|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
samoopalacz0razowy efekt,help
drogie wizazanki pilnie poszukuje samoopalacza ktory daje efekt podkreslam brazowej lub zlocistej opalenizny. nie zadna pomaranczowa cegielka tylko brazik
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: samoopalacz0razowy efekt,help
z samoopalaczy polecam Nivea:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7618 albo Delia,tańszy (10zł) ale trudno dostępny : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7994 porównywalne efekty,chociaż wolniej daje balsam brązujący Sopot: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=182 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ja polecam L;Oreala - tego w tubce
Ma fajny kolorek i łatwo sie go nakłada;-) pzdr sam |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za porady, buziaczki!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Podepnę się pod ten wątek i spytam: kiedyś pisałaś, że Sopotu używasz 5 dni z rzędu, a potem robisz przerwę? Mogę wiedzieć po co ta przerwa?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno: czy stosujesz Sopot także na twarz? Wydaje mi się, że ma lekką konsystencję...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisał(a):
> Podepnę się pod ten wątek i spytam: kiedyś pisałaś, że Sopotu używasz 5 dni z rzędu, a potem robisz przerwę? Mogę wiedzieć po co ta przerwa? tak,uzywam w ciagu tygodnia,a w weekend robie pelling, potem znow 5 dni :P czasem smarowalam się pod rząd jakiś tydzień,potem drugi nie,żebynie przesadzać z ilością |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam, bo ja smaruję się nim codziennie i peeling też robię raz w tygodniu.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Podciągam moje pytanie: stosujesz Sopot (balsam) także na twarz?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie stosowałam go do twarzy i szczerze mówiąc nie wiem czy to zrobię, trochę się boję.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
nie masz zadnych smug ?
![]() ![]() a zmywasz z dłoni? no.ja z samoopalaczy lubię nivee tą nową w żółtym opakowaniu. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Namietne_Usta napisał(a):
> nie masz zadnych smug ? ![]() ![]() > a zmywasz z dłoni? Zmywam z dłoni, ale później kapkę kładę na wierzh dłoni. Nie zauważyłam tych zacieków przy nadgarstkach. > > no.ja z samoopalaczy lubię nivee tą nową w żółtym opakowaniu. tą, tak? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7618 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisał(a):
> > Zmywam z dłoni, ale później kapkę kładę na wierzh dłoni. Ja robię tak samo..tzn,ja tą kapkę rozmarowuję w dłoniach jak zwykły krem. Nie zauważyłam tych zacieków przy nadgarstkach. ja mam po wewnętrznej stronie, wydicznie nakładam za dużo.. niewiem > > > > > > no.ja z samoopalaczy lubię nivee tą nową w żółtym opakowaniu. > > tą, tak? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7618 ta
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
> Gonia1 napisał(a): > > > > > Zmywam z dłoni, ale później kapkę kładę na wierzh dłoni. > > Ja robię tak samo..tzn,ja tą kapkę rozmarowuję w dłoniach jak zwykły krem. Hehe, no bo ja skopiowałam ten pomysł od Ciebie. |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
A wysusza Ci skórę ten Sopot? Bo mi w zasadzie nie, ale... bardzo przesuszył mi skórę na szyi!!!
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
tzn,ja robie dokładnie tak:
1.smaruje całe ciało sopotem. 2. zmywam z rąk. 3.nakładam na ręce ZWYKŁY KREM DO RĄK. 4. po wchłonięciu,nakładam kropelkę sopotu i rozsmarowuje jak zwykły krem. Jak nie smarowałam po wewnętrznej w ogóle stronie,to mi się odznaczała brązowa ręka (przedramie po wewnętrznej stronie) i nagle biała dłoń,tak jak mają murzynki hihi. a jak dużo nakładasz sopotu? grubą wartswą? |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
> tzn,ja robie dokładnie tak: > > 1.smaruje całe ciało sopotem. > 2. zmywam z rąk. > > 3.nakładam na ręce ZWYKŁY KREM DO RĄK. > 4. po wchłonięciu,nakładam kropelkę sopotu i rozsmarowuje jak zwykły krem. Tak też czasem robię. > > Jak nie smarowałam po wewnętrznej w ogóle stronie,to mi się odznaczała brązowa ręka (przedramie po wewnętrznej stronie) i nagle biała dłoń,tak jak mają murzynki hihi. Mi się jakoś ta ręka nie odznacza, może dlatego, że jest trochę przybrązowiona soczkami marchwiowymi. > > > > > > a jak dużo nakładasz sopotu? > grubą wartswą? Raczej nie grubą warstwą. Trudno mi to okreslić... Może Ty nakładasz grubszą wartswą i dlatego długo Ci się wchłania? U mnie wchłania się w miarę szybko. Dodam jeszcze, że stosuję go codziennie na noc. A co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że po nocy nie czuję zapachu DHA, a kiedy używałam balsamu brązującego z Kolastyny, to czułam ten zapach. |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
a jak Ci się to objawia..?przesuszenie szyji?
mi przesusza skórę,jeśli stosuję tylko go,a nie inne-nawilżające. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisał(a):
> Namietne_Usta napisał(a): > > tzn,ja robie dokładnie tak: > > > > 1.smaruje całe ciało sopotem. > > 2. zmywam z rąk. > > > > 3.nakładam na ręce ZWYKŁY KREM DO RĄK. > > 4. po wchłonięciu,nakładam kropelkę sopotu i rozsmarowuje jak zwykły krem. > > Tak też czasem robię. > > > > > > Jak nie smarowałam po wewnętrznej w ogóle stronie,to mi się odznaczała brązowa ręka (przedramie po wewnętrznej stronie) i nagle biała dłoń,tak jak mają murzynki hihi. > > Mi się jakoś ta ręka nie odznacza, może dlatego, że jest trochę przybrązowiona soczkami marchwiowymi. ja mam zupełnie białą dłoń i wtedy widac różnicę. > > > > > > > > > > > > > > > > > a jak dużo nakładasz sopotu? > > grubą wartswą? > > Raczej nie grubą warstwą. Trudno mi to okreslić... Może Ty nakładasz grubszą wartswą i dlatego długo Ci się wchłania? > U mnie wchłania się w miarę szybko. > Dodam jeszcze, że stosuję go codziennie na noc. > A co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że po nocy nie czuję zapachu DHA, a kiedy używałam balsamu brązującego z Kolastyny, to czułam ten zapach. Ja już nie stosuję codziennie,nie chce mi się:P ale i tak słyszę,żem opalona. A chodzisz tez na solarium?? |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
> a jak Ci się to objawia..?przesuszenie szyji? > > > mi przesusza skórę,jeśli stosuję tylko go,a nie inne-nawilżające. > > Skóra na szyi jest taka sucha, czuć to w dotyku i nawet widać, że jest wysuszona! Jest pokryta takimi drobnymi "skórkami". |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
> A chodzisz tez na solarium?? Nie chodzę. Dermatolog na razie zabronił mi, bo leczę trądzik, stosuję leki silnie złuszczające i boję się nabawić przebarwień. Zresztą jakbym chodziła na solarium, to pewnie nie używałabym już niczego brązującego. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
hm,w takim razie chyba trzeba używać czegoś nawilżającego na szyję.
Mi nie wysusza.. a ilejuż dni pod rząd go stosujesz? po ilu zaczyna Ci schodzić..? |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
> hm,w takim razie chyba trzeba używać czegoś nawilżającego na szyję. > Mi nie wysusza.. No używam nawilżaczy, tzn. na dzień stosuję zwykły balsam, a Sopot na noc. > > a ilejuż dni pod rząd go stosujesz? > po ilu zaczyna Ci schodzić..? > A nie pamiętam.... tydzień na pewno go stosuję...może nawet 2? Nie wiem po ilu zaczyna schodzić bo stosuję go codziennie. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisał(a):
> Namietne_Usta napisał(a): > > hm,w takim razie chyba trzeba używać czegoś nawilżającego na szyję. > > Mi nie wysusza.. > > No używam nawilżaczy, tzn. na dzień stosuję zwykły balsam, a Sopot na noc. hmm... to niewiem,jak CI pomóc > > > > > > a ilejuż dni pod rząd go stosujesz? > > po ilu zaczyna Ci schodzić..? > > > > A nie pamiętam.... tydzień na pewno go stosuję...może nawet 2? Nie wiem po ilu zaczyna schodzić bo stosuję go codziennie. to nieźle |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
kropeczki? Tzn. plamy na skórze? Ja peeling robię raz w tygodniu.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
tzn,trudno to opisać,bo to nie są plamy..tylko hmm no poprosrtu nie jest równo..
mysle,ze to z nadmiaru. Gonia1 napisał(a): > kropeczki? Tzn. plamy na skórze? Ja peeling robię raz w tygodniu. aa,myslalam,ze nie robisz peelingu i uzywasz juz 2 tyg. ja tez robię po tygodniowym uzywaniu peel i znów,chociaz jak juz wspomnialam,ostatnio leniem jestem;-P a co do solarium-teraz ja mam pytanie,. czym utwalałaś opaleniznę po solarce? |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
> a co do solarium-teraz ja mam pytanie,. > czym utwalałaś opaleniznę po solarce? Utrwalaczem Kolastyny ze złotymi drobinkami a potem, kiedy już przestałam chodzić na solarium, zaczęłam używać balsamów brązujących. |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jaK POjde na solarium i chce utrwalać to kolastyna spełni to zadanie??
czy musi być coś z samoopalaczem..? |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
> czyli jaK POjde na solarium i chce utrwalać to kolastyna spełni to zadanie?? > czy musi być coś z samoopalaczem..? Myślę, że jeśli będziesz regularnie chodzić na solarium, to Kolastyna utrwali opaleniznę. Ten balsam zawiera też wyciąg z orzecha, więc chyba sprawdzi się jako utrwalacz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.