obciąża oko. Na dodatek mam wrażenie, że praweoko jest ciut mocniej pomalowane niż lewe ![]() Pozdrawiam i czekam na więcej ciemnych makijaży ![]() P.S. Lacrimosa?... ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hmm... wydaje mi się, że trochę za dużo tej czerni. Przytłoczyła lekko oczko. Powinnaś chyba bardziej do góry wyciągnąć cień. no i wg mnie powinien być bardziej roztarty, bo przy zamknietym oczku tak troche dziwnie wygląda. A poza tym ok. Czekam na więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
ten makijaż mi się podoba. Uważam, że taki przydymiony makijaż pasuje do typu urody Gothic Daisy. Masz piękne oczy...to twój atut i eksponuj je bo warto. Rzęsami się tak strasznie nie martw, może i nie są najdłuższe, ale uwierz mi - widziałam krótsze. Dobra maskara potrafi zdziałać cuda. Masz bardzo oryginalną urodę, zupełnie inną niż moja więc z chęcią będę podziwiać twoje następne makijaże. Pozdrawiam was wszystkie cieplutko. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
bardzo podobaja mi sie kolorki ktorych uzylas... zaraz chyba polece i sobie taki zrobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witaj na MM.
![]() Makijaż na całej twarzy z daleka wygląda dobrze, ale jak popatrzeć na szczególy to coś tam można zauważyć. MNie głównie rzuciła się w oczy zbyt gruba kreska zrobiona na dolnej powiece. I wydaję mi się, że cienowanie powiek przebiega inaczej na każdym oku. ![]() Czekam na następne propozycję. ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a mi się podoba. lubie ciemne makijaże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mnie się właśnie ta dolna kreska podoba u Ciebie. Jest wyrażna, ale nie "twarda". Kolory tez mi się podobają, ale wydaje mi się , ze na prawym oku cienie są oszczędniej nałożne lub takie wrażenie jest winą ustawienia się pod światło.
Masz oryginalną urodę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nowa, twarz
![]() ![]()
![]() |
#14 |
调解人
|
Tak, popracowałabym jeszcze nad dolna kreska, bo jakos dziwnie ciagnie Twoje oczy. Spróbuj może nałożyć więcej cienia na zewnętrzną stronę górnej powieki a mniej cienia na dolna powiekę. Powinno być fajnie.
Kolorystyka bardzo mi się podoba i czekam na kolejne próby! Koniecznie! ![]() załaczam przykładowe zdjęcie przydymionego, który moim zdaniem pasowałby do Twoich oczu.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mona 1978
Koreanką z pewnością nie jestem, ale na zywo kiedyś słyszałam że mam coś z Azjatki ![]() Z różem u mnie jest tak, że normalnie jestem blada, stosuję róż, a potem wychodzą mi rumieńce no i tego jest za dużo ![]() ![]() Dzięki za przywitanie ![]() Juliett Nad techniką na pewno muszę popracować, bo moja technika jest oparta raczej na intuicji niż wyczuciu niż na czyms konkretnym. Ale na pewno pod wpływem wizażu będzie lepiej ![]() Psycha Sama czerń? Hmm, to by było ciekawe, musiałabym spróbować - zawsze do makijaży dodaję jakiś kolor, wydaje mi się, że wtedy jest lepiej ![]() Sztucznych rzęs jeszcze nie stosowałam, myslalam o kępkach i może kiedys czyli w miarę wkrótce się pokuszę i pójdę na dolepianie ![]() 2kolorowych maskar nie lubię, miałam dwie i nigdy więcej ![]() I pomyślę nad kohlem - dopiero tu na wizażu o tym poczytałam ![]() Rachela Być może jest mocniej pomalowane - czasem mi się wydaje że nierowno maluję oczy, ale jakoś nie mogę nad tym zapanować ![]() A dolną kreskę po raz pierwszy mam tak grubą - to był eksperyment ![]() PS no oczywiście, że Lacrimosa ![]() ![]() ![]() Tutusia Lubię czarny, więc stąd ta czerń ![]() ![]() Roksana Dzięki za miłe słowa ![]() haallka ![]() Pomadka, Editaphx, manolita, agabil1 Co do kreski i nakładania cieni, to napisałam wyżej jak to jest ![]() rzyrafka a powiem Ci, że przed lustrem to mi się wydawało, że jest w miarę agresywny ![]() Meariel Świetny ten makijaż - bardzo mi się podoba i chyba nawet mam takie cienie, które mogłyby się nadać ![]() ![]() Ufff, dzięki za opinie, postaram się je jakoś wdrożyć ![]() ![]() Nie wiem, jak będzie w przyszlosci z wklejaniem przeze mnie makijaży, bo cyfrówkę mam pożyczoną od kumpeli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam na MM. Fajnie jest zobaczyć nową twarz. Makijaż mi się podoba, trochę przyczepie sie do rozprowadzenia cienia. troche małe niedociągnięcie. ale trening czyni mistrza prawda?? nie zniechęcaj się i pokazuj nam dalej swoje makijaze
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moj debiut - głownie oczy ;) - kolejny makijaż
No dobra, to jeszcze jeden
![]() Z tego co widzę na zdjeciach, to znow mi jedno oko krzywo wyszlo - przynajmniej tak mi się wydaje. A najgorsze, że jak się patrzę w lustro to kompletnie nie widzę tego, hmmm.... Aha, czy na nowy makijaż robic nowy wątek, czy cały czas pisać w jednym? Jak to jest na wizażu? ![]() Czekam na opinie ![]() Aaaa, i jeszcze kosmetyki ![]() tusze, kredki oczne te same, a cienie to paleta Diora (jak ktoś będzie chciał konkretnie, to będę odszyfrowywać to co jest napisane na spodzie ![]() Edytowane przez Gothic_Daisy Czas edycji: 2006-01-07 o 16:40 Powód: zapomniałam ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Przyzwyczaiłyśmy się , ze gdy umieszczamy kolejną propozycję robimy to już w nowym wątku
![]() Drugi makijaż też wyszedł nieźle, lubię takie mocne oczy , ale brakuje mu tej orientalnej rysy z poprzedniego , który wyjątkowo mnie urzekł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie że nadajesz cieniowi niezbyt odpowiedni kształt- czy mój nie byłby lepszy? spróbuj nakładać cień na większej powierzchni i rozcieraj dokładnie w miejscach, które zaznaczyłam
![]()
Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2006-11-02 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Powtórzę coś za większością
![]() Druga propozycja jest jak najbardziej wporządku ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sporadycznych wypadkach pytam o zdanie mamę ![]() P.S. I coś dla inspiracji, chyba że już to masz w swoich zbiorkach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
OK, kolejna propozycja będzie w następnym wątku
![]() ![]() rzyrafka - wiem o co Ci chodzi ![]() ![]() Rachela - spróbuję triku z lusterkiem - w życiu bym na to nie wpadła ![]() A co do inspiracji, to dwóch pierwszych nie mam, ale Manę obowiązkowo, co zresztą widać w moim avatarku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
II propozycja przypadła mi do gustu. Lubię przdymione oczy.
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]()
No ta druga propozycja już bardziej mi do gustu przypadła,tak trzymac
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Uważam, że 2 wersja jest o niebo lepsza- po prostu ładnie wyglądasz w tym makijażu. Wersja rzyrafki też byłaby dobra ale nie jedyna słuszna.
W wersji 1 wartałoby ciut wyżej rozetrzeć cień i rozświetlić wewnętrzne kąciki a dolną kreskę , w wewn. kącikach, zrobić nieco cieńszą ![]() Działaj dalej i wpadnij na krakowski sabat! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Gothic_Daisybardzo ladny makijaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za kolejne miłe słowa i rady
![]() Darien, a kiedy są spotkania krakowskiego sabatu? U mnie z czasem niestety krucho i wszystkie popołudnia / wieczory mam zajete, a obawiam się, że spotkanka robicie własnie wtedy? Ale może kiedys, kto wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
调解人
|
No super! drugi rewelacja! Już nie mogę się doczekac następnych gotyckich makijaży
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Darien, a kiedy są spotkania krakowskiego sabatu?
U mnie z czasem niestety krucho i wszystkie popołudnia / wieczory mam zajete, a obawiam się, że spotkanka robicie własnie wtedy? Ale może kiedys, kto wie ![]() Najbliższe jest 18.01. ![]() ![]() ![]() Wybieramy się też 14.01.na łyżwy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Oba makijaże bardzo udane. Jeśli chodzi o technikę to dziewczyny już wszystko napisały, ale mimo drobnych niedociągnięć efekt jest super. Masz niesamowicie oryginalną urodę.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.