|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
dzień babci
witam za parę dni dzień babci macie jakieś ciekawe pomysły??? ja mam syna prawie dwuletniego i myślałam o kartce własnoręcznie robionej. Wczoraj bylismy na imieninach i zrobiłam taką
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dzień babci
też czekam na pomysły - szukałam w necie ale nic tylko kartka na cafeart.pl.
A wogle to kiedy dokładnie jest dzień naszych babć ? |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
21.01.
Tez mam problem, obu Babciom na urodziny dałam rzeczy ozdobione metoda decoupage. Na Dzień Babci powinnam coś innego zrobić... |
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze masz tyle pomysłów....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
He he! Wiecie to będzie trudna sprawa, każda babcia jest przecież inna - jedni mają "typowe" babcie kojarzące się z fotelem na biegunach i robótką na drutach, inne babcie z kolei randkują więcej niż małolaty, są aktywne życiowo
Nie znając preferencji babć trudno doradzić!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
ja tez się zastanawiam, co podarować Babci...
i nie mam żadnego pomysłu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się teraz pozastanawiałam to przyszło mi narazie do głowy jedno: jedna z moich Babć uwielbia zieleń i kwiaty, wiosną i latem całe dnie spędza ze swoim chłopakiem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam dodać Dziewczyny Kochane, że ja mam właściwie potrójny problem, bo tak właściwie to mam trzy Babcie
tzn. to było gruuubo przed moim narodzeniem więc się raczej pojawiłam na świecie już z trzema, ale nie ważne...). Każda jest inna, zanim "poważnie" zajęłam się rękodziełem to poprostu kupowałam im jakieś drobiazgi, ale teraz nie wyobrażam sobie żeby dać im coś kupnego...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja pare lat temu dalam Babci taki kubeczek ze spodkiem, ozdobiony zelowymi farbkami, takie dwa polaczone serduszka srebrno-zlote(na kubku). akurat dobrze sie trzymalo i ladnie wygladalo
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Fajna byłaby zakładka ale ja mojej babci z książką nie widziałam:P Ona tylko nad krzyzówkami siedzi
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczyny
Moje obie Babcie niestety są już Ś.P. ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak tylko wpadne na jakiś ciekawy pomysł prezentu, to się z wami nim podzielę. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może znowu jakieś słodycze |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja Babcia najbardziej lubi drożdzówę ![]()
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
no to mamy powazny problem. Wiadomo, że każda zna swoją babcie najlepiej i może kupić coś w supermarkecie ale ja chiałabym zrobić coś sama
przesiedziałam dziś na necie pół dnia i nic nie znalazłam Jeszcze na dodatek 20 stycznia mój mąż ma imieninki ide szukać dalej |
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Można by jeszcze zrobić babci brelok do kluczy albo etui na klucze , broszka - to chyba babcie lubią albo kupić farbę do włosów jak ma siwe :P
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej mi się podoba ten : http://www.enchantedlearning.com/cra...s/flowerpopup/ |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ha a moje ma wystep w przedszkolu, zrobi laurki i po kłopocie
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
pomysły dla dzieciaczkow są rewelacyjne, zapisze sobie i wykorzystam z moimi nieco starszymi
![]() a propos słodyczy - prezent mógłby być bardziej żartobliwy gdyby na przyklad ozdobić puszkę na herbatniki swoimi zdjęciami i napisać na niej coś dowcipnego o tym jak słodko być babcią mysle że babcie lubią być kochane i doceniane i to należałoby podkreślić w tym dniu. To że się zna ich upodobania to ważna rzecz.a zaraz za dniem babci jest dzień dziadka ponoć...nie pamiętacie? |
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
salamanka 77 wielkie dzięki super linki i jeszcze ta strona inspirander rewelka.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
przypadkowo odkopałam ten wątek
akurat w Dzień Babci mój Brat był w Polsce, tak się złożyło ze miał w tym czasie urlop zrobiliśmy sobie we trójkę fotkę, Bacia , ja i Młody. Babcia trzymała róze , które od nas dostała i czekoladki. A potem to zdjęcie oprawiliśmy i daliśmy Babci w prezencie. Niestety 6.04 Babcia umarła
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
o tak już sobie pewien link zapisałam do ulubionych ;-)
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
podbijam do góry bo temat będzie wkrótce aktualny
![]() Macie jakies nowe pomysły? |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Zróbce babci księgę z życzeniami
pewnie babcia się ucieszy a jest to piekny prezent na lata a tort... zje się i nie bedzie po nim śladu;/
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, myślę że świetnym pomysłem może być Książka wg "przepisu" Speranzy, mnie przekonała.
Na jednej stronie życzenia, a na drugiej swoje zdjęcie (bądź z rodzeństwem jak w moim przypadku) i tylko rameczka z drobnych kwiatuszków. Może wyjść całkiem fajnie. |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie także wymyśliłam książkę z życzeniami i na jednej stronie bedą życzenia dla babci a na drugiej zdjęcia wszystkich wnuczek(w sumie 5).
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Kilka prostych pomysłów na dzień babci i dziadka,takich do wykonania wspólnie z dzieckiem znajdziecie tu http://www.abcgospodyni.pl/dzien_dziadkow.html
Są tam też gotowe teksty życzeń które można napisać na laurce. |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Swietne pomysly
JA szukam pomyslu do wykonania z moja 20-miesieczna coreczka Jak narazie wymyslilam odcisk dloni na kartce, ale teraz bardzo spodobal mi sie pomysl z odciskiem w serduszku z masy plastycznej. A moze cos jeszcze innego? Dziewczyny, szukajmy dalej
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Zawsze masz tyle pomysłów....

(i może Twojemu synusiowi) no i może innym wizażankom