|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
Pokaż wyniki sondy: Które 4 dziedziny powinny mieć na ZTS własne pod-forum | |||
Biżuteria |
![]() ![]() ![]() ![]() |
140 | 84,85% |
Wnętrze (i Ogród) |
69 | 41,82% |
Masy Plastyczne |
56 | 33,94% |
Szycie |
77 | 46,67% |
Druty i Szydełko |
81 | 49,09% |
Decoupage |
80 | 48,48% |
Papier |
36 | 21,82% |
Malowanie na szkle i ceramice |
36 | 21,82% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
SONDA -> Zmiany na forum
Drogie Użytkowniczki forum Zrób To Sama!
Przedstawiłam Szefostwu ![]() Oboje (tak jak i ja po przemyśleniach) poparli pomysł wydzielenia na forum miejsca na pod-fora tematyczne. Czyli krótko mówiąc -> utworzymy na ZTS kilka pod-forów tematycznych, które grupować będą teorię, inspiracje, nasze prace z danej „działki”. W tej chwili możemy wyłonić w drodze sondy 4 takie pod-fora (w przyszłości może więcej). Struktura forum będzie przejrzysta i nie sądzę, aby ktoś narzekał, że musi więcej klikać (będzie wiedzieć GDZIE klikać). Po przebudownie forum wyglądać będzie tak jak obecnie forum "Pytania do kosmetyczki", gdzie wydzielone są pod-fora dla "Perfum" i "Paznokci" (jestem przekonana, że na ZTS powstanie pod-forum „Biżuteria” ![]() Nazwy pod-forów w sondzie są robocze, więc nie zniechęcajcie się do danej propozycji tylko ze względu na nazwę - oceniajcie ich zakres merytoryczny - na nadawanie ładnych a zarazem trafnych nazw przyjdzie czas ![]() W sondzie umieściłam najbardziej popularne tematy na ZTS. Wydaje mi się, że żadna z pozostałych dziedzin nie ma aż tak wielu wątków, aby uwzględniać ją w sondzie. "Cała reszta" dziedzin, które nie dostaną swojej szuflady (tj. własnego pod-forum) kwitnąć będzie na forum głównym ZTS (jak już wspomniałam w przyszłości może się okazać, że i dla nich stworzone zostaną pod-fora). Legenda do sondy: wnętrze (i ogród) - o tym czy "i ogród" możemy podyskutować post factum, jeśli wnętrze zakwalifikuje się do grupy wybrańców; masy plastyczne (tu trafiłyby wątki dotyczące plasteliny, modeliny, gliny, masy solnej, masy kukurydzianej; czyli wszystkich - bez wyjątku - plastycznych mas) papier (m.in. kartki, zaproszenia, zakładki, scrapbooking, origami) malowanie na szkle i ceramice (m.in. witraże, window art) Zapraszam do udziału w sondzie! Klikając pamiętajcie o tym, że powstać mają 4 pod-fora.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SONDA -> Zmiany na forum
Świetny pomysł!! Ja bym połączyła jednak ze sobą druty i szydełko i szycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie tyle, zeby sie przyczepic, ale nazwy musza byc chyba bardziej ogolne.
![]() ![]() Decoupage, powinien byc we wnetrzach, w koncu to ozdabianie. A szycie razem z drutami i szydelkiem ![]() Masy plastyczne mogly by byc razem z papierem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
aniielica ma rację - druty i szydełko razem z szyciem
A pomysł doskonały! Nareszcie szykuje się porządek!
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem (tj. za 10 dni ![]() ![]() Zapomniałam o czymś ważnym -> Dziewczyny, nie przyczepiam sondy na górze forum celowo - stałe bywalczynie po prostu już tam nie patrzą ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No właśnie się zastanawiałam czemu sonda nie jest przypięta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Noo świetnie! Zagłosowane, tylko faktycznie mogłoby być szycie z szydełkowaniem połaczone jak dla mnie, ale wyjdzie w praniu, widze że weszłam w dobrym momencie bo faktycznie nie zaglądnęłabym do przypiętych wątków
![]() Czekam na rozwiązanie akcji! Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
muszę jeszcze pomyśleć zanim oddam swoj cenny głos
![]() decoupage równie dobrze można do papieru dodać ![]() ![]() Widze że pomysl wydzielenia galerii padl, ale może to i lepiej, Jednak przy pokazywaniu prac toczą sie dyskusje i podawane są sposoby wykonania, więc faktycznie to lepiej chyba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawa jestem czy są osoby, które miałyby coś PRZECIW połączeniu drutów i szydełka z igłą. Szczerze mówiąc nie połączyłam tych dziedzin, bo obwiałam się, że miłośniczkom tychże mogą mieć coś przeciw (jak już wspomniałam, każda z tych dziedzin jest bardzo popularna i w zasadzie bez problemu zapełniłyby 2 pod-fora). Z chęcią przeczytałabym argumenty przeciw połączeniu (bo jeśli nie ma.. to jeden problem z głowy ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
zagłosowalam
![]() a ja sobie tak myślę, że podzial i tak w pewnym sensie będzie mało sztywny - musi być ![]() ![]() ![]() ja przeciwko połączeniu nic nie mam, chyba to że byłoby to zbyt obszerne podforum, ale jeśli mamy wybrac jak najmniejsza liczbę pod... to już lepiej je połączyć a wydzielić jakiś bardziej charakterystyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja nie głosowałam na mój ukochany decoupage, bo stwierdziłam, że jest go mniej na ZTS niż np. biżuterii czy szycia
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Biżu GÓRĄ
![]() Uważam że Decu również na to zasługuje. Zresztą wszystkiwe wymienione tematy powinny mieć swoje pod-forum. Acha ja uważam ze "szycie" i "druty i szydełko" nie powinny być złączone ponieważ może stworzyć się chaos w tym dziale. A są to jednak różniące się dziedziny. No to by było na tyle narazie ![]()
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z wizażankami że niektóre z tych dziedzin można jeszcze w jakis sposób polączyć
![]() nie zajmuję sie ani haftowaniem, szydełkowaniem i szyciem, więc nie wypowiadam sie na temat łaczenia jakos stanowczo. Myślę ze są to prace zbliżone robione ' igłą, nitka czy szydełkiem ' ![]() ![]() trudno zdecydować sie tylko na 4 podfora ![]() ![]()
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
pomysł z podforami jest świetny
ja już zagłosowalam wprawdzie ale byłabym za takim wydzieleniem tematów 1. biżuteria 2. szycie + szydełko + druty 3. wnetrza, ogrody 4. i tu bym połaczyła masy plastyczne, papier i malowanie na szkle niewiem tylko co z decoupage gdzie to dołaczyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o tym samym pomyslalam jak weszłam na sondę ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no to zagłosowałam. tylko że ja do szydełka i drutów dołączyłabym hafty wszelakie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
mi sie widzi tak:
-bizuteria -dom i ogród -masy plastyczne i papier -szycie,szydełko i druty -ceramika,malowanie na szkle -decoupage |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A ja bym decou wsadziła do dom i ogórd, bo decou to przecież ozdabianie domu, a właściwie przedmiotów domowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Na razie w 4-ech
![]() ![]() ![]() Trzeba wydzielić najbardziej popularne dziedziny życia ZTS ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Za razie??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
bizu i decu NA BANK musza miec swoje podfora
![]() a pozostale 4 to juz wg uznania ![]() ja tez zaglosowalam ![]() juz ni8e moge doczekac sie jakie beda wyniki (chociaz moge sie spodziewac co do bizu i decu ze na pewno beda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
bizu i decu NA BANK musza miec swoje podfora
![]() a pozostale 2 to juz wg uznania ![]() ja tez zaglosowalam ![]() juz ni8e moge doczekac sie jakie beda wyniki (chociaz moge sie spodziewac co do bizu i decu ze na pewno beda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Głosujcie glosujcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
no to z ztego co widzę to bizu bezapelacyjnie prowadzi
![]() spełniać wizażankowy obowiązek i głosować, głosować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Na co czekacie? Głosujemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
betilop:
"pomysł z podforami jest świetny ja już zagłosowalam wprawdzie ale byłabym za takim wydzieleniem tematów 1. biżuteria 2. szycie + szydełko + druty 3. wnetrza, ogrody 4. i tu bym połaczyła masy plastyczne, papier i malowanie na szkle niewiem tylko co z decoupage gdzie to dołaczyć" Pierwsze trzy punkty popieram, ale na czwarte miejsce wsadziłabym właśnie decu, ponieważ wymienione w czwartym punkcie dziedziny mają ze sobą tak niewiele wspólnego, że już lepiej je zostawić na ogólnym ZTS, zamiast łączyć w jednym pod-forum. Poza tym uważam, że masy to jest bardzo obszerna dziedzina i też im się pod-forum należy, więc miałam dylemat między masami a decu. Zagłosowałam na masy - tak subiektywnie, bo decu nie próbowałam, a masy plastyczne nie są mi obce. Według mnie, zdecydowanie na razie połączyć szycie z szydełkiem i drutami, bo to dziedzina krawiecko-dziewiarska. To tak na przykładzie często spotykanych przeze mnie profilów pracowni w Warsztatach Terapii Zajęciowej, gdzie pokrewne dziedziny się łączy... najczęściej, niestety, z braku miejsca i możliwości stworzenia etatów dla instruktorów... zagalopowałam się, przepraszam. W każdym razie, jeśli na początek mają być cztery pod-fora, to jestem za połączeniem. ...ale cztery to i tak dużo i nie ma co narzekać ![]() Edytowane przez Absynthia Czas edycji: 2006-01-31 o 13:41 Powód: roztargnienie i niewłaściwy cytat wlepiony:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
up do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
W górę <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.